Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:13 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 12:42 04. Nov 2014 
Bůh
 Profile

Vadi mi pojmenovavani priser nazvy, ktere jsou vseobecne (a historicky) pouzivane pro zcela odlisne tvory.

Udajni "lvouni" z pouste = kombinace cloveka a lva (ve stylu podobnem kentaurovi)... Ovsem lvouna bych pohledaval spise na severu (ci hodne na jihu, kde je jiz opet plno ledu), navic v miste se spoustou morske vody. Lvouni (alias lahtani hrivnati) vypadaji nejak takhle: http://www.prcikalujan.com/wp-content/m ... C_4830.JPG

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 11:00 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Bahnak wrote:
...NT podporuje hru v družině a hru z toho vyplývající....

Omlouvám se předem Bahňákovi za kruté vytržení z kontextu (i když samotná věta mi připadala jako předloženou orientaci shardu) a já to můžu použít jako úvod do toho, co mi tu vadí.

Já se za aktivního hráče (zatím) považuju, ale vidím velký problém v tomto zaměření, protože podpora ve skupině je fajn, leč ze zkušenosti to platí pouze do určitého lvl. Poté je nastavení shardu takové, že hráče spíše odrazuje od hry, než aby podporovala. Čím to? Riziko a zisk pro hráče je vyšší, než případná ztráta. Takže pak dochází buď k zakládání postav nových, prapodivnému afkování a nebo rovnou "jde se o dům dál". Často tak slyším něco v tomto duchu: jsme tři, ale chybí "tenhle". Tak to nikam nemůžeme. Pak když přijde "tenhle", chybí zase "onen", nikam se nejde, nic se tak nezvládne. A reakce na to? Logicky se přestává logovat. A abych si jednou za dva týdny pořádně zahrál, to je opravdu výhodnější zvolit naprosto jinou hru.

A jak je to s tou odměnou vlastně? Příkladná potvora s AB35, AC35, 300 životy a jedem, který nešťastníka snadno pošle do teplíčka, postavě přinese 20exp. Pěkné, ale když bude postava afkovat a chovat se jako "RP" hráč, zisk je vyšší a bez jakéhokoliv rizika. A abych si k poloafkování pustil film...no, mé představy o hře jsou přece jen jiné.

Připadá mi to, jako toto: zadýchaná postava přiběhne k druhé, která sedí na lavičce.

1: uběhl sem půl míle a cítím se bezva
2: *znuděně pronese* kdyby si tu seděl s tím mým "hmm", má to pro tebe stejný efekt

Toto přece není jen problémem podtemna. I na povrchu přestali logovat dlouho hrající a známé postavy a zakládají se nové a nové a nebo mizejí hráči v skoro nenávratnu. Vždyť přece nebude každého bavit stálé nové postavy, komunita NWN je prakticky uzavřená a nemůže trvat léta, než při tomto nastavení se bude "vládnout" prázdnému serveru. Doporučoval bych se nad tím zamyslet.

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 11:24 04. Dec 2014 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Barbar321 wrote:
Bahnak wrote:
...
A já k tomu dodám další věc, z pohledu craftera, nad kterou by se tým měl/mohl zamyslet (trollí vsuvka: pokud možno hlavou :twisted: :mrgreen: :D ).

Na ST běžně "starý mazák" crafter zaměstnával skupinky lowíků, aby mu nosili materiály, na kterých expil (kameny, dřevo, kovy). Tohle je na NT "zrušené" a tento typ autoquestů není možný, protože suroviny (a dost často základní!!) jsou pro lowíky na nedostupných místech (troll ve mě by dodal, že jsou na takových místech, že se tam bojí i epic ve skupině).

k nucenému skupinkování na NT co načal Barbar: Vzhledem k "nízkému" počtu lidí hrajících v různých časech různé postavy na různých levelech je dost *censored* tu skupinku utvořit. A to platí obzvláště na lvl 17+, kdy není pro non-power-buildy kde expit na "nesmrtících" mobkách a s epicy se pořád nemůže nikam chodit, kvůli "omezujícímu" systému sběru expů ve skupině.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 11:40 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Barbar321 wrote:
Bahnak wrote:
...

Ale to je, Barbare, stale podpora hrani v druzine. Sice formou specifickou, ale je.

Horsi ovsem je realizace nastaveni: omezeni na ono rozmei 5 urovni znamena ze nejsi-li clenem leveloveho peletonu - nehrajes. Analyzu kolik by bylo treba hracu simultanne prilogovanych na server aby hrac N-te urovne urovne nasel druzinu minimalniho poctu pro vypravu vyzadovanou nastavenim serveru jsem tu jiz pakrat podaval (1). Vysledkem je pozadavek zhruba 2x vetsiho poctu hracu (presne 36, viz (1)) nez co se loguje ve spicce (cca 20 hracu). Ze je ono cislo 36 hracu nejnizsim odhadem pro idelani stav "vsechny postavy a jejich hraci se maji radi" je neoddiskutovatelny fakt.

Na tuto analyzu mi doposud nikdo neodpovedel, neukazal mi ze bych mel v tom zamysleni/analyze chybu, nikdo mi vysledky nezpochybnil.

Pokud parafrazuji z meho pohledu toto nastaveni, tak je to jako mit na auto simultanni pozadavek jezdit rychlosti 350 km/h a pritom mit schopnost pruchodu vysokym terenem, nahonem 4x, velkym prepravnim objemem a do toho nizkou spotrebou. Tzn. nesplnitelne pozadavky.

Ze nastaveni "drsnosti"/obtiznosti NPC/dungeonu limituje ono levelove rastrovani jeste vice je vec ktera uz se fakticky dokazuje hure, ale, IMHO, je pritomna a dale zvysujici pocet hrajicich postav aby jsi skupinu vhodne urovne nalezl...

ad AFKujici postavy: Ano, priznamvam se bez muceni! Kdyz delam to "sve kolecko", tak nez dojede lod, nez odjede lod... Tak se s radosti prepnu, nebo jdu od PC pryc. Zirani na PC-prazdne textury mam docela dost - vidam je vetsinu casu.

(1) Lvl rozmezi postav 1-30 (ac tu jsou jiz 30+ kousky), skupiny v rozmezi 5 urovni, tzn. 6 skupin. Kazda skupina musi mit minimum 3 hracu one NT "svate trojice" (dmg dealer, tank, support) => 18 postav na pokryti lvl rozsahu. Krat dva za podtemno a povrch => vysledek 36.

EDit: Ninjed by KaTo. Jen ne tak analyticky.

Reply with quote  

PostPosted: 11:40 04. Dec 2014 
Rytíř
 Profile

Asi tak, proto raději hraji jiný hry než abych se lognul, nahlásil se DM zas k revizi invu a čekal co za další změnu se vyloupne... btw ta oprava blade thirst tam visí už několik měsíců a nikdo se k tomu nehlásí.

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 11:42 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

KaTo wrote:
k nucenému skupinkování na NT co načal Barbar: Vzhledem k "nízkému" počtu lidí hrajících v různých časech různé postavy na různých levelech je dost *censored* tu skupinku utvořit. A to platí obzvláště na lvl 17+, kdy není pro non-power-buildy kde expit na "nesmrtících" mobkách a s epicy se pořád nemůže nikam chodit, kvůli "omezujícímu" systému sběru expů ve skupině.
KaTo, on si to mozna, jednou, casem... Nekdo i precte.

A pak to bude, IMHO, podobne prekvapeni jako ono teamem predavane prekvapko nad tim co vse lze nalezt u dobrodruha v kramku.

Reply with quote  

PostPosted: 11:47 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

Souhlas s předchozími.
Jen dodám, že osobně jsem nejak přežil to, že jedna smrt v dungu = 1 mesíc ztracené hry. Sice bych rád měl lepší xp system, ale chápu i silný tlak, aby byli podporování afk repři s časovkami, ale dostat za ptvoru v dungu na 26 lvl par xp uz je nahouby.

Osobně mne daleko více ale dorazil systém craftu. Dodelal jsem tři crafty na max a ostatní mám +- na desátem lvl. Asi si dokazete, kolik to bylo času, abych se ve výsledku dozvedel, že stit si muzu strcti za klobouk. Mec kam slunko nesvítí a zbroje třeba na stojan.

Měřil jsem si jen náročnost klikání stítu - 22 hodin čistého času.... Sdělení pak, že si muzu strcit vec za klobouk a ze mam pecháčka je extrémne demotivující.

Reply with quote  

PostPosted: 12:08 04. Dec 2014 
Velmistr
 Profile

nechci do toho moc rýpat, ale taky se mi zdá že se to nám hráčům jen stěžuje - sice nevím proč - jestli jen kvůli tomu aby z toho opravdu byla jen rp hra, to ale takhle fungovat nebude , na staré si rp hru užívali hráči co se dostali opravdu na nejvyšší levely , sice me realne trvalo skoro dva roky nez jsem dostala postavu na epika a je mi fuk jak to funguje protoze tomu nerozumim ale vadi mi že neco funguje a pak najednou nekdo prijde s tim ze to tak fungovat nebude. a pak se ztrati i veci co maj trosku lepsi vlastnosti jen proto aby clovek nemohl nikam sam, ne vzdy je nalada s nekym komunikovat a kdyz vim ze nekde to nezvladnu tak abych z toho neco mela - a pak holt se pro zabavu musi vybijet potvory pro male levely a nebo holt nelogovat a pustit si treba film.

Reply with quote  

PostPosted: 13:03 04. Dec 2014 
Bůh
 Profile

V tom problém není. Ve dvou dáváme i velmi silné dungy. Ve třech dáváme vsechny, co jsou.
Problem je, že pan Lag, pan bug a jiný veci se splácejí díky ne zcela dobre nasazenému xp systému desne dlouho.

Mimochodem na velikost party je snadný lék:
1. namísto průměrného lvl party se stanoví lvl party na základě nejvyššího lvl v parte
2. ve vzroci se snízí jedna mocnina ze 4 na třetí

A najednou po těchto minuupravách budou moci splu chodit za rozmných ztrát i postavy o 5-6 lvl rozdílné na low lvl a 8-12 lvl rozdílné na lvl kolem 30.

Na potvory je lék podobný, akorat jsem nezvladl navrh stavajci tabulky, ktere uplne nerozumím a namísto toho jsem navrhl jednoduchý vzorec:).

tyhle dveupravy by daly motivaci creeperům i ostatním zkusit neco na své možnosti.

Týmovsot bych nikdy a zadnych okolností nerusil, to je na dungách fajn.

Reply with quote  

PostPosted: 13:07 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Infra wrote:
Asi tak, proto raději hraji jiný hry než abych se lognul, nahlásil se DM zas k revizi invu a čekal co za další změnu se vyloupne... btw ta oprava blade thirst tam visí už několik měsíců a nikdo se k tomu nehlásí.

Ano, stále se věci upravují a zlepšují, ale někdy je třeba něco zpětně odebrat (vyměnit atd.), lepší než dělat celkový wipe nebo něco podobného.

Nikdo ti nebrání v tom nechat si poslat daný skript a opravit to.

Reply with quote  

PostPosted: 13:08 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Krysak wrote:
V tom problém není. Ve dvou dáváme i velmi silné dungy. Ve třech dáváme vsechny, co jsou.
Problem je, že pan Lag, pan bug a jiný veci se splácejí díky ne zcela dobre nasazenému xp systému desne dlouho.

Mimochodem na velikost party je snadný lék:
1. namísto průměrného lvl party se stanoví lvl party na základě nejvyššího lvl v parte
2. ve vzroci se snízí jedna mocnina ze 4 na třetí

A najednou po těchto minuupravách budou moci splu chodit za rozmných ztrát i postavy o 5-6 lvl rozdílné na low lvl a 8-12 lvl rozdílné na lvl kolem 30.

Na potvory je lék podobný, akorat jsem nezvladl navrh stavajci tabulky, ktere uplne nerozumím a namísto toho jsem navrhl jednoduchý vzorec:).

tyhle dveupravy by daly motivaci creeperům i ostatním zkusit neco na své možnosti.

Týmovsot bych nikdy a zadnych okolností nerusil, to je na dungách fajn.

Musí se navrhnout a dotáhnout do konce vhodné úpravy xp systému.

Reply with quote  

PostPosted: 13:23 04. Dec 2014 
Obyvatel
 Profile

Já to vidím úplně stejně - i když jsem teď s postavou na relativně vyhovující úrovni a mám celkem čas. Ale když jsem nebyla? Tak spoluhráč do nějakého dungu se sháněl velice špatně, sama jsem mohla jít jen na místa, kde jsem žádný expový zisk neměla – takže ano, přiznávám, radši jsem afkovala u hospody, učila se nebo si něco četla a čekala, jestli nepřijde nějaký hráč, co by erpil.

Obtížnost hry mi přijde nastavená hodně vysoko. (Pro mě o to více, že hromadě věcí nerozumím.) Vadí mi, že když mám chuť expit, tak sama nemůžu (nebo riskuju více jak pravděpodobnou smrt a zásek v postupu na delší dobu - navíc to není moc výhodný => nikam nejdu), nebo shánění party – což se také vždy nepodaří.

Už se to tu několikrát nadhodilo – mě například chybí „lehčí dungy“, z kterých by zisk exp odpovídal lvl postavy, ale například peněžní zisk na konci by byl nižší. Poté „těžké dungy“, kam by byla vyžadována parta, ale za to zisk peněžní i ve věcech by byl vyšší – například by se vědělo, že tam padají silné meče atp. NAPŘÍKLAD – určitě by šlo zpřístupnit hru hráčům i jinými způsoby.

Odrazování hráčů: domnívám se, že tohle přísné nastavení odrazuje některé lidi od hry. Uvedu konkrétní případ – mého přítele. Stejně jako já má rád kombinaci hraní role a zabíjení potvor. Když se přihlásí, obejde město, zjistí, že je prázdné. Jde zabít jezevce – ale ouha, jezevec zabil jeho. Na vyšší úrovni ho jezevec sice nezabil, ale on zabil jen jezevce a dostal 1exp, což ho samo nebavilo. Parta se mu shání těžko, má méně času, takže lidé, s kterými chvíli někam chodil, mu po pár dnech utekli, že pro svůj nízký lvl už s nimi nemohl (nepřežil by a měl by podobně jak za jezevce, co zabil sám). Nezbývalo než vrátit se zpět do města a hledat někoho na rp – když nenašel -> odhlášení a v jeho případě i odrazení od hraní na měsíc, aby se to za měsíc opět opakovalo. + odrazený Infra + odrazení další hráči -> kolik hráčů tenhle systém odradil od hry? Není to škoda?

A doopravdy nás tu nehraje TAK MOC, aby systém vyžadoval party minimálně o třech lidech v rozmezí těch správných levelů.

Craft nehraju, takže k tomu nemám co říct.

Moje <3 https://youtu.be/EugpuiJFfKo

Reply with quote  

PostPosted: 13:30 04. Dec 2014 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Hraní na low levelech se dost zjednodušilo, navíc přibylo dost dungeonů typu doupě nějaký zvířat, tam rozhodně parta o 4 postavách vyžadována není, časem to přibude i pro vyšší úrovně.

Reply with quote  

PostPosted: 13:45 04. Dec 2014 
Urozený
 Profile

Ty jednozónové jeskyně jsou super, lvlení low postav je mnohem větší zábava od té doby. Společně s přidáním pouště se dá postava vylevlovat 1-20 teď mnohem pohodlněji.

Reply with quote  

PostPosted: 13:55 04. Dec 2014 
Obyvatel
 Profile

To je fajn, já si s Josefínkou také zatím nemůžu stěžovat. Je to už nějaký čas zpátky, třeba zjistí, že se to změnilo a vrátí se, můžu mu o tom říct. :)

Moje <3 https://youtu.be/EugpuiJFfKo

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]