Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:26 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: pritelicek a dm
PostPosted: 22:24 31. Aug 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Tak ako ma pred tym zaujimalo ake vsetky mozne schopnosti sa daju s priatelickom vlkom robit - co sa tykalo najma vlastnosti dohodnutych s DM (dobry cuch, zrak....) - tak ma teraz zaujima nieco s jastrabom.
Zrak a cuch je nam asi jasny ale zaujima ma to ci je druid schopny vidiet jastrabovymi ocami.
Napriklad ked vysle jastraba do vysok nech sa jeho ocami pozrie co sa deje.
Bolo by povolene toto pouzivat pred DM alebo sa mam zakazdym individualne dohodnut s kazdym dm?

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

Post subject: Re: pritelicek a dm
PostPosted: 06:49 01. Sep 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Jelikož přítelíčci od druidů/hraničářů nejsou magičtí tvorové sami o sobě tak o tom silně pochybuju. Leda že by existovalo přímo kouzlo, které by toto umožňovalo.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 13:21 01. Sep 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Hraniciar a druid je rozdiel si myslim.
Druid v podstate nieje carodej, vyuziva prirodne sily. Napriklad epicky druid je uz celkom schopny, preto by mohla byt tato schopnost povazovana nie za kuzlo ,ale za jednu z prirodnych sil na vyssej urovni.

Reply with quote  

PostPosted: 13:46 01. Sep 2009 
Velmistr
 Profile

Jj, ja súhlasím so Skipom .. ak by sa malo pozerať na druida len z pohľadu nwn hry, je to boostiaca a vraždiaca lahvička :mrgreen:
ja si myslím, že by sa to malo trochu otvoriť aj pre RP, ako je napr otvorené DrD
Ale to samozrejme závisí od vyššej moci.
Mne sa ale páči aj zásada v DrD pravidlách, kde záleží len od DM, či dačo povolí alebo nie
Toť len môj skromný názor, sama som zvedavá na názor Najvyšších :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 13:51 01. Sep 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Já sem samozřejmě taky pro. Ale mělo by to byt doprovázeno sesláním nějakého kouzla. Třeba citu přírody nebo jak se to menuje. A pak uveřejnit někde že pokud sešle Druid toto kouzlo, pak třeba vidí očima přítelička.. atd..

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Reply with quote  

PostPosted: 14:00 01. Sep 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Pokud taková věc není možná v rámci mechaniky, je obtížné ji stanovit jako pravidlo. Může být že DM, který chystá říběh s ní nepočítá a může mu narušit celý scénář. proto bude asi nezbytné se domlouvat jednotlivě s DM.

Reply with quote  

PostPosted: 14:03 01. Sep 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Grunt wrote:
Já sem samozřejmě taky pro. Ale mělo by to byt doprovázeno sesláním nějakého kouzla. Třeba citu přírody nebo jak se to menuje. A pak uveřejnit někde že pokud sešle Druid toto kouzlo, pak třeba vidí očima přítelička.. atd..

Pozri, musi byt pritomny DM pretoze ide ciste o rp, tak preco do toh davat kuzla. Jednoduchsie by mi pripadalo ak by stacilo len ponorit sa do meditacie.
Druid vysle vtaka hore a on sa da do meditacie a vnej vidi jeho ocami.

Reply with quote  

PostPosted: 14:06 01. Sep 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

taky pravda... já myslím že s Marvinem nebude problém... a u ostatních DM to bude asi individuální jestli to povolí

Mrtev

Reply with quote  

PostPosted: 14:07 01. Sep 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Pokud taková věc není možná v rámci mechaniky, je obtížné ji stanovit jako pravidlo. Může být že DM, který chystá říběh s ní nepočítá a může mu narušit celý scénář. proto bude asi nezbytné se domlouvat jednotlivě s DM.

No lenze ak sa to stanovi ako pravidlo ,bude o tom kazdy DM inforomovany a bude s tym ratat ked ma v Q druida (high lvl)
A ak to DM nebude v danom Q vyhovovat ,sam moze sposobit nefunkcnost tejto schopnosti. (napr. je husta hmla nic nevidiet)

Reply with quote  

PostPosted: 14:08 01. Sep 2009 
Velmistr
 Profile

Mne sa jedná i o to, že si predstav, že každá takáto drobnosť by bola rozpísaná pre každé existujúce povolanie. Teda to by bolo čítania a čítania.
A hlavne, keby sa presne všetko do puntíku napísalo, neostala by žiadna voľnosť ani pre hráča, ale ani pre DM. Žiadna improvizácia so svojím povolaním, nič ...
Tak ale zase o tom je aj real hranie aDaD - tabuliek namraky a celé hranie je o hrabaní sa v nich :D podľa mňa až príliš všetko zaškatuľkované. Chýba mi tam možnosť aj niečo sám si vymyslieť (ale samozrejme v rámci medzí, nie že sa druid zoberie a hurá, stromy vstaňte, ide sa útočiť na mestá :D skôr len drobnosti, ako snažiť sa vycítť náladu zvieraťa, alebo tak podobne)

Ono záleží, ako si to presne predstavujú najvyšší Thalie, či hrať presne len s dostupnými kúzlami a bodka, alebo možnosť predstaviť si, čoho ktoré povolanie by asi mohlo byť schopné.

Ale inak súhlasím s DenGrassom, každý DM je iný, každý má na vec iný pohľad ... a podľa mňa by plne stačilo napísať: začne sa sústrediť, aby prepojil svoju myseľ s mysľou priatelíčka a tak mohol pozerať jeho zrakom
A netreba ani dohováranie s DM, lebo ak to bude DM vyhovovať, povie, že sa to podarilo .. ak nie, povie, že je tu priveľa rozruchu, aby sa mohol poriadne sústrediť, alebo hocičo iné ;)

PS: dodávam, že zase sa jedná len o môj názor, nič viac ;)

Reply with quote  

PostPosted: 14:19 01. Sep 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Přesně. Můžeme někam na fórum napsat, že druid může mít tuto RP schopnost, ale konečné řešení závisí vždy na DM. Když budeme DM diktovat jak mají dělat věci, přestane je to bavit a vykašlou se na to.

Tato schopnost a jiné RP věci jsou bonus, nikoli nárok. kdyby si to vymyslela všechna povolání, DM se zcvokne.

Jak říkám, klidně to někam na fóru napiš a když budeš ve hře s DM,. můžeš se ho zeptat jestli to můžeš dělat s odkazem na ten topic kam to napíšeš. nebo se ti možná DM vyjádří i na fóru, jestli právě oni to přijímají.

Reply with quote  

PostPosted: 14:20 01. Sep 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Mne pride logickejsie taketo veci riesit individualne priamo v hre pocas Q a za pritomnosti DM a nie to davat ako pravidlo. Naozaj potrebujeme na vsetko pravidla?

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 14:23 01. Sep 2009 
Velmistr
 Profile

Samozrejme že nie ;) keby na všetko boli pravidlá, nebolo by to ono
Ja osobne som milovala, keď som mala niečo relatívne naplánované (nedá sa do bodky, vždy sa dačo iné vyvrbí) a hráči zrazu vymysleli takú vec, že som ani nevedela, ako pokračovať :D a to je podľa mňa to úžasné napätie a zábava pre DM, že vlastne ako hráči nevedia, čo DM vymyslí, ani DM nevie, čo mu hráči vyparatia :mrgreen: a to platí aj pre využívanie vlastností jednotlivých povolaní

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 01. Sep 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Mne pride logickejsie taketo veci riesit individualne priamo v hre pocas Q a za pritomnosti DM a nie to davat ako pravidlo. Naozaj potrebujeme na vsetko pravidla?

No ale to ze sme to trocha rozpisali na fore dopomoze aspon k tomu ze sa o tom ako tak bude vediet. A Dm pri tvorbe Q moze s tym dopredu ratat a bude mat viacej casu vymysliet nieco efektivnejsie nez keby ho mal nahle pocas Q hrac prekvapit. Improvizacia na mieste je v pohode, pre DM je urcite sucastou kazdeho Q, ale na niektore veci treba mysliet aj dopredu. Teda zavisi to iba na DM a na akej urovni chcu mat premysleny Q.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]