Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:00 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Kniha, priatel človeka
PostPosted: 13:11 23. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
kucik wrote:
vlastne vsechno od Douglase Adamse. Ten humor a zpusob psani je proste neco, ceho se neprejim.

No mne to prave prestalo po 5? knize bavit. Mozna s tim mam problemy, protoze treba u Duny sem mel stejny problem. Prvni 3-4 knihy bezva a pak ty psane jeho synem mne uz nejak nebrali. A takovych vice logii bych mohl uvest vice, proste ty dalsi dily prestavaji byt zabavne a zacinaji se jen opakovat.
Z tech vice(4+) svazkovych me dovede pokazde prekvapit snad jen Pratchtet.
Kulhanek je takovej rozporuplnej, jestli je to vice nez 4 svazkovy.. ono to na sebe navazuje, prolina se, ale presto je to uplne o necem jinem :D

Reply with quote  

PostPosted: 13:24 23. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

A co China Mieville a knihy z vydavatelstva Weird fiction.. tiez vrelo doporucujem... a dalsia klasika Den trifidu od Johna Wyndhama..

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 23. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

igor wrote:
Taky jsem četl Bestie na Moonshae, je to z Forgotten Realms a jsou to 3 knížky - hlavní hrdinka je druidka (nezabije jí duergar). Něco podobnýho jako ty Planiny ledového větru.

Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 14:28 23. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Skipp wrote:
Hmm, tie Bestie na Moonshae by som rád skusil ale nevidím to nikde na nete, všade je to vypredané
Možná až se budu zas stěhovat ji někde objevím, mně teda nezaujala, příběh moc předvídatelný a dost nezáživný...

Reply with quote  

PostPosted: 16:06 23. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Skipp wrote:
igor wrote:
Taky jsem četl Bestie na Moonshae, je to z Forgotten Realms a jsou to 3 knížky - hlavní hrdinka je druidka (nezabije jí duergar). Něco podobnýho jako ty Planiny ledového větru.

jak rikam jestli ti staci e kniha vsechno je to na te adrese verim ze i tohle jen staci najit kdo to napsal,a jinak bestiee je super....a co rikate na edinkse?

Reply with quote  

PostPosted: 18:04 23. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Skipp wrote:
Možná až se budu zas stěhovat ji někde objevím, mně teda nezaujala, příběh moc předvídatelný a dost nezáživný...

No tak hlavne ma zaujalo to že hlavnou postavou je druidka :mrgreen: Také niečo momentálne vyhladávam. Pozná niekto knihu "Shanaruv Druid"? http://www.fantasyshop.cz/zbozi_detail.asp?id=3736

Reply with quote  

PostPosted: 18:12 23. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Shanarovho druida som cital straaaaaasne davno, resp. myslim ze v tom cykle Shanara je tam tych knih viac, ale uz si to presne nepamatam, asi by som si to mal precitat znova. :mrgreen:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:22 23. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Shanarovho druida som cital straaaaaasne davno, resp. myslim ze v tom cykle Shanara je tam tych knih viac, ale uz si to presne nepamatam, asi by som si to mal precitat znova. :mrgreen:

Heej? ono tá kniha mi neviem prečo pripadá trochu postaršia ,že by som si hádam aj dovolil predpokladať že by som ju našiel v knižnici....a čo na ňu hovoríš, teda na celý ten príbeh o Shanarovi?

Reply with quote  

PostPosted: 18:25 23. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No ako vravim uz si to moc nepamatam, mohlo to by aj 10rokov dozadu co som to cital? Ale kedze si to az tak nepamatam, tak ma to asi az tak neuchvatilo, ale mozno mi to nevyhovovalo len vtedy. Skusim si to precitat teraz a uvidim ako ma to zaujme. 8)

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 19:12 23. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Skipp wrote:
DenGrasse wrote:
Skipp wrote:

No tak hlavne ma zaujalo to že hlavnou postavou je druidka :mrgreen: Také niečo momentálne vyhladávam. Pozná niekto knihu "Shanaruv Druid"? http://www.fantasyshop.cz/zbozi_detail.asp?id=3736

HEJ CHALPE TAK TO JE BOMBA TAKY JSEM TO CETL UZ CHVILI ALE ZA PRVE JE TO ASI 7 KNIH,ZA DRUHE SPATNE SE TO SHANI A ZACINA TO KNIHOU SHANNARUV MEC.ALE MUZU JEN DOPORUCIT TO JE CTENI KTERE TE NEPUSTI,JEDNA Z MYCH NEJOBLIBENEJSICH VECI,ALE JAK RIOKAM SKORO TO NEJDE SEHNAT ,NEKTERE KNIHY U NAS UZ NEKOUPIS,SNAD BUDE DOTISK,MAM KAMARADY KTERI BY ZA TY KNIHY DALI LEDACOS,OPARVDU....ALE POKUD MAS MOZNOST JISTE JDI DO TOHO.

Reply with quote  

PostPosted: 00:59 11. Sep 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

A-ja-jaaj,tuto to stojí,to už nikdo nečíta knihy? :) nwn je pecka za vsetky knihy... :D

Tak ja som si práve pred chvílkou, o takejto neskorej hodine (co je namne uplne normalne,bo ja som skor nocny hrac:)som si povedal ze sa pochválim s novou knižkou.
Moja frajerka bola totiž v Prahe a včera sa vrátila a ono mi to normalne prinieslo knihu ze sci-fi :lol:
Ale je celkom pekna,zlatá,sympaticky malá (tá kniha),ale hrubá a volá sa "Draci Heorotu" tu davam na to link,kto by mal zaujem si pozriet..podla holky(ktora to mimochodom precitala) je to bomba..hmm

http://www.brloh.sk/kniha.php?id_knihy=1900

bude to premna pravdepodobne malá zmena a pre vás mozno inspiracia :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 12. Sep 2008 
Měšťan
 Profile

No ja tedka ctu Pisen ledu a ohne od George R. R. Martina (vydano osm knih a dve posledni by snad meli byt co nevidet) zacinam cist sedmou a muzu vrele doporucit. Podle me je to dost zajimave napsany, z pohledu spousty postav, a zrovna kdyz si clovek po precteni jedne ci dvou knizek rekne, aha tak tohle by mohla byt jedna z hlavnich postav, najednou zjisti ze je mrtva a nemuze si byt nikym a nicim jisty. Zadna jedna postava co by tahla pribeh a co by mela na konci umrit nebo prezit, ale spousta postav a nikdy nevite co se stane :twisted:

Reply with quote  

PostPosted: 11:25 12. Sep 2008 
Bůh
 Profile

Trochu odbočim od fantasy tématu a doporučim knihy Avalon a Odpůrce

Avalon se odehrává v přítomnosti a jde o nalezení Walhali
Odpůrce je příchod apokalipsi (nebo jak se to píše)

Obě knížky jsem dost hltal a ještě ted si k nim rád sednu :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 11:42 12. Sep 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

kaz wrote:
No ja tedka ctu Pisen ledu a ohne od George R. R. Martina (vydano osm knih a dve posledni by snad meli byt co nevidet) zacinam cist sedmou a muzu vrele doporucit. Podle me je to dost zajimave napsany, z pohledu spousty postav, a zrovna kdyz si clovek po precteni jedne ci dvou knizek rekne, aha tak tohle by mohla byt jedna z hlavnich postav, najednou zjisti ze je mrtva a nemuze si byt nikym a nicim jisty. Zadna jedna postava co by tahla pribeh a co by mela na konci umrit nebo prezit, ale spousta postav a nikdy nevite co se stane :twisted:

Neni v tom trocha zmatek?nevediet rozpoznat hlavnu postavu v zatial 6 knihach...hm hm hmm,mrkva v zime...nad ruhej strane...pamatam si ked Goblina Jiga zo zaciatku vzali 4 dobrodruhovia za rukojemnika,vtedy Jig (ako hlavna postava) tiez moc nekecal,priestor mali ostatne postavy ktorím sa pekne ukazal u kazdej iny charakter,tiez to miestami naberalo take vyvazenie kedy citatel uz ani nevyhladava tu hlavnu postavu, v podstate hlavnou postavou nebol nikto alebo vsetci..v tomto ale zmatek urcite nebol lebo okrem tychto 5 postav tam uz nebol skoro nikto a ono sa to cele odohravalo v jednom dungeone ale jak tak uvazuje 6 knih je 6 knih to je rozsiahlost...mal by som obavy ze by som sa stratil (asi su aj napadne hrube tie knihy hm?)

Last edited by Skipp on 11:42 12. Sep 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:42 12. Sep 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Rozhodně bych doporučil přečíst tohle: http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.ph ... notace_SSC . Úžasný příběh a věřim, že si z toho každej čtenář něco odnese.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]