Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:59 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 10:48 18. May 2014 
Rytíř
 Profile

Radim wrote:
Chybí mi starý tým, tyhle chytráci co se neumí ani omluvit za chybu sou marný.

Jestli jde o ten souběh akcí, tak je to snad vyřešený, ne? Jeden se ozval, druhý zareagoval a výsledek je ke spokojenosti všech. Není co řešit.

Reply with quote  

PostPosted: 10:52 18. May 2014 
Bůh
 Profile

Myrpa wrote:
Radim wrote:
Chybí mi starý tým, tyhle chytráci co se neumí ani omluvit za chybu sou marný.

Jestli jde o ten souběh akcí, tak je to snad vyřešený, ne? Jeden se ozval, druhý zareagoval a výsledek je ke spokojenosti všech. Není co řešit.

Noo, pokud je mi známo tak Radim hraje v podtemnu, tudíž by IC sekci povrchu vidět neměl....

Reply with quote  

PostPosted: 10:55 18. May 2014 
Rytíř
 Profile

Tak to se omlouvám.

Reply with quote  

PostPosted: 08:30 19. May 2014 
Bůh
 ICQ  Profile

Mno tak pokud víš tak už nehraju nějakou dobu, protože jsem s tím seknul právě kvůli tomu co jsem napsal.

Reply with quote  

PostPosted: 08:35 11. Jun 2014 
Bůh
 Profile

Jsem názoru, že by se asi měly přehodnotit výkupní ceny trofejí (vím teda, že se to tu tak nějak řešilo, ale myslím, že není na škodu přihodit další názor na porovnání). Kupodivu se zastanu povrchňanů, protože na trofeje, na které jsem zatím u nich narazil jsou ve velkém nepoměru s těmi, které jsou k sehnání dole. Pár příkladů za všechno. Mazlík ve skřetích jeskyních za 15k, nebo strážce paláce za 17k, přičemž v porovnání obtížnosti zabití těchto dvou s jinými není zas o tolik problématičtější, jako třeba hákovec nebo vyvrhel (čímž neříkám, že bych chtěl u nich zvýšit obtížnost, ale spíš bych pro vyváženost cenu snížil). Dalším příkladem je pavouk z prahvozdu (královna skvrnatek), beru ho jako povrchňanského bosse, má opravdu velmi silný jed, solidní obranu i útok a přitom cena za trofej je nižší, než cena sekáče ve stokách, který rozhodně tak nebezpečný není. Dalším zajímavým příkladem může být i pralesní opice, která v porovnání Mazlíka je vcelku tuhá (i s tím se k ní dostat) a přitom trofej je ani ne za polovinu. Těch příkladů by se našlo asi spousty, na povrch moc nechodím, ale když vezmu v úvahu, kolik hráčů je nahoře a kolik tedy připadne výdělek na jednoho, živobytí na povrchu nebude žádný med (a to počítám i s tím, že tam není 100% creeperů).

Rozhodně bych pro vyváženost jedné i druhé strany stiskl tlačítko PRO úpravu cen.

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 09:32 11. Jun 2014 
Bůh
 Profile

Barbar321 wrote:
Jsem názoru, že by se asi měly přehodnotit výkupní ceny trofejí (vím teda, že se to tu tak nějak řešilo, ale myslím, že není na škodu přihodit další názor na porovnání). Kupodivu se zastanu povrchňanů, protože na trofeje, na které jsem zatím u nich narazil jsou ve velkém nepoměru s těmi, které jsou k sehnání dole. Pár příkladů za všechno. Mazlík ve skřetích jeskyních za 15k, nebo strážce paláce za 17k, přičemž v porovnání obtížnosti zabití těchto dvou s jinými není zas o tolik problématičtější, jako třeba hákovec nebo vyvrhel (čímž neříkám, že bych chtěl u nich zvýšit obtížnost, ale spíš bych pro vyváženost cenu snížil). Dalším příkladem je pavouk z prahvozdu (královna skvrnatek), beru ho jako povrchňanského bosse, má opravdu velmi silný jed, solidní obranu i útok a přitom cena za trofej je nižší, než cena sekáče ve stokách, který rozhodně tak nebezpečný není. Dalším zajímavým příkladem může být i pralesní opice, která v porovnání Mazlíka je vcelku tuhá (i s tím se k ní dostat) a přitom trofej je ani ne za polovinu. Těch příkladů by se našlo asi spousty, na povrch moc nechodím, ale když vezmu v úvahu, kolik hráčů je nahoře a kolik tedy připadne výdělek na jednoho, živobytí na povrchu nebude žádný med (a to počítám i s tím, že tam není 100% creeperů).

Rozhodně bych pro vyváženost jedné i druhé strany stiskl tlačítko PRO úpravu cen.
Jiz pred dlouhou dobou jsem psal ze dungeony v podtemnu jsou obecne lepe vybaveny lootem nez ty na povrchu. IMHO jsou delane tak nejak Player-friendly (1), takze se z nich da jejich loot ziskat snaze.

S bossy v podtemnu jsem nebojoval (resp. pri tech nekolika malo prilezitostech jsem nestihal sledovat boj jak jsem zdrhal pred aggrem) tak nevim zda jsou opravdu slabsi nez ti na povrchu (na totozne nastaveni obtiznosti) nebo zda jsou postaveni rozumneji jak ty co jsem videl na povrchu (2).

PS: Jde o muj soukromy nazor postaveny na tom malem mnozstvi bossu co jsem mel tu cest s postavou "studovat". Pozn.: Ono male mnozstvi bossu bylo mensi nez male (ve smyslu zakonu CR :D ).

(1) Priklad: je-li v danem dungu spousta na blizko silnych stvoreni, jsou to stvoreni pomala - a dung neni jen spousta uzouckych, stale se vetvicich (lec zpetne vetve nepropojujicich) chodeb. Jsou tam velke plochy, chodby se cykli... Tzn. i (udajne) neschopny hrac jako ja po dlouhe dobe obihani ustrili z luku/kuse ono NPC. Proti tomu dungy na povrchu jsou uzke, chodby prakticky nepropojovane a NPC v nich nejsou uniformni - typicky je tam mix pomalych-na blizko silnych a rychlych/nebo na dalku pusobicich NPC. Takze mnohdy i v druzine bez sance.

(2) Podobne jako v (1). Prislo mi ze bossove v podtemnich dunzich maji slabiny. Je-li to cmaryfuk, tak se nablizko neozene kritikem za 140hp s AB 40+. Naproti tomu co jsem neco malo videl z bossu "nahore", tak nemaji problem utocne kouzlit, vyborne se branit a zaroven svele utocit. Proste destilat hrdiny nejen bez bazne a hany, ale i bez jedine slabiny. Nezbyva pak nic jineho nez ruskym stylem "nas mnogo" jej utrpne po dlouhych (desitkach) minut boju ubit.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 09:52 11. Jun 2014 
Bůh
 Profile

ad Pavad: Osobně bych to netvrdil, protože na mix různých potvor, kolikrát velmi těsný prostor a inteligentní používání schopností a vlastností (až moc inteligentní, protože rozpoznají i kouzla, která na sobě postava má :lol: ) jsem narazil jak nahoře, tak dole. Hlavně jsem měl na mysli právě onu cenu trofejí. Krom toho, dole, když se někam vypravím, valnou většinou tam boss je, zatímco povrchový bossové a ti, které jsou dostupní z obou frakcí nastejno (např. ohnivec, hákovec, zlobr) bývá velmi často pryč (popravdě jsem na ně s novou postavou ještě nenarazil :lol: ).

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 12:29 11. Jun 2014 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ceny trofejí z potvor (a později i z bossů) se budou nově počítat přímo z CR potvory.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:44 11. Jun 2014 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Ceny trofejí z potvor (a později i z bossů) se budou nově počítat přímo z CR potvory.

To je nějaký údaj o nebezpečnosti potvory? Je to teda automatické číslo jako IRL u předmětů?

...a tvoří se závislost

Reply with quote  

PostPosted: 13:08 11. Jun 2014 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Barbar321 wrote:
kucik wrote:

To je nějaký údaj o nebezpečnosti potvory? Je to teda automatické číslo jako IRL u předmětů?

Ano, je to Challenge Rating, tedy číslo, které vyjadřuje obtížnost potvory.

Reply with quote  

PostPosted: 09:07 08. Jul 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Docela mi vadí cena multiclassu. Příjde mi, že když načínám nové povolání na high lvlu, tak místo aby se cena i trošku snížila, protože tam dávám první lvl něčeho, tak cena pokračuje pořád ve stejné výšce, dokonce v případě prestižky si to drze vyletí.

Nešlo by tam napočítávat né celkový lvl, ale lvl daného povolání? Popř. něco mezi?

Reply with quote  

PostPosted: 10:47 08. Jul 2014 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Nalkanar wrote:
Docela mi vadí cena multiclassu. Příjde mi, že když načínám nové povolání na high lvlu, tak místo aby se cena i trošku snížila, protože tam dávám první lvl něčeho, tak cena pokračuje pořád ve stejné výšce, dokonce v případě prestižky si to drze vyletí.

Nešlo by tam napočítávat né celkový lvl, ale lvl daného povolání? Popř. něco mezi?

A jaký by pro to byl důvod?

Reply with quote  

PostPosted: 10:55 08. Jul 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Momentálně je to nastavené tak, že s každým lvlem se cena zvedá. Pokud tam dáte prestižku, tak se hnedka napočítá i nějaký superboost ceny za prestižku.
Logika, že když si jdu pro lekci k novému trenérovi v něčem novém, tak přece to není stále ten samý progress, ale je tam cosi nového od začátku. Tím pádem by to mělo být o něco levnější.
Příjde mi nelogické, že si tu trenéři asi předávají nějaký tučný spis a účtují jen dle max lvlu, nikoliv dle toho, jak dlouho se u trenéra učím a jak moc "pokročilé" věci mě naučí.

Aktuální vzorec je něco jako:
x * celkový lvl + modifikace za povolání (bez ohledu na lvl v povolání)

Osobně mi příjde logičtější spíše:
y * celkový lvl + lvl daného povolání * jeho modifikátor
y < x

Mimo jiné to taky zaručí, že postava nepůjde z 10k za lvl na 50k za lvl, což pokládám za obvzláště přemrštěné.

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 08. Jul 2014 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Nalkanar wrote:

A jaký by pro to byl důvod?

Na tohle prosím neplýtvejte čas, z hlediska priorit to má 1 na stupnici 1-10. Odložil bych to do suplíku zbožná přání a ani o tom nediskutoval:).

Reply with quote  

PostPosted: 11:11 08. Jul 2014 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Tak trenér koukne a vidí, o kolik tě může stáhnout. :mrgreen:
IC by to logiku mělo, ale OOC by postava platila při druhém povolání vysokym levelu jen drobné.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]