|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 13:29 21. May 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Až na to, že nějakému darkovi není třeba nic vysvětlovat. Ideálně tu přestaňte oba spamovat.
Co se týče nastavení trubice - nevím jak u očarování, ale u šperků, plátů a i kovařiny platí, že si to poměr pamatuje na výrobku, takže jsem i 200% meteor dokovával při nastavení kovadliny na 200% cín. Samozřejmě že u každého itemu to tak je, jak píše Nalk. Pokad vemu zbran a začnu očarovávat s 200% kamenem jako kyselina a po 5% výroby to vyndam. Tak až příště přijdu, jen vložím polotovar do trubice (nic nenastavuji) a výroba jede dál jako 200% na kyselinu. Předpokládal jsem že tohle je snad jasné každému.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 13:32 21. May 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Nevím, jestli je to chyba. Zkuste nomise (občas se tu objevuje) příp. někoho s víc zkušenostma.
Darku přestaň tu spamovat, nebo dostaneš ban.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 13:36 21. May 2013 |
|
|
Pokud se craft chová v něčem zdánlivě nelogicky, tak je přirozené, že se ptáš DM. Pokud to není chyba, DM asi nevyhoví, pokud je, pak není důvod, aby kvůli ní ten, kdo si dá práci to nadnést, nějak tratil. Nenapadá mě rozumný důvod, proč by nemohly fungovat silnější duše pokaždé stejně - tzn. být ukrojené na nejbližší menší hodnotu, co dává smysl, a už vůbec nechápu přístup "já si to považuji za feature a protrpěl jsem si a tí svoje, tak ty musíš platit za divné nastavený systém také"
Čímž netvrdím, že to Barbar nastavil správně.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 13:44 21. May 2013 |
|
|
Protože duše se dělí po 20ti. 100 / 120 / 140 / 160 / 180 / 200
Pokad máš duši 233% bere se jako duše 220. Jenže craft je nastaven aby pobral maximálně 200%. Pokad chytíš duši nad 220% (včetně) tak to craft nepobere a bude to vytvářet tyhlety nesrovnalosti.
Každej craft tu musíš pochopit nejdřív. A to je to na co jsem celou dobu poukazoval, že mi přijde nelogické se dožadovat náhrady, pokad něco nechápu.
Základem u očarování je zjistit si jak se duše dělí (viz výše) a pak složitosti daných očarování.
Kuciku kdybych očarování nedělal tak to tu neřeším, ale prošel jsem si tu už každým craftem, takže nějaké menší vědomosti o tom mám.
Ps. Co se týče toho proč dokážeš chytit duši 233% je tím , že síly monster jsou tu různé a od nich se odvíjí dané procento. Tedy pokad chytím duši nad 220% (včetne) tak automaticky vím že na očarování to je naprd nebot to bude delat neplechu a tak ten kámen prodám. Koupím si novej a pokusím se očarovat jinačí bytost (lehčí).
To že Barbar se snažil tam narvat 233% duši za každou cenu na mě prostě působí tak že ten craft ještě nechápe celej.
HRANICE PRO OČAROVÁNÍ JE 200% - tak se tam nesnažte narvat duší která má 220% a více.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 14:00 21. May 2013 |
|
|
Moc si tu debatu bereš, DM to stejně vyřeší...
A pořád je to jen tvoje domněnka, že duše mají smysl jen do procentuální hranice k*20+19 (k náležící {1, 2, 3...., 10}, že tomu tak pro slabší duše bývá je zkrátka vlastnost celočíselného dělení dvaceti, není to něco, co musí každý považovat za rozumný důvod i pro vyšší hodnoty.
A nikdo netvrdí, že tu náhradu dostane, ale to neznamená, že ta diskuze nemá smysl.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 14:07 21. May 2013 |
|
|
Věř že tyhle poznatky nejsou jen z mé hlavy, ale i z hlavy lidí co jsou v týmu. Nevím zda jsem to řešil s kucikem nebo s nomisem, nebo s obouma. Ale když jsem očarovával, měl jsem různé nesrovnalosti které jsem neřešil s hráčema.
Jelikož základ očarování neprošel úpravou, tak se domnívám že to výše napsáno je stále aktuální a pokad není, tak ať mě někdo z týmu opraví.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 14:44 21. May 2013 |
|
|
Obouruční zbraně jsou schopné pobrat i 220 %. Nastavíš tam např. 200 % elektřiny a automaticky se ti tam přiřadí ještě 20 % kyseliny. Je tam ovšem podmínka, že ten kdo to očarovává, musí mít 20 levl očarování a příslušnou duši. Ve hře už jsem viděl tři takové zbraně (ono jich bude určitě víc). To, že to hodilo očarování 1k4 elektřina a rovnou dvakrát je dost divné. Ve výsledku by ta zbraň měla z očarování mít 1k12 elektřina a 1 kyselina.
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 14:48 21. May 2013 |
|
|
Z 200% duše ale na velký meč nezíkáš 1k12, ale pouze 1k10 ne?
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 14:54 21. May 2013 |
|
|
No, obouručních zbraních jsem už viděl očarovaných dost a mají 1k12 element. Zbraně se základem 1k10 mají 1k10 element. Však čím větší základní zranění zbraně, tím i větší očarování. Možná, když jste to dělali, tak ten kdo to očarovával neměl dostatečný skill - tuším 17 levl +.
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|
Diemo
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 15:39 21. May 2013 |
|
|
hranice na ocarovani 200? tady nekdo nevi neco o ocarovavani  220 se vyplati 
|
Krysak
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 15:46 21. May 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
1 k 12 elektřina + 1 kyselina tak by to melo být jak píše Thurms..... videl jsem to taky na vlastní oko, ale mně se to nikdy nepovedlo.
|
|
Top |
|
Hassan
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 18:19 21. May 2013 |
|
|
Pratele,kamaradi,crafteri.Muj skromnej nazor na vyhrocenou situaci je asi takovej!Vsechny crafty jedou do 200%.Proc zrovna ocarovavani by melo bejt jinak?Podle me nastala chyba uz v plenkach pri spousteni ocarovavaciho craftu.233% a vse nad 200% je proste nesmysl!Takove zbrane jsem pro zakazat puzivat!Dochazi k presileni uz tak silne zbrane jako je napriklad velky mec a jim podobne!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 18:24 21. May 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Hassan wrote: Pratele,kamaradi,crafteri.Muj skromnej nazor na vyhrocenou situaci je asi takovej!Vsechny crafty jedou do 200%.Proc zrovna ocarovavani by melo bejt jinak?Podle me nastala chyba uz v plenkach pri spousteni ocarovavaciho craftu.233% a vse nad 200% je proste nesmysl!Takove zbrane jsem pro zakazat puzivat!Dochazi k presileni uz tak silne zbrane jako je napriklad velky mec a jim podobne! Jsi mimo. Vždy jde nastavit max 200% ale u šperkařiny a mám pocit i plátneřiny se taktéž přihazuje 20% navrch tak nějak automaticky. Očarování se tedy nejspíše řídí stejnou nomisovskou logikou.
_________________ .
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 18:34 21. May 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Hassan wrote: Pratele,kamaradi,crafteri.Muj skromnej nazor na vyhrocenou situaci je asi takovej!Vsechny crafty jedou do 200%.Proc zrovna ocarovavani by melo bejt jinak?Podle me nastala chyba uz v plenkach pri spousteni ocarovavaciho craftu.233% a vse nad 200% je proste nesmysl!Takove zbrane jsem pro zakazat puzivat!Dochazi k presileni uz tak silne zbrane jako je napriklad velky mec a jim podobne! Jsi mimo. Vždy jde nastavit max 200% ale u šperkařiny a mám pocit i plátneřiny se taktéž přihazuje 20% navrch tak nějak automaticky. Očarování se tedy nejspíše řídí stejnou nomisovskou logikou. Těch 20 % nad 200 % se přihazuje i u krejčoviny, i když nastavíte 200 %, při zahájení šití se ukáže hláška : "tento výrobek bude ušit jako 200 % kámen xy + 20 % kámen xy". Přestože moje postava Olwen má zvládnutou krejčovinu na 20. levl, nikdy neušila výrobek, který by v závěru měl víc než 200 %. Je to asi jenom chybná hláška. A nebo je tam těch 20 % navíc proto, aby někdy, byť hodně zřídka se mohlo povést ušít unikát, s něčím navíc. Stejně jako se to někdy povede u šperkařiny nebo truhlařiny, i když opravdu jen vzácně.
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
Hassan
|
Post subject: Re: Chyby při očarovávání zbraní Posted: 18:39 21. May 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: ...mám pocit..nejspíše. Tak pouzitim techto slov jsi me utvrdil tom kdo je skutecne mimo!!!!  Protoze jeden mel taky pocit a pak to mel v trenkach... A trvam na tom ze vsechno co je pres 200% je bug a takovej item nepouzivat!Jinak ten craft celkove ma hodne much.Bohuzel Nomis uz to neopravi...
|
|
Top |
|