|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sveneld
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 16:55 12. May 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
minimalne tu funguje Zelezna pest a Podsveti (o podtemnu nemam sajna)- co se tyce tech gild...
_________________ nwn
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:03 12. May 2008 |
|
|
Ty si proste stale tocis svoje dokola a odmietas vnimat to co pisu ostatny. Cely problem vidim asi v tom, ze si ta DM nevsimaju a ani sa necudujem ked si snazis "vynucovat" takmer neustalu pozornost pisanim do druziny a podobnymi vecami. DM v hre su, gildy a spolky v hre su, ale holt pochop jednu vec tak ako WB tak aj DM nemaju cas sediet v hre nonstop a delat Q na zakazku. Kazdy z DM sa snazi byt v hre kolko sa da, ale ako tu uz bolo spomenute opakovane niekolkokrat (co ty ocividne prehliadas), je skuskove a cize malo casu. Co takto sa skusit zabavit sam nakou formou autoquestu??? Moznosti je myslim dost a velakrat si hraci dokazu vystacit aj samy.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:17 12. May 2008 |
|
|
Jo, to je nejjednoduší říct, že je to tím, že si mne DM nevšímají:) To je jednoznačně důvod, proč je tu tak málo hráčů:) To je neustále o voze a o koze. Zkouškové je možná teďka, ale já mluvím o období od ledna 2008, kdy jsem tu hrál intenzivně.
Ne, to nemá smysl, dočkat se někdy reakce ve smyslu - na tom něco je, možná jsme podcenili tuhle stránku věci a moc jsme se soustředili na technickou stránku věci - to by asi chtělo notnou dávku sebezapření. Netahejte do toho laskavě můj osobně quest, na který jste se opravdu vykašlali - ale na tom to nestojí a nepadá. Nebudu opakovat to, co jsem napsal, páč to je fakt jako když hrách o stěnu hází.
Víte co kluci, poplácejte se po ramenou, sveďte to na to, že jsem ublíženej, že si mne DM nevšímaj, a budeme dělat, jak to všechno klape, 40 lidí ve špičce a 20 jako low limit. Já narozdíl o svých herních chybách (aspon některých vím) a nejsem dokonalej hráč. Vím v čem mám přednosti a v čem nedostatky a nebojím se jich použít:)
P.S. Zkus si taky přečíst ten svůj podpis, Daanri..
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:19 12. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Darien wrote: Tohle je samozřejmě jasná pravda. Ale myslím si, jako zkušenej hráč a questař, že právě v tomhle období, kdy technický DM, worldbuildeři a podobně logicky - a opakuju - logicky nestíhaj a spoustu věcí je nedodělaných - což každej rozumnej hráč chápe - se do toho prostě MUSEJ obout quest DM. Prost+ě musej, protože jak ubíhaj měsíce, tak se práh tolerance hráčů k nedodělkům snižuje - což je otázka psychologie - s tím se nedá nic dělat. Protože člověk funguje na principu - bližší košile než kabát a je netrpělivej a půjde hrát jinam nebo nainstaluje jinou hru a podobně.
Abych rekl k tomuhle neco.. Thalie je co do rozlehlosti OBROVSKA! ppravdu muzes jit na vsechny strany, vsude neco nejdes. Vim, ze si sam rikal, ze si narazil ne jeden roh mapy - ale prisel si tam o drzku. Ja v zivote pred wipem na zadnej nenarazil. Jednou sem byl v horach, Jednou v Alansii, jednou v Alwarielu.. porad sem mel co objevovat. V podtemnu, je to trosku mensi, ale presto je mnoho mist, kam se da jit divat, a jeste daleko vice, kde sem v zivote nebyl a tesim se , z ese tim smerem podivam. Proto nepovazuji, ze dodelavani veci od WB je nutnost. Darien wrote: Takže se budu opakovat a Rejty bude nasranej a Daani bude nasranej a nevím kdo bude možná nasranej, ale já mám svůj neměnný názor - po wipe stav s navíc vysokou nastavenou náročností měl DM team vykompenzovat vytvářením zábavy, příběhu a osobním zainterestováním postav ve světě tak, aby vznikaly spolky, guildy, mocenská uskupení, lokální místní skupinky a podobně.
Kdo ti brani neco si sam zalozit?? Vis jak vznikla Ivorska domobrana?? vis jak vznikla rodina Nabarn? nevim jak je to se zeleznou pesti, ale iniciaci hracu se mezi nekladou.. urcite si potkal par rangeru, ci druidu, udelej si svoji gildu druidu ! Darien wrote: Troufam si tvrdit - že narozdíl od craftu nebo nevím čeho - tohle nepočká. Hádejte se semnou, moje mnohaletá zkušenost s RPG říká, že příběhy a questy jsou srdcem RPG světa. Technická dokonalost je druhotná, hráči lecos odpustěj. Ale musej mít pocit, že jsou uvnitř, že jsou součástí světa, kterej pomáhaj tvořit. Ano pomahame tvorit, hrajeme, zkousime, hlasime bugy. Obcas i s necim vypomuzem.. jeden umi to a druhej tamto, kdyz treba nekdo neumi WB ci DM, tak treba dela questy pro ostatni.. nezda se to, ale pred wipem melo karadsky podsveti takovejch questu hodne. Chteli sme se bavit, tak sme se o to postarali. Je pravda, ez pritomnost DM je nekdy nutna, a zrovna tam neni.. no ale clovek si zvykne a tech autoquestu je dost. A jeslti nemuzes potkat lidi.. pochybuju, z ekdyz budes pul hodky na namesti v Ivory craftovat, tak za tu dobu nikoho nepotkas.. to bych se divil.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:32 12. May 2008 |
|
|
Já tu nebudu zase psát romány:
- jasně že WB nemusej dodělávat ten průchod, jen jsem to někde napsal jako tip, že by to bylo dobrý. To se snad může, ne? Chtěl jsem snad náhradu škody nebo co?:)
- já sám jsem členem Kruhu druidů, snažilj sem se k tomu přitáhnout další druidy a hraničáře, ale nikdo se moc nechytl. Samozřejmě, že jsem chtěl,a by byla silná guilda druidů a hraničářů, kteří by chránili les a tím pádem by byla zajímavá interakce mezi těmi, co tam chodí lovit a mezi těmi, co les chrání. Jenže druidi jsou nevím kde, moje nejlepší kamarádka hraničářka loví zvířata jako divoká (já vím Jáchyme, voni všichni útočej, haha) a prostě - kde nic tu nic. Měl jsem pár pěkných her s trpaslíky, kdy jsem je strašil a sliboval tresty, ale to jsou jednotlivosti a nemůžu to furt všechno táhnout sám.
- viz výše, jestli si myslíš, že jsem pasivní sedící postava, čekající, až někdo přijde a nabídne quest, tak to nejsem. Ale nejsem taky (a nechci být) quest DM a neustále se něčeho dožadovat, něco iniciovat. Tohle musí vycházet i od ostatních.
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:43 12. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Hm, je pravda ze te znam jen z fora, jeste sem te ve hre nepotkla, takze jestli ses snazil v gilde.. no vim jake to je. Nekdy to vychazi nekdy ne. Taky nam z gildy odesel treba Sylmael, kterej nam ji celou tahl... i kdyz si odchod zaslouzil.. no ale to je offtopic. jestli mas chut na zmenu, my opravdu otroky dole viteme. Budes mit hezky prostredi, kde spat, uvidis novy lokace.. no muzes mrknout na galerii, jak se tam zije Igorovi  Mne osobne ted prijde, ze se zase zase objevovat renesance. Na zacatku tu byl wipe, vsichni se prisli podivat jak je to hezky, jak se jim to libi.. to bylo moc hezky, plno lidi, vsichni na stejnym lvlu, ale hodne jich odeslo.. je to jasny ze se to tak muselo stat. No ale ted se zase zacinaji lidi vracet. Prijde mi, ze je jich tady vice nez pred mesicem. Thalie podle mne ma co hracum nabidnout, a ukazuje to stalym lognutim lidi. Neni jich opravdu tolik jak hned po wipu, ale i tak obcas server nestiha, ze  Nevidel bych to s Thalii vubec krute. Od wipu sem hral dve povolani, jedno slabe, druhe silne, a s obema sem vyzil. Libi se mi jak je to nastavene. Vidim i ty rozdily mezi,ktere tady mazi povolanima jsou, ale uz to tak holt je. Stejne kazdej bude hrat to, co ho bavi. Nikdo nezacne hrat Prskavku jen proto, ze je to nejsilnejsi, ne? I dobrej valecnik kdyz bude hrat poctive slabyho wiznu porazi.. a zlodej z nej taky udela sneakem reseto, protoze NASTESTI je tady TS nastavney, ze hide neprohlidne.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:49 12. May 2008 |
|
|
No pozri Dariene neviem kolko hracov ocakavas, ale holt 40 hracov v spicke je naozaj na cesky NWN server hodne a pravidelne 20 hracov je pekne cislo. Viac na ceskej scene nemozes ocakavat a jestli chces naozaj masove hry tak si zahraj nieco ine alebo to skus na svetovom serveri, mozno tam najdes viac hracov.
Holt skus si precitat moj podpis ty, dal som ho tam prave kvoli takym ako ty. Co vidia len chyby a nic ine.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 17:59 12. May 2008 |
|
|
nomis_b wrote: Od wipu sem hral dve povolani, jedno slabe, druhe silne, a s obema sem vyzil. Můžeš mi říct který je to silný?  Jinak, život otroka, to je balada. Nikdo po tobě moc nechce, protože seš špína. Musíš teda poslouchat, když ne tak ti to připomenou, například když sem utíkal napřed a pak radostně volal přes propast tak jako trest za nekázeň mi uřízli malíček... ale jinak cajk. Od včera taky můžu mluvit jenom když jsem tázán, proto se velmi často hlásim o slovo... zdravit musím všechny z rodiny a někdo chce zdravit i nějak originálně - to vše si musí otrokova hlava pamatovat. V domě je i kuchařka, mezi její pestrý výběr stravy patří Berserkovo oblíbené zbytky a moje hadí vajíčka či opečenej brouk. Občas se potkáváme s duergarama, se kterejma se provokuju. Ve volnym čase třeba utíram prach nebo tak podobně. Nejlepší jsou rodinný výpravy, to si člověk vždycky užije a modlí se aby se vrátil ve zdraví zpátky. A v těch všemožnejch tunelech se pořád neorientuju 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 18:15 12. May 2008 |
|
|
Daanri wrote: No pozri Dariene neviem kolko hracov ocakavas, ale holt 40 hracov v spicke je naozaj na cesky NWN server hodne a pravidelne 20 hracov je pekne cislo. Viac na ceskej scene nemozes ocakavat a jestli chces naozaj masove hry tak si zahraj nieco ine alebo to skus na svetovom serveri, mozno tam najdes viac hracov.
Holt skus si precitat moj podpis ty, dal som ho tam prave kvoli takym ako ty. Co vidia len chyby a nic ine. Ale já nevidím JEN chyby! Ale co čekáš, že budu zakládat oslavná diskusní fora? Odměnou pro herní server je ten že tam lidi chodí. Už dávno jsem to pochopil, hlavně, když jsem dělal něco takového, jako ty. Nic víc nemůžeš čekat. Moje připomínky ale nejsou snahou se zviditelnit nebo snad provokovat DM team, mají jen snahu zlepšit hru tak, aby se na ní všcihni bavili. To, že uvádím konkrétnosti - co se mně nelíbí na praktických příkladech své vlastní hry, je snad sakra normální, ne? Na čem jiným bych to měl asi tak demonstrovat? To, že si to ty vykládáš tak, že jako Darien něco chce a má se to pro něj udělat, je zcestný. Já chci, aby se dělaly nastavení takový, který způsoběj, že tu bude hrát stálá parta lidí,l bude ji to bavit, bude tu hrát x měsíců, nebude mít pocit, že je pořád něčím omezovaná a pruzená. Mimochodem - vaše ideální představa návštěvnosti je teda jaká?
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 18:17 12. May 2008 |
|
|
igor wrote: nomis_b wrote: Od wipu sem hral dve povolani, jedno slabe, druhe silne, a s obema sem vyzil. Můžeš mi říct který je to silný?  Jinak, život otroka, to je balada. Nikdo po tobě moc nechce, protože seš špína. Musíš teda poslouchat, když ne tak ti to připomenou, například když sem utíkal napřed a pak radostně volal přes propast tak jako trest za nekázeň mi uřízli malíček... ale jinak cajk. Od včera taky můžu mluvit jenom když jsem tázán, proto se velmi často hlásim o slovo... zdravit musím všechny z rodiny a někdo chce zdravit i nějak originálně - to vše si musí otrokova hlava pamatovat. V domě je i kuchařka, mezi její pestrý výběr stravy patří Berserkovo oblíbené zbytky a moje hadí vajíčka či opečenej brouk. Občas se potkáváme s duergarama, se kterejma se provokuju. Ve volnym čase třeba utíram prach nebo tak podobně. Nejlepší jsou rodinný výpravy, to si člověk vždycky užije a modlí se aby se vrátil ve zdraví zpátky. A v těch všemožnejch tunelech se pořád neorientuju  Jo, tak takhle nějak si představuju fungující hru. Jenže na to těch lidí musí být kapku víc a musej mít zájem se takhle bavit. Asi jsem měl jít do Podtemna, když já ty evil postavy prostě nějak neumím...
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 18:26 12. May 2008 |
|
|
Darien wrote: Asi jsem měl jít do Podtemna, když já ty evil postavy prostě nějak neumím... Nemusíš bejt evil ne? Já si myslim že ctěná kněžka přimhouří oko i nad otrokem dobrákem 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 18:36 12. May 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Darien wrote: igor wrote: ... Jo, tak takhle nějak si představuju fungující hru. Jenže na to těch lidí musí být kapku víc a musej mít zájem se takhle bavit. Asi jsem měl jít do Podtemna, když já ty evil postavy prostě nějak neumím... Nehladaj chybu vsade naokolo, pakrat uz som pisal na nastenku v Ivory ponuky prace od Zeleznej Paste pre normalnych hracov. Neozval sa nikto. Uz som dokonca par ludi zastavoval a snazil sa ich podplatit aby mi isli pomoct nosit kozusiny - nikto. Zastavoval som aj postavy a snazil sa nechat najmut ako zoldnier.. hovno. Da sa zabavit vyborne aj bez DM, ale hraci o take typy Q nestoja.. cakaju len na DM pretoze odmenou odnich moze byt slusna davka XP, o samotnu hru uz asi ani nejde. Dokonca by som povedal ze ani polovica hracov co prisla na thaliu az po wipe ani nesleduje forum, neprecita ani jedinu vetu z realii a vobec nijako sa neangazuje na RP vyvoji tohto sveta. Takze treba zohladnovat aj take veci.
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 18:51 12. May 2008 |
|
|
igor wrote: Darien wrote: Asi jsem měl jít do Podtemna, když já ty evil postavy prostě nějak neumím... Nemusíš bejt evil ne? Já si myslim že ctěná kněžka přimhouří oko i nad otrokem dobrákem  Jojo, u votroka je jedno jaky ma presvedceni, von nikomu ty osklivy veci nedela, jemu se akorat dejou 
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 19:39 12. May 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
nomis_b wrote: .. a zlodej z nej taky udela sneakem reseto, protoze NASTESTI je tady TS nastavney, ze hide neprohlidne. no co ja vim tam myho SD prohlidne velka cast pritelicku od magu(vetsi lvl) a docela me stve ze "nejakej equipment" magu me odhali... (sem pro udelat bud hlidaci pritelicky anebo bojovy - bo proste to nejak omezit) - kdyz uz me neco odhali at je aspon hrac a ne "vybava" .... -to jen tak bokem...sice mimo tamto tema... no...
_________________ nwn
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 21:29 12. May 2008 |
|
|
Zyga wrote: igor wrote: Darien wrote: Asi jsem měl jít do Podtemna, když já ty evil postavy prostě nějak neumím... Nemusíš bejt evil ne? Já si myslim že ctěná kněžka přimhouří oko i nad otrokem dobrákem  Jojo, u votroka je jedno jaky ma presvedceni, von nikomu ty osklivy veci nedela, jemu se akorat dejou  Ještě je pořád čas založit si masochistickou lidskou děvku bez špetky sebevědomí a potulovat se na okraji Podtemna 
Top |
|