|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Skipp
|
Post subject: trocha života do toho umierania Posted: 01:29 11. Jun 2008 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Ja by som si váźne prial aby sa v Thalii trocha zobudili NPC postavy. Byť totiž pripojený v hre pre viacej hráčov, mi nie vždy dodáva ten pocit že hrám multiplayer. Thalia je hráčmi menej často obývaná to sa predsa vie. A vie sa aj to že niektorí hráči sa pripájajú pravidelne práve keď je na Thalii noc. A je teda jasné ,že v noci sa často neoplati chodiť do sveta. To je moj prípad,že moja postava zomiera často pretože skoro stále hrám sólo, pretože buď nikoho nestretnem, alebo sa nikto nikam nechystá, už sa mi tiež stalo že high level ma odmietol a proste to čo je?! Ako mám získavať xp? Ja som dosť trpezlivý, ale pomaly mi trpezlivosť dochádza. Doteraz som získal xp iba na jazvecoch a zombiach v hrobkach (a ešte za životopis) a dokola robiť to isté a sám začína byť nudné, to si naozaj možem pustiť rovno singleplayer. Keď sa pripojim do hry, tak vačšinou tá malá kopka hráčov ,ktorí sú online už dávno niekde teamujú a ja neviem kam sa mám pohnúť, čo mam robiť (hovorím hlavne o čase keď je noc),keď pri solo hre je vprdeli aj cele RP, keď remeslá sú sotva funkčné. O čom to má byť keď nie iba o zabíjaní, sťahovaní, sklízení. Proste ťažko sa v hre pohnúť ťažko získať xp, pretože ťažko niečo robiť. V momente keď sa o niečo pokúšam tak buď končím v podsvetí alebo získam len velmi málo xp..asi tolko kolko by som dostal z pravidelného príjmu 4-5 xp ktoré dostavam v nejakych pravidelných časovych intervaloch.Si rovno možem postavu len posadiť na lavicu, ja si odídem na pivo a kým sa vrátim som bohatší o pár xp.To snad nie. Proste ide o to,že hovorí sa kolko vela možnoti má hráč v hre k dispozícii ale ja to vidím žial opačne. V mojom prípade,možno aj v prípade iných začínajúcich, sa veci majú tak že bez nejakej podpory hrania, sa začínam nudiť. Preto by som naozaj velmi vďačne prial, keby sa v hre rozbehnú nejaké malé questy od NPC postav, hocijaká kravina (pochytať ryby starej Krkovičkovej na pekáč,hrat v kapele, povynášať prázdne sudy,hoci čo z čoho by káplo nejaké zlato a xp)nie každý je hneď hrdina. Tiež by bodlo niečo ako cvičisko na boj zblizka a na lukostrelectvo...to bolo tušim v DH. Chcel som sa vyhnúť tejto téme ,nerád,ale fakt nerád otravujem lebo tuším že tu na fore je toho až až,ale ako som už spomenul - došla mi trpezivosť 
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 05:45 11. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Můžeš někomu napsat do tellu jesli se nemůžeš přidat, vim je to OOC a nemělo by se to ale když už to hraju tak se chci pobavit s jinejma a ne dřepět v Ivory  , když sem ještě hrával nahoře a dlouho sem na nikoho nenarazil tak sem jednoduše napsal někomu známému jesli někde je a jesli se můžu připojit
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 09:09 11. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Skipp wrote: Preto by som naozaj velmi vďačne prial, keby sa v hre rozbehnú nejaké malé questy od NPC postav, hocijaká kravina (pochytať ryby starej Krkovičkovej na pekáč,hrat v kapele, povynášať prázdne sudy,hoci čo z čoho by káplo nejaké zlato a xp)nie každý je hneď hrdina. Tiež by bodlo niečo ako cvičisko na boj zblizka a na lukostrelectvo...to bolo tušim v DH.
Obchodnicke questy s donasenim bylinek uz sou v posledni revizi. Ceka se jen na jejich implememntaci , takze se jich urcite dockas. No a jine questy stylu 20x zachranit neci manzelku se na 99% delat nebudou. To vede jen k donaseni veci vyskoym lvlem nizky shrabne xpy, vysokej penize. Lec prave ty si par questu naznacil, ktere by sli urcite delat opakovane. Ja se na nejake napady ptal v topicu: viewtopic.php?f=16&t=1558&st=0&sk=t&sd=a&start=30Questy stylu dones ryby krkovickovi jedenkrat za restart jsou celkem prijatelne.. da se tam totiz nastavit timer, sance ze se quest neuskutecni, coz by pripominalo realnou situaci, ze opravdu ty ryby pokazde nechce. Nejake straze by mohli hledat i sipy.. to je taky dobre.. proste navrhni vice napadu a ja to klidne odskriptuju. ALE: 1.) nejdrive se odbugujou obchodnicke questy, protoze to pobezi na skoro stejnych skriptech 2.) musi to byt LOGICKY opakovatelne Q. Takze sem s navrhy a uvidime co se da delat 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 17:13 11. Jun 2008 |
|
|
nomis_b wrote: Questy stylu dones ryby krkovickovi jedenkrat za restart jsou celkem prijatelne.. da se tam totiz nastavit timer, sance ze se quest neuskutecni, coz by pripominalo realnou situaci, ze opravdu ty ryby pokazde nechce. Nejake straze by mohli hledat i sipy.. to je taky dobre.. proste navrhni vice napadu a ja to klidne odskriptuju.
nomis_b wrote: Questy stylu dones ryby krkovickovi jedenkrat za restart jsou celkem prijatelne.. da se tam totiz nastavit timer, sance ze se quest neuskutecni, coz by pripominalo realnou situaci, ze opravdu ty ryby pokazde nechce. Nejake straze by mohli hledat i sipy.. to je taky dobre.. proste navrhni vice napadu a ja to klidne odskriptuju.
Ano, ten timer sa mi celkom pozdáva lebo pravada je, že questy bez obmedzenia by sposobovali len chaos,(čo by znamenalo velký odstup od rp) ale ak nastavíš timer iba na jeden quest za restart, to by tých Q. malo byť trochen viac, rozhádzané hocikde. Tak terbárz logicky - HOSTINEC- v každom hostinci by sa malo dať niečo nájsť,ako napríklad krčmárovi každé ráno vyniesť prázdné a nanosiť plné sudy (trebars jeden sud na jeden inv.) ,na obed nanosiť drevo do pece, kuchárke tie ryby alebo iné jedlo na varenie atď. Večer by to mohla byť práca vyhadzovača (síce hráča by asi moc nebavilo keby by tam iba tak stál a strážil ale svojim sposobom je to práca a je platená,nemusí to robiť celú noc,určite by to bola tiež dobrá príležitosť pre DM, ktorí by ho z času na čas presvedčili o tom ,že nie, neni to zbytočná práca:-) Ďalej večer keď už by sa nič nenašlo tak by sa dalo trebárz zahrať si s npc kocky o zlatky. A to v každom jednom hostinci. V každom jednom aspoň jedna možnosť práce v určitom odbore. za reštart. (ako práca na smeny:-) Totiž v každom hostinci sú hostia..a najdu sa tam aj hudobníci. Veď keď sa už dajú kúpiť nejaké tie hud. nástroje, prečo by si postava u hostinského nemohla vybaviť malé vystúpenie za večer? V krčme u modreho racka pred vstupom počujem hrať bubny a v nútry na pódiu stojí kapela čo sa už svojim nástrojovým zoskupením podobá na komorný orchester a ja nepočujem hrať žiadnu hudbu (v ivory je to zas naopak - počujem hudbu ale nevidím hudobníkov - k tomu sa neskor vyjadrím) A hele, hneď je živo večer v krčme, hneď sa tam niečo deje. Ďalšia možnosť questovania by sa mohla vyskytovať u majstrov, učitelov a tých u ktorých sa leveluje. Každý majster by mal pre káždý level pripravenú jednu či dve prácičky ktoré by mal hráč možnosť zobrať popri štúdia a mala by dosť spoločné s povolaním ,ktoré sa uňho učí. O obtiažnosti toho questu by rozhodoval aktuálny level.(hráč po dosiahnutí 3 lvl splní quest pre 3 lvl, po dokončení toho questu už dotyčný hráč nemá ďalej možnosť zopakovať ho. Ďalší quest mu majster ponúkne až v 4lvl atď.) Mohli by to byť úlohy brané trebárs ako skúšky povolania, niečo čo by rozhodne potlačilo ,motivovalo hráča hrať svoje povolanie. Ja neviem, konkrétne úlohy ma teraz nenapadajú ale vieme o čom je reč. Je tam určite kopec možností, pretože povolaní je dosť. Život v Thalii sa tým rozhodne spestrí. Hráči budú mať tú možnosť byť niekam vyslaný, zobrať tú úlohu a nečakať zbytočne na iných hráčov, k absolutnému odseparovaniu rozhodne nedoje.Ak by stratil absolutný záujem o druhých hráčov,to by museli byť tie questy dokonalé asi ako celá kampaň nwn.A hovorím..to už si rovno zahrám singleplayer,ale nie to nechcem, chcem aby sa rozbehlo questovanie, ktoré sa tu určite uplatní, všade by sa uplatnilo.
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 17:35 11. Jun 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Já s podobnejma questama rozhodně souhlasim, ale napřed chci dodělat aspoň tu kovařinu, než se pustim do jiných věcí. Jinak mě totiž zas ukamenuje někdo jinej.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 17:41 11. Jun 2008 |
|
|
Krata wrote: Můžeš někomu napsat do tellu jesli se nemůžeš přidat, vim je to OOC a nemělo by se to ale když už to hraju tak se chci pobavit s jinejma a ne dřepět v Ivory  , když sem ještě hrával nahoře a dlouho sem na nikoho nenarazil tak sem jednoduše napsal někomu známému jesli někde je a jesli se můžu připojit To je pravda,ale to už vobec nerobím, v iných svetoch som to robil pravidelne, ale v Thalii nie. Totiž v Thalii ma asi najviac uchvátila rp hra,čiže tak. Ja talk nepoužívam takmer vobec, sotva cez neho odpovedám na otazky. Na otázky typu Aký si lvl? už vobec neodpovedám...veď to sa dá pekne zahrať v RP...namiesto otázky Aký si level sa spýtaš Kolko krát si bol u svojho majstra?  A je to venku. Ale spet k téme Krata, možno to raz skúsim ale neviem či mi to dlho vydrží,uvidím,aj tak dík.
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 18:52 11. Jun 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Nechcem uz stym byt otravny, ale chyba ti spolocnost ? Nasa eskort zoldnierska sluzba je tu pre teba 
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 20:48 11. Jun 2008 |
|
|
Moc pěkný nápady, obzvlášť se mi líbí to nastínění s hospodou a levelovým majstrováním ( i když jako ne-skripter nevím, co a jak je ralizovatelné).  Ale podobně jako Kučík...věnovat se tomu budu moci začít, až konečně dopíšu ty základní rozhovory v běžných oblastech....safra, musím s dialogy pohnout...stejně jako s gildou a jejími NPC...questy...hernajz. To zvládnem. *přesvědčuje se tím, že sám sobě hrozí vařečkou* Bé té vé: Co takhle vstup do armády, neuvažuješ o tom, mladý muži? Budeš zajištěn, přátel i zlata hojno. *škodolibě se ušklíbne na žoldnéře*
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 21:45 11. Jun 2008 |
|
|
Žorž wrote: Bé té vé: Co takhle vstup do armády, neuvažuješ o tom, mladý muži? Budeš zajištěn, přátel i zlata hojno. *škodolibě se ušklíbne na žoldnéře* Vidíš, aj to som chcel napísať, ale som zabudol. Armáda - veru už to slovo vraví samo za seba, že netreba sa báť o nedostatok questov... Ale ja s mojou postavou sa armáde vyhýbam, rešpektujem ju ale nemám s ňou žiadne plány "Snáď mi to odpustíte" *vyriekne ironicky*
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 01:27 12. Jun 2008 |
|
|
No a chcel by som sa ešte vyjadriť ktej hudbe ,ktorá hrá v hostinci u krkovičky. Ono tá hudba je dobrá,ibaže hrá stále dokola vodne v noci tá istá. Som zistil ,ako by sa len vďaka hudbe dal vnímať čas...stačí len zaradiť do repertoaru hudbu rannú, poobednú a večernú. Alebo iba rannú - to by bola hudba pokojná,nenápadná,viac v pozadí - a hudbu večernú, ktorá by už bola hlučnejšia, ako na zábave...stačilo by len vstúpiť a hneď by bolo jasné kolká byje Svojim sposobom ide tiež o malé oživenie,veď hostince sú tak oblúbené miesta 
_________________ Sinta
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 07:15 12. Jun 2008 |
|
|
Napad je to skvely, ale este napis ako to urobit v toolsete. Pretoze pokial ja viem tak na lokaciu mozes nastavit len jednu hudbu, ktora sa bude opakovat. Ak nato prides jak to zmenit, alebo urobit naky script ktory by menil hudbu, tak posli urcite to zaradime. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 10:16 12. Jun 2008 |
|
|
Daanri wrote: Napad je to skvely, ale este napis ako to urobit v toolsete. Pretoze pokial ja viem tak na lokaciu mozes nastavit len jednu hudbu, ktora sa bude opakovat. Ak nato prides jak to zmenit, alebo urobit naky script ktory by menil hudbu, tak posli urcite to zaradime.  sem myslel, že v lokaci můžeš nastavit jinou sadu zvuků (i jinou hudbu) pro den a noc, to nejde? ráno avečer je samozřejmě passé, ale to rozlišení den/noc přece v toolu u vlastností lokace je, nebo se pletu?
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 10:20 12. Jun 2008 |
|
|
Jo mozes nastavit zvuky, ale nie hudbu. Pokial viem tak v zvukoch naka hudba neni, resp. su tam mozno 2 verzie bubnov a to je vsetko. Hudbu nastavujes na celu lokaciu len jednu. Co sa tyka dennej a nocnej hudby, neviem ci to nebere to uvahy len v exterieroh a v interieri nehra stale len jedna hudba, ale tu som si neni uplne isty.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 10:35 12. Jun 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Plánuju i kompletní úpravu spouštění hudby. Je to v TODO položka číslo 235 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: trocha života do toho umierania Posted: 10:38 12. Jun 2008 |
|
|
Ja bych si pral pridat do DM hulky thalijskou hudbu. 
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|