Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 16:21 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Next
Author Message
 Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně
PostPosted: 16:08 02. Jun 2008 
Rytíř
 Profile

No tak je tu zase dlouho klid tak nahodím čistě teoretické téma:
Říkám tomu - efekt kolektivismu , nebo to pojmenujte jinak to je fuk.
Co to je - prostě čím jste vyšší lvl, tím hůře až velmi hůře se vám expí, to je jasné,
s tím jsme se smířili , to víme . Důsledek je zajímavý:
Vyšší levly stagnují vpřed se dostávají jen sporadicky, pozvolna - smrt je čím dál bolestnější, vyšší ztráta expů se ale dá pomaleji nahradit jak na nižším levlu.
velmi málo dostupných potvor dá nějaké výrazné expy.
Naproti tomu malé levly rychle (pokud se snaží) dohání ty vyšší , protože s nimi chodí do dungů a mají za to vysoké expové ohodnocení. Dostávají cenné rady levnější výbavu atd atd. Snad chápete . Důsledek ale bude , že všichni se sejdeme někde okolo po 20 levlu. Rozdíli budou minimální. Tak mne zajímá jestli toto je, či byl záměr autorů a nebo je vývoj překvapil.
Dodatek - podobnost s postavami ve hře je čistě náhodná.
- uvítal bych více názory povrchmanů jak podtemňanů jisté věci jsou jinak vidět v jiném světle - i trpaslík může hodit stín obra .
- Na otazky - co tím sleduješ ? - nesleduji tím nic
- co ti vadí ? - nevadí mi nic
je to jen zamyšlení nad zajmavou eventualitou.

PostPosted: 16:15 02. Jun 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Jáchym - no, normálně a běžně se pak postavy na nějakém slušném levelu účastní politiky, plní celoserverové questy a dostávají třeba experience za velké herní výkony a výsledky téhle hry. Tady je ta stagnace daná tím, že to není dodělaný jednak, a taky tu není pořád dost hráčů na to, aby se vytvořilo dost guild, které by mezi sebou mohli mít nějakou interakci. Je to zatím více či méně pořád o expování a občasném pokecání na nějakých meeting pointech.

V podstatě to přešlapuje na místě a chybí nějaký větší komplexní impuls či podpora, mám pocit.

Ale to neva, určitě se dozvím že se pletu a budu hned klidnější:))

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 16:22 02. Jun 2008 
Bůh
 Profile

Darien: pleteš se :mrgreen:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 16:26 02. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Fakt, ze postavy maji tendenci priblizovat se k sobe levelove, neni zadny svetobrony objev (sorry), ale uplne normalni jev vsech her postavenych na podobnych systemech vyvoje postavy. Vychazi to z logiky a rychlosti rustu levelu.

Sorry Dariene, asi te zklamu, ale k tomu aby ses ucastnil politiky nepotrebujes level, ale chut se ji ucastnit. Na celoserverove questy taky nepotrebujes level, ale snahu zapojit se do nich. Impulsu je imho dost, jenomze se mi zda, ze to jisti jedinci zacnou radeji pitvat na foru, nez by se do toho zapojili ve hre.

Hracu tu rozhodne neni tak malo a pokud cekas stovku postav online, tak te taky zklamu. Nebude tu nikdy. Nwn server na to proste nema kapacitu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 16:32 02. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Darien wrote:
Jáchym - no, normálně a běžně se pak postavy na nějakém slušném levelu účastní politiky, plní celoserverové questy a dostávají třeba experience za velké herní výkony a výsledky téhle hry. Tady je ta stagnace daná tím, že to není dodělaný jednak, a taky tu není pořád dost hráčů na to, aby se vytvořilo dost guild, které by mezi sebou mohli mít nějakou interakci. Je to zatím více či méně pořád o expování a občasném pokecání na nějakých meeting pointech.

V podstatě to přešlapuje na místě a chybí nějaký větší komplexní impuls či podpora, mám pocit.

Ale to neva, určitě se dozvím že se pletu a budu hned klidnější:))

1.) nevim co ti prijde na lokacich nedodelany?? nahore je dost lokaci, kde se daji najit potvory i pro EPIC lvly. To ze nejsou dole treba az tak nevadi, protoze tim je zapricinena konfrontace povrch vs. podtemno na vyssich lvlech.. aneb kdzzy uz ses sveta znalej nemuzes se vyhnout globalnimu konfliktu jako pepik, co vali v hospode v Doubkove sudy a je mu to jedno.

2.) hracu je podle mne dost posledni dobou i prybyva. Gild je taky dost a kdyz chces nikdo ti nebrani si zalozit vlastni.
btw: neprisel si z kandelabrie kde je tak torosku mene hracu nez tady ?? :mrgreen:

PostPosted: 16:34 02. Jun 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Kucik - ale tys mi odpověděl na něco, na co jsem se neptal, případně jsi komentoval něco, co jsem NEŘEKL.

a) neřekl jsem, že na politiku potřebuješ level. Jen jsem Jáchymovi říkal, že když se hra zpomalí, víc hráčů má tendenci se věnovat politice a podobně, protože většina běžných hráčů si chce nejdřív trošku udělat postavu, než s ní začne něco dělat, aby nechcípli za prvním rohem.

b) totéž se týká questů, velké příběhy království a podobně většinou staví questy pro nějaké průměrné levely.

c) on je tu nějaký celoserverový quest? Jestli jo, tak třikrát hurá:)

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

PostPosted: 16:39 02. Jun 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

nomis_b wrote:
1.) nevim co ti prijde na lokacich nedodelany?? nahore je dost lokaci, kde se daji najit potvory i pro EPIC lvly. To ze nejsou dole treba az tak nevadi, protoze tim je zapricinena konfrontace povrch vs. podtemno na vyssich lvlech.. aneb kdzzy uz ses sveta znalej nemuzes se vyhnout globalnimu konfliktu jako pepik, co vali v hospode v Doubkove sudy a je mu to jedno.

2.) hracu je podle mne dost posledni dobou i prybyva. Gild je taky dost a kdyz chces nikdo ti nebrani si zalozit vlastni.
btw: neprisel si z kandelabrie kde je tak torosku mene hracu nez tady ?? :mrgreen:

Já jsem o nedodělaných lokacích nic nepsal. Nedodělaný je server, ne hra. Dodělává se přeci kvantum věcí ne? Proto nemaj DMka prý tolik času být in game:) A taky maj zkouškový:)

Gild je dost? No tak asi je.Železná pěst, nějaký zloději. A pak moje guilda o jednom členu:)))))

PostPosted: 16:40 02. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

pokud je to škemrání vo víc expů pro vyšší lvly, je vedle, když se expí rychle, sejdou se všichni na lvlcapu
popisuješ (subjektivně) nějakej stav, kterej vyplynul z nastavení světa, nějak mi uniká, jestli se ti zdá dobrej nebo špatnej...mně připadá neutrální
zapojení do politiky, celoserverový Q...jo, to sou fajn věci ale jistě chápeš, že to nejsou věci každodenní, takový věci se občas zadařej, občas ne
možná to chce kapku jinej přístup než "ooo tady sem a hodlám vás poctít svou vzácnou přítomností a vy mě koukejte bavit !!! "

PostPosted: 16:48 02. Jun 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

dycky je to vzájemná interakce:)

PostPosted: 16:51 02. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

photter wrote:
"ooo tady sem a hodlám vás poctít svou vzácnou přítomností a vy mě koukejte bavit !!! "

Tohle je cely Darienuv pristup...

PostPosted: 17:02 02. Jun 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

gild je dost, stačí se podivat do reálií, do všech spolků se dá vstoupit. Funguje určitě armáda (složka Ochránců Úsvit), znám z ní 3 členy, ale myslím, že jich je víc. Funguje Řád čestných rytířů Úsvitu (složka Ochránců Úsvitu), tam jsem zatím jen já, ale vím o dalších dvou hráčích, kteří se budou chtít připojit. Pak jak byli zmiňovaní zloději a železná pěst.
To, že jsou hráči pasivní, do gild se nehlásej a nevyvíjej aktivitu je věc druhá.
Kvesty si můžeme dělat i bez DM, taky jsem se chvíli po startu snažil, když jsem si najal jednoho stopaře, aby vysledoval jiného hráče (kacíř) po kterém jsem šel. Bohužel dva dni před tím sledovaná osoba přestala hrát a chvíli potom přestala hrát osoba, která byla klíčovej svědek :-/
Asi do dvou tejdnů proběhne masová kampaň Ochránců světla, jsem zvědavej kolik lidí, kteří si stěžujou na málo eventů, se zapojí ;)

PostPosted: 17:04 02. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Jednodussi je si stezovat a psat spam na forum, nez se snazit neco delat. :wink:

PostPosted: 17:27 02. Jun 2008 
Mistr
 Profile

To Darian:Sry Dariene ale tve prispevky na mne(a ted casteji ctu ze nejen na mne) pusobi dojmem ze neco nadhodis se skrytym podtextem ze te neco sere a pak to znova a znova nadhazujes a kdyz te nekdo veme za slovo a napise ti to, tak zacnes psat zes to tak vubec nerek ani nemyslel.
Pises...
no, normálně a běžně se pak postavy na nějakém slušném levelu účastní politiky-hmmm a proc by nekdo nemohl vrthnout do deju hned od prvnoho levelu???

Tady je ta stagnace daná tím, že to není dodělaný jednak-co by nebylo dodelany, sam jsem skoro na 20 levelu a furt mam kam chodit a kde dostavat xp.A jestli ti jde o zabavu, ktera ti tu tak chybi ze musis neustale vsude zduraznovat svoji nudu, tak to te taky zklamu, nikde neni psano ze ti svet musi porad neco davat, holt se musis taky zabavit sam a ne jen brecet na foru ze ti tu neco chybi...

Dodělává se přeci kvantum věcí ne? Proto nemaj DMka prý tolik času být in game:) A taky maj zkouškový:) -a tuhle narazku uz ctu taky ponekolikate, to chces nekoho nastvat nebo co?Vtipne to je vzdy poprve ale ponekolikate uz je to dost otravne a trapne, ikdyz to neni jenom tahle veta...

PostPosted: 17:33 02. Jun 2008 
Rytíř
 Profile

photter wrote:
pokud je to škemrání vo víc expů pro vyšší lvly, je vedle, když se expí rychle, sejdou se všichni na lvlcapu
popisuješ (subjektivně) nějakej stav, kterej vyplynul z nastavení světa, nějak mi uniká, jestli se ti zdá dobrej nebo špatnej...mně připadá neutrální

A to jsem se snažil příspěvek opancéřovat tímto :
- Na otázky - co tím sleduješ ? - nesleduji tím nic
- co ti vadí ? - nevadí mi nic
je to jen zamyšlení nad zajímavou eventualitou.
Takže ne není to škemrání o více expů pro vyšší lvly je to jen upozornění na stav který může a asi i nastane. Myslím si že to není zcela dobré. Svět bude ještě plošší než - li je nyní.
HLAVNĚ je to tu Hydepark a já doufám že se zvládneme teoreticky bavit, o nic víc nejde.
Pro Kucika : Ne není to nutnost to rychlé přibližování - a ano zrychlilo-li by se významě získávání expů stouplo by riziko že se setkáme na lvlcapu .
Ve většině věcí s Vámi ,a to se asi divíte, souhlasím, ale vím že tento problém (rychlé přiblížení) se řeší na různých serverech zdařile.
Předem upozorňuji Thalie se mi líbí a velice oceňuji některé úpravy co zatím vidím a systém a vychytávky které jinde nejsou.
Například stačí taková blbůstka jako systém 4-5 qestů či miniqestů které fungují
pro postavy do 11 lvlu tedy pro prvních 10 lvlú , nebo 12 lvlů nebo 15 to je už je fuk. Hlavně by jim to dalo za úkol třeba navštívit Doubkov , nebo Gruberik, že by ten hráč i tu krásnou Thalii poznával a užíval si objevů. No možností je moc .
je to na diskusi .
Na nic nenarážím, nikoho neobvinuji , DM a WB si vážím a oceňuji jejich práci.
Prosím tyto mé příspěvky nejsou útočné , neutočte i vy na ně - diskutujte.
Děkuji

PostPosted: 17:37 02. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Shifter wrote:
...

Mas pravdu, ale necuduj sa ze ludi nezaujimaju Q medzi hracmi, ked za ne nieje odmena v XP, aj Rejty trafil do cierneho, kazdy len p*c*j* na foru ale v hre si radsi vzdy zajde do hor, ved inak by na tie brutalne itemy od dobrodruha nikdy nenasetrili ;) Na serveri hraju nastastie aj vyjimky s ktorymi sa da zahrat aj dobre RP a popripade nieco z toho vytazit, takze cest vam, tvrde pracujici.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]