|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 15:47 17. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Arsen wrote: Přirovnávní k realitě mi vždycky přijde zcestný. To můžeš vymyslet na každou prkotinu něco takovýho. To mi prosím vysvětli, v čem je to v tomhle případě zcestný. V čem se liší příčina a následek ve hře oproti podobné situaci v reálném světě? Vycházím z toho, že pokud nejsou stanoveny jiné šablony chování, používám ty všeobecně známé.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 15:53 17. Mar 2009 |
|
|
kucik wrote: Arsen wrote: Přirovnávní k realitě mi vždycky přijde zcestný. To můžeš vymyslet na každou prkotinu něco takovýho. To mi prosím vysvětli, v čem je to v tomhle případě zcestný. V čem se liší příčina a následek ve hře oproti podobné situaci v reálném světě? Vycházím z toho, že pokud nejsou stanoveny jiné šablony chování, používám ty všeobecně známé. Abych se teda napojil na vas rozhovor, tak musim podotnout ze podtemnu je desna tma a pravdepodobne to je hlavni problem.
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 16:13 17. Mar 2009 |
|
|
kucik wrote: Arsen wrote: Přirovnávní k realitě mi vždycky přijde zcestný. To můžeš vymyslet na každou prkotinu něco takovýho. To mi prosím vysvětli, v čem je to v tomhle případě zcestný. V čem se liší příčina a následek ve hře oproti podobné situaci v reálném světě? Vycházím z toho, že pokud nejsou stanoveny jiné šablony chování, používám ty všeobecně známé. Reálnej život je úplně něco jinýho, těžko by si v něm chodil někam s partičkou lidí do dungů a zabíjel NPC. Příčina a následek záleží už od situace, nemůžeš to brát všeobecně nějakou poučku na všechny, když pudu v reálu třeba do armády, tak se klidně můžu setkat s partičkou ozbrojených lidí s, kterýma pudu na nebezpečný místo a, který neznám, proto říkám, že ty přirovnávní nemám rád, vymyslet na to fakt není problém a je to situace k situaci. Šablony chování ? Myslíš, že chování ve hře a reálu má být stejně ? Taky v reálu hraješ na vlastnosti,atp.. ? Nebo se bavíš o OOC ? Dělá to pak snad z tý hry něco jinýho ? PS : Já neříkám, že to pravidlo je špatný, spíš se snažím zjistit, proč je zavedený a jestli vážně jsou ty důvody takový, aby nemohly být vyjímky, když si vemete počet hráčů na povrchu, tak kolik z nich by tak chtělo zkusit v podtemnu ? Podle mě by to nebylo zrovna kvantum lidí, z toho ještě, kdyby to někdo chtěl zneužít tak by to nebylo tak těžký odhalit.
_________________ "Pak by te mohlo neco zabit a nemuselo by mit ani nahozene stinove zabiti..." "Tady nešlo o zabijeni někoho v AFK - jak jinak chceš napsat že ho chceš omráčit, vezmeš ho zbraní po hlave (zabiješ) "
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 16:27 17. Mar 2009 |
|
|
Arsen wrote: Reálnej život je úplně něco jinýho, těžko by si v něm chodil někam s partičkou lidí do dungů a zabíjel NPC. Příčina a následek záleží už od situace, nemůžeš to brát všeobecně nějakou poučku na všechny, když pudu v reálu třeba do armády, tak se klidně můžu setkat s partičkou ozbrojených lidí s, kterýma pudu na nebezpečný místo a, který neznám, proto říkám, že ty přirovnávní nemám rád, vymyslet na to fakt není problém a je to situace k situaci.
Jo, tak když jdu v reálu do armády, tak k čemu bych to asi přirovnal ve hře? Hmm... že by k tomu, když jdu do armády?  To bych s těma cizíma pánama asi šel, protože vstupuju do organizace, která za sebe tak nějak ručí. (Pokud to neni armáda známých rabijátů) Arsen wrote: Šablony chování ? Myslíš, že chování ve hře a reálu má být stejně ? Taky v reálu hraješ na vlastnosti,atp.. ? Nebo se bavíš o OOC ? Dělá to pak snad z tý hry něco jinýho ? Myslím, že v situacích, které vyhlížejí stejně mě napadne chovat se stejně. Například když si jdu ve hře koupit chleba, tak taky nezabiju prodavače a jeho hlavu nevyvěsim před dveře. Proč? Protože zkušenosti z reálného života mi říkají, že to není nejlepší nápad. Pokud budu hrát něco, kde je to běžný obchodnický rituál, tak proč ne, že jo. Na vlastnosti v reálu hraju. Například cestou domu nepřevracim kamiony, protože je tak nějak neunesu. Na OOC si nestěžuju, protože jednak nevim komu a pak nevidim to co ten hráč, kterej za mě hraje 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 16:48 17. Mar 2009 |
|
|
kucik wrote: Arsen wrote: Reálnej život je úplně něco jinýho, těžko by si v něm chodil někam s partičkou lidí do dungů a zabíjel NPC. Příčina a následek záleží už od situace, nemůžeš to brát všeobecně nějakou poučku na všechny, když pudu v reálu třeba do armády, tak se klidně můžu setkat s partičkou ozbrojených lidí s, kterýma pudu na nebezpečný místo a, který neznám, proto říkám, že ty přirovnávní nemám rád, vymyslet na to fakt není problém a je to situace k situaci.
Jo, tak když jdu v reálu do armády, tak k čemu bych to asi přirovnal ve hře? Hmm... že by k tomu, když jdu do armády?  To bych s těma cizíma pánama asi šel, protože vstupuju do organizace, která za sebe tak nějak ručí. (Pokud to neni armáda známých rabijátů) Arsen wrote: Šablony chování ? Myslíš, že chování ve hře a reálu má být stejně ? Taky v reálu hraješ na vlastnosti,atp.. ? Nebo se bavíš o OOC ? Dělá to pak snad z tý hry něco jinýho ? Myslím, že v situacích, které vyhlížejí stejně mě napadne chovat se stejně. Například když si jdu ve hře koupit chleba, tak taky nezabiju prodavače a jeho hlavu nevyvěsim před dveře. Proč? Protože zkušenosti z reálného života mi říkají, že to není nejlepší nápad. Pokud budu hrát něco, kde je to běžný obchodnický rituál, tak proč ne, že jo. Na vlastnosti v reálu hraju. Například cestou domu nepřevracim kamiony, protože je tak nějak neunesu. Na OOC si nestěžuju, protože jednak nevim komu a pak nevidim to co ten hráč, kterej za mě hraje  Takže myslíš, že vstoupení do armády je stejný jak v reálu tak ve hře ? Myslím, že v situacích, které vyhlíží stejně by ses měl chovat podle postavy, charakteru, drow na povrchu ti klidně tu hlavu pověsí nad římsu a přitom to v reálu chladnokrevnej zabiják být nemusí, ale přitom člověk co tam žije klidně chleba koupí. Vlastnosti ti neberu, i když mi to 2x podobný s hrou taky nepřijde. To s tím OOC moc nechápu "hráč, kterej za mě hraje" ?
_________________ "Pak by te mohlo neco zabit a nemuselo by mit ani nahozene stinove zabiti..." "Tady nešlo o zabijeni někoho v AFK - jak jinak chceš napsat že ho chceš omráčit, vezmeš ho zbraní po hlave (zabiješ) "
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 16:57 17. Mar 2009 |
|
|
Moj osobny nazor je taky, ze dovody preco to pravidlo je su, inac by to pravidlo nebolo a tvorit vynimky nie je nikdy dobre. U mna to totiz vyvolava jedinu myslienku a to "vsetci sme si rovni ale niektori rovnejsi", cize bud plati pravidlo pre vsetkych alebo pre nikoho.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 17:01 17. Mar 2009 |
|
|
Arsen wrote: Takže myslíš, že vstoupení do armády je stejný jak v reálu tak ve hře ?
Nemyslím, že je stejný, ale pokud mi nic nebude naznačovat opak, tak budu očekávat všeobecně zaběhnuté představy o nástupu do armády v ranném středověku. Arsen wrote: Myslím, že v situacích, které vyhlíží stejně by ses měl chovat podle postavy, charakteru, drow na povrchu ti klidně tu hlavu pověsí nad římsu a přitom to v reálu chladnokrevnej zabiják být nemusí, ale přitom člověk co tam žije klidně chleba koupí.
Ano, drow v reálu. A že jich na ulicích denně potkávám mraky Arsen wrote: Vlastnosti ti neberu, i když mi to 2x podobný s hrou taky nepřijde.
PS: To pravidlo se zavedlo, protože s tím porušováním byly problémy. Je nesmysl ho rušit, protože si někdo (kdo předchozí stav nezažil) myslí, že se porušovat nebudou. To s tím OOC moc nechápu "hráč, kterej za mě hraje" ? Že by komunikační šum? Já jsem taky nepochopil, na co ses ptal.
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 17:09 17. Mar 2009 |
|
|
Tohle už je na mě moc detailní, vědět rozdíly mezi nástupem do armády v ranným středověku a součastnosti, ale věřím, že rozdíly tam budou.
Tak nemusí to být drow, žejo, určitě by se nějaká ekvivalentní rasa našla i v reálu ,)
|
|
Top |
|
Awadar
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:37 18. Mar 2009 |
|
|
Daanri wrote: Ono ked hras v podtemne neznamena to ze nemozes hrat nikdy na povrchu a zas naopak, v tom pravidle ide hlavne o to aby niekto nehral sucasne 2 postavy, z toho jednu v podtemne a druhu na povrchu. S kludom ked niekto necha zomriet svoju postavu na povrchu definitivne a rozhodne sa ist hrat do podtemna a zas naopak, ten co hra v podtemne a necha zomriet svoju postavu v podtemne a pojde hrat na povrch, tak v tom myslim az taky problem nebude. Vytáhl jsem si jen Daanriho příspěvek, ale řeklo to tu více lidí z vedení. Toto pravidlo chápu, je jasně dáno na která straně daný hráč stojí. ---- bohužel toto pravidlo také počítá, že bude mít každá strana svoji pevnou hráčskou základu(což teď není pravda). Dle mého názoru je za stávající situace toto pravidlo spíše ke škodě. Podtemno teď potřebuje více hráčů, takže potřebuje právě ty odhodlané hráče z povrchu kteří by to tam zkusili. Ale po pravdě se Vám na to tito hráči, co by to chtěli zkusit vykašlou ---- nebude se jim tam líbit, nebude to mít tížený efekt a nikdo jiný se k nim nepřidá(zůstanou tam samy) a ještě k tomu si budou muset nechat popravit svoji postavičku z povrchu(nemají se k čemu vrátit). --- proč by to tedy tito hráči dělali? Podle mého by to chtělo toto pravidlo na zkušební dobu zrušit a doufat, že se najde skupinka(/y) hráčů kteří to tam zkusí. Snad se jim tam zalíbí a zůstanou tam a když tam zůstanou je velká šance, že se přidají další. No a pak až v podtemnu bude 10 a více stálých hráčů opět vstoupí v platnost dané pravidlo. Za stávající situace je dle mého podtemno odsouzeno k zániku(což by byla velká škoda).
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:41 18. Mar 2009 |
|
|
Jo, v tomhle máš pravdu. Když jsem hrál v Podtemnu na Arcalii, tak lidi třeba ty postavy střídali, takže tam bylo víc lidí, protože si tam někdo šel občas zahrát a pak se vrátil na povrch. Ono má každý svý pro a proti. Když vezmu v potaz to zneužívání informací, ale to můžou dělat lidi i teď...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Awadar
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:53 18. Mar 2009 |
|
|
Rejty wrote: Jo, v tomhle máš pravdu. Když jsem hrál v Podtemnu na Arcalii, tak lidi třeba ty postavy střídali, takže tam bylo víc lidí, protože si tam někdo šel občas zahrát a pak se vrátil na povrch. Ono má každý svý pro a proti. Když vezmu v potaz to zneužívání informací, ale to můžou dělat lidi i teď... Přesně jak říkáš Rejty a máš pravdu. Plně chápu toto pravidlo, ale za stávající situace kdy dole hraje jen pár lidí a to ještě každém jindy nemá podtemno asi šanci neverbovat hráče. Ohledně toho zneužívání, tomu se opravdu neubráníš nikdy --- v rámci RP jsem celkem dobře schopen dostat z postaviček co tam už byli hodně informací --- ano nezjistím třeba celou obranu měst, ale to teoreticky nezjistíš ani když tam hraješ(když před mýma očima strážném v Ivory zabije jezevce před kterým utíkám tak mě to stejně nic neřekne a myslím, že hráči nevodí do města silnější a silnější potvory, aby zjistili co který strážný zvládne) To co sem napsal byl jen můj názor.
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:18 18. Mar 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
jako ono i a tom povrchu muzes mit dve postavicky ktere jsou ve "stretu zajmů"
_________________ nwn
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:32 18. Mar 2009 |
|
|
Daanri wrote: Moj osobny nazor je taky, ze dovody preco to pravidlo je su, inac by to pravidlo nebolo a tvorit vynimky nie je nikdy dobre. U mna to totiz vyvolava jedinu myslienku a to "vsetci sme si rovni ale niektori rovnejsi", cize bud plati pravidlo pre vsetkych alebo pre nikoho. já na tenhle názor nevěřím. tady nejde o žádnou rovnost, proboha! prostě všichni jsme hráči, ale někomu vedení serveru důvěřuje víc - co je na tom podivného nebo nepřirozeného? to je přece normální lidský přístup k životu, tak proč by to zrovna ve hře mělo být jinak? každý má šanci si tu důvěru zasloužit, nebo jí i dostat na dluh a nezklamat... a já jsem psal jen že bych ten problém neviděl vůbec palčivě. dobří hráči to kazit nebudou a na špatné prostě časem dojde...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:42 18. Mar 2009 |
|
|
pak navrhuju zavést systém, co je na ALFA - "zmražení postavy" hráč, co si chce zkusit druhou stranu, nechá svojí postavu zmrazit - je mu zazálohovaná ale nemůže za ni hrát zmražení má nějakou stanovenou minimální dobu, po jejím uplynutí se může ke svý původní postavě vrátit a to novou na druhý straně buď smazat nebo zase zmrazit (myslim, že měsíc real by moh bejt ok)
ono nejde vo zneužití informací, kdo je zneužívat chce, nějak se k nim dostane a zneužívat je bude de vo bezprostřední ovlivňování aktuálně probíhajících dějů z obou stran a o vyvlíknutí se z odpovědnosti za průsery postavy - prostě se hraje za tu druhou, dokud to nevyhnije
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:50 18. Mar 2009 |
|
|
jo to zní rozumně.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|