Thalie


Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 15:23 28. Mar 2024

All times are UTC + 1 hour [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 12:22 15. Mar 2019 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
Trebuchety?

V blízkosti dlážděné silnice směrem ke Grimaldiho mostu přes noc vyrostla dvojice trebuchetů. Obsluhu a nástroje zkázy odhodlaně chrání početný oddíl pěchoty s barvami a standartou rodu Equitas. Od časných ranních hodin na místo dorazilo několik plně naložených vozů s municí. Zdá se, že se Grimaldiho most brzy stane minulostí.

Zdání ovšem může klamat. Zkušené oko prozradí, že se jedná pouze o zdařilé nefunkční atrapy, které někdo sestrojil z fragmentů skutečných dobývacích strojů. Případné zvědavce odrazuje přítomnost pěchoty, která každého, kdo se jen přiblíží, žene svinským krokem pryč.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 13:52 19. Mar 2019 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
První vítězství a požár věže v Corteccii

Spojené síly Valeriána Equitase a signora Cesarého slaví první velký úspěch. Valeriánova setnina Zručný Fénix převzala kontrolu nad klíčovým strategickým bodem - Grimaldiho mostem. Zbytku armády se tak otevřela pohodlná cesta do východní části údolí. Celá akce se obešla bez ztráty na životech, tedy alespoň na straně útočníků.

V pozdních nočních hodinách otřásl Corteccií výbuch ze staré obranné věže, bezprostředně poté ji zachvátily plameny. Žár v okolí věže byl natolik silný, že vesničanům nezbývalo nic jiného než ji nechat svému osudu a alespoň zabránit dalšímu šíření plamenů na okolní obydlí. Interiér věže byl kompletně zničen, střecha se propadla, ale zřícení celé věže zatím naštěstí nehrozí. Na místě nebyly nalezeny žádné oběti požáru.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 15:32 29. Mar 2019 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
Váleční sirotci

Křižovatku krátce navštívil lovec kožešin, který prý v Šeptavém lese narazil na ozbrojenou skupinu složenou hlavně z labašské omladiny. Byl požádán, aby každému koho potká, vyprávěl o tom, že je na čase postavit se věcem zpříma a přestat jen nečinně přihlížet. Každý vlastenec by se měl chopit zbraně, bojovat za svobodu a vymezit se proti tyranii rodu di Castille. Tak pravili Orfani di Guerra - Váleční sirotci.

Lovce se žel bohům nepodařilo zadržet a podrobně vyslechnout.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 13:11 15. Mar 2020 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
Konec bojů v Labachu?

Ve světle hrozící války s Impériem se dramaticky mění i situace v Labachu. Blíží se snad konec občanské války v údolí?

Dle obsahu posledních zpráv víme, že západní část města společně s palácem je zpět pod kontrolou spojených sil signora Cesarého. Zbytek města a doly jsou stále v držení městské rady, jejích vlastních jednotek a žoldnéřů z kompanie, která je známa jako Řezníci z Rincony. Pomyslnou hranici mezi oběma znepřátelenými tábory tvoří řeka Jiskra, protékající středem města.

Po porážce rebelující chátry v okolí Památného stromu, panuje v celém městě klid zbraní. Což může svědčit o probíhajícím jednání a nebo možná o přeskupení stávajících sil v očekávání dalších bojů.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 14:37 31. Mar 2020 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
Na vlně nejistoty

Stejně jako oheň skrze vyprahlé lány polí, se Labachem šíří zpráva o údajné spolupráci Radních se silami Imperia. Původ šeptandy je sice nejasný, ale i to málo stačilo k vyvolání nepokojů v části města pod vládou Rady. Žoldnéřská armáda Řezníků dohlíží na pořádek v ulicích a situaci zatím drží pod kontrolou. Rada považuje celou věc za pomluvu a snahu ještě více rozvrátit válkou zbědovaný Labach. Pro uklidnění situace následně uvolnila větší množství zásob mezi lid.

Na šířící zprávu reagoval i signore Cesaré. Po celém údolí nechal rozhlásit všeobecný pardon pro všechny, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na povstání proti jeho osobě. Výjimku tvoří pouze Radní a všichni podezřelí ze styku a možnou kolaborací s Impériem. Vyšetřováním byl pověřen bývalý městský úředník, těšící se, pro své předchozí činy, stálé oblibě u prostého lidu a měšťanstva. V roli nově zřízené funkce Městského soudce má uvrhnout světlo na okolnosti vzniku povstání a roli Impéria v celé neblahé události.

Signore rovněž odpustil lidu veškerých dluhů a přislíbil bezúročných půjček z palácové kasy na obnovu škod ve městě a jeho okolí. Na důkaz svých slov již několik dní rozprodává zájemcům z ostatních městských států zbytky své umělecké sbírky a vůbec všeho s nějakou vyšší hodnotou. Do města také dorazily další zásoby a materiál na nejnutnější opravy. Signore v první vlně půjček rozdal na 2 000 monarců (v přepočtu asi 4 000 000 karatshkých grešlí).

O největší překvapení se ovšem postaral někdo zcela jiný. Do Labachu totiž na rozkaz Vojtěcha I. z rodu Lambertů dorazila 4. setnina královských myslivců. Není ovšem známo, na čí pozvání. Karathští sapéři se k radosti místních, kteří byli zpočátku silně nedůvěřiví, dali ihned do práce na opravách nejvíce poškozených částí města a vhod přišlo i nemalé množství zásob a potřebných nástrojů, které přivezli s sebou. Myslivci jinak nezasahují do místních záležitostí a nadále odmítají svou účast na rokováních v paláci. Člověk tak může snadno nabýt dojmu, že doopravdy přijeli pouze nabídnout pomocnou ruku a svou expertízu, nelze však opomenout, že jsou v prvé řadě především vojáky.

Image


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 15:49 08. Apr 2020 
Offline
Čestný člen týmu Thalie
User avatar
 Profile

Joined: 11:53 27. Sep 2009
Posts: 2551
Nezdar

Vstřícné gesto, na kterém se vzácně shodly obě strany konfliktu, skončilo fiaskem. Vyslaný transport se zásobami pro obránce držící důl, totiž nedorazil na místo svého určení. Veškerou snahu o dodržení křehkého příměří, zmařil oboustranný střet mezi městskou posádkou transportu a jeho doprovodnou patrolou z řad spojenecké armády. Teprve až dusot kopyt blížící se jízdy jeho milosti Valeriána přiměl bojující k rozumu. Přestože na obou stranách nedošlo k vážnějším zraněním a transport se poté i se svou posádkou bezpečně navrátil zpět do města. Pokus o uklidnění tísnivé atmosféry v Labachu vzal opět za své. Jistotou ovšem může být kázeňský trest pro účastníky celé nešťastné události.

Několik hodin po incidentu přišla se svou odpovědí i posádka dolu. Údolím se prohnala "přílivová vlna" v podobě exploze hluboko pod povrchem, následovaná serií otřesů. Výbuch byl natolik silný, že svědkové hovoří o citelných otřesech až v západní části města. Prvotní hrůzu nad zrátou dolu, vystřídala mírná úleva, když se ukázalo, že Obránci stále žijí a do povětří vyhodili pouze jednu z vedlejších štol.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Zprávy z Labašského údolí
PostPosted: 19:23 12. Jul 2021 
Offline
DM Thalie
 Profile

Joined: 20:48 17. Jun 2007
Posts: 1200
Dary

Labachem se roznesla zpráva o štědrých darech přicházejících z krajin Karathského království.
Mluví se o odškodnění rodin mužů i žen padlých v občanské válce, kteří sloužili v setninách zformovaných královstvím. Také o pamětní plaketě vyhotovené z mramoru, nesoucí podobiznu ženy, jenž obětovala svůj život pro záchranu vévodkyně Ambry.

Kdokoli spatřil tuto plaketu a vládne schopností číst, si mohl z místa odnést tato do kamene vyrytá slova:

V upomínku na Karolínu a její oběť za boje proti rebelům.
Nehynoucí vděk a uznání si statečná markytánka získala,
když vlastním tělem pohotově ochránila vévodkyni
Ambru di Castille před útokem vzbouřenců.

Čest její památce.

Na své si měla přijít i pokladna samotné signorie, která snad získala nemalý příspěvěk pro obnovu svého válkou zpustošeného území.
Jedno je jisté. Většina věnovaných částek nebyla skromná a všechny z nich byly víc než ochotně přijímané. Dostatek zpráv označuje za původce těchto darů novou paní z Ödesteinu, osamělé věže, která pochází právě z Karatského království.

Hrstka zlých jazyků se nechala slyšet s námitkou, aby se z očekávání finanční pomoci nestal v signorii zvyk a vládnoucí vrstva nezačala být nezodpovědná ve svých výdajích. Pár z nich se možná i obává, co si za to bude osoba za všemi těmito dary nárokovat.

Podstatné části z těchto zpráv se podařilo úspěšně proklouznout i do samotného Karathského království.


Attachments:
Plaketa.jpg
Plaketa.jpg [ 83.92 KiB | Viewed 2344 times ]

_________________
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
Top
Reply with quote  

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits