Thalie


Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:33 28. Mar 2024

All times are UTC + 1 hour [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 21:04 10. Aug 2020 
Offline
Obyvatel
User avatar
 Profile

Joined: 19:19 24. Mar 2011
Posts: 147
Tak,
začnu asi tím co mě nasralo a nejen dnes.

První co bych tak zmínil. Oceňuji snahu Dm něco dělat. Co však necením je jen konstantní posouvání se od ničeho k ničemu. Svenn prožil v Karatě ic 30 let. Kdyby neumřel, tak ani nevím že se tam něco změnilo. 30 let se nestalo lautr nic co by posunulo globálně příběh. Je sice super že občas si přečteme o něčem co se stalo ve světě, bez dopadu na Karatu je to ale co? "Meh, tak se něco děje. Mě se to netýká." V důsledku to nikoho nezajímá. Kupříkladu linie s trpaslíkama a jejich ambasádou.

Hráči by daleko více ocenili než nějaké pošahané změny systému to že si Dmko občas sedne za konzoli a zarpí za dítě "Jůůů hele mami, to je rytíř" nebo Obchodník najednou začne handlkovat cenu. To jsou kravinky které oživují svět, ne něco napsaného na foru co si ani každej nemusí přečíst a důsledky z toho jsou hovno 0 nic.

Což mě dostává k aktivitě. Kumpanie měla 12 lidí cca, měsíc a půl se hrálo každý večer. Každý týden byl pro ně event kam chodili i ostatní. Opravdu vaše jediná interakce byla ta že někdo přijde za stráž buzerovat za halapartnu? Really? To je až výsměch. Psal jsem Damienovi o orcích, navrhoval jsem tu linku znovu otevřít. Co si budeme, skončila s otevřeným koncem ,nebyl důvod to větší skupině nedat. Na odpověď čekám od začátku KVětna, budiž. Stane se že si nevšimneš zprávy 3 měsíce. Desmonda i chápu, má práci s nikdy nekončícím questem kterej ocení 2 hráči ze serveru. Tak či onak, varoval dopředu že toho má hodně OOC a proto není čas na nic většího než na hru přes Forum.
Nalka ani zmiňovat nebudu protože by to bylo moc afektované, nicméně věřím že nejsem jedinej s negativním názorem.
Pokud nemáte čas nebo chuť hrát, dejte kurva drát možnost i jiným se ukázat. Nemluvím teď o sobě, věřím že za tu dobu co hrajeme se dost lidí zamyslelo nad tím že by Dmkovalo.

Možná to tak vidím jen já, třeba máte své oblíbence kterým se věnujete častěji. Nicméně já Dm ve hře vidím jen když je třeba vybírat pokuty nebo rozpatlávat hovna.
Tak, dostávám se k tomu co je totální hovno. Vysvětlete mi který zabedněnec rpil to že se nějaká hospodská hádka u které se ani nikdo nepobodal doputovala k Tabernovi.
Uvedu krásný příklad situace. *Taberna sedí ve své pracovně zahlcen dokumenty a přijde jeho pohunek s další várkou* "Pane mám tu pro vás ty stavy obilných zásob Karaty, hlášení o průzkumu za Imperiální linii, 4 šlechtické diplomy na podepsání a mimoděk, dva plebejci se pohádali v hospodě. Měl by jste to okamžitě řešit" Stalo by to milí zlatí to, že by ho Taberna vyhodil oknem a našel si někoho nového kdo ho nebude zahlcovat kravinama.
Kdo by kdy viděl aby někdo řešil hádku v přístavní hospodě kde běžně chodí prostitutky? To už jste tak zoufalí že se musíte chytit každého konfliktu?
To že někdo pokutuje za "Tasenou" halapartnu ani nebudu komentovat. To je chyba v zákonech které by se měli udělat přednostně a ne nějaká pošahaná classa mága.

Nalku, tohle je další věc. Hlavní DM a kronikář, kamaráde. Nevidím žádnej posun od dob kdy si to vzal kokosovi. S tím byla aspoň jistota že si člověk zarpí. Třeba vám to líp šlape ve vývoji, nicméně 99% lidí tady není aby se honilo nad tím jaký čísla vytáhli v dungu. Ale pro RP. https://www.youtube.com/watch?v=LqBY-u-TwME

Takže tímto shrnu aktivitu z mého tak že pokud si hráč neudělá, tak nemá.
Nemělo by to být tak aby se to takto muselo řešit. Přece jen máme hrát společně a ne tak že někdo musí prosit někoho aby něco mohl.
Viz slavnost v Karatě kde se to muselo řešit přes Nové Vary.

Chyby a mezery a že jich je kamarádi!
Chybějící zákony, naprosto monotolni přístup jakéhokoliv npc. Asi to nevidíte ale každý strážný je přes kopírák, stejně tak ouřadi a vše kolem.
Co se týká mechaniky, místo toho aby se navyšoval nefunkční obsah, co třeba opravit ten co už je? Kupříkladu Vazač.
To že odeberete stínová zranění ani nemluvím, to je hovadina největšího kalibru. Do hry to jen přídávalo a nikdy neubíralo.
Hrát střelce v dnešní době? S tím jak je to nastavené je to spíš výsměch než kvalitní hraní. Ano teď myslím i na lidi co jen farmí.

Inflace světa Thalie.
Hou, tohle je největší komedie co jsem kdy viděl.
Nastavíte výkupy, looty a vše nad miliony a pak má hráč 20 milionu a víte co? Je to chudák co má málo!
Karatská grejšle se dá přirovnat k říšské marce po válce. Můžu si těma milionama možná tak osušit slzy že nemám na zbroj.
Zdražujete nájmy aby se redukovala ale víte co? vznikne ještě větší. Nízké levely které to nejvíc zasáhnout přijdou o peníze rychleji takže je musí rychleji vydělávat. Jednou přejdou hranu toho kdy už nechybí a jsme na ještě horším bodě.
Co si jeden večer sednout a vymyslet jak se dají investovat ty miliony po high level postavy? Kupříkladu výstavba nové kolonie, sponzorování různých aktivit státu a tak dále.
Tak se zbavíte inflace, že dáte proč a za co utrácet, ne tím že nutíte lidi ještě víc skladnit.
Potom vznikají situace kdy jeden má 50 milionu a je mu to na nic. "Tvoje rodina nemá vliv a tak nemůžete mít hrobku" To že zaplatil přestavbu hřbitova totiž nic neznamená. Protože peníze nic neznamenají. To je příklad uvedený ze Svenna.

Tak, když už jsem se dostal ke Svennovi.
Svenn byla původně epizodka naprosto vybočující z realii Thalie. Byl to hrubián hovado a kretén největšího kalibru. Taková byla postava.
Dovolím si tvrdit že Svenn byl zahrán kvalitně. (Ne ke konci kdy mě už jen to že na něj hledím sralo )
Zažádal jsem i o měšťana, dobře to bych i překousl že mi ho nedáte. Přece jen Svenn zásluhy neměl ale říkal jsem si že by jste mohli odměnit to hezké rp hráče.
Nestalo se, dobře.
Co ale naprosto nepochopím je když si řeknu o expy. Nechci ani Svennův majetek kterej bych si mohl pohodlně přehodit z postavy na postavu bez postihu aneb "Dědictví" a neřeknete ani Bu. Když je legální si prodávat vlastním postavám pod RP záminkou typu "Nikdo jinej to nedělá tak si to pošlu přes jinou postavu" Tohle podporovat je hnus velebnosti. Když si ale hráč po x letech rpení charakteru vybočujícího z linie průměrnosti řekne o nějakou výhodu nebo odměnu. Tak se můžu třeba posrat.

Poučení? Nehrajte jiné charaktery! Hrajte paladiny nebo kněžky co nic nedělaj. Jen tak něco z toho můžete mít i po umrtí postavy. A to že tady postava jen tak neumře. Je to doslova na nic. 4 nebo 5 let v čudu a pro co? Abych si od Nalka poslechl jak není důvod něco takového dělat.

Nebudu tady rozepisovat nic víc, už tak je to dlouhé a je mi naprosto jisté že dostanu ban za vulgarismy.
Uzavřu to tedy s přáním hezkého dne a nadějí že se jednou stanu tak kvalitním DM pokud se mi povede nasbírat aspoň podobný počet banů na foru jako naše Hlavní legenda.

Svenn

PS : Píšu to s žaludkem v krku jak jsem naštvanej takže hrubky nejspíše budou v hojné míře.

_________________
Svenn Bjornsonn
"Je jedno jestli jsi král nebo sedlák...stejně tě pošlu tam kde slunce nesvítí."
Zemřel tak jak žil, jako idiot.
https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “
Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 21:48 10. Aug 2020 
Offline
Nováček
 Profile

Joined: 13:58 22. Apr 2020
Posts: 16
Dokonalé


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 21:53 10. Aug 2020 
Offline
Nováček
 Profile

Joined: 13:58 22. Apr 2020
Posts: 16
Ale dobře tak já si taky rejpnu!

Víte co je k pláči? Nejen že nedělají nic RP ale ani nic systémově protože víte proč? Nemají nic! Ani plán ani tabulky, mají jedno jediné číslo na konci a tím si myslí že zachrání svět ale asi si nevšimli že hráči musí expit od 1. do 30.lvl ne jako WB kdy to mají jedním kliknutím takže je opravdu zajímá je ten konec.

Výsledek,to co říkám už dva roky. Nefunkční a nekonečná betaverze krachujícího serveru.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 22:00 10. Aug 2020 
Offline
WB Thalie
User avatar
 ICQ  Profile

Joined: 09:41 01. Sep 2010
Posts: 9754
Do DM záležitostí nevidím, takže to nebudu komentovat.
A co se týká vývoje, máš vcelku pravdu, ale skriptuju to sám, a ted poprvé jedeme podle plánu.
Ale chápu, je to rozbitý a bude to rozbitý ještě dlouho - ale je to méně rozbitý z pohledu serveru (ne z pohledu hráčů) než to bylo první 2 roky od začátku Nové Thalie.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 22:09 10. Aug 2020 
Offline
Šlechtic
 Profile

Joined: 23:36 28. Nov 2013
Posts: 453
Ano. Je smutné nemít DM ve hře a vědět, že někdo o DMkování zájem má, ale žádost mu zamítnou. A proč? Proto není žádné dostatečné vysvětlení, které by mně uspokojilo na tolik, že bych ignorovala následky a sice, že server pomalu umře....Že naši hráči půjdou jinam, kde je takto urážet nebudou. Thálie je moje srdcovka a toto mně hrozně mrzí.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 22:14 10. Aug 2020 
Offline
Rytíř
 Profile

Joined: 19:45 13. Jan 2012
Posts: 599
Jestli hrajeme soutěž o to kdo dostane větší BAN, bude se muset Miowyn trochu víc snažit. Taky mě TH štve už pár posledních let, neustálé změny dokola... Postavy s kterýma se člověk piplá a ejhle změna systému, která schopnosti postavy odstřelí zpět na uroveň kdy může jít leda vraždit jezevce. ( Jsem z toho 1% co chce mít postavu která jak erpí tak může i do jeskyně)

Stejně jako si neumím představit hru bez craftu, tak na TH je to jeden z největších morů pro ekonomiku. Nedobitelný meteor nutí hráče platit miliony jen aby si mohli pořídit výbavu s kterou by až pak mohli do lepších dungů. Když pak člověk potřebuje 2M na blbou zbraň, přijde mi nereálný chtít aby postavy měli méně než několik milionu na účtě.

Výkupci materiálu v bazilice, všichni víme že se u nich dá s klidem vydělat víc peněz než je zdrávo a to ve velmi krátkém čase.

Je škoda že se tyhle problémy přelepují zvyšováním nájmu, přidáváním systému na odtok peněz atd... Místo aby se snížili příjmy tam kde to škodí, protože né každý na Thálii má zájem jít sedět X hodin v dílně aby měl na to co ostatní. Hra má být o zábavě pro všechny. Mě osobně se tyhle věci většinou moc netýkají, protože mě baví jak farmit a craftit, ale v tomhle ohledu má xpm pravdu.

Všimla sem si že se v poslední době i stěžují některé dungy, takže se já osobně obávám hratelnosti i v tomhle ohledu. Protože jsou vyhrocené a nehratelné už dost.

Ti lukostřelci mi přijdou taky jako hodně smutnej konec pro spoustu postav, na TH už nejsou moc hratelní, nejsem žádný builder, ale dávat 3-5 dmg fyzickým zraněním s tím že potvory mají přes 200HP, je opravdu velmi nešťastné. Takže si majitelé střelců vlastně už nemají jak zahrát když jsou sami, to mi přijde jako neideální krok špatným směrem.

Ve skutečnosti už ani nevím proč na TH hraju.

_________________
------------------ =^.^=
Titulovaná sekretářka Rodiny Zručných


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 23:37 10. Aug 2020 
Offline
DM Thalie
 Profile

Joined: 20:48 17. Jun 2007
Posts: 1200
xpm335:
Co se týče globálního dění a aktivity DM.
Nejspíš každý by si přál nějaké lokálnější události (více události) do kterých by se dalo snadněji naskočit, ale na druhou stranu, třeba se lokálně něco děje (i s tím globálnějším charakterem) a je pouze třeba se o to více zajímat a snažit, aby se postava dostala nějak do dění.

Bylo by fajn si uvědomit, že i DM jsou pouze lidi a ne automaty. I oni se unaví a co hůř, někdy i dost znechutí (právě třeba některými akcemi hráčů, kteří si jedou to svoje a nehledí, že svět má nějaké své pravidla a zákonitosti).

Ano, bylo by vhodnější, kdyby tu byl početnější aktivní DM tým, ale ne vždy je z čeho brát. Což by byla asi i odpověď pro May, proč někteří zájemci tím sítem neprojdou. V minulosti se do týmu dostaly určité osobnosti, které by podle mě nikdy v DM týmu být neměly a tak jsem jen rád, když se vybírá trochu přísněji.
I tak si ale myslím, že pokud hráč splňuje RP základ a nejsou u něho obavy, že by svůj post využíval k prasení, tak toho DM adepta dostane.
Občas se taky může přihlížet k tomu, že přechodem na DM status by svět ztratil zajímavou postavu.

Co se týče některých "negativních" aspektů hry ze strany DM.
DM zastupuje reakce světa, to znamená, že odehraje i to zlé, co si třeba postava nepřeje, ale o co si svým chováním zcela regulérně koleduje.
V městských vyhláškách je toho docela dost co si podle mě hráči neuvědomují a pak se diví (a to mi přijde, že je stráž ještě sakra mírná při některých "hrdinských" reakcích postav).
Upřímně, rád si zahraju i ty negativní věci. Je to jeden z důkazů, že pro DM není svět a co se v něm děje ukradený.


Co se týče Svenna (a jeho "neměšťanství).
Hezké RP je oceňováno, to si buď jistý, ale to samotné, postavě měšťanský titul nepřinese. K tomu je potřeba mnohem víc (jako schopnost umět se chovat, podlézat, zatlačit na ty správné páky správnými prostředky) a hrubián, který nerespektuje autority, se k tomu dostane opravdu velmi těžko, pokud nemá velmi vlivné zastánce a ani pak to není jisté.

A co mít ze smrti postavy ? Zakončení příběhu ? Možnost mít parádní hrobku na Karathském hřbitově ? Vzpomínku na výrazně a zajímavě hranou postavu ? Co by sis představoval, že by mělo přinášet ukončení postavy ?


Btw. na Thalii hraje po dlouhé době zase příjemný počet hráčů. Není to takové terno jako na jaře, kdy tomu pomohly asi i ty nepříjemné omezení spojené s epidemií, ale na letní režim, je to pořád fajn počet se kterým se dá něco dělat a dává motivaci k další hře.

_________________
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 23:53 10. Aug 2020 
Offline
Šlechtic
 Profile

Joined: 23:36 28. Nov 2013
Posts: 453
Fryn wrote:
xpm335:
Co se týče globálního dění a aktivity DM.
Nejspíš každý by si přál nějaké lokálnější události (více události) do kterých by se dalo snadněji naskočit, ale na druhou stranu, třeba se lokálně něco děje (i s tím globálnějším charakterem) a je pouze třeba se o to více zajímat a snažit, aby se postava dostala nějak do dění.

Bylo by fajn si uvědomit, že i DM jsou pouze lidi a ne automaty. I oni se unaví a co hůř, někdy i dost znechutí (právě třeba některými akcemi hráčů, kteří si jedou to svoje a nehledí, že svět má nějaké své pravidla a zákonitosti).

Ano, bylo by vhodnější, kdyby tu byl početnější aktivní DM tým, ale ne vždy je z čeho brát. Což by byla asi i odpověď pro May,
Vím o hráči, který je schopný a tímto sítem už jednou prošel na jiném severu a stejně mu to nedali.


Last edited by May on 00:09 11. Aug 2020, edited 3 times in total.

Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 23:59 10. Aug 2020 
Offline
Obyvatel
User avatar
 Profile

Joined: 19:19 24. Mar 2011
Posts: 147
Fryn wrote:
xpm335:
Co se týče globálního dění a aktivity DM.
Nejspíš každý by si přál nějaké lokálnější události (více události) do kterých by se dalo snadněji naskočit, ale na druhou stranu, třeba se lokálně něco děje (i s tím globálnějším charakterem) a je pouze třeba se o to více zajímat a snažit, aby se postava dostala nějak do dění.

Bylo by fajn si uvědomit, že i DM jsou pouze lidi a ne automaty. I oni se unaví a co hůř, někdy i dost znechutí (právě třeba některými akcemi hráčů, kteří si jedou to svoje a nehledí, že svět má nějaké své pravidla a zákonitosti).

Ano, bylo by vhodnější, kdyby tu byl početnější aktivní DM tým, ale ne vždy je z čeho brát. Což by byla asi i odpověď pro May, proč někteří zájemci tím sítem neprojdou. V minulosti se do týmu dostaly určité osobnosti, které by podle mě nikdy v DM týmu být neměly a tak jsem jen rád, když se vybírá trochu přísněji.
I tak si ale myslím, že pokud hráč splňuje RP základ a nejsou u něho obavy, že by svůj post využíval k prasení, tak toho DM adepta dostane.
Občas se taky může přihlížet k tomu, že přechodem na DM status by svět ztratil zajímavou postavu.

Co se týče některých "negativních" aspektů hry ze strany DM.
DM zastupuje reakce světa, to znamená, že odehraje i to zlé, co si třeba postava nepřeje, ale o co si svým chováním zcela regulérně koleduje.
V městských vyhláškách je toho docela dost co si podle mě hráči neuvědomují a pak se diví (a to mi přijde, že je stráž ještě sakra mírná při některých "hrdinských" reakcích postav).
Upřímně, rád si zahraju i ty negativní věci. Je to jeden z důkazů, že pro DM není svět a co se v něm děje ukradený.


Co se týče Svenna (a jeho "neměšťanství).
Hezké RP je oceňováno, to si buď jistý, ale to samotné, postavě měšťanský titul nepřinese. K tomu je potřeba mnohem víc (jako schopnost umět se chovat, podlézat, zatlačit na ty správné páky správnými prostředky) a hrubián, který nerespektuje autority, se k tomu dostane opravdu velmi těžko, pokud nemá velmi vlivné zastánce a ani pak to není jisté.

A co mít ze smrti postavy ? Zakončení příběhu ? Možnost mít parádní hrobku na Karathském hřbitově ? Vzpomínku na výrazně a zajímavě hranou postavu ? Co by sis představoval, že by mělo přinášet ukončení postavy ?


Btw. na Thalii hraje po dlouhé době zase příjemný počet hráčů. Není to takové terno jako na jaře, kdy tomu pomohly asi i ty nepříjemné omezení spojené s epidemií, ale na letní režim, je to pořád fajn počet se kterým se dá něco dělat a dává motivaci k další hře.


Tak, Dm jsou pouze lidi. Rozumím a toleruju. Pokud ale vidím že nemám čas a někdo by zájem měl. Tak přece nebráním v dalším rozvoji. A ano hlásil se jeden nejmenovaný kterého by tam hromada hráčů ráda viděla. Věřím že i zrovna ty. Nicméně to neprošlo bůh ví proč.
Takže to je opět to že kdyby jsme neměli společný discord tak to nevím ani já. Protože se to nikam veřejně nepíše. Potom vznikají názory že není z čeho brát atd.

"Negativní" aspekty hry. Ať jsou, popravdě ať jsou, já se Svennem šel do konfliktů protože to byl prostě charakter. Kupříkladu když mu stráž začne řvát na lidi tak je bude bránit. To tak prostě je ať chci nebo ne, jednou jsem si charakter vybral. Nicméně pokud "negativní" aspekty jsou jediná věc kterou reálně dostanu. Tak jsem rovnou mohl jít na náměstí a řvát že volím SPD. Dostalo by se mi podobně příjemné reakce.

Tak, k dalšímu bodu. Měšťanský titul neměl vůbec být pro Svenna nýbrž pro jeho syna. To už je vedlejší.
Dostal jsem nicméně poměrně vysvětlující PM od Desmonda proč ne a jsem schopný to nějak přejít. Prostě to nevyšlo.
Získat ale ten titul je něco naprosto nemyslitelného a ne jen pro moje postavy. Opravdu mě mrzí že hodně lidí co mi píší na discordu tohle nenapíšou veřejně. Že je sere jak složité je někam pokročit ve světě. Ne každý chce hrát plebs nebo synka z farmy.

Smrt postavy, určitě bych ji nezakončoval tak ve spěchu kdyby pro mě jen myšlenka lognutí té postavy nebylo čisté utrpení.
Poslední měsíce jsem hrál většinou pro ostatní a ne pro sebe. Není tedy špatně chtít i něco pro sebe si myslím. Ukončení jedné postavy by mohlo mít vlídný start na začátek postavy druhé. Ten hřbitov je jediná věc co po Svennovi zůstane ve hře + možná nějakej odkaz u škopka.
Člověk co do postavy investuje stovky hodin by možná doufal i v něco "víc". To je ale asi opět jen můj názor.

Co se týká počtu, věřím tomu že to prořídne s příchodem dalších projektů.

_________________
Svenn Bjornsonn
"Je jedno jestli jsi král nebo sedlák...stejně tě pošlu tam kde slunce nesvítí."
Zemřel tak jak žil, jako idiot.
https://www.youtube.com/watch?v=0YuKhXZPAgQ

Magistr Stregan Kane
„Všechno, co lidstvo udělalo, vymyslelo, čeho dosáhlo, i to, čím je, všechno to leží zázračně uchováno na stránkách knih. “
Aktivně hrán s chutí někomu pokazit den.


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 00:06 11. Aug 2020 
Offline
DM Thalie
 Profile

Joined: 20:48 17. Jun 2007
Posts: 1200
May wrote:
Vím o hráči, který je schopný a tímto sítem už jednou prošel na jiném severu a stejně mu to nedali.

Jiný svět, jiné síto. Co se hodí jinam, nemusí se hodit sem. Netuším o koho se jednalo a jaké jsou aktuální podmínky pro to, aby se někdo stal DM adeptem tady (v minulosti mi přišlo, že celkem nízké). A už vůbec netuším proč byl dotyčný týmem odmítnut (snad to zájemci bylo aspoň vysvětleno).

Každopádně, tým nemá povinnost brát kohokoliv, je to čistě na jejich uvážení. Asi jako při výběrovém řízení o zaměstnaneckou pozici, taky nemáš jistotu, že budeš automaticky přijat (jen mi někdy připadá, že NWN komunita je na podobný typ "odmítnutí" háklivější a těžko se s tím srovnává).

_________________
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 00:10 11. Aug 2020 
Offline
Šlechtic
 Profile

Joined: 23:36 28. Nov 2013
Posts: 453
Fryn wrote:
May wrote:
Vím o hráči, který je schopný a tímto sítem už jednou prošel na jiném severu a stejně mu to nedali.

Jiný svět, jiné síto. Co se hodí jinam, nemusí se hodit sem. Netuším o koho se jednalo a jaké jsou aktuální podmínky pro to, aby se někdo stal DM adeptem tady (v minulosti mi přišlo, že celkem nízké). A už vůbec netuším proč byl dotyčný týmem odmítnut (snad to zájemci bylo aspoň vysvětleno).

Každopádně, tým nemá povinnost brát kohokoliv, je to čistě na jejich uvážení. Asi jako při výběrovém řízení o zaměstnaneckou pozici, taky nemáš jistotu, že budeš automaticky přijat (jen mi někdy připadá, že NWN komunita je na podobný typ "odmítnutí" háklivější a těžko se s tím srovnává).
A není trochu divné, že od jisté doby, nebyl žádný hráč dostatečně dobrý na to, aby DMkem byl?


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 00:17 11. Aug 2020 
Offline
DM Thalie
 Profile

Joined: 20:48 17. Jun 2007
Posts: 1200
May wrote:
A není trochu divné, že od jisté doby, nebyl žádný hráč dostatečně dobrý na to, aby DMkem byl?

Tak to je otázka na tým. Mně, jak už jsem naznačoval v jiném příspěvku, přišlo naopak divné jak snadno se některí stávali DM adepty (a ne vždy to bylo k prospěchu).
Možná i tohle ovlivnilo tým a změnilo jeho přístup, ale to spekuluju, jediný kdo na tohle může dát jasnou odpověď je tým.

xpm335:
Asi ti k tomu ještě něco odpovím, ale až se vyspím.

_________________
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 00:26 11. Aug 2020 
Offline
Bůh
User avatar
 Profile

Joined: 13:23 30. Apr 2007
Posts: 4706
Location: Gremliní nora pod sněhem
Fryn wrote:
xpm335:
Co se týče globálního dění a aktivity DM.
Nejspíš každý by si přál nějaké lokálnější události (více události) do kterých by se dalo snadněji naskočit, ale na druhou stranu, třeba se lokálně něco děje (i s tím globálnějším charakterem) a je pouze třeba se o to více zajímat a snažit, aby se postava dostala nějak do dění.

Bylo by fajn si uvědomit, že i DM jsou pouze lidi a ne automaty. I oni se unaví a co hůř, někdy i dost znechutí (právě třeba některými akcemi hráčů, kteří si jedou to svoje a nehledí, že svět má nějaké své pravidla a zákonitosti).

Ano, bylo by vhodnější, kdyby tu byl početnější aktivní DM tým, ale ne vždy je z čeho brát. Což by byla asi i odpověď pro May, proč někteří zájemci tím sítem neprojdou. V minulosti se do týmu dostaly určité osobnosti, které by podle mě nikdy v DM týmu být neměly a tak jsem jen rád, když se vybírá trochu přísněji.
I tak si ale myslím, že pokud hráč splňuje RP základ a nejsou u něho obavy, že by svůj post využíval k prasení, tak toho DM adepta dostane.
Občas se taky může přihlížet k tomu, že přechodem na DM status by svět ztratil zajímavou postavu.

Co se týče některých "negativních" aspektů hry ze strany DM.
DM zastupuje reakce světa, to znamená, že odehraje i to zlé, co si třeba postava nepřeje, ale o co si svým chováním zcela regulérně koleduje.
V městských vyhláškách je toho docela dost co si podle mě hráči neuvědomují a pak se diví (a to mi přijde, že je stráž ještě sakra mírná při některých "hrdinských" reakcích postav).
Upřímně, rád si zahraju i ty negativní věci. Je to jeden z důkazů, že pro DM není svět a co se v něm děje ukradený.


Co se týče Svenna (a jeho "neměšťanství).
Hezké RP je oceňováno, to si buď jistý, ale to samotné, postavě měšťanský titul nepřinese. K tomu je potřeba mnohem víc (jako schopnost umět se chovat, podlézat, zatlačit na ty správné páky správnými prostředky) a hrubián, který nerespektuje autority, se k tomu dostane opravdu velmi těžko, pokud nemá velmi vlivné zastánce a ani pak to není jisté.

A co mít ze smrti postavy ? Zakončení příběhu ? Možnost mít parádní hrobku na Karathském hřbitově ? Vzpomínku na výrazně a zajímavě hranou postavu ? Co by sis představoval, že by mělo přinášet ukončení postavy ?


Btw. na Thalii hraje po dlouhé době zase příjemný počet hráčů. Není to takové terno jako na jaře, kdy tomu pomohly asi i ty nepříjemné omezení spojené s epidemií, ale na letní režim, je to pořád fajn počet se kterým se dá něco dělat a dává motivaci k další hře.



děkuju! <3 :oops:

p.s.: díky bohu, že se adeptem nestává kde kdo, myslím, že zvlášť po zkušenostech z jiného světa (a to nic proti Alquistovi, páč jsem s nim ani vlastně nic neodehrála - takže Alquiste, neber si to prosím nijak útočně proti tvé osobě, jen to nebudu psát hráč X, když všichni vědí o EQ kauze etc..)

_________________
Nieninquë - legenda
Lilien - magie, magie, magie

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord



Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 05:24 11. Aug 2020 
Offline
Nováček
 Profile

Joined: 13:58 22. Apr 2020
Posts: 16
za 1. titul měštan vlastně nic není
za 2. jeho rozdělování je mi záhadou, já jej mám za nic

Když jsem titul dostal rozjel jsem pár věcí, prvně jsem byl seřván že diskord není pro komunikaci, pak jsem byl seřván že PM není pro komunikaci no a... na foru jsem ignorován :D
Takže co vlastně je onen titul? Nic, když chce někdo nějakou akci musí za někým kdo titul má... tot vše... dělá to postavu nějak.. lepší? Ne.. jo můžu si postavit sídlo někde kde se nikdy hrát nebude ale můžu o něm mluvit :D - palec nahoru

Do věcí okolo Labachu raději rýpat nebudu, měl to vést legendární DM a... no... sešlo se nás tam asi patnáct ale Q byl pro dva... máš peníze? super tady máš sto životů a dělej si s nima co chceš...
mohl to být krásný Q , myslel jsem si že bude... nebyl...

Že by Dm měli zastupovat i zlé dění ve hře? kde? kde je něco zlého? hádka v přístavním pajzlu? to je zlé? :D to je k smíchu!


Top
Reply with quote  

 Post subject: Re: Ani nevím jak to pojmenovat.
PostPosted: 10:20 11. Aug 2020 
Offline
Nováček
 Profile

Joined: 10:04 07. Oct 2015
Posts: 21
Ke kauze EQ - Alquist byl ten, kdo tehdy EQ zvedl a měl Mamonín, kterému se věnoval a kde se opravdu hrálo, něco bylo horší, něco bylo lepší. To, že je místy na přes držku a je s ním těžká domluva vím dobře, ale jako hráč i DM je prostě dobrý.
Z EQ jsem odešla kvůli týmu, který tam zůstal - který se plácá po ramenech, jak mají svět, ale nic pro něj nebyli ochotni pořádně dělat. Bylo nám řečeno mile - nelíbí se ti, táhni, nu tak jsem táhli.Navíc jako DM neumí člověka prostě přitáhnout, zaujmout, nemluvím o totálních kiksech (jinak ano, omluva přišla po půl roce poté, co byli teda na foru veřejně upozorněni). To jestli tady bude Alquist DM, nebo ne, je mi upřímně šumák, jen by bylo fajn si s ním zahrát a poznat ho, pak si udělat samostatný názor a ne například brát bez znalostí názor člověka, který řekl, že na Thalii přechází jen ovce, zatím co tu byl přečený vařený (jo tohle ti nezapomenu a myslím si stále o tobě svoje)
Je mi jasné, že se časy nevrátí, je to zbytečné, ale přesto by bylo fajn nejprve poznat a pak posuzovat.


Top
Reply with quote  

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits