|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
karolina
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 17:36 12. Apr 2013 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Krysak wrote: To kucík: zadání : 1. lvl 13 - 3% ztráta xp 2. lvl 20 - 1% ztráta 3. lvl 25 - 1,0 % ztráta 4, lvl 40 - 0,5 % ztráta
Pokud souhlasiš, udělám ti na to vzoreček. Hmm, mezi 25 a 40 je moc velký skok zdá se mi.. klidně udělejte na 40 lvlu 0,1 %..ono kdo má 40. lvl klerdu? Nebudu nikomu říkat důvody proč by měl lognout, to je jak když dítě brečí že se nudí a přitom sedí a čučí do blba. Ale nestěžujte si, že nejsou hráči když sami nehrajete.. Já se celkem snažím něco ve hře vymýšlet, ale už mě to taky moc nebaví, když je odezva nulová.
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 18:16 12. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Krysak wrote: To kucík: zadání : 1. lvl 13 - 3% ztráta xp 2. lvl 20 - 1% ztráta 4, lvl 40 - 0,5 % ztráta
Pokud souhlasiš, udělám ti na to vzoreček. To by na vyssich levelch zas neztracel nic. Na 20 by ztracel min jak na 13.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 18:20 12. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Nepochopil jsi mne, to je lvl kněze. Poprvé kněz sešle kouzlo na lvl 13, proto je to tam uvedené. Tohle má za kolik má kněz zvedat, zkusim to taylorem 2 stupne aproximovat. Jen se musí dohodnout kolik. Můj návrh: lvl 13 - 3% ztráta xp postavy oživené knězem lvl 20 - 1% ztráta xp postavy oživené knězem lvl 40 - 0,2 % ztráta xp postavy oživené knězem
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:33 12. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jo takhle. Zrovna u zavislosti knezova levelu bych to neresil a udelal to linearni.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:52 12. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Ja bych zase udelal lineární ztrátu xp postavou a omezil to maximem 10 000 v případě průchodu přes démona, 2000 cca při ressu.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:56 12. Apr 2013 |
|
|
Krysak wrote: Ja bych zase udelal lineární ztrátu xp postavou a omezil to maximem 10 000 v případě průchodu přes démona, 2000 cca při ressu. ...nu proč ne, ale asi by to chtělo omezit ten šílený zisk expů z hvozdu. 2k získáš v partě na rozumném lvl za jeden den a to mi zas tak velký postih nepřijde
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 19:58 12. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Zkus umřít na lvl 30 s ec+2 a rázem más co hrát na 2-3 mesíce, když jsi tu od rána do večera:).
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:00 12. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Zapomněl jsem to napsat, ted se synem koukáme na Duck Tales (My z kačerova) dal bych to jako povinný seriál pro místní GM na inspisraci, řada geniálních questů. zvratů a nápadů.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:20 12. Apr 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Nalkanar wrote: dodatek: a NT mě vůbec neláká. Mám z dobrých zdrojů představu o změnách a bude to sračka. To je můj názor. Budu rád příjemně překvapen, ale nemyslím si, že se překvapení dočkám. Vyborne, Nalku. Stezujes si na nedostatek hracu, ale sam vytrvale pracujes na jejich znechucovani, straseni a neduverivosti k tymu. Myslim, ze prave projevy tohoto typu z velke casti zpusobuji neaktivitu hracu i DM. Pokud o nekolikarocni snaze, kterou jsi pohromade nikdy nevidel, tvrdis takove veci, bylo by asi pro vsechny velkym prinosem, aby sis hru na NT a dalsi podobne komentare dopredu odpustil. Uz to samo o sobe prispeje k navratu a aktivite hracu.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 20:52 12. Apr 2013 |
|
|
Tak tedy progresivní snižování ztráty exp. je asi blbost. Dal jsem si trošku práce a tohle je výsledek, pokud někdo z vás vidí v tabulce rozumné řešení tak sem s ním, protože mě to už nemyslí. Attachment:
penalizace za smrt.xlsx [17.3 KiB]
Downloaded 232 times
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 21:02 12. Apr 2013 |
|
|
Theogil I wrote: Tak tedy progresivní snižování ztráty exp. je asi blbost. Dal jsem si trošku práce a tohle je výsledek, pokud někdo z vás vidí v tabulce rozumné řešení tak sem s ním, protože mě to už nemyslí. Attachment: The attachment penalizace za smrt.xlsx is no longer available No, matematika není má silná stránka. Takhle při prvním pohledu mi to připadá, že z toho jen těžko uděláš rozumný vzorec závisející na aktuálním množství expů a ne jen tabulku stupňů v závislosti na levelu. Navíc tam potřebuješ zohlednit smrt přes ďábla, res přes raise dead, ress přes chrám a případné zvýhodnění ressu od epického klerika. Mně se to nepodařilo udělat jedním procentem a proto jsem prostě vzal nějakou pevnou hodnotu (100 000 expů), ze které se to počítá jednoduše a zbytek expů a dělí tak, aby ve výsledku ta ztráta byla nižší. Co si myslíš o tom mém návrhu a vzorci? Attachment:
ztrata_expu_pri_smrti.xlsx [13.99 KiB]
Downloaded 193 times
Nechtěl bys ho použít třeba od těch 136 000 expů a sám udělat ten vzorec jen do této hodnoty? Možná by to šlo snáz. Pokud to chápu dobře, hlavní rozdíl je v tom, že ty chceš postih za smrt na nízkých levelech naopak zpřísnit oproti současnému stavu?
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 21:06 12. Apr 2013, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 21:06 12. Apr 2013 |
|
|
LDamian wrote: Theogil I wrote: Tak tedy progresivní snižování ztráty exp. je asi blbost. Dal jsem si trošku práce a tohle je výsledek, pokud někdo z vás vidí v tabulce rozumné řešení tak sem s ním, protože mě to už nemyslí. Attachment: penalizace za smrt.xlsx No, matematika není má silná stránka. Takhle při prvním pohledu mi to připadá, že z toho jen těžko uděláš rozumný vzorec závisející na aktuálním množství expů a ne jen tabulku stupňů v závislosti na levelu. Navíc tam potřebuješ zohlednit smrt přes ďábla, res přes raise dead, ress přes chrám a případné zvýhodnění ressu od epického klerika. Co si myslíš o tom mém návrhu a vzorci? Nechtěl bys ho použít třeba od těch 136 000 expů a sám udělat ten vzorec jen do této hodnoty? Možná by to šlo snáz. Pokud to chápu dobře, hlavní rozdíl je v tom, že ty chceš postih za smrt na nízkých levelech naopak zpřísnit oproti současnému stavu? Kouknu na to a uvidím, tohle bylo myšleno: 1) jako průchod přes ďábla 2) tak aby i na prvních lvl byla smrt hodnotícím parametrem 3) aby na lvl 30+ byla mírnější než je doposud 4) aby lineárně rostla a nestalo se, že vyšší lvl má v absolutní hodnotě díky snižujícím se procentům i nižší úbytek exp. za smrt Edit.: Ano do 10 lvl je to přísnější a od 10 to mělo být mírnější.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 22:38 14. Apr 2013 |
|
|
Aulus wrote: Nalkanar wrote: dodatek: a NT mě vůbec neláká. Mám z dobrých zdrojů představu o změnách a bude to sračka. To je můj názor. Budu rád příjemně překvapen, ale nemyslím si, že se překvapení dočkám. Vyborne, Nalku. Stezujes si na nedostatek hracu, ale sam vytrvale pracujes na jejich znechucovani, straseni a neduverivosti k tymu. Myslim, ze prave projevy tohoto typu z velke casti zpusobuji neaktivitu hracu i DM. Pokud o nekolikarocni snaze, kterou jsi pohromade nikdy nevidel, tvrdis takove veci, bylo by asi pro vsechny velkym prinosem, aby sis hru na NT a dalsi podobne komentare dopredu odpustil. Uz to samo o sobe prispeje k navratu a aktivite hracu. Vy jste Dm, on je hráč. Proč mu to tedy trpíte? Kdyby tu před rokem někdo napsal něco ve stylu že thalie je sračka, měl by minimálně napomenutí a ted? Nic .. Celkově, za poslední půl rok se tu vulgarita na foru objevuje dost často a už to nikdo neřeší jako dříve. I tohle bude jeden z koeficientů proč hráči třeba jdou jinam.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 01:10 15. Apr 2013 |
|
|
No, nevím, trochu jsem si s tím hrál a docela hezky vychází vzorec
y = 22.1 - 1.5*ln(x) kde y je procento ztráty a x je počet xp... jen ošetřit případ, kdy zemře nová postava, popřípadě trochu posunout konstantu o dvě, tři desetiny, pokud jsou ta procenta ke 40 nevyhovující.
Absolutně to je čím dál tím více (alespoň pokud se pohybujeme v lidských možnostech), relativně čím dál méně. Od cca 3000 xp ztrácíte 10% a méně, od 40. je to kolem 1.75%
Maximální ztráta by se dala nastavit na 10% natvrdo, aby to nezlobilo nové hráče co moc umírají, pokud považujete 2.5 milionu zkušeností za dosažitelný cíl, můžete udělat i hranici pro minimální ztrátu zkušeností.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 08:46 18. Apr 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Podle všeho není NT tak blízko, jak jsem si ještě donedávna myslel. Každopádně momentálně nemá žádný smysl se zabývat tím, co se někdy v budoucnu stane. V posledních dnech aktivita DMs stoupla minimálně trojnásobně a došlo ke znovuzavedení sfér vlivu v lépe hlídané a vyvážené podobě, než tomu bylo kdysi.
Thalie se probouzí z dlouhého zimního spánku...
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|