Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:30 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Vliv postav na deni ve svete
PostPosted: 14:37 04. Apr 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Vzdyt vravim ze tam se mal vymysliet naky system prenajmu domov a preto sa domy normalne nepredavali. Asi som to nak zle napisal. :)

Vzdyt jo s tym DM, ako bez DM se to udelat neda, ale niektori hraci si predstavuju ze napisu cez ICQ chcem byt kralom, alebo som synom boha, alebo neviem co a cakaju, ze to maju automaticky bez nakeho snazenie. Mne ide o to, ze ked niekto chce zastavat naky vyznamny post v hre tak to ma dosiahnut v hre svojim snazenim.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 14:41 04. Apr 2009 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
.... Mne ide o to, ze ked niekto chce zastavat naky vyznamny post v hre tak to ma dosiahnut v hre svojim snazenim.

To ja chapu a taky to nechci nikomu vyvracet, ale mam pocit, ze zatim je jeden hrac, ktery neceho dosahl snazenim (kdyz nepocitam ty co se stali DM), takze se mi to zda naky divny...

Zastavam nazor, ze cim vic hracu bude moct IC ovlivnovat svet tim zajimavejsi bude, treba se pletu.

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 14:45 04. Apr 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
Zastavam nazor, ze cim vic hracu bude moct IC ovlivnovat svet tim zajimavejsi bude, treba se pletu.

Tak daj konkretne navrhy ako to chces dosiahnut alebo ako si predstavujes. Pretoze pokial ja viem tak tato moznost tu je, ale mozno sa mylim. Takze ako nato???

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 14:56 04. Apr 2009 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Quote:

Tak daj konkretne navrhy ako to chces dosiahnut alebo ako si predstavujes. Pretoze pokial ja viem tak tato moznost tu je, ale mozno sa mylim. Takze ako nato???

Konkretne nevim jak sou na tom hraci na povrchu, nemam paru, ale proc nekoho nenasmerovat, prohodit par slov v krcme, kdyz tam trebas bude sedet u piva, nebo jist veceri. Dyt ste prece bozi muzete cokoli. Nikdo nehraje Paladina z Ritiru usvitu, kterej by se mohl za cas (jak popsal Marv - radou Q, hadanek a zkosuek) stat clenem inkvizice, stim dostal i nejake pravomoce + vyhody...to je tak zlomek

Pokud sem dobre postrech tak muze bejt i nekolik hracu co na forum ani nevlezou, nebo netusej jaky maj moznosti. No a kdyz hrac zareaguje jinak nez DM ocekava, tak ktomu ma urcite nakej duvod a ne jenom utek z Q (pripomenul mi jeden pripad) => obdobne stezejni nynejsi "problem" s podtemnem. sami rikate vsecko se da zahrat, ale az na cestne vyjimky sem nezazil nic zahranyho (mozna to tak ma bejt a je to lepsi)

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 15:09 04. Apr 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
Konkretne nevim jak sou na tom hraci na povrchu, nemam paru, ale proc nekoho nenasmerovat, prohodit par slov v krcme, kdyz tam trebas bude sedet u piva, nebo jist veceri. Dyt ste prece bozi muzete cokoli.

Cize riesenie vidis v tom, ze iniciativu prevezme DM a svojim sposobom nak za "rucicku" dovedie hraca na dany vyznamny post???

Quote:
Nikdo nehraje Paladina z Ritiru usvitu, kterej by se mohl za cas (jak popsal Marv - radou Q, hadanek a zkosuek) stat clenem inkvizice, stim dostal i nejake pravomoce + vyhody...to je tak zlomek

Kdyz "NIKDO" nehraje paladina tak ako sa moze stat za cas clenom inkvizicie ???

Quote:
Pokud sem dobre postrech tak muze bejt i nekolik hracu co na forum ani nevlezou, nebo netusej jaky maj moznosti.

Preto je nutne citat forum, aby kazdy poznal pravidla a ake ma moznosti. Neznalost neospravedlnuje.

Quote:
sami rikate vsecko se da zahrat, ale az na cestne vyjimky sem nezazil nic zahranyho (mozna to tak ma bejt a je to lepsi)

Tomuto tak dobre nerozumiem. Vravim menej psychotropnych latok jednoznacne zlepsi pamat. :wink:

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 15:27 04. Apr 2009 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

jop, takze raci budete brecet ze vam nekdo nekde nehraje, zeptate se proc to je tak a vysledkem je to co je..pravda, predesli reakci sem zapomenul na nekolik otazniku, protoze Ja NEVIM esli NEKDO vubec NAHORE HRAJE tak aby si to oc tu de zaslouzil, nejsem DM!!!

Ptal ses na napady, nadhodil sem je, nelibi se, tak se nic nezmeni... aneb: co reknete bude pouzito proti vam... takovej mam asi ted pocit

btw narazky na psychotropni latky nechapu, mam vzdelani technickyho smeru :twisted:

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 15:36 04. Apr 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ale ja nebrecim ze nekdo nekde nehraje, ptal sem se na riesenia ako tomu dopomoct aby hraci obsadili vyznamne posty a myslim ze to nema nic spolocne s tym ci niekto niekde hraje. Jediny napad ktory si dal je podpora od DM a sice je to asi skor na DM co su aktivny v hre, ale podla toho co sledujem tak podporu davaju hracom dostatocnu. Takze skor ako davat napady na tym by nebolo zle to smerovat na hracov v hre, preco nikto nieco take nehra, alebo im ist prikladom a zahrat to sam. :D

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 15:42 04. Apr 2009 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Dobre vis, ze hraju jednu postavu...nemam hlavu na to hrat jich vic a jedna este zije a zrovna se nehodi ani na jeden post kterej mi tedka hned napada, ale kdysi sem neco podobnyho chtel a jak to dopadlo je o nekolik radek vejs...takze sme na mrtvym bode.

EDIT: predchozi narceni ohledne vedeni Guild odvolavam. Doufam, ze mi Vrog odpusti (Ashe u zsem vysvetlil) :|

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 16:45 04. Apr 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Sigurd nedostal barák, protože nevyplnil správně formulář...

Reply with quote  

PostPosted: 17:20 04. Apr 2009 
Bůh
 Profile

že ty si vyplnil tu červenou.. musel si vpylnit světle červenou a vložit do zelné obálky, přelepit světležlutou samolepkou a na ni napsat jméno, dům kterej chceš a částku, kteoru platíš, poté to musíš nechat podepsat nejméně od dvou úředníků Karathských a majitele domu, následně počkat na schávelní správce města a okolních obyvatel, pokud vše vyjde, musíš vyplnit další formulář o povolení k nastěhování, ten je zelenej, musíš ho vložit do modré obálky a nalepit na něj béžovou samoleplku s datumem nastěhování.. poté, až ti příslušný majitel a správce povolí nastěhování dostaneš barák, nezapoměl si na něco?

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 19:16 04. Apr 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

presne TO som urobil, myslis ze som blbec ? :roll:

Ja vam poviem preco som ho nedostal, pretoze si namna DM zasadol ! Tak preto, viis ? Jako.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 21:32 04. Apr 2009 
Rytíř
 Profile

To je tím že Sigurd není ženská , zamysli se a je Ti to jasné. Měl jsi si udělat nějakou pěknou babu a měl by jsi i byteček. Ale Neithe nevěš hlavu ve hře je ještě spousta svobodných a volných koček . :shock: :oops: :D :D :lol: :lol: :lol: :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 00:19 05. Apr 2009 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

btw, kdyz uz sme u toho systemu bydleni atd, doufam, ze myslite i na ty z nas, kteri maj minimum casu a i ten ziji na thalce :idea: :?:

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 10:01 05. Apr 2009 
Obyvatel
 Profile

Kiri wrote:
predchozi narceni ohledne vedeni Guild odvolavam. Doufam, ze mi Vrog odpusti :|

Hmmm...NE ! :twisted: Motáte tu spolu dva problémy - spolky a domky.

Problém domky :
Za těch několik set dní co hraji NWN mám vypozorováno , že o domky je vždy zájem u postav/hráčů , jsou pro ně schopni šetřit , hrát RP , nosit DM čokoládu atd... Jenže po získání nemovitosti z 80% postava ztrácí motivaci ( dosáhla konečně nějakého vyvrcholení ) , takže pomalu přestává s postavičkou hrát a cca do 2-3 měsíců rozjíždí postavu novou. Stará postava se snaží většinou "vyčůraně sepsat závěť" , aby nová měla rovnou nemovitost a měla "snažší život" - je to přeci MOJE nemovitost já sem si ji s minulo postavou vyRPil a zaplatil. Takže na některých servrech dochází k tomu , že nemovitosti ve vsi jsou "vyprodané" , ale majitelé za ně nehrají nebo hrají s jinou postavou. Nevím jestli pronájmi něco vyřeší spíš by se mi líbilo , kdyby nemovitosti postavy "dostávali" za hru a přínos... Pokud někdo dokáže rozjet spolek , hraje skvěle osamělého lovce , studiem posedlého mága ... tak proč mu nehodit do cesty nečekané dědictví ( praděda ti odkázal farmu , tvůj starý učitel magie zemřel při jednom pokusu a jeho starý havran ti řekl že věž je volná atd...). Hráči by se více soustředili na hraní než na velikost měšce postavy.

A problém guildy/spolku :

- aby to fungovalo MUSÍ v ní být 1-2 "motory" To jsou hráči , kteří se o ten spolek opravdu starají. Nejde jen o to vzít X dalších postav prohlásit se za děsně zlej spolek vzívající Smrdící ponožky a HURÁÁÁ jdem lovit otroky a pak sejmem kyklopy ! Tohle dlouho nevydrží , "motory" musí umět ve spolku držet atmosféru , především se věnovat ostatním postavám než expení své vlastní , psát dění na guildovní fórum , hlídat pokladnu , nabírat nové členy atd...Prostě "šéfování" je spíš DMkování bez DMmožností a pokud jde o vedení guild rovnou DMkem - nelíbí se mi to. Hráči pak ztrácejí vlastní tvořivost ( naše DM něco vymyslí a prej když se na ten quest připojím dostanu na konci 5000 expů ) a jen se vezou. Je sice fajn , že 1 DM má skvělý přehled o "své" guildě , ale pokud to DMko vypadne ( kompík , síť , dovolená ) tak ostatní DM mu do toho nechtějí "šťourat" a guilda kolabuje a živoří. Ano je fajn , že DM pomůže , ale aby to táhli celé ? To si rovnou můžou navzájem hrát proti sobě s NPC. Takže bez "motoru" jede guilda jen z kopce , to je hlavní problém špatně fungujících spolků.

Poznámka : Nechci vypadat jako odborník na guildy - před lety jsem sám začínal na Alhambrii v Noční můře jako totální ucho a ostuda guildy , nebýt "výchovy" od Phottra a toho , že mne přibral k Vlkům a ukázal jak se musí "pracovat" aby to fungovalo ( po jeho popravě jsem Vlky vytáhl na nejmocnější guildu na servru ) , bych nikdy nedokázal aby Stará Temná Legie byla tím čím byla.

Ptáte se jak zlepšit své hraní zlých postav na Thalii? Držte se vždy pravidla č.1 : Hraj tak , aby se hrou bavila PŘEDEVŠÍM DRUHÁ STRANA - čili oběť. Pokud si myslíte , že to nezvládnete tak trénujte na NPC ovládaných DM. Pak za vaše chyby nebudou ostatní hráči platit ztrátou zkušeností a víry , že na tomhle servru se hraje fajn a s dobrými hráči...

Reply with quote  

PostPosted: 10:27 05. Apr 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Fidorka wrote:
Problém domky ...

Systém pronajímání domků chceme zavést, ale ještě jsme se k tomu nedostali. Jinak jak píšeš, s těma hráčema, co přestanou hrát a mají domek, je právě problém. Ten systém by to měl řešit.

Fidorka wrote:
A problém guildy/spolku ...

Hráčské tahouny guilda potřebuje, ale je opravdu těžký takový postavy najít. Hlavně musí chtít sami hráči tu guildu táhnout. Vrog byl v tomhle dobře zahranej, kdyby takovejch postav bylo víc, tak je o guildy větší zájem.

K DM... DM hráče nijak neomezuje, naopak se stará o chod guildy a vymýšlí pro ni práci a zápletky. Když by neměla guilda ,,svého" DM, tak může živořit stejně tak, jako když jí DM odjede na dovolenou...

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]