|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|
Author |
Message |
cmon
|
Post subject: Use magic device Posted: 14:54 05. Jul 2009 |
|
 |
Pomocník |
|
|
Mohl bych se zeptat jak je to tu na thali s tímto skillem vzhledem ke svitku? Je to tu stejné jak na http://nwn.wikia.com/wiki/Scroll, jestli jsem spravne pochopil, že postava nepotřebuje ke seslání kouzla ze svitku čarozpyt, pokud má dostatečný UMD? Nebo je to tu trochu jinak?
_________________ Moidrin Kluzký z rodu Rudovousů - Trpaslík-obchodník s nedostupným zbožím Bolák Obrolom - Hobit-Pán šelem, zabiják orků
|
|
Top |
|
Prometheus
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 15:39 05. Jul 2009 |
|
|
Presne toto zaujimalo aj mna a dozvedel som sa ze zlodeji a bardi mozu ist cez UMD. Cize carozpyt nepotrebujes.
_________________ ACC Brik - Amywiel Luelven ACC Brik - Pandora
A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 20:59 06. Jul 2009 |
|
|
svitky se daj číst BUĎ přes umd NEBO přes spellcraft puvodní bw script je bohužel tak zhovadilej, že počítá vždy první spellcraft - když máš spellcraft 1 a umd 30, počítá 1 (a navíc je děsně měkkej, na jakejkoli svitek ti stačí myslim 9 ranků) na thalii je script upravenej ale jak přesně to asi musí odpovědět kucik, bych si vymejšlel (mám dojem, že počítá vyšší hodnotu + nějakej synergickej bonus)
že přes umd můžou jen bardi a zloději je jasný, pač ostatní classy maj umd restricted problémy s tim maj hlavně bardi, pač potřebujou obojí celkem nutně i když zloději často taky vylepšujou mizerný sejvy přes spellcraft
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
cmon
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 21:18 06. Jul 2009 |
|
 |
Pomocník |
|
|
díky za osvětlení. Přemýšlel jsem že ten skill vyzkouším se zlodějem, ale pak jsem se rozhodl, že bodu mam preci jen malo na to, kolik mam možností. Tak dám raději do něčeho užitečnějšíhoa víc vyzpytatelného 
_________________ Moidrin Kluzký z rodu Rudovousů - Trpaslík-obchodník s nedostupným zbožím Bolák Obrolom - Hobit-Pán šelem, zabiják orků
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 22:26 12. Jul 2009 |
|
|
Z vlastní zkušenosti vím, že jako zloděj potřebuješ oboje. UMD abys ten svitek mohl vůbec zkusit, spellcraft aby se povedlo z něj zakouzlit. Při nepovedeném seslání se mohou dostavit nechtěné efekty, díky kterým můj jméno mé postavy (BU) pobíhající po městě dostalo nový smysl. Bůůů bůůůů.
S UMD 15 a Spellcraft 5 nezakouzlíš ani první level (pokud si hodnoty pamatuji správně). Přesnější vzorec by mne také zajímal, aspoň bych věděl, zda má smysl do toho cpát body.
Jinak je pravda, ze UMD tu má trochu nižší význam oproti klasice, už díky zvednutým cenám vybavení. Přesto, použitelný skill to je (omezeně).
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 06:59 13. Jul 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Spellcraft nepotřebuješ. UMD ho na svitky úplně nahradí.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 16:53 19. Jul 2009 |
|
|
kucik wrote: Spellcraft nepotřebuješ. UMD ho na svitky úplně nahradí. V tom pripade to muselo byt upraveno, protoze si pamatuji, ze jeste po wipu u mne pri pokusu o kouzleni ze svitku probihal hod na spellcraft.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 19:55 19. Jul 2009 |
|
|
Nebylo. Pouziva se vzdycky vyssi ze skillu. Logicky se pouzije skill, se kterym mas vetsi sanci na prehozeni DC kouzla.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 09:54 02. Nov 2009 |
|
|
Chtěl sem se zeptat. Moje dračice zatím nemůže sesílat kouzla jiných povolání (hlavně oživ mrtvé) Klikám jen čarozpyt (zatím hodnota asi 20). No moje otázka je, bude mi stačit UMD 5 bodů na to bych ten svitek přečetl a nebo je tu třeba víc? Ještě mám jednu otázku, když postava pojde a jde přes toho démona přijde o 5% expů. Když ji oživím v chrámu, tak platím zlatky a přijde o 1% expů. Kolik expů ztratí postava, kterou oživím svitkem? Díkas za odpovědi 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 10:25 02. Nov 2009 |
|
|
Jedna věc je, jestli můžeš vůbec svitek použít a druhá, jestli se ti povede seslat kouzlo z něj. Pokud je svitek určenej jenom pro některý povolání, potřebuješ UMD. UMD se řídí hodnotou předmětu - tedy cenou svitku. Viz http://nwn.wikia.com/wiki/UMDRaise dead koupíš asi za 8 000? Nevim, kolik z toho je přirážka obchodníka. Skutečná cena by mohla být pod 4 800, takže 5 bodů by mohlo stačit. Pak jde samozřejmě o to, jestli dokážeš kouzlo ze svitku seslat. Raise dead je kouzlo 5. kruhu, takže jeho DC by mělo být 25 + 5 proti UMD, nebo 20 + 5 proti spellcraftu (tou dvacítkou si nejsem jistej). Hází se normálně d20 + skill. Za oživení přes raise dead se platí, tušim, 3% xp.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 11:16 02. Nov 2009 |
|
|
kucik wrote: Jedna věc je, jestli můžeš vůbec svitek použít a druhá, jestli se ti povede seslat kouzlo z něj. Pokud je svitek určenej jenom pro některý povolání, potřebuješ UMD. UMD se řídí hodnotou předmětu - tedy cenou svitku. Viz http://nwn.wikia.com/wiki/UMDRaise dead koupíš asi za 8 000? Nevim, kolik z toho je přirážka obchodníka. Skutečná cena by mohla být pod 4 800, takže 5 bodů by mohlo stačit. Pak jde samozřejmě o to, jestli dokážeš kouzlo ze svitku seslat. Raise dead je kouzlo 5. kruhu, takže jeho DC by mělo být 25 + 5 proti UMD, nebo 20 + 5 proti spellcraftu (tou dvacítkou si nejsem jistej). Hází se normálně d20 + skill. Za oživení přes raise dead se platí, tušim, 3% xp. Super díky, tak já ty body zkusím investovat a někdy to otestuju.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 13:10 02. Nov 2009 |
|
|
-RoF- wrote: kucik wrote: .... Super díky, tak já ty body zkusím investovat a někdy to otestuju. Varuju tě, Sandra jako epickej kněz dobrák aasimar použila na nalezenou ležící mrtvolu vzkříšení a dostala vynadáno, že mrtvola chtěla odnést do chrámu, že tak ztratila moc expů.... 
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 13:16 02. Nov 2009 |
|
|
To máte z toho, že zvedáte kdejakej hnus, co leží na zemi. Kdyby vás maminka dostatečně mlátila přes prsty, nedělali byste to.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Use magic device Posted: 13:32 02. Nov 2009 |
|
|
monstera wrote: Varuju tě, Sandra jako epickej kněz dobrák aasimar použila na nalezenou ležící mrtvolu vzkříšení a dostala vynadáno, že mrtvola chtěla odnést do chrámu, že tak ztratila moc expů....  Neboj to já vím, ale pokud to bude fungovat, tak ten svitek budu používat ve dvou možných situacích. 1. Když mě někdo napadne a zemře (bohužel pro obět sem neměl zaplé stínové zabití - pro příště už je mám zaplé), oživím ho svitkem, protože těžko z někoho dostanu zlatky (svitek bude vždy levnější než oživení 10. lvlu). To se mi už stalo, postava mi dluží, ale neozvala se ....radši. Neva nájemný vrah to vyřeší 2. V situaci, kdy budu potřebovat někoho rychle oživit. Což je někdy fakt třeba.
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|