|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 14:28 30. May 2008 |
|
|
nomis_b wrote: No jestli si cetl IC sekci.. tak podle daanriho byli drowove rozpraseni ivorskou domobranou. takze proc by melo jeste Ivory prispivat vice, kdyz se jejich obrana vyplatila Srry musel sem si rypnout  ... no, bylo to poprvé, kdy byl oficiálně potvrzen výskyt drowů na povrchu v karathském království, od velké války. to je myslím, dost hrozivé samo o sobě. a dokonce se i odvážili napadnout město, přestože byli pobiti hrdinnou domobranou... 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 14:29 30. May 2008 |
|
|
Asi tak, jak napsal DenGrasse... Ty co šli do podtemna, tam šli i kvůli tomu že budou přepadat. Pro hráče je to zábava, postavy IC to dělají z potěšení a pro Xian, proto je do toho nikdo nemusí nutit. Na druhou stranu povrch tohle automatický nemá a potřebuje asi buď autoritativní postavu která vyburcuje obyvatele k protiútoku nebo holt nějakou tu finanční odměnu.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 14:34 30. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
DenGrasse wrote: .. No v IC sekci uz je zminka, ze uz tam byli drive.. Ze nekomu neco vyriznuli nozem na zada. Ze to predtim nebral nikdo vazne je jina vec. No a ze je to od valky poprve? nevim, Ja mel za to, ze prave sme uprostred tehle valky. Ze jeste neskoncila, a dlouho koncit nebude 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 15:08 30. May 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
No nějaké plány se mi začali včera rodit v hlavě, po přečtení tohodle topicu. Po pravdě ale nebyl důvod drowský útok na Ivory, ale obava z toho, že se z povrchňanů pustí do boje jen zlomek "hrdinů". Když nic jiného, tak by plánovaná akce aspoň sjednotila lidi nakloněné součastnému CvC systému a podle toho jak by se to rozjelo by se určitě našlo uplatnění i pro "externí" spolupracovníky, kteří se do boje nechtějí pouštět. Spíš než o gildu půjde o sdružení, jelikož spousta z nás už někam patří. Rozhodně se ale nenazývám inteligentní vůdčí osobností, aby zase nenastoupili rejpalové. Chci to ještě probrat s někým z teamu (Asi Matlafous, když je vrchní inkvizitor tolik zaujatej drowama), sice jsem se chtěl soustředit víc na duchovní osvětu v Karathe, protože kultisté vystrkujou ružky, ale situace si žádá jinak  Každopádně se teď učím na zkoušky, takže to bude chvíli trvat. Ale varuji vás, pokud do té doby nezaloží podobnou věc někdo jinej, bude jedna z mluvčích osobností fanatickej paladin a případné členy tak čeká spousta přednášek o Dei-anangovu evangeliu a povinné roznášení traktátů po Karathském království! 
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 15:51 30. May 2008 |
|
|
No koukám, že je nejvyšší čas se fakt odporoučet do Alwarielu 
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 15:59 30. May 2008 |
|
|
Co se týče motivace, obzvlášť LDami an nadhodil dost zajímavou věc. Prachy od Království pro bojovníky s Podtemnem, jimiž by se vyvážila hrozba. Vzhledem ktomu, že konflikt s drowy je dlouhodobý, přetrvávající a nekončící, má to podstatnění...a alespoň konečně bude důvod k tomu ,aby členové Karathské armády dostávali plat.  (třeba právě za vše navrhované - pátrací skupiny po vchodech, odměny za hlavy, větší odměny za zajatce, nejvyšší odměny za informace...apod.) Boj proti těm stvůrám špinavým (drowové prominou, ale myslím drowy) je totiž hlavním posláním Ochránců Světla (t.j. spojení Armády, Rytířů Úsvitu, mnichů Strážců hodnot a Juaniných kněží...jenomže o nich téměř nikdo neví, páč pořád nejsem schopnej sepsat na fórum přehledně informace o gildách), proto by se měli zájemci o počestné CvC sdružovat asi hlavně tam. Zatímco Ivorská domobrana by měla fungovat spíš jako lokální četníci, vyšetřovatelé fungující v civilizaci - vhodný protiklad podsvětí. Bohužel OS dost pustnou, neboť momentálně nemám čas je obstarávat...do dvou týdnů však bude určitě líp a nejdříve jim vytvořím dost NPC, pak podklady a pak už to jen pojede samospádem. 
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 16:41 30. May 2008 |
|
|
Darien wrote: No koukám, že je nejvyšší čas se fakt odporoučet do Alwarielu  Proč tak smýšlíš? Pokud se najdou lidi, kteří do toho půjdou, bude to znamenat jedinou věc -> větší bezpečí pro běžného obyvatele. Nehledě na to, že bude sháňka po zručnejch alchymistech, stopařích a podobně
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 16:56 30. May 2008 |
|
|
Shifter wrote: Darien wrote: No koukám, že je nejvyšší čas se fakt odporoučet do Alwarielu  Proč tak smýšlíš? Pokud se najdou lidi, kteří do toho půjdou, bude to znamenat jedinou věc -> větší bezpečí pro běžného obyvatele. Nehledě na to, že bude sháňka po zručnejch alchymistech, stopařích a podobně Já prostě nemám nervy na to za běžných podmínek absolvovat boje hráče proti hráči. Nejsem v tom moc zkušenej, to chce prostě trénink. Na ten nemám v aréně čas a v běžné hře by to byla fakt příliš drahá sranda. Každej level mám doslova vydřenej a při mé emotivnosti a neschopnosti svou postavu vnímat jen jako jedničky a nuly bych z toho měl jen zbytečný frustrace. Já vím, že v tomhle nejsem normální, ale jsem rád, že jsem se od ledna vyhrabal na 12 level, v bance mám asi pět tisíc a už takhle se musím přemlouvat k tomu, abych se lognul. Vlízt do hry a být zabitej notabene od jiného hráče by mne dostalo do kolen:)
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:04 30. May 2008 |
|
|
Právě tebe a další případné zájemce jsem myslel, jako externího pracovníka neúčastnícího se boje. Nejen na bojišti jsou vedeny bitvy. Jak jsem psal, budou se rozdávat traktáty, budou potřeba lektvary..... Teda aspoň doufám, že se to k tomu všechno dostane
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:11 30. May 2008 |
|
|
Shifter wrote: Právě tebe a další případné zájemce jsem myslel, jako externího pracovníka neúčastnícího se boje. Nejen na bojišti jsou vedeny bitvy. Jak jsem psal, budou se rozdávat traktáty, budou potřeba lektvary..... Teda aspoň doufám, že se to k tomu všechno dostane jestli chceš kopu lektvarů požehnání, tak super, udělej si ingame objednávku:) Aspoň nějaká zábava bude.... zatím si totiž můžu lektvary lít leda za klobouk. Nikdo, kdomu jsem je nabídl(a) nechtěl.
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:13 30. May 2008 |
|
|
Daanri: no ohledne toho, ze drowove nemaji zadne odmeny a podobne... Podtemno
Zalezi na tom, co mocni u drowu zamysli. To samozrejme vite nejlepe vy. Bud ty utoky jdou primo na jejich rozkaz a v tom pripade by klidne hraci drowu dostat odmenu mohli. Stejne tak, pokud jsou drowum vylozene prospesne. Nebo jsou vnimany neutralne pozitivne - proste jako soukrome vypravy na povrch, ktere nijak neskodi a zvysuji povedomi o rodine a v pripade uspechu jeji bohatstvi a respekt (otroci, informace).. ta rodina pak maximalne bude vnimana jako zkusena v tehle oblasti a bude dostavat logicky vic ukolu v ni. Take to muze byt vnimano spis negativne. Drowska armada nemusi byt pripravena na boje a tyhle soukrome akce mohou jen zvysovat ostrazitost povrchu. Potom by mohla ta rodina bud dostat zpravu, aby sve aktivity omezila na neco mene viditelneho ci primo muze byt potrestana... Take urcite zalezi na vztahu drowu s ostatnimi silami v podtemnu (nejen rasami), na... proste na situaci ve svete... Kazdopadne je mensi pravdepodobnost, ze drowska rodina bude za tyto akce odmenovana ted, nez kdyby povrchnane naopak houfne utocili na podtemno a zabijeli tam straze a hrozili vypalenim mest. PovrchMyslim ted hlavne kralovstvi Karathy. Ten to ma trochu jine. Zatim je v minulosti i nyni v roli napadeneho. Z historie je zrejme, ze vznikly cele masivni skupiny na obranu proti drowum, Karatha byla v historii temer znicena, stejne tak Ivory... Jsou tu tedy ocividne dobre duvody, aby svet na povrchu a jeho mocni na utoky drowu dost citlive reagovali (pokud napriklad neni cela slechta vcetne krale pod kontrolou drowu). Vem si, ze pokud by to hracske postavy odmitly branit nebo byly neuspesne, tak Ivory zrejme utrpi znacne skody - a verejne to sice priznano byt nemusi, ale minimalne sefovi Ivorske domobrany a mistnimu zemanovi by ta zranitelnost Ivory zrejme dosla. Takze jim jde primo o jejich zivoty a majetky - drowskym npc ne. Jsouto npc a hracske postavy na povrchu, kdo je zatim pod utokem a vzhledem k sile npc strazi v Ivory je hodne i na hracskych postavach, zda budou Ivory branit nebo ne - mohou ho treba priste nechat vypalit a presunout se do bezpecnejsich lokalit.  Hracske postavy jsou s vyjimkou mozna Menhiri, ktera si tam uz koupila domek vyrazne mobilnejsi, nez npc, ktere tam maji majetky a pozemky a praci. Tedy jak uz napsali lide prede mnou. Nejde tu o nejake podporovani hracu, ale o uveritelnou reakci sveta. Samozrejme je take otazka, zda na ni maji quest DM cas - nicmene pokud si ho udelali na quest kolem utoku, bylo by podle mne moc fajn, aby si ho udelali i na nasledne udalosti kolem obrany - a vubec se jich hraci nemusi zucastnit. Dulezite je, aby povrchnanske npc nezustaly vylozene pasivni. A pokud zustanou, aby to melo svuj duvod a sve nasledky. PS: neber mne moc vazne a doslova, trosku to prehanim. 
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 17:17 30. May 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:16 30. May 2008 |
|
|
2Darien: dodávej lektvary, stopuj v lese, prováděj lesem - znáš tam každou větev, víš kde je jakej kámen. A aby ti to nebylo lhostejný tak tě namotivuju: Berserk vymlátil stádo jelenů a ještě se tomu smál 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 09:29 31. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Souhlasim s Damienem, ta reakce světa na dění mi taky trochu chybý.. to jak si psal o podtemnu je dobré, mohlo by se oběvit oznámení Rodina N'Abarn spadající pod rod De'Vrei vyrazila na povrch a šíří tam zkázu, vrchní kněžka S'Zai je s těmito činy spokojena/nespokojena/nezajímají je .. něco jednoduchého 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 10:10 31. May 2008 |
|
|
[quote="Darien"] Já prostě nemám nervy na to za běžných podmínek absolvovat boje hráče proti hráči.
Souhlasím, CvC je mi navýsost protivné a před wipem měla Lucie dohodu s ostrovany o neútočení. Sandra sice má má taky v Ivory domek, ráda by byla řemeslnicí jako byla Lucie a třeba dodávala zboží domobraně, ale zatím je jen alchymie, která se jí nelíbí. V případě, že by se pokusil někdo CvC na Sandru zaútočit, byl by to poslední moment mé přítomnosti na Thalii.
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 13:34 31. May 2008 |
|
|
No ono takto já vím , že jsem okolo toho CvC také dost psal , ale psal jsem také - a to se podívejte , že pokud to bude dobře udělané , tak to bude pro server pozitivum , protože ono se to jinde zase moc nedaří. Zatěžuje to Dmka , klade to nároky na soudnost hráčů atd atd. Vyšší cena smrti a možnost zneužití CvC odrazuje stále dost velkou část hráčů . Za podmínek které zatím panují za jakesi nedomluvy , se ani mě a mě podobným hráčům nechce aktivně zasahovat do CvC. Co tak se zamyslet a všichni se dohodnout že obě strany umožní posbírání svých mrtvých a oživení v chrámu za peníze? ( Vlastně by to znamenalo zákaz uřezaní hlavy druhou frakcí.) Toto opatření by mohlo trochu pohnout s ledy. No zkuste se zamyslet - uvidíme
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|