|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 13:56 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Acer má velmi špatné technologické a konstrukční zpracování. I když šli nahoru, což nepopírám, pořád materiály, které používají nesplňují svou životností to, co uživatelé požadují. Ačkoliv jsem sám nikdy HP neměl, tak vím ze zaměstnání, že HP mají velmi slušný servis a patří mezi tu lepší polovinu. Acer je rozhodně hnůj ve srovnání s HP.
SSD disk v jisté fázi dělá více, než procesor nebo ramky. Pokud bych se měl rozhodovat mezi 8 nebo 16 GB ramky na úkor SSD disků, rozhodně se vyplatí jít do SSD disku. Stejně tak procesor.... Od určité fáze ramky a procesor zvyšují pouze o X % výkonnost počítače a mnohdy to ani uživatel nevyužije. K čemu mě bude 16GB ramek, když nedosáhnu tím, co na počítači dělám ani na 30% využití? Stejné to je tak i s procesorem. Tohle je potřeba zvážit. V takovém případě totiž SSD disk udělá a odvede mnohem lepší prácičku. Další věc , co je nutné si uvědomit, mnoho programů a her mají omezené možnosti jak umí pracovat a využívat procesor a ramky. Třeba grafické programy jako NX a inventor. Inventor umí pracovat s více jádry, ale víc jak 6 GB ramek neumí využít. Naopak NX dokáže využít klidně 160 GB ramek, ale pracuje pouze s jedním jádrem.
Pokud si tohle Mandosi neodsleduješ, tak si klidně utrácej za lepší procesory, které mnohdy ani nevyužiješ. To už je boj každého z nás. A nemám to ze své hlavy, mě se o počítače pracovní i domácí starají v práci. Já se tím tolik nezabývám. Jen jsem to řešil s týmem, když jsme řešili jaký počítač (stolní) budu v práci mít. A přesto že mám 4 grafické karty, 160GB ramek a serverový procesor za desítky tisíc... SSD disk mi zvedl výkonnost počítače +- 30%. Protože omezení programů....
Musíš Mandosi číst celý příspěvek a né vytáhnout jen něco.
Samozřejmě, že se mnou nikdo nemusí souhlasit, mě to trápit nebude. Než se ale rozhodnete té chuděrce, která nerozumí počítačům radit, je důležité zjistit si, co opravdu s počítačem dělá/nedělá a dle toho vybrat případně najít vhodnou sestavu. Nebo upgrade starého noťase.
Last edited by seveřan on 14:02 01. Oct 2015, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
rosnicka
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 14:02 01. Oct 2015 |
|
|
já teda nevím máme hp a žádné problémy a že je taháme různě sebou atd.. a když něco tak syn a moje polovička to vyřeší 
_________________ Jsem jaká jsem. Lina Arna - zlatooká černovláska
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 14:03 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
rosnicka wrote: já teda nevím máme hp a žádné problémy a že je taháme různě sebou atd.. a když něco tak syn a moje polovička to vyřeší  HP patří mezi lepší noťase. Sice bych si ho nikdy nekoupil, ale buď za něj ráda. Btw.. já používal do jisté doby třeba Dell .. a oboum co jsem měl shořela základní deska po 3-5 letech. Ale to je už hooodně let zpět.
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 14:28 01. Oct 2015 |
|
|
Najdi si nějaký dell s vyhovujícími atributy. Už kvůli zákaznickému servisu na další pracovní den u tebe doma. Dokud ti trvá reklamace, pokud se ti cokoliv pokazí, zavoláš na zákaznickou linku, druhý den dojde technik, vymění základní desku případně jiné vadné komponenty, ty špatné si odveze a ty bez problému a čekání pokračuješ. Až skončí záruka, tohle trvá, jen samozřejmě servis a nová součástka je placená.
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 14:33 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
sandoftime wrote: Najdi si nějaký dell s vyhovujícími atributy. Už kvůli zákaznickému servisu na další pracovní den u tebe doma. Dokud ti trvá reklamace, pokud se ti cokoliv pokazí, zavoláš na zákaznickou linku, druhý den dojde technik, vymění základní desku případně jiné vadné komponenty, ty špatné si odveze a ty bez problému a čekání pokračuješ. Až skončí záruka, tohle trvá, jen samozřejmě servis a nová součástka je placená. Mám pocit, že tuhle záruku si musíš zaplatit a nebo to mají jen ty vyšší delly. Už to nemají všechny. Ale to co píše ST je pravda. Vzpomínám si, když mi spadl dell na zem a odešel mi disk. Druhý den mi ho vyměnili u mě doma a nic jsem neplatil. Edit: Tuto službu v dnešní době nabízí za poplatek více firem.
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 17:02 01. Oct 2015 |
|
|
seveřan wrote: Acer bych si vživotě nekoupil. HP není špatný výběr a co se týká bordelu, o kterém hovoří Mandos, vždy se dá udělat vlastní instalace bez bordelu. Být na tvém místě, nechal bych si najít někým zkušeným. Určitě se dá najít něco lepšího než jsi našla ty. Rozhodně bych si nekupoval počítač bez SSD disku. SSD disk dělá momentálně téměř víc, než lepší procesor nebo ramky.
Co se týká starého počítače, dá se prodat na součástky. Z disku se dá za pár kaček udělat externí uložiště a pokud je disk vadný, dá se pořád opravit.
Pokud budeš chtít poradit, tak velmi záleží na tom, zda používáš LCD monitor, nebo budeš používat LCD monitor notase. Osobně preferuji pro noťas velmi kvalitní rozlišení. Vsadím se totiž, že nové hry nehraješ a proto nepotřebuješ koupit žádné turbo, ono se za 15k turbo beztak koupit nedá. Takže bych preferoval pohodlí. Nejlépe, když specifikuješ co na počítači děláš za práci, jaké hry hraješ atd. Zda používáš LCD a dle toho bych se rozhodoval nad novým PC. Nehnal bych se bezhlavě do co nejlepší muziky za málo peněz. Používám obrazovku notebooku. Tedy notebook se k obrazovce televize nějak připojit dá, ale je s tím tolik práce, že bych to udělala jen výjimečně s návodem a jen kvůli nějakému extra filmu Pokud jde o počítačové hry, vlastně hraji jenom Thalii, hrála jsem NWN singl a ještě Ikariam. Nic víc  Žádné nové počítačové hry, které jsou na kvalitu počítače mnohem náročnější hrát neplánuji. Kdybych si chtěla něco zahrát v singlu, tak třeba Baldurs Gate nebo Icewind Dale, nebo Pharaoh a nebo Heroes of Might and MagicIV. Na Caesar IV nevím, jestli bych měla nervy, Caesar III mi přišel mnohem přehlednější. Dost těžko bych chtěla zkoušet hrát něco jiného Jinak počítač používám místo psacího stroje a kvůli přístupu na internet, sem tam si najít nějakou informaci (to nejvíc), popřípadě i něco koupit. A občas sleduji filmy stažené z internetu.
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:14 01. Oct 2015 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Myslím, že pokud chceš počítač koupit dřív jak za několik měsíců, tak bys měla vybrat nějakého místního odborníka (a tím nemyslím sebe, jsem laik, co je jen obklopen ajťáky a sleduje pečlivě okolí) a toho se soukromě zeptat. Jinak z toho bude akorát dlouhá diskuze a vytahování pindíků. seveřane, schovej ho! EDIT: yeeeeeah, sure... a teď tu o Sněhurce aneb když HPčku pošleš reklamaci, přesně řekneš co to je, víš co to je a oni ti pošlou náhodný výmysl, jen aby nemuseli reklamaci řešit 
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 18:43 01. Oct 2015, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:41 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Není to o tahání pindíků. Když ji ale neumíte poradit a nejdete na to od lesa a ještě k tomu se tu plácají nesmysly, že je HPčko k ničemu ... tak se nezlob, ale buď tě ti tvý ajťáci tahají za nos a nebo si tak říkají, ale ve skutečnosti žádní ajtáci nejsou. V dnešní době si totiž ajták říká kdejakej trouba co trochu rozumí počítačům. A i kdyby ti tvý ajtáci měli školu, tak nemají takovou praxi.
Složil jsem tu na Thalii už dva počítače. Katovi a Jahovi. Ani né tak já, jako jeden můj kolega z práce, který je Ajták, ing ... a má asi patnáct let praxi... Kdybych řekl v jaké "firmě dělá" tak by si nejspíše s těma nezkušenýma ajťákama akorát mohl vytřít p.... když už to máš rád takhle tvrdě kocoure.
Add reakce na edit: Plácáš z hladu.
Add2: Bud ji porad a pořádně, nebo se neozývej.
Last edited by seveřan on 18:56 01. Oct 2015, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:46 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Aillen wrote: .... Začal bych tedy od monitoru, jaké bys chtěla rozlišení. Potom jak těžký nooťas chceš, zda s ním cestuješ, nebo ho máš pořád jen doma a případně jak často, od toho se odvijí velikost LCD. Vzhledem k tomu, že jsi nenáročný uživatel, tak ten zbytek nebude takový problém.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:48 01. Oct 2015 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Máme ve firmě všechno od HP. Od noťasů, pevných kompů, přes tiskárny až po plotry. A s reklamacemi není problém.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:49 01. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
KaTo wrote: Máme ve firmě všechno od HP. Od noťasů, pevných kompů, přes tiskárny až po plotry. A s reklamacemi není problém. Amen.
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 19:57 01. Oct 2015 |
|
|
seveřan wrote: Aillen wrote: .... Začal bych tedy od monitoru, jaké bys chtěla rozlišení. Potom jak těžký nooťas chceš, zda s ním cestuješ, nebo ho máš pořád jen doma a případně jak často, od toho se odvijí velikost LCD. Vzhledem k tomu, že jsi nenáročný uživatel, tak ten zbytek nebude takový problém. To je těžké, jaké rozlišení, to neumím říct, když tomu nerozumím. Řeknu to takhle, mohlo by být trochu lepší než mám na počítači teď - mám: 1366 x 768 bodů, bych měla lepší obraz. Nikam s počítačem necestuji, ani nebudu, mám ho jen doma, přenáším ho občas jen z místnosti do místnosti a mimo byt jen v případě nouze, když musím do servisu  pěšky, tak abych ho unesla v ruce. A taky se mi musí vejít na stolek, kde ho mám stabilně umístěný a ten velký není jen 80 x 60 cm (i proto nechci stolní PC). Displej mám 15,6" TFT WXGA LCD s technologií LED podsvícení, lesklý
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 17:35 08. Oct 2015 |
|
|
Tak mám svůj počítač zpátky ze servisu. Prohlídli mi ho, vyčistili vnitřek. Podle nich mám disk v pořádku. Co je nejspíš ne docela v pořádku je inventor, který startuje podsvětlovací trubice v obrazovce. Pokud je to opravdu inventor, bude se to náhlé zhasínání projevovat častěji. Ale u nich to zhaslo za 3 dne jenom jednou a já už chtěla počítač zpátky. Chtěli čekat, až obrazovka zhasne a mít ho přitom zapnutý na další obrazovku. Jenže mně se už čekat nechtělo Když obrazovka zhasne, nezhasne prý docela, prý z určitého úhlu jsou vidět stíny obrazu. Tak nevím, já ji viděla černou, ale možná nemám v pokoji dost světla a taky ne tak docela dobře vidím a nebo jsem se nedívala ze správného úhlu. Takže případné zhasnutí budu řešit vypnutím pomocí tlačítka a opětovným spuštěním. Inventor se prý vyměnit dá, ale nedělali by to dřív, než mi definitivně kiksne, tedy po opětovném zapnutí počítače obrazovka se už nerozsvítí. Nový invertor prý stojí kolem cca 1000,- Kč. Prý se nedá odhadnout, jak dlouho to ještě vydrží. Horší možnost je, že odcházejí podsvětlovací trubice pod obrazovkou, ty se prý měnit nedají a oprava by se už nevyplatila. Řekli mi, že si mám svého počítače vážit, že i na své stáří je solidní, že nové počítače mají namontovanou nějakou součástku, která odejde krátce po uplynutí záruční doby. Prý aby se kšefty točily. Že výrobci nemají zájem na tom, aby jejich výrobek vydržel příliš dlouho. Docela tomu věřím. Stejné je to i u výrobků, nejen u počítačů. Uvidím, jak se bude teď chovat. Třeba pomůže, když ho nebudu nechávat zapnutý dlouho v kuse. Nechám ho odpočinout. Ale i tak mě koupě nového počítače časem nemine nejspíš.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:02 08. Oct 2015 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Aillen wrote: Řekli mi, že si mám svého počítače vážit, že i na své stáří je solidní, že nové počítače mají namontovanou nějakou součástku, která odejde krátce po uplynutí záruční doby. Prý aby se kšefty točily. Že výrobci nemají zájem na tom, aby jejich výrobek vydržel příliš dlouho. Docela tomu věřím. Stejné je to i u výrobků, nejen u počítačů. To ti tak trochu...vyprávěli urban legend pohádky. Kurvítka si nikdo příčetný (z velkých hráčů) nelajsne. Co ale dělají, že šetří na součástkách až na krev. Takže po poločase opotřebení (a záruky) vždy něco odejde. Ale je to jen standartní "ošizená" součástka, která byla přetěžovaná, žádné spešl kurvítko  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 20:20 08. Oct 2015 |
|
|
Pohádku "vy to máte starý, kvalitní" řikaj všichni servisáci, protože kdyby ti řekli, žetoje starej šunt a ať si koupíš novej, tak přijdou o kšeft
_________________ PUF!
|
|
Top |
|