|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Grunt
|
Post subject: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 10:23 02. Sep 2009 |
|
|
Zdravím lidi mam tu dvě věci k zamyšlení.
1)
Poslední dobou se mi stává docela často, že dle nějakého popisu, někoho hledám. Tímto bych chtěl poprosit lidi co někoho popisují, aby popisovali typem: Muž s velkým mečem na zádech, fousatý ve stříbrné zbroji, pořád mluví sprostě a stýká se často s tím a tím. Ne tak jak se mi to stalo za poslední týden asi 2x: Fousatý trpaslík se sekerou *popíše trpaslíka Gorora Hromdopiva* Podle takového popisu by nikdo nikdy nikoho nenašel, nebo teda spíše každého trpaslíka. Navíc je to přeci jen více "RP", když někoho hledáte jinak, než se zmáčklým TABem.
2) Přemíra hvězdičkování. Opravdu si myslíte, že něco jako *je rád že žije* se má hvězdičkovat, nebo mé oblíbené *myslí si.....* ?????? co to je?!
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 10:51 02. Sep 2009 |
|
|
To vieš, oni počítajú s tým, že si telepat a teda vieš, čo si oni myslia ;D Ale pridám sa, že ja to taktiež fakt nemám rada, keď sa do hviezdičiek píšu vecí, ktoré sú vnútri postavy ale navonok to vôbec nemá byť viditelné. Ja to riešim tak, že zväčša moja postava na ich tvári zbadá presne to, čo si myslia a podľa toho sa i zachová  a keď mi hráči napíšu, že som to ale nemala ako vedieť, tak im odpíšem, prečo to teda písali  Asi jediná výnimka je nemá Terk .. tam sa to ale občas fakt nedá inak  a je to i sranda
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
ravangorn
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 10:55 02. Sep 2009 |
|
Joined: 14:59 04. Oct 2008 Posts: 378 Location: Doksy u Máchova jezera
|
1. Souhlasim. Přispěje to k vnímání okolí jako takovýho, ale na druhou stranu někdo se řídí popisem podle portrétu (jako třeba já  ), pokud je. A to může dopadnout úplně jinak nebo nanejvýš se to nebude shodovat tak, aby ho osoba našla. 2. Pokud ve hvězdičkách narážíš na pocity postavy, která hvězdičkuje. Nevidim v tom žádnou vědu. Podle mě na člověku jde v situacích po boji, kdy je těžce raněn nebo hůř vidět, že *je rád, že žije*. Unavenej obličej od krve, postava která se drží sotva na nohou. I tak by to šlo napsat, což by bylo lepší. Emoce stylu *myslí si ...* se mi taky nelíbí... Postava nemá na čele skleněnou tabulku, za kterou lítá text na led tabuli o tom co si zrovna myslí  . Dá se třeba napsat *zvedne důležitě hlavu a podívá se s úsměvem na orka na zemi* = *myslí si, že ork by se měl trochu polepšit v boji a že na něj nikdy mít nebude* (prosím nenarážet na arénu  ). Určitě někdo vymyslí lepší příklad, každopádně by to chtělo víc "cvičit" mimiku postavy ve hvězdičkách, takže taky souhlas. PS: ale tohle je všechno na hráčích...
_________________ DM
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 10:56 02. Sep 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jak už říkal photter (a netýká se to jen popisů postav): Zastávám názor, že sdělovat ostatním hráčům by se měly pouze věci, které jsou vidět, slyšet, cítit (v obou významech) a které jsou hmatatelné.
Proč sdělovat ostatním, že vaše postava zrovna *přemýšlí nad zásadními filosofickými otázkami jsoucna*, když z toho ostatní mají prd a víc jim řekne, že *Tupě civí do prázdna a z zkoutku úst mu stéká slina*.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 11:30 02. Sep 2009 |
|
|
K rozeznávání dle portrétu. To není úplně správné. co když popisuješ někoho kdo měl helmu?
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 12:14 02. Sep 2009 |
|
|
Ad popis: Je to prvotní dojem. Pokud se někdo nenamáhá s tím, aby jej vyplnil, a nechává standardní nebo stejně špatně žádný, pak nemůže očekávat, že si o postavě i o hráči budou kolemjdoucí myslet cokoliv dobrého...a dá mu o to víc práce, aby hrou dokázal, že je o co stát, je-li o co stát.  Za sebe mohu říct, že jako DM na neznámé nováčky bez popisu takřka automaticky kašlu, zatímco pokud vidím slušný textík, řeknu si: "Jo, třeba to myslí vážně, postavu si vypiplal a bude nějakou chvíli hrát.", takže mám mnohem větší chuť jej podpořit. Portrét je naopak spíše pro okrasu, není žádná povinnost, aby se shodoval s popisem. Už protože se věčně opakuje. I když přesný obrázek, aby si ostatní udělali obrázek, je samozřejmě výhodou.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
ravangorn
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 12:24 02. Sep 2009 |
|
Joined: 14:59 04. Oct 2008 Posts: 378 Location: Doksy u Máchova jezera
|
Při popisu někoho kdo má helmu nejde samozřejmě použít portrét  . Většinou když hráči komunikujou mluví bez helmy nebo bez kápě. V opačnym případě tak tají svou identitu nebo na to prostě zapomněli Obličej znázorněný na portrétu beru jako obličej postavy, proto se tim řídim i v popisu postavy. Když je na něm jizva, mluvim o postavě s jizvou ve tváři atd. Však taky portrét si může udělat každej podle svých představ, aby nejvíc seděl postavě.
_________________ DM
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 12:31 02. Sep 2009 |
|
|
no a jak mám hrát mága, který ovládá telepatii a čtení myšlenek druhých?  ...
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 12:41 02. Sep 2009 |
|
|
tao kan wrote: no a jak mám hrát mága, který ovládá telepatii a čtení myšlenek druhých?  ... Nemáš Né každý si dává s portrétem takovou práci a hlavně né vždy dokáže najít potrét přesně podle svých představ. Popis postavy by ale mohl zvládnout každej.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:21 02. Sep 2009 |
|
|
No když sme u toho popisu. Bylo by dobré, kdyby se hráč snažil napsat jen stručný popis jak postava vypadá a co je zřejmé na první pohled. Protože některé popisy na 2 formáty A4 popisující amnézii v lese či u jezera jsou za: a) Dlouhé a když někoho takového potkám tak to vesměs nečtu. b) Hloupé, protože kolemjdoucí neví o té postavě vůbec nic krom toho jak vypadá.
Ideální popis dle mého je třeba:
Pulčík je menší než bývá zvykem, za to celkově postava vypadá dobře stavěná. Vlasy má krátce střižené hnědé barvy a pod nosem knír, oči rovněž hnědé. Jeho hlas je takový a makový. konec.
Portrét by samozřejmě měl odpovídat aspoň částečně ale rozhodně se na něj nespoléhat.
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:36 02. Sep 2009 |
|
|
ad Grunt: sa ti hovorí o popise  ja u Kory mám furt haluz a nie popis, lebo keď som ju zakladala, nevedela som, že to bude verejne prístupný popis pre ostatných, myslela som, že tam má byť jej životopis ;D a keď som to chcela zmeniť, len som dostala možnosť založiť si postavu nanovo a tam to prepísať, ale to sa mi reku nechcelo a nechce, hlavne keď mám kopanie, sekanie, hrabanie, zbieranie, sťahovanie koží na veľmi vysokom percente a takto by som o to prišla ;D
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:41 02. Sep 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
No já jsem teď potkal postavu se šíleně dlouhým popisem, sem si řekl že udělám výjimku a pročtu si ho (jelikož jsem tu postavu měl v plánu zastavit a zahrát s ní něco) . Čtu čtu, divím se proč v popisu má nějakou básničku o slunci, jezeru a co já vím ještě. Tak hledám dál, jestli z toho popisu vyčtu vzhled a nic. Dočetl jsem se jen o jezerech a stromech, což pro mě nebylo vůbec důležité, po přečtení už jsem nevěděl o co jde, ale o popisu postavy ani **** . (radši nic  ) Dál k hvězdičkám. U te Terk bych to toleroval, i když jsem ji nejednou o tom psal. Za to se ji omlouvám. Ale u ostatních normálně mluvících postav je nepřípustné napsat větu *myslí si co měl včera k obědu*. Je sice pravda že mě taky kolikrát láká když jdu například kolem orků napsat *znechuceně se na ně podívá a pomyslí si co udělali jeho otci* ale prostě radši napíšu *znechuceně se na ně podívá a nad něčím zapřemýšlí, což v něm probudí nehoráznou zlost*. Ale pokud někdo hvězdičkuje s nadmírou a je to v pořádku, tím líp, aspoň se člověk dozví o chování te postavy víc.
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:43 02. Sep 2009 |
|
|
Tretas wrote: *znechuceně se na ně podívá a nad něčím zapřemýšlí, což v něm probudí nehoráznou zlost*. Tohle je podle mně neporovnatelně lepší...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:50 02. Sep 2009 |
|
|
Tretas wrote: *znechuceně se na ně podívá a nad něčím zapřemýšlí, což v něm probudí nehoráznou zlost* Prosimtě a jak vypadá postava, která nad něčim přemýšlí, nebo ve které se probouzí nehorázná zlost?
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Popis postavy, přemíra hvězdičkování Posted: 13:52 02. Sep 2009 |
|
|
Já používám *zamyslí se* jako projev toho že postava udělá takové to... hmmm dá oči v sloup a zamyslí se 
|
|
Top |
|