Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:21 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Karatský zákoník
PostPosted: 20:12 07. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

wow...tohle vse je vic nez dobre vedet....
myslim ze do ted tu byl velky omyl u karathskych strazi,kteri jak vidim nemuzou vse co se jim zlibi...
tedy dekuji za dodani jedineho zakoniku a recene vety, ktera v podstate vysvetluje to ze zakon je na silnejsi strane ...zkratka a dobre,bylo na case o tom uvedomit vsechny hrace na Thalii :wink:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 20:14 07. Oct 2009 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
@LD:

Kel A Hazr, Alwariel a vsechna mesta nevyjmenovana v zakoniku maji svuj vlastni - odlisny. Taky ho muzu vyhrabnout.

Jestli mas, vyhrab. Rad si to prectu.

Jinak dava to celkem smysl, jak je to podavano. Tam to pak je spis o tom, jak brat to, jak je kdo mocny a jak je to vlastne s postavenim hracskych postav v Karathe. Kdysi se to nejak pripravovalo na to, ze hraci budou obcany, budou vlastnit domy a ziskavat posty, ale nejak se to pak moc neujalo.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 20:17 07. Oct 2009 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

G14 wrote:
wow...tohle vse je vic nez dobre vedet....
myslim ze do ted tu byl velky omyl u karathskych strazi,kteri jak vidim nemuzou vse co se jim zlibi...
tedy dekuji za dodani jedineho zakoniku a recene vety, ktera v podstate vysvetluje to ze zakon je na silnejsi strane ...zkratka a dobre,bylo na case o tom uvedomit vsechny hrace na Thalii :wink:

No jo. Jenze v praxi bude silnejsi strana prave ta armada... Sice ne nekde kdyz se s nima setkas v divocine a mas na to je pozabijet, ale kdyz si dovolis jim to dat najevo, tak o to vic ti to osoli, kdyz te pak potkaji ve meste a budou mit za zadkem vsechny npc strazne.

Protoze i kdyz konkretni strazny bude slabsi, da se predpokladat urcita soudrznost armady a to, ze pokud armada neprokroci nejake (kdo vi jake) meze, nikdo z mocnych slechticu a podobne se tve postavy jen tak nezastane.

A pokud ty zabijes strazneho nebo clena armady, je to jasna vrazda s nejvyssim moznym trestem. Pokud on zabije tebe - no... mozna tak prestupek, prilisna horlivost kdyz uz by to tedy jeho nadrizeny proste jen nezametl pod koberec... krome vyjimecnych situaci. IMHO.

Takze +- dokud jednotlivi clenove budou vystupovat v ramci jakehosi spolecenskeho ocekavani a vyhnou se tomu, aby popudili nekoho skutecne mocneho (v soucasne dobe v praxi asi jen jejich nadrizeni z armady a nebo npc - aspon nevim o tom, ze by tu nejaka hracska postava mela nejak velkou ic moc v ramci spolecnosti a ne jen v ramci buildu), tak si mohou delat temer co chteji.

Chteji te zatknout a strcit na den na dva do lochu? Udelaji to.
Chteji te nekde zbit jak psa? Udelaji to a kdyz budes mit smulu, jeste dostanes pokutu za napadeni straze.
Chteji ti dat za neco pokutu? Nejspis ji proste dostanes, pokud slozite neprokazes opak.
Chteji abys ukazala tvar - no tak ji proste ukazes, protoze straz prave patra po podezrelem co vypada zrovna jako ty a muzes byt rad, kdyz te jen tak pro jistotu nevezmou sebou na vyslech.

Dokud nema hracska postava nejakou oporu v nekom mocnejsim, nema sama dostatecne postaveni (aspon obcan co nekde neco vlastni a je tedy mestan), neni sam zaclenen do ozbrojenych sboru nebo nema vyssi misto treba u druidu (proste nekde, kde by mohla byt potiz), neni to treba elf v prahvozdu nebo obyvatel pouste v Kel A Hazru nebo trpaslik v Khar-Dunu, tak si v praxi muze armada delat co chce, pokud ji nebudou kocirovat jeji vlastni nadrizeni. A to je IMHO nejvetsi obava bezneho strazneho, ze by mohl mit potize se svym velenim, kdyby to nekde nejak presvihl...

Aspon takhle mi to ted pripada z toho co jsem videl ve hre a cetl...

EDIT: Na druhou stranu je to stav, ve ktere jednotlivi clenove armady maji jen takovou moc, jak bude armada soudrzna a bude je chranit. Pokud se nejaky konkretni strazny dostane do tvrdsiho sporu se cleny podsveti nebo proste s kymkoli osobne dostatecne mocnym, nemusi prezit dlouho a mel by s tim pocitat.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Reply with quote  

PostPosted: 20:31 07. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

TO LDamian: souhlas... :P

a propo...ten napad s vyhlaskou ve meste se mi zda velmi dobry...
postavy se aspon tak dozvi predevsim RP co mohou a co ne...
a pro tyhle pripady,kdy strazny ci vojak Karathske armady nacape pri necem,co by nemel,tak se muze alespon odkazat na vyhlasku na nastence,ze ma pravo na to a to a pak nikdo nebude klast odpor.A pokud bude tak at se nedivi :twisted:
napr. by stacilo tady na forum nebo na web vypsat zakoniky dannych mest a at uz na namesti v Karathe,pred palacem v Alwariellu atd. dat jen nastenku s popisem "zde se pise zakon mesta Karathy" napr. :P
jen takova myslenka :oops:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 21:31 07. Oct 2009 
Velmistr
 ICQ  Profile

Tak abych se vyjádřil.

Theogil: U toho Tartenu jsem jej nijak neotravoval. Jen jsem na něj zavolal ať zastaví, protože z dálky moje postava neviděla kdo to je.(mohl to být drow, či jiné individuum) Přijel jsem k němu zkontrolovat a řekl ať jde dál. Nic víc v tom nebylo.

Kucik: Teď po debatě na armádním foru jsem pokrývky začal brát jako že pod ně je vidět, takže pokud po někom chci shodit kápi, je to z toho důvodu, že Jorg potřebuje vidět celou hlavu.

A ano chápu že s tímhle vždy byly, jsou a budou problémy, protože jedna strana je winner a druhá losser. No bohužel pro zlé strany armáda to vzala do svých rukou a začalo tu vládnout i dobro. Takže lidi zvykejte si na to že armáda není žádná banda šmoulů do kterých se mužete navážet.

A budu rád za každé upozornění když něco budu dělat špatně, ale prosím slušně. :) Člověk se chybami učí...

Reply with quote  

PostPosted: 21:37 07. Oct 2009 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tretas wrote:
Tak abych se vyjádřil.

A budu rád za každé upozornění když něco budu dělat špatně, ale prosím slušně. :) Člověk se chybami učí...

Jen tak předem - neber si případnou kritiku armády osobně, ani kritiku své postavy. Nesnaž se to brát tak, že armáda je to dobro pro všechny dobré postavy, ani nečekej, že by tvá postava potažmo armáda měla být u většiny postav oblíbená.

Spousta jiných dobrých postav bude armádu brát přinejlepším jako nutné zlo a většinu toho co budete dělat budou odsuzovat. Názor na vás bude lepší v době tvrdých válek s podtemnem (pokud budete bojovat) a horší v době, kdy v podtemnu není moc nepřátel a v praxi je spíše mír.

Takže nesnaž se jako hráč zosobňovat nějaké dobro - drž si nadhled, co považuje za dobré tvá postava, Karathske království nebo kdokoli další nemusí být dobré pro jiné postavy, z nichž některé mohou být klidne i lawfull (neutral, chaotic) good. Jako postava samozřejmě můžeš být přesvědčený o všech ideálech, o tom, že armáda přináší lidem dobro a podobně - tím je ta hra zajímavější.

Jen ti nesmí vadit, že většina hráčů prostě bude brát jednání postav armády v první řadě jako buzeraci (zejména v době míru). To k tomu prosě patří. Stejně to bere asi většina lidí, i u současné policie či čehokoli dalšího.

Pardon za OT.

Reply with quote  

PostPosted: 23:28 07. Oct 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

kucik wrote:
On je celej takovej hodně benevolentní a zavání tim, že kdo nedělá nic protizákonnýho, je nedotknutelnej, což je imho dle reálií nesmysl.
Obecně vycházim spíš z toho, že co v danou chvíli řekne Pán země, na který stojíte, (případně kdokoliv jím pověřený) je zákon.
Jednodušeji - v právu je ten, kdo ho dokáže vymoci.

Toto jest základ všeho.

V Karathském království platí řada zákonů a zvyklostí (mnoho jsou jen obyčeje, které mají sílu zákona).
Na podobě a historickém vývoji se pracuje a snad se časem dobereme konci.

Reálný stav je takový, že existuje několik autorit, které mohou vydávat nařízení v určité oblasti:
1) král a vysocí zemští úředníci (lord Ambit a někteří další) - pro celé území království
2) místní vrchnost (místodržící karathský, zeman ivorský atd.) pro oblast své působnosti.
3) představitelé církve Světla v oblastech náboženských (zákaz nekromancie, spolčování se s temnými silami).
4) jiné osoby se svěřenou autoritou (kapitán stráže atd.)
5) příslušní čunitelé jiných oblastí mimo říši pro svá území (trpasličí král v Khar-Durn, elfí královna pro Alwariel, místokrál či chán pro Kel-a-Hazr atd.)

Je třeba si uvědomit, že většina osob žijících na územích těchto míst nemá žádná nebo je má jen minimální práva. Většina práv chrání občany měst a poddané pánů, tj. nikoli potulné dobrodruhy a jiné pochybné existence! Vyjmuty z tohoto mohou být jen osoby které se domohly jistého společenského postavení (členové stráže/armády, paladini, Spolek přátel arény atd.) - na tyto je pak nahlíženo jako na občany města.
Osoby "neobvyklé" jako tieflingové, koboldi atd. nejen že nejsou chráněny, ale mohou se v království velmi snadno stát tečem persekuce a pronásledování) pokud se jejich ochrany neujme někdo mocný, např. místní šlechtic, ale je otázka - co by z toho měl - námět na quest). Proto jsem dříve psal, že hraní tieflingů atd. by mělo být vyhrazeno zkušeným hráčům a pro začátečníky na shardu je nevhodné, neboť mohou velmi snadno získat pocit, že jsou diskriminováni a pronásledováni - a ano, opravdu jsou.

Právo armády provádět kontroly a jinak buzerovat postavy je právem silnějšího, na jehož straně stojí zákon. Možná se vám to zdá nespravedlivé. Samozřejmě je třeba odlišit RP postav armády a výkon (třeba i drsnější) jejich práce od neRP obtěžování a znechucování hry, ale od toho je tu Tým, aby takové věci korigoval. Máte-li tedy stížnosti, obracejte se na nás, nejlépe samozřejmě se screeny zachycujícími nepřístojné chování.
Ale ještě jednou, je-li vaše postava pochybný živel, nečekejte že se dovoláte zastání - leda jako součást RP, kdy se vám třeba podaří podplatit úředníka, vydírat, korumpovat a tak. Prsty podsvětí jsou dlouhé, ale pokus zatínat je v pěst a mlátit strážné do obličeje obvykle končí jejich useknutím. :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 00:37 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

Mám navrh na obnovu okradaciho systemu boje a prava pro noobiky a podobně jde o souboje zranení ale vic k tomu bude v jine sekci ja to pro to aby se armada nenudila a i naše DM aby měli čas udělat poradne Q či dodělat to co je potřeba vic nežly Q mam pocit že možna skriptaři budou protestovat ale mohlo by se to libit je to spojeny napadem mim + par věciček o Cariona (tomu děkuju daly jsme to dohromady asitak spolu že ? :-D) + z jine hry jen doufam že se va mto bdue libit mohl by to byt system co by uz konecne otevrel brany zlodejum a noobikym si stezovat stažim či armadě že je někdo okradl (asi se budou muset možna přispusobyt pravidla) v topiku to bude zitra asi jen si musim poradne promyslet jak to vysvetlit ohnedne systemu atd moje vysvetlovanije totž většinou na bodu mrazu a polovina zvas si asi rekne nejen vysvětlovaní že :) mimcohdem slyšel jsem stižnosti na moje praseči psaní neboli překlepy sory ale je to vrozena vada neboly těžka dyslexie

Reply with quote  

PostPosted: 06:30 08. Oct 2009 
Ďábel
 Profile

A jak je to teda s tou nekromancii?

Bude druid postihovaný za použití kouzla prst smrti a nebo štít smrti (co dává imku na smrtící magii - též kouzlo nekromancie) A nebo kouzlo zabij živé.
A bude klerik postihovaný za silnější obnovu (taky je to kouzlo nekromancie)?

Protože dle mě záleží na přesvědčení a motivu použítí těch kouzel. A ne že nekromancie = poprava.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 06:56 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

-RoF- wrote:
A jak je to teda s tou nekromancii?

Bude druid postihovaný za použití kouzla prst smrti a nebo štít smrti (co dává imku na smrtící magii - též kouzlo nekromancie) A nebo kouzlo zabij živé.
A bude klerik postihovaný za silnější obnovu (taky je to kouzlo nekromancie)?

Protože dle mě záleží na přesvědčení a motivu použítí těch kouzel. A ne že nekromancie = poprava.

pokud vi druid by za toto nemel byt postizen navic :) obnova mam pocit neni nekromancie ale jen knezske kouzlo
zadnej mag ji nemuze pouzit jne hrana/knez/druid

Reply with quote  

PostPosted: 07:01 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

Silnější obnova je nekromancie

Další věc, já stím souhlasim, kdo se jednou začne paktovat s nekromancií bude se sní paktovat i dál, temná strana je krásné vábení a hodně lidí jí vlastně pořádně neodolá a když ano, je pozdě a nějaké průšvihy už prostě má. Tudíž já s "nekromancie=poprava" souhlasím.

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

Reply with quote  

PostPosted: 07:22 08. Oct 2009 
Rytíř
 Profile

Czech_Luthor wrote:

Další věc, já stím souhlasim, kdo se jednou začne paktovat s nekromancií bude se sní paktovat i dál, temná strana je krásné vábení a hodně lidí jí vlastně pořádně neodolá a když ano, je pozdě a nějaké průšvihy už prostě má. Tudíž já s "nekromancie=poprava" souhlasím.

Jo ale co takhle byt druid napadlo te to ???když na svoji obranu pouzijes nekromancii jelikož je to pro ne jakoby magie lesa navicero obnova se pouziva pro dobro vetsinou to bys musel upalit i všechny knezi ve hre kteri te zvedaj jelikož ji použivaji pokud o chces tahnout do detajlu

Reply with quote  

PostPosted: 07:53 08. Oct 2009 
Ďábel
 Profile

Czech_Luthor wrote:

Fajn tož to můžeš elfí druidku Alici Creisia popravit, páč ona nekromancii používá, sice na obranu, ale používá.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.

Reply with quote  

PostPosted: 08:15 08. Oct 2009 
Bůh
 Profile

Mág se taky dokáže naučit necromancii ale neměl by ji používat.. u silnější obnovy bych ještě pochopil.. ale prst smrti by nějaký dobrý druid neměl používat, pokud jsi neutrál, dá se to ještě pochopit i když se to paladinum nebude líbit.. tohle kouzlo vidim spíš pro zlé druidy

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 08:39 08. Oct 2009 
Ďábel
 Profile

No mám chaoticky neutrální druidku. Ale nejde o to že to je kouzlo nekromancie a tudíž pro některé to představuje zlo. Moje druidka nehledí na to jaké to je kouzlo, bere to jen jako prostředek, který používá k řešení situací a o tom to je, záleží na druhu použití kouzla.

Když útočí obr a ona použije prst smrti na ochranu sebe a nebo někoho jiného. Tak se to nedá brát jako prohřešek.
Něco jiného je, kdyby to kouzlo používala cíleně k likvidaci všech kolem sebe a to jen pro získání moci a nebo pro zábavu.

V tom vidím rozdíl.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]