|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Žorž
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 16:15 23. May 2008 |
|
|
No teda, dobrá práce, Nomisi! A já podobné questíky odkládal, až budou hotovy rozhovory, hlavně nová paleta, poté to a tamto, pak zase to vedle...atd. Jestliže se to zdaří, určitě díky, moc pěkný oživení. Jo, tomu říkám akceschopnost. *zahanbeně*
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 16:25 23. May 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
DenGrasse wrote: ... Tvoj napad sa mi paci, mozno by som trosku zdvihol obtiaznost.
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 16:31 23. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
200 zlatych? Za takovou jednoduchou cinnost? To proste nejde. Nad 50 zlatych nejdu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 01:36 24. May 2008 |
|
|
Neithan1 wrote: DenGrasse wrote: ... Tvoj napad sa mi paci, mozno by som trosku zdvihol obtiaznost. já se radši držel při zemi, přeci jen to má být jednoduchý quest kucik wrote: 200 zlatych? Za takovou jednoduchou cinnost? To proste nejde. Nad 50 zlatych nejdu. škudlile...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 15:18 24. May 2008 |
|
|
Spravny obchodnik by nabidl 200 000 zlatych a potom se dobrodruhovi vysmal, ze to se asi preslechl a rekl by, ze bud proda za 200 zlatych nebo si s tim lektvarem, ktery za chvili vyprcha muze... Ze jemu je to v podstate jedno.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
danielfojt
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 15:23 24. May 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: nomis_b wrote: ... malý obchodnický quest: postava: dobrý den, obchodníku! slyšel/a jsem, že sháníš nějaké suroviny. obchodník: ano, jistě. potřeboval bych elementální essenci prince elementálů Drixxinse, který žije na tejném místě, patrně někde v poušti na jih od kel-et hazru. postava: ale... jak to mám získat? obchodník: není to nic těžkého. elementální essenci udrží jen speciální flakón, vybroušený prastarým kyklopem, který na severu v horách vládne kmeni lidožravých obrů. stačí je pobít, kyklopa zajmout a donutit ho, aby ti jeden vyrobil. postava: ale... obchodník: nepřerušuj mne pořád. potom už jen dojedeš do pouště, najdeš tajnou bránu do dimenze ohně, pronikneš tam a zabiješ elementálního prince. jeho essenci pak zachytíš do nádoby, kterou ti dá kyklop. nezapomeň, musí ti ji dát levou rukou a mumlat u toho modlitbu k tajemnému ohni, jinak flakón nebude mít svou čarovnou moc. dávej pozor ať tě nepodvede, nepoznáš to dokud to nevyzkoušíš a to už může být pozdě. postava, vytřeštěně: jak to mám u všech bohů poznat? obchodník: to je snadné. nastuduješ to v kamenných deskách, které ukrývají elfové v Alvarielu od války s obry. jsou prý prokleté a tak je zakopali někde v prahvozdu. musíš je najít a rozluštit, protože jsou psány v tajném písmu kyklopů. postava: zalyk... obchodník: až essenci získáš, musíš ji rychle dopravit ke mně, protože během několika málo hodin vyprchá. jelikož to žádná loď nestihne, doporučuji uzavřít smlouvu s nějakým džinem, aby tě přenesl povětřím přes moře. v poušti určitě nějací džinové žijí, když už tam budeš, takže by to nemělo být nic těžkého. postav: ugh... obchodník: když to všechno zvládneš, zaplatím ti... 100 zlatých. ne, ať mý děti třeba pojdou hlady. 200 zlatých! od ted jsem tvuj fanousek,vymyslis jeste nejake questy?ale treba trochu tezsi jo?treba zlaty ritni chlup zlateho draka....ne fakt pekne 
_________________ Dormalhir -- Hrdina na volné noze
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 10:03 25. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Hm, tak velice dekuji, ze se neobjevil. jediny clovek, ktery by odpovedel na ty me ctyri otazky  asi to presunu na jine forum, protoze stejne jeste nevim ty resrefy itemu 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 17:42 25. May 2008 |
|
|
tak, tady máš odpovědi... nomis_b wrote: V souvislosti s tim, bych se rad zeptal : 1) Jake mnozstvi obchodniku by bylo rozumne? 2.) Kolik by mel vykupovat veci od jednoho druhu 3.) Jak casto by se mel vygenerovat novej quest 4.) Jak vidite vykupni cenu? Jelikoz je jednodusi udelat jeden skript pro vsechny obchodniky, kteri budou hledat stejne veci, tak by se hodila jednotna cena (maximalne ji treba nastavit v nejakem vygenerovanem rozmezi, at neni porad stejna.) 1.) podle hráčů na serveru, v současném nastavení tak 4-5 na povrch a 2-3 na podtemno 2.) podle ceny a dostupnosti. dával bych tyhle questy jen na vzácnější věci, jinak si můžem rovnou zařídit výkupnu druhotných surovin... aby to nebylo jenom se někam dokolíbat, natrhat jetel a hajdy zpátky pro odměnu... 3.) jednou za IG den 4.) 2-3x větší než je standardní cena dotyčného itemu na trhu.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 17:49 25. May 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Tieto Q by sa IMHO mohli robit pre tie artefaktove trofeje, ako kozuch samice snezneho tygra, prastareho ledneho medveda a tak podobne nie ? Uz len vymysliet cenu knim  A generovanie Q by mozno bolo lepsie 1x za restart, lebo ak sa to da na den IG moze sa stat ze hrac nabehne kazdu hodinu a pol do hry a zopakuje si Q...
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Last edited by Neithan1 on 17:52 25. May 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 17:51 25. May 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: 2-3x větší než je standardní cena dotyčného itemu na trhu. K tomu mě napadlo něco na způsob všichni třeba 2x víc a pak bojovník, barbar - těžba x3 (líp natěží) druid, hraničář - rostlinky x3 (víc tomu rozumí) atp... jenom aby se Nomis nenudil 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 17:53 25. May 2008 |
|
|
igor wrote: K tomu mě napadlo něco na způsob všichni třeba 2x víc a pak bojovník, barbar - těžba x3 (líp natěží) druid, hraničář - rostlinky x3 (víc tomu rozumí) atp... jenom aby se Nomis nenudil  ee, pokud bude item podléhat craftovému skillu, např. při stažení kůže, její cena se už stejně nastaví při získání na nějakou proměnnou hodnostu (podle výšky craftu) a pak dostane 2-3 víc než je tahle hodnota. další levely atd bych už do toho netahal.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 11:32 28. May 2008 |
|
|
tak a když sem se dneska tak rozkecal, tak to rozbalim i tady sem proti pevnejm questům nevaděj mi, nikdy sem je nedělal a nebudu dělat proč mi vaděj ? je to plyšárna, nikdy nikdo nikoho nepodved, nikdy není zadavatel questu náhončí banditů, kterj pošle postavu na jistou smrt, nikdy neni podvodník, co pak nechce zaplatit, je to přesně jeden z těch "samoplyšatících mechanismů", který mě ve světech tak serou navíc je to vejvar bez rizika, čili zase plyšárna mimo realitu navrhuju: quest se bude muset "koupit" - simulace rizika, Q s vejvarem 10 000,- musí postava "koupit" za 2000,-, pokud nesplní v termínu, záloha propadá 10 % rizika smrtelný pasti - postava s questem nese nějaký označení (Q může mít podobu listiny), který s 10% pravděpodobností vyvolá smrtelnej spawn 20 % rizika "podvodník" - po splnění questu zadavatel odmítne dostát závazku (odmítne koupit pro co poslal, dá jen polovinu ceny, bude chtít eště něco dalšího)
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 11:37 28. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
photter wrote: nikdy nikdo nikoho nepodved, nikdy není zadavatel questu náhončí banditů, kterj pošle postavu na jistou smrt, nikdy neni podvodník, co pak nechce zaplatit,
Proč ne? photter wrote: quest se bude muset "koupit" - simulace rizika, Q s vejvarem 10 000,- musí postava "koupit" za 2000,-, pokud nesplní v termínu, záloha propadá 10 % rizika smrtelný pasti - postava s questem nese nějaký označení (Q může mít podobu listiny), který s 10% pravděpodobností vyvolá smrtelnej spawn 20 % rizika "podvodník" - po splnění questu zadavatel odmítne dostát závazku (odmítne koupit pro co poslal, dá jen polovinu ceny, bude chtít eště něco dalšího) Proč ne...
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 11:42 28. May 2008 |
|
|
Mě ty questy taky nevadí, můžou se tam přidat ty podvody *koukne na Nomise*, ale asi bych ty % zmenšil... přecijenom pokud zadává quest hostinskej z Ivory tak má nějakou pověst o kterou nechce přijít. Třeba by šel dát na postavu nějakej koeficient spolehlvosti kterej by zvyšoval odměnu ale zároveň zvyšoval riziko podvodu. Pro Phottera: běžnej obyvatel plyšákova 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Velice jednoduché "obchodnické questy". Posted: 11:57 28. May 2008 |
|
|
joooo, to je přesně von, plyšovej evilák...vidiš tu výhružnou kamufláž na tváři ?
ad hospodskej - vono nemá moc logiku aby zadával jednoduchej obchodnickej quest, má svoje dodavatele, pokud přesto zadává, jsou za tim nějaký mimorádný události, ne ? jedna z těch mimořádnejch událostí je, že mu ženu a dětičky zajali banditi a řekli mu, že je budou tak dlouho ....ehm, něco, dokud jim nepošle tolik kořenů, že z nich vymlátěj půl milionu... jiná je, že má na baráku hypotéku a nemá na splátky, kolem už šmejdí fenďák i milej šizunk putykář si řekne - naco platit dodavatelům, pošlu si pro to nějaký plyšový vemeno, pak mu místo peněz naseru a je to...
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|