|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:49 03. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
A kdo opravdu hraje mlátičku, tak je bude rubat čistě pro ten pocit rubání. Hrebogovci na EQ, Govan, atd. + pokud budou ty dungy, co mají hlavu a patu 
_________________ .
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:53 03. Apr 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Ten návrh se stropem na druh příšery je fajn. Kdyby to nějak šlo udělat, bylo by to super.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:57 03. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Všechno jde  Uděláš tabulku 7000 postav x 1000 druhů potvor a je to 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:59 03. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
No já měl na mysli spíše od libovolných potvor, jen se z toho vyjmou bossové, kteří budou dávat XP vždy. Né aby creepeři udělali max na gorilách a šli na tygry.
_________________ .
|
|
Top |
|
Bruciacullo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:59 03. Apr 2013 |
|
Joined: 20:49 21. Jan 2010 Posts: 2779 Location: Tam kde se slunce bojí a měsíc vždy jen nahlédne
|
kucik wrote: Všechno jde  Uděláš tabulku 7000 postav x 1000 druhů potvor a je to  nešlo by to jednodušeji? podobnym stylem jak se nastavuje strop pro loot? (lajcký pohled na věc)
_________________ Neliaen Fey de Erestor - paladinka Dei-Anangova "Slušnému vychování tě neučili, tam kde tě matka vyvrhla z lůna?"
QamuIs Heg qaq law' lorvIs yInqaq puS.
"Účelem každého života, je smrt." - Agent Smith
DM Galli - "So you have chosen death." / https://youtu.be/f94qpLdX9eA
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 18:05 03. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Bruciacullo wrote: kucik wrote: Všechno jde  Uděláš tabulku 7000 postav x 1000 druhů potvor a je to  nešlo by to jednodušeji? podobnym stylem jak se nastavuje strop pro loot? (lajcký pohled na věc) Strop pro loot máš jeden. Bez ohledu na to, z čeho, nebo z jaký lokace si ho odneseš. Tady by se muselo řešit kolik si jakejch potvor zabil. Nebo lépe: Kolik jsi z nich získal. Ono se to v podstatě řeší už teď, ale jen lokálně a po restartu ta informace zaniká. Ostatně podobnejch rozměrů nabejvá třeba tabulka navštívenejch lokací, která teď má cca 330 000 záznamů a cca 50MB.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 18:21 03. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Bruciacullo wrote: Ponechání expů u bosů by to řešilo ne? s tím že by se nesnižovali tak rapidně jak teď  klidně třeba i po jednom rekneme ze by mel bos nastaveno ze za nej je 100XP při druhem zabití by hrác dostal 99 atd v případě bosů za které by bylo třeba plácnu 5000 xp už by ta snižující se částka byla vyšší třeba 10 nebo 50 takže ve výsledku by měla postava dané přesný počet XP který muže získat creepem.. a bylo by na každém jak by se k tomu postavil.. ale xp za obyčejne potvory bych uplně odstranil No jo, jenže si představ, že se dostaneš do stavu, kdy si chceš jít někam zabojovat, protože prostě nemáš náladu na nějaký velký přemejšlení, ale kam jít, když za normální potvory nic nemáš a za bosse už taky ne? Navíc vezmi si, že když jdeš na nějakou normální potvoru prvně, tak je to pro tebe taky takovej boss. Časem už sice zvládáš tři na jednou ale to první zdolání je adrenalin pro celou partu. To spíš i u normálních potvor udělat to postupný snižování. Tím pádem pokud omezíš zisk xp, musí se logicky i zmenšit ztráta xp při smrti. Ale stejně se mi pořád nelíbí to směřování přísunu xp od creepu k časovkám. A to jsem ty časovky přitom tenkrát zaváděl. To já bych bosse zas tak nenadhodnocoval, spíš bych hodnotil dungy. Natvrdo bych na nějaká místa umístil triggery s bonusem do xp (samozřejmě s ochranou proti podvodům), aby postavy nedostávaly expy za jednotlivé potvory ale spíše za jednotlivé fáze dungeonu. Nalkanar wrote: Návrh: Vymyslet něco, co by umožňovalo na každém lvlu nacreepit z obyč potvor určitý díl lvlu. Po dosažení daného množství, už by z běžných potvor nebyly XP a záviselo by to na časovkách a bossech. Tím by dávalo smysl pro bojové charaktery to, že se učí bojovat tím, že skutečně bojují, ale zároveň by takto nebylo možné jen vymlátit kompletní lvly a musel by tam být nějaký "odRPený" (ne každý bude skutečně hrotit hraní charakteru a bude jen někde "makrostylovat") čas atd. EDIT GALLI: jo tohle by bylo lepší řešení mého návrhu, šlo by to systémově? šamane? Viděl jsem už řešení že mezi xp za moby a nebojovýma časovkama existoval poměr, čím víc se hodnota poměru blížila ke kompletnímu xp za moby tak tím méně za ty moby dostával (a naopak, pokud by to směřovalo příliš k časovkám tak ty by byly čím dál menší). Ale to už hraničí se systémem kompletního sledování hráče. A to se mi těžce nelíbí.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:59 03. Apr 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Viděl jsem už řešení že mezi xp za moby a nebojovýma časovkama existoval poměr, čím víc se hodnota poměru blížila ke kompletnímu xp za moby tak tím méně za ty moby dostával (a naopak, pokud by to směřovalo příliš k časovkám tak ty by byly čím dál menší). Ale to už hraničí se systémem kompletního sledování hráče. A to se mi těžce nelíbí. Nevím jak moc složité to je naprogramovat, ale osobně se mi ten systém líbí. Zabrání to cílenému vyexpovovávání nových postav stylem "25-tý lvl za 3 týdny" Na druhou stranu ten systém ale nutí i hráče, kterých postavy nejsou bojově založeny, aby se chopili meče a šli mlátit (což také nemusí být to nejvhodnější).
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:21 03. Apr 2013 |
|
|
Trochu zareaguji: Barbare 321 myslím si že priotitní otázka stojí : Chcete udělat nějakou formu Wipe? Pokud je odpověď ano – pak je primární tvá otázka : Na jakou cílovou skupinu bude Thalie zaměřena. Pokud je odpověď NE – pak tvá otázka není primární. Primární otázkou se stává: Co dál Jak pracovat s vysokými lvly , jakou novinku jaký směr dalšího vývoje a to nerozhodneme my , my jen dáváme podněty a doufám že se zase nerozohníme. - - Za další co je to RP ? Mnohokráte zaklínané slova , před asi 5-6 lety na Demoně se samozřejmně hádali o tom kdo a jak hraje RP . No a padl tam zajímavý názor: jdeš s novou postavou do dungu – víš že je tam past která jí skoro zabije , pokud jí nezabije zcela jistě. Ty víš jak se jí vyhnout , ale ta postava to vědět nemůže co uděláš??? Zabiješ si postavu??? RP jsou hodně ožehavé dvě písmenka. Já se přiznám že past obejdu tak jak každý s kým jsem měl tu čest. Pokud ale chcete podpořit na Thalii RP a party chodící do dungů museli by jste silně omezit a nebo zrušit alchymii. Takto platí : Jsem plechovka - Nakoupím flašky a jdu na ně. Shaman88 Předmět příspěvku: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Napsal: 12:54 03. Dub 2013
Aule není to jasné, RP hráči nepotřebují systémy těm stačí DM. 90% systémů je pro to okrajové spektrum okolo cílového spektra
- Dle mého názoru - Dobrý server nepotřebuje časté zásahy DM , hráči by si měli vystačit samy se systémy a reáliemi zvolenými na serveru a měli by se pohybovat v systému světopříběhu zvolna. Tam kde není vše dobře nastaveno jsou časté zásahy DM potřebné a hráči je vyžadují , není to však správné . Hráči někdy využívají DM qestů k rychlému zisku expů , když je nedostanou nebo dokonce postavy zemřou dochází k rozčarování atd atd. Bruciacullo Snižování XP samotářům je už ale omezování RP... Když jsem začínal na th tak jsem si založil hraničáře a jen jesem putoval thalií... Zajímalo by mě kde se zrodil tenhle trend samotář=špatné/žádné RP - S tímto samozřejmně souhlasím. Aulus : Došli jsme k tomu, že jedinou cestou, která by vyhovovala všem, je zvýšit počet DM a zpřístupnit NPC guildy hráčským postavám? - Ne nemyslím si to ! 1) Jak zajistit, aby nebyl čistě creeperský přístup výhodnější pro postavu než RP snaha? 2) Jak zajistit, aby svět nebyl jen městem duchů a nereagujících NPC? 3) Jak usnadnit utváření skupin, které spolu mohou jít do dungeonu (a něco jim to přinese)? 4) Jak zmírnit rozdíl síly postav mezi nolifery a "rekreačními hráči"?
Ad 1 – to není kámen úrazu , většina hráčů co je znám se snaží více či méně uspěšně hrát RP. Ad2 – světopříběhem , který nechá realizovat hráče jenž jsou na max lvlu a bude mírně a citlivě tlačit hráče do příběhu. (takový příběh musí být unikátní a pro hráče zajímavý) Hráčům dá možnost seberealizace , uznání a prestiž postavy (něco jako honor systém) . Ad3 – omezit alchymii – klerik bude léčitel a bostovač , zloděj odemče a odpastí , bard zazpívá. Dnes plechovky nikoho nepotřebují. Ad4 – snadno (je to na delší vyprávění) např: Nolifeři budou ve dvou soupeřících klanech, církvích , guildách (Ne PvP !!!) kde budou získávat nejen expy ale hlavně nějaké třeba honor body a rekreační hráči budou ve velkém neutrálním městě jako obyvatelé, kteří také mohou ovlivňovat svět, ale zvláštní body budou moci získat jen výjmečně (na vyšších lvlech) a mohou je darovat některé straně či jí podpořit obchodem. Noliferům spolkne část času honba za (honor) body , čímž se příliš nevzdálí rekreačním hráčům.
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:35 03. Apr 2013 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Jo na ty party to je fakt. A ještě vílce od mága sebrat šperháky!
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:47 03. Apr 2013 |
|
|
Jachyme: Jachym wrote: Trochu zareaguji: Barbare 321 myslím si že priotitní otázka stojí : Chcete udělat nějakou formu Wipe? Pokud je odpověď ano – pak je primární tvá otázka : Na jakou cílovou skupinu bude Thalie zaměřena. Pokud je odpověď NE – pak tvá otázka není primární. Primární otázkou se stává: Co dál Proč ti připadá situace na Thalii jako neuspokojivá, proč se tohle vůbec řeší?
Shaman88 - Dle mého názoru - Dobrý server nepotřebuje časté zásahy DM , hráči by si měli vystačit samy se systémy a reáliemi zvolenými na serveru a měli by se pohybovat v systému světopříběhu zvolna. Tam kde není vše dobře nastaveno jsou časté zásahy DM potřebné a hráči je vyžadují , není to však správné . Hráči někdy využívají DM qestů k rychlému zisku expů , když je nedostanou nebo dokonce postavy zemřou dochází k rozčarování atd atd. Systémy nedokáží reagovat a adaptovat se na RP a snahu hráče dosáhnout nějakého postavení. Bez DM je to stejné jako můj pohled na celé NWN, jen změť hodnot provázaných určitou mechanikou. Prostě pro normálního člověka nuda.
Ad3 – omezit alchymii – klerik bude léčitel a bostovač , zloděj odemče a odpastí , bard zazpívá. Dnes plechovky nikoho nepotřebují. A co když tihle hráči nejsou? Né všechny baví hrát léčitele či jiné vyhraněné role. Co pak? Alchymie je právě to co zajištuje že i když tady hráči nebudou tak svět bude hratelný.
Ad4 – snadno (je to na delší vyprávění) např: Nolifeři budou ve dvou soupeřících klanech, církvích , guildách (Ne PvP !!!) kde budou získávat nejen expy ale hlavně nějaké třeba honor body a rekreační hráči budou ve velkém neutrálním městě jako obyvatelé, kteří také mohou ovlivňovat svět, ale zvláštní body budou moci získat jen výjmečně (na vyšších lvlech) a mohou je darovat některé straně či jí podpořit obchodem. Noliferům spolkne část času honba za (honor) body , čímž se příliš nevzdálí rekreačním hráčům. A proč? Jaká je motivace pro nolifera vstoupit do nějaké guildy, co tak pozoruju tak většina nolife nwn hráčů, které jsem potkal jsou absolutní solisti, kteří hrají jen pro dobro sebe nebo své vlastní skupiny hráčů. Naopak chceš hráčům kteří nemají čas uzavřít možnost získat nějaké lepší postavení?
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 22:14 03. Apr 2013 |
|
|
Shamman: Jak udělat nastavení expů pro cílený level?Technicky poměrně snadno. Řekněme, že cílený je rozsah levelů 18-23. Levelu 15-18. dosáhnou všichni poměrně rychle. Zvedneš časovky třeba 3x aby erpeři trochu srovnali creepery, protože na těchto levelech je ještě výrazně rychlejší creep a tím zajistíš, že ho dosáhnou lidi i bez ohledu na build a výbavu. Do 15. levelu necháš expy jak jsou a potom začneš zvyšovat počet nutných expů na level. Expy za potvoru tedy bude hráč dostávat stále stejně rychle. S dobrou výbavou, na kterou si každý nacreepí díky tomu protažení doby kterou na tom levelu stráví to bude třeba 20-30 expů za potvoru. Zároveň však bude postupně třeba mnohem víc expů na další level. Level 15 105,000 Level 16 120,000 třeba na 130 000 Level 17 136,000 třeba na 176 000 Level 18 153,000 třeba na 233 000 Level 19 171,000 třeba na 311 000 Level 20 190,000 třeba na 430 000 Na 25. level bude potřeba například 1 060 000 expů, tedy víc než je současný 40. level a 30. level může klidně už být třeba 3-5 miliónů expů. Celou dobu dostáváš expy poměrně rychle a to je aspoň pro mně zábavné a reálně se vlastně expy nikdy nezastaví. Ani ta časová ztráta na cílených levelech díky tomu až tak nebolí. Samozřejmě čím víc se vzdaluješ od cíleného levelu, tím je i smrt bolestivější a je to jeden z redukčních mechanismů. Co mně osobně připadá na současném expování mimochodem odrazující, je ten přelom před 30. levelem. Prostě chvíle, kdy díky vzorečku výpočtu expů přestávám prakticky dostávat expy i z potvor, které pro mně jsou reálnou výzvou, ale naopak za smrt platím čím dál víc. To je pro mně tak demotivující, že na těchto levelech opouštím prakticky každou svou postavu. Jinak mně osobně je celkem jedno, zda max na Thalii bude 6, 12, 15-20 nebo 40 (to se mi líbí nejvíc, využije se plná škála možností povolání i prestižek). Chci jen abych mohl hrát stylem který mně baví v průběhu všech levelů (mix nesedavého rp / důstojného a zajímavého creepu / smysluplného cvc). Chci pohodovou atmosféru, kdy mám pocit, že jsem ve hře vítán. Chci aby tu hrálo hodně lidí. A chci, abych dopředu znal to nastavení levelů, systému a světa a mohl tomu přizpůsobit svou hru i build. Aulus: dungeony a creep jako rychlá cesta jak si vyexpit postavu.Souhlasím jen částečně. IMHO je chození dungů a creep výrazně rychlejší do toho 25-28. levelu. Potom je výhodné už jen nekonečné kolečkování několika dungů/prahvozdu s minimální šancí na smrt a sbírání časovek (to může být rp, ale i prostě jen sbírání časovek). To pro mně není creep, ale degradace lidské bytosti. Moje osobní zkušenost je taková, že pokud na levelech 27+ chci chodit dungy, které jsou pro mně výzvou, tak je creep na expy velmi nevýhodný. Prostě expy z potvor už nezaplatí případnou smrt a prostě nesmíš téměř umírat po celé měsíce (když hraješ třeba 2-4 hodiny denně). I když vezmeš dungy, které jsou na Thalii výzvou pro level 35+, tak jen málokdo do nich chodí ten level 35-40 doexpit (zřejmě nikdo), protože z toho prostě nebude dost expů, aby to vyvážilo riziko. Bude se tam chodit maximálně pro +6 předměty (ale spíš ani to ne, protože ty jsou i v lehčích dungeonech) a je skvělé, že se aspoň tato motivace objevila. Když už, tak se i na levelu 35+ stále dokola dungy chodí pro třeba 25 level, které už nepředstavují riziko a povrchové spawny v prahvozdu, což jsou až na riziko případné smrti v CvC (pro povrch momentálně velmi nízké) prakticky expy za čas, jen s trochou klikání navíc. To IMHO není výprava do dungu. Jak už jsem kdysi psal (a myslím, že na NT se to i v nějaké formě zavede). Řešením je omezit epické, snadno dostupné povrchové spawny za hodně expů. Vytvoření promyšlených dungů s ochranami proti probíhání a podobným věcem. A přidání bonusové pevné exp odměny za hlavního bosse. Důstojná creep zábava pro levely 40:Co tak mít menší a větší artefakty (minor a major). Menší třeba jako teď, jen vyladěné na stav předmětů. Větší čístě v dungeonech s velkou výzvou i pro party na levelu 40, malou šancí na nalezení jednotlivých částí a třeba 5 000 000 za poskládání (raději navázat na mistrovství v craftu u hráčů a drahou ingredienci). Ty artefakty by byly koncipované ještě o jednu třídu výš (třeba jako zbraně +7) a byla by to další náplň a motivace pro hru postav na 40. levelu a důvod jít tam riskovat životy a skládat ultra silné party. PS: Ty větší artefakty nebo jejich části by se samozřejmě daly získat i jako odpovídající odměna za skutečně dlouhé, náročné a rp dobře hrané questovní linie nebo v rámci ocenění pro top rp hráče jako vyjádření jejich postavení.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 00:18 04. Apr 2013 |
|
|
Barbar321 wrote: karolina wrote: Jo taky mi to přijde kravina, to že jsem někde sama neznamená, že nehraju. V tom je právě zakopaný ten pes. Co jeden označuje za hru, druhý bere jen jako nějaképlácání mimo RP. Řekl bych, že je to opravdu dost subjektivní názor. Třeba když jsem s postavičkou na pruzkumech a ubíjím čas neúčelným pobíháním v terénu, sem tam zlikviduju/oběhnu/podráždím nějaké NPC, tu si utrhnu kytičku, támhle vydoluju jed z pavouka nebo useknu kus větve. Mě to baví, hraju tak. Když bych ale udělal anketu, myslím, že dost velká část hráčů by to označilo za neRP hru. Možná bude problém v tom, že ne každý uznává pod pojmem "roleplay" to, že není důležité co postava přímo dělá, ale nějaké to vžití do pocitů postavy a to co dělá dělat tak, aby to odpovídalo i "realitě". Já se třeba nudím u alchymie, tak si píšu: (je na tobě zda to uznáš za rp nebo za plácání) *položí na stolek brašnu a vytáhne z něj malou destilační aparaturu, vedle si položí kudlu a kus prkna* *odepne si od pasu dva váčky s houbami a vyloží si jejich obsah na stolek, bere houbu po houbě a krájí je na tenké plátky* *připálí si kahan pod skleněnou miskou a nalije do čtvrtiny roztokem z flakonku* *houby vkládá do roztoku a sleduje jejich pomalou táhnoucí se destilaci, na konci připraví flakónek, do kterého pomalu spadávají kapky roztoku nového* a tak dále a tak dále Je to jen plácání, nebo to je RP. Měl by za to člověk dostávat časovky nebo ne? Vím já 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 07:45 04. Apr 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: A co když tihle hráči nejsou? Né všechny baví hrát léčitele či jiné vyhraněné role. Co pak? Alchymie je právě to co zajištuje že i když tady hráči nebudou tak svět bude hratelný. Holt budou použvat alchymii NWN, která je málo účinná. Nastavení a úroveň světa by pak bylo možné o něco snížit (předpokládám, že právě kvůli alchymii se zvyšovala obtížnost před nějakou dobou)
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 07:48 04. Apr 2013 |
|
|
-darkvision- wrote: Já se třeba nudím u alchymie, tak si píšu: (je na tobě zda to uznáš za rp nebo za plácání) *položí na stolek brašnu a vytáhne z něj malou destilační aparaturu, vedle si položí kudlu a kus prkna* *odepne si od pasu dva váčky s houbami a vyloží si jejich obsah na stolek, bere houbu po houbě a krájí je na tenké plátky* *připálí si kahan pod skleněnou miskou a nalije do čtvrtiny roztokem z flakonku* *houby vkládá do roztoku a sleduje jejich pomalou táhnoucí se destilaci, na konci připraví flakónek, do kterého pomalu spadávají kapky roztoku nového* a tak dále a tak dále Je to jen plácání, nebo to je RP. Měl by za to člověk dostávat časovky nebo ne? Vím já  Tak já nejsem ta vhodná osoba, která by tohle mohla hodnotit. Osobně se mi to líbí a mým selským rozumem rozebraný pojem RP to naprosto splňuje. 
|
|
Top |
|