|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Marvin
|
Post subject: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 01:33 19. May 2008 |
|
|
Zdravim, ako si urcite kazdy vsimol v hre sa vyskytuje nizka rozmanitost zbrani, vacsina postav, dovolim si povedat takmer vsetky, pouzivaju len iste typy zbrani, pretoze ine nie su vyhodne. Viem da sa odkazat na to, ze nejde o vyhody zbrani ako je zranenie alebo rozsah ci nasobitel kritiku, ale ze ide o povab, a RP ponatie svojej postavy. Ale povedzme si uprimne, kazdy z nas chce mat tu svoju postavicku co naj, u niektorych to suvisi i s ich RP napr. u zdatnych valecnikov, u inych je to jednoducho pre potesenie.
Preto by som navrhoval zvysenie zranenia u niektorych zbrani pre zvysenie ich atraktivity a tym snad aj rozsirenosti. Podrobne som studoval na internete vsetky zbrane, ich zranenie, rozsah i nasobitel kritiku, i vyuzitie featov ako je "finty so zbraniami" (weapon finesse).
Nasledujuce zbrane su na Thalii (i celkove v NWN) takmer rarita u PC pretoze su jednoducho systemom urobene nevyhodne, moje navrhy na zranenie (uvedene cervenym) :
Light flail (lehky cep) Damage 1d8 +1k2 Critical x2
Morningstar (remdih) Damage 1d8 +1k2 Critical x2
Quarterstaff (hul ) Damage 1d6 +2k6 Critical x2 Spear (kopi) Damage 1d8 +1k8 Critical x3
Dire mace (straslivy palcat) Damage 1d8 +1k2 Critical x2
Vyvazenost zbrani by sa nenarusila, tieto zbrane by neboli o nic vyhodnejsie, na druhej strane by neboli ani tak nevyhodne: (uvadzam konfrontaciu s najbeznejsie pouzivanymi zbranami) -kopi -slabsie nez oboj.sekera ale rovnaky nasobitel i rozsah kritiku -slabsie nez oboj. mec, vacsi nasobitel kritiku ale mensi rozsah *zvysilo by to moznosti volby dobrej obojrucnej zbrane -hul -slabsie nez oboj. sekera, mensi nasobitel kritiku, rovnaky rozsah -silne rovnako ako oboj. mec, mensi nasobitel kritiku, mensi rozsah *opat vacsia moznost vyberu zbrane, naviac je pekna predstava vidiet pobehovat nieco ako saulinov s holami -remdih a cep -su silne ako dlhy mec ale maju nizsi rozsah kritiku,navyse sa neda drzat v lavej ruke takze to male zranenie navyse zvysi atraktivnost tejto zbrane -straslivy palcat -tak isto ako u cepu len v porovnani s inymi dvojsecnymi zbranami =rovnake zranenie ale mensi nasobitel alebo rozsah kritiku
Presiel som i silove naroky na tieto zbrane a u niektorych je to ozaj nizke ako hul, pripadne kopi , takze by sa ako kompenzacia za zvysenie zranenia mohol zdvihnut narok na silu, aj ked si myslim ze je to zbytocne, lebo asi vsetky postavy co pouzivaju obojrucne zbrane su silove zamerane. Vynimka ma napada iba u druidov, ktori taktiez pouzivaju hole ale nejdu cez silu, takze toto by im znemoznilo ich pouzivat alebo dalo vyhodu v boji (ak by nebol silovy limit), to by slo riesit bud spravenim aj bojovych holi, ktore by mali to bonusove zranenie ale vyssi narok na silu (zameranie na zbran atd by ostalo normalne na hul) alebo by druidi ktori sa nespecializuju na priamy boj (myslim ze je to vacsina ked nie vsetci) jednoducho nosili len tie co sa drzia v lavej ruke (oni vedia ktore myslim).
Davam to sem dufam ze v predstihu nez sa kompletne dorobia nove palety obchodov. Poprosim o pozorne precitanie i zamyslenie sa nad tym, i o vyjadrenie co si o tom myslite.
_________________ Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 07:04 19. May 2008 |
|
|
Jen kratce. Zohlednil jsi pri porovnavani tech zbrani i to, na ktere zbrane potrebujes martial weapon, na ktere exotic weapon a na ktere jen similar? Protoze martial by zrejme mely byt celkove vyhodnejsi nez ty s potrebou similar. A martial by mely byt vyhodnejsi nez ty, ktere ma druid/mag... automaticky.
Tedy kopi by z tohoto hlediska zrejme nemelo byt stejne dobre, jako obourucni mec.
Ale je to jen co mne napadlo po ranu, v rozespani. Ten napad jako takovy - upravit nepouzivane zbrane - mi prijde celkem zajimavy.
Jinak cast tech zbrani by byla mnohem vyuzitelnejsi, kdyby NWN v sobe nemela bug, ze kdyz neco dava tupe i bodne zraneni (tusim morningstar..), tak staci mit redukci na jedno z nich a uz to blokuje obe. Melo by to IMHO spravne byt presne obracene, ze zbrane co davaji tupe i drtive vzdy voli z toho, co je men blokovane. To je tedy dalsi vec, kterou je treba zohlednit - typ udelovaneho zraneni + by to chtelo vyjadreni nekoho, kdo se vyzna, zda ten problem s redukcemi bude odstraneni patchem - pak by nektere z mene vyuzivanych zbrani nabraly na uzitecnosti.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 07:47 19. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Ano je to vsechno zvysene podle: viewtopic.php?f=100&t=865A me se to tak libi. Abych rekl pravdu, nikoho s kosou nebo treba s kopim sem dole jeste nepotkla.. se straslivym palcatem rovnez ne.. takze ze by to bylo tak nejak totalne skvele mi neprijde. Spis mi predtim prislo, ze byl nejlepsi dlouhy mec,velky mec a bastard a proto ho nosili uplne vsichni. Ted to nabizi i jine pouzitelne a jakstaks vyrovnane alternativy a mne se to tak libi. Ad damian: ano,melo by se to odstranit s patchem. EDIT: ad ziga.. podle mne tu hul odpozoroval spatne.. mozna se peltu ale zraneni by melo byt zvyseno podle meho odkazu a to znamena u hole nijak.
_________________ A zase se craftí...
Last edited by nomis_b on 07:51 19. May 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 07:47 19. May 2008 |
|
|
tech +2k6 na holi je silenost, je to zbran ktera nema ani martial proficience, tim je proste odsouzena mit slabej dmg (ikdyz posilit jako vsecky obourucky by se mohla). Taky by se mi libilo kdyby bylo posileno vic zbrani nez jenom ty obourucni (treba o 1k2), ale ne jenom nejaka skupina, treba tupy zbreane obecne maj tu vyhodu, ze na ne skoro nic nema resistence, zato pulka potvor ktery dneska potkavam ma aspon 10% na secny coz me nevyslovne nas***, ale holt to tak je
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 08:04 19. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Drow a používat palcát? takovou barbarskou věc? nikdy!...
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 08:51 19. May 2008 |
|
|
Zyga wrote: treba tupy zbreane obecne maj tu vyhodu, ze na ne skoro nic nema resistence, zato pulka potvor ktery dneska potkavam ma aspon 10% na secny coz me nevyslovne nas***, ale holt to tak je To neni pravda, jsou ruzne druhy potvor a lisi se i rezistem na konkretni zraneni. Na nektere je lepsi bodne, na nektere drtive a na jine secne...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 09:23 19. May 2008 |
|
|
nomis_b wrote: Abych rekl pravdu, nikoho s kosou nebo treba s kopim sem dole jeste nepotkla.. se straslivym palcatem rovnez ne.. takze ze by to bylo tak nejak totalne skvele mi neprijde. Spis mi predtim prislo, ze byl nejlepsi dlouhy mec,velky mec a bastard a proto ho nosili uplne vsichni. Ted to nabizi i jine pouzitelne a jakstaks vyrovnane alternativy a mne se to tak libi.
EDIT: ad ziga.. podle mne tu hul odpozoroval spatne.. mozna se peltu ale zraneni by melo byt zvyseno podle meho odkazu a to znamena u hole nijak. Bud si nepochopil ty mna alebo ja teba, ale ved prave preto ze nikoho nikde nikdy nestretnes s kopi, s kosou vyninecme , by sa mohlo to zranenie u nich zvysit aby sa i tieto zbrane zacali pouzivat. Ved o tom, ze "byl nejlepsi dlouhy mec,velky mec a bastard a proto ho nosili uplne vsichni" prave hovorim, vsetci nosia tie iste zbrane a opat prave preto by sa mohlo zdvihnut zranenie u tych nepouzivanych aby sa zacali nosit. A tie ine pouzitelne alternativy, ved o to mi ide, aby ich bolo viac pretoze tie zbrane ktore som menoval myslim ze pouzitelne alternativy nie su. Ad hul: vazne neviem ci si vobec cital co som pisal, ved ja navrhujem vlastne zvysenie zranenia, nekopirujem tu to ktore je dane tymom v tom tvojom odkaze, takze spravne, u hole zvysene zranenie nebolo, preto som navrhol aby sa zvysilo ....tak isto aj u inych zbrani napr kopi. A k tomu zohladneniu pouzitia (martial, .... ) to som nejako nebral do uvahy, neviem nepride mi to az tak podstatne, pretoze su to vsetko zbrane pre zvacsa silove buildy (az na tu hul) a u i nich je isty predpoklad ze dokazu pouzivat aspon dva druhy zbrani, cize sa tam vzdy najde a ta moja navrhovana pre upravu Krata wrote: Drow a používat palcát? takovou barbarskou věc nikdy!... prepac ja som zabudol ze ine rasy tu nie su  ... snad som drowov nijako neurazil ked som si dovolil navrhnut rozsirenie zbrani ktore sa nehodia drowom 
_________________ Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
Last edited by Marvin on 10:39 19. May 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 09:27 19. May 2008 |
|
|
Rejty wrote: Zyga wrote: treba tupy zbreane obecne maj tu vyhodu, ze na ne skoro nic nema resistence, zato pulka potvor ktery dneska potkavam ma aspon 10% na secny coz me nevyslovne nas***, ale holt to tak je To neni pravda, jsou ruzne druhy potvor a lisi se i rezistem na konkretni zraneni. Na nektere je lepsi bodne, na nektere drtive a na jine secne... Hehe, to ti verim, ze sou i potvory na ktery secny funguje dobre nebo dokonce nejlip, ale to cos nacpal do podtemna ty resisty ma  ,napr. hakovy dasove, stiri, kortixove, vo kostrounech nemluve (doufam ze to neni vynaseni IC informaci)
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 09:30 19. May 2008 |
|
|
ty bugy s typem zranění měl opravit už patch 1.68 jestli se nepletu nějaká úprava už na Thalii proběhla ale přesně nevim kolik u čeho, je mi to dost putna, myslim, že základní zranění zbraně zas neni tak podstatná položka udělovaný DMG logika by napovídala toto: co nejde provozovat se štítem je obouručka a měla by mít DMG jako obouručka jestli je zbraň martial nebo ne by nemělo mít se základní DMG co dělat, výhodnější kritickej rozsah nebo násobitel budiž a kdyby už se něco dělalo se zbraněma tak odstraňte největší hovadinu a to sice že krátkej meč je bodná zbraň
na druhou stranu hledat v tomdle moc logiky nemá cenu, co potom řict na exotický zbraně, že :-/
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 09:38 19. May 2008 |
|
|
photter wrote: a kdyby už se něco dělalo se zbraněma tak odstraňte největší hovadinu a to sice že krátkej meč je bodná zbraň
To je tezky, kazdej ten mec pouziva jinak, v DnD sem to dycky resil ze byl bud secnej nebo bodnej, podle toho jak mi postava nahlasila, ze ho pouziva. Bojim se ale ze neco takovyho NwN neumi a umet nebude (neco podobnyho prepinani u vrhacich zbrani jestli budes vrhat nebo na pouzit normalne na blizko)
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 09:59 19. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ligh flail a Morningstar Nedovedu posoudit, ale:
Quarterstaff Ma velmi volne proficiencies a proto ji muze pouzivat temer kazdy. Navic svou vahou 4 libry je vyhodna pro ne-silove postavy. Zvednout ji dmg na 3k6 je podle meho uz docela silenost.
Spear Kopi jsem jako zbran velmi dlouho pouzival, protoze je to na blizko nejsilnejsi bodna zbran, staci na ni simple proficiency a vazi na svuj dmg smesne tri libry
Dire mace Ten by se mel drzet na podobnych hodnotach, jako Double axe a Two-bladed sword, protoze je to prakticky stejna zbran. Je treba prihlednout, ze tupe zbrane opravdu mene casto narazi na dmg resistance/reduction.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 10:35 19. May 2008 |
|
|
kucik wrote: Ligh flail a Morningstar Nedovedu posoudit, ale: Quarterstaff Spear Dire mace
U toho Dire mace, asi je to pravda, tak to beriem....ked sa to vezme tak i ten flail a morningstar maju tupe zranenie, tak dobre vyhoda bude asi v tom, takze bych mozno aj nemenil. Na druhu stranu u toho kopi a hole... hul je sice lahka ale ako vyhodnu pre nesilove postavy by som ju dva razy nevidel s jej zakladnym zraneni 1-6 .. to uz je vyhodnejsi ten kratky mec (na ktory sa da pouzit "finty se zbranemi" pre nesilove ale dexove postavy) popripade s malym stitom. Kazdopadne som pisal ze toto by sa dalo vyriesit zavedenim potrebnej sily na bojovu hul. Kopi je to fajn ze je to najlepsia bodna zbran,ale v tomto suhlasim (snad som si to nevylozil spatne) s photterom, je to obojrucna zbran a tak by mala mat aj vyssie zranenie, odpovedajuce tomu ze je obojrucna....tak isto aj ta hul je obojrucna zbran ale jej DMG tomu ani zdaleka nezodpoveda Znovu hovorim, nechcem tu zvyhodnovat ziadnu zbran aby to boli mega zbrane, ale naopak to ze ich nikto nepouziva svedci skor o tom ze su opak dobrych zbrani, hold su v praxi menej ucine. Zvysenim DMG by som chcel docilit rozsireniu menej rozsirenych zbrani, ktore do fantasy sveta jednoducho patria v hojnom pocte. A s tou holou si viem predstavit velmi pekne RP, pekne postavy co sa specializuju na pouzivanie hole, viem si aj boj s holou predstavit realne. A opat suhlasim s Photterom ze zaradenie zbrane do martial atd by nemalo mat vplyv na jej DMG ..
|
|
Top |
|
danielfojt
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 10:44 19. May 2008 |
|
|
tak jeste ja,me se taky nelibi ze kazdy fajtr tady vesmes ma obourucni zbran protoze proste davaji nej zraneni,a to je asi pochopitelne ze.ja treba pouzivam dlouhy mec,a co tak vidim moc lidi jsme jeste nepotkal ktere by jej nosili,takze myslim ze je to jedno pokud by se melo zvysovat nejake zraneni bylo by to nefer....
_________________ Dormalhir -- Hrdina na volné noze
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 10:52 19. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jak rikam, s tim kopim jsem bojoval fakt dost dlouho, protoze to pro me byla suverene nejvyhodnejsi zbran i presto, ze jsem tenkrat nesehnal ani +1. Vaha neni problemem pro silove buildy, ale prave pro ty slabe.
Sila potrebna pro hul mi neprijde jako dobry napad. Hul je zbran, kterou muze vzit do ruky kazdy a neni na ni nic potreba. Pokud se ji zvysi dmg a zavede podminena sila, stane se z ni uplne jina zbran.
Jsem pro nejake upravy zbrani, pokud budou domyslene, ale na tyhle dve zbrane imho zrovna neni potreba sahat.
Proficiencies do toho imho maj co kecat, protoze nwn se o ne hodne opira.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: Zvýšenie zranenia u niektorých zbraní Posted: 11:04 19. May 2008 |
|
|
kucik wrote: Jak rikam, s tim kopim jsem bojoval fakt dost dlouho, protoze to pro me byla suverene nejvyhodnejsi zbran i presto, ze jsem tenkrat nesehnal ani +1. Vaha neni problemem pro silove buildy, ale prave pro ty slabe.
Sila potrebna pro hul mi neprijde jako dobry napad. Hul je zbran, kterou muze vzit do ruky kazdy a neni na ni nic potreba. Pokud se ji zvysi dmg a zavede podminena sila, stane se z ni uplne jina zbran.
Presne, ina zbran..neviem teda ale myslim ze by nebol taky zaviest dva druhy hole, jedna ponechana tak ako je a druha na silu a zvysena, povedzme ze by bola pevnejsia,iny material a spracovanie urcene na boj...normalnu hul do ruky moze vziat kazdy ale maximalne s nou spraska psa...naproti tomu clovek co sa s nou uci a vie s nou narabat perfektne moze byt nesmierne tazkym superom. A to kopi, imho mne sa to zda strasne malo, sucasny stav pre kopi, kedze je teda taka lahka, tak by som nezdvihol dmg ako som navrhol na 1k8 ale aspon na 1k6 ale neviem, myslim ze z realneho hladiska kopi bola velmi ucinna zbran a tak sa mi v nwn nejavi
|
|
Top |
|