Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 10:37 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Externi progam + bananek.)
PostPosted: 15:34 20. Nov 2009 
Šlechtic
 Profile

""acc bigbull666

Prohresky:
Uzivani externiho programu pro crafteni (nevahal se ho pouzivat dokonce ani ve sve nepritomnosti)
Neohlaseni BUGu odebirani craft XP pomoci DM.

Trest:
Jelikoz to neni prvni trest tohoto accontu a jednalo se o dlouhodobejsi zneuzivani tohto externiho programu u vice postav, tento accont dostava:

smazani postav na uctu Bigbull666 + rocni BAN

PS: smazani postav se bude jednat u 2 accontu s postavami Joan Gin i Amorel Gin, az dohledam accont, ( prosim poslete mi nekdo PM, pokud si ten accont pamatujete). Program vyuzival stridave pro oba acconty.""

Ahoj tohle mne zajima...
prijde mi to jako trest za nic...bouzel nejak sem si nikde nepovsiml ze by bylo striktne zakazano vyuzivat externi programy ani na webu ani na forum.
Muzu se teda optat proc to neni teda nikde psane a proc je teda hrac potrestan za neco o cem nemohl ani vedet ze je to proti pravidlum?Tim ze ho pouzival ve sve nepritomnosti ponekud dava smysl od toho zrejme ty programy sou aby mohl delat pri tom domaci ukoly ci snad jinou praci kdyby se u toho muselo sedet zrejme by to nesplnovalo svuj ucel za jakym byl ten program stvoren...Ale otazka zni stejne muze mi tu nekdo hodit odkaz kde je to psane ci snad aspon nejak na to upozornene?Nebo snad ho nejake DM upozornilo na to ze je to zakazane?(jestly ano omlouvam se)
Uprimne taky sem to chtel zkusit pres makro craftit tim zpusobem ze bych nemusel tupe zejrat do monitoru a jak uchyl klikat dokolecka a mohl bych pri tom delat i jinou praci ale jak vidim zdrzet se toho byl odemne dobry napad.
Vim ze na nekterych serverech je to zakazane,rikaji tomu AFK MAKRO...kdy program za nej dela praci a on si pohodove cuci na telku nebo dela neco jineho...ovsem expy,cas prace a vyrobek ostavaji stejne a nepozmenene..
Samozrejme ze hraci nemuzou cekat ze jim vsecko date na talir a v jistych vecech by mely predem premyslet dusledky ale v tomhle pripade mi to prijde trosku mimo misu.Ano je pravda ze tim ziska vyhodu oproti ostatnim hracum ovsem to prece neni jeho chybou ze je vynalezavej a je schopnej si to obstarat narozdil od ostatnich,a ano sou i taci kteri nemaji tu moznost si to obstarat ale to neni jeho chyba to je normalni zivot.Takze pokud ho chcete trestat jen za to ze je vynalezavej a umi si poradit v tomhle a pritom vlastne neporusil zadne pravidlo tak si myslim ze je chyba nekde jinde.

Tohle vse plati pouze v pripade pokud teda to neni opravdu nikde pasne na webu ci aspon na forum...a pokud je to teda na forum a nekde zapadle melo by se to hodit i na web cernyma tucnyma pismenama aby to kazdej videl a vyvaroval se tomu....prijde mi to jake dobra informace pro hrace co tu chteji hrat ba co vic bych rekl ze i dulezita informace.

Co se tyce bugovani nevim oc jde presne takze to resit nehodlam ale stim makrovanim si myslim ze je v tom prakticky nevine
Pisu to sem jen zciste zvedavosti neminim tim utocit na Dm ci hrace jde jen pouze o moji zvedavost jakozto hrace.

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.

Reply with quote  

Post subject: Re: Externi progam + bananek.)
PostPosted: 15:41 20. Nov 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Kdyz odejdes od monitoru a nic nedelas, je to OK.
Kdyz vsak od Kompu odejdes a program za tebe neco dela, je to svinarna vuci ostatnim poctivim crafterum.

Nerikam, ze mas tupe zirat do obrazovky. Muzes si u toho delat co chces, ale ne ze se mezitim tva postava bude craftit a nebude schopna do 5 minut reagovat, i kdyz pritom vesele crafti.
Jasny ze si odskocis na zachod, ale to ses za 5 minut zpatky, a v te dobe by tva postavicka nemela prece craftit....

V jeho pripade bylo minimlane 2 Dm prokazano, ze do 20minut nereagoval na vnejsi podnety a pritom jeho postavicka craftila dale.

+ neni to jeho prvni prohresek (chozeni v invis podtemnackymi mesty)
+ ho vyuzival opravdu hodne. Jak sem se na nej zpetne preptaval, v dilnach ho vyuzival casto, protoze dostkrat nereagovaval. Byl schopny se 2 postavama se naucit vsechan remesla.

PS: Dm nikdy nespi, naposledy sem ho nachytal zhruba ve 4 rano.

PS2: taky tam neni striktne napsane treba: neprejdes hory tim, ze by si schvalne drzel sipku nahoru, nebo nesneakovat skrz zdi, i kdyby to dovoloval tileset a podobne BUGy ktere sou dost logicke.

PS3 pro proheldani informaci to tam i najdes:

Zákaz cheetovaní

Reply with quote  

PostPosted: 15:45 20. Nov 2009 
Šlechtic
 Profile

nomis_b wrote:
Kdyz vsak od Kompu odejdes a program za tebe neco dela, je to svinarna vuci ostatnim poctivim crafterum.

Jasny ze si odskocis na zachod, ale to ses za 5 minut zpatky, a v te dobe by tva postavicka nemela prece craftit....

Ano mas pravdu ze je to svinarna oproti tem co to delaji rucne ale zrejme ted budu svine ja kdyz reknu jejich problem....kazdy si muze sehnat takovej program kdyz vi kde hledat a neni linej.To je uz proste o vynalezavosti dotycneho to ze ostatni to delaj poctive rucne je chvalihodne ale v dnesnim svete stim dojdes tak akorat vis kam. Nechci tim nabadat k nepoctivosti a podvadeni spise jde o to hledat lepsi a jednodusi cesty coz vlastne dotycnej hrac nasel aniz by tim porusil pravdila psana jak na Webu tak i na forum.(Tudiz si myslim ze kdyz ho tolikrat dm videlo melo ho upozornit ze to proste takhle delat nebude a navic to napsat nekam aby to ostatni videly ze je to zakazano..tim ze ho nikdo neoslovil a nerekl mu ze se to nesmi ,a tim ze to neni psane ste mu vlastne daly sami svoleni aby to pouzival)

Tohle je ciste muj nazor,kazdy samozrejme mame jinej a vy ste DM takze mate hlavni slovo,jde jen o to ze mi to proste neda a sem zvedavej:)

Jinac vis ty vubec jak dokazu dlouho sedet na trune nez polozim kabel?:D

Last edited by venomeq on 15:51 20. Nov 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 15:47 20. Nov 2009 
Urozený
 Profile

Jestli jsi hrál někdy Lineage, tak určitě víš co je to WALKER, jestli né, tak je to prasárna vůči ostatním fér hráčům, kteří si svoje postavičky vypiplali poctivým způsobem :wink:
Ano, je vynalézavý, ale někde jsem to o těch programech četl, nebo slyšel, že jsou zakázané.

A jako hlavní věc: DM mají vždy pravdu.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 15:48 20. Nov 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

nevim na co narazis ?

ano bezne prece chodis AFK. treba mas telfon atd... ale v te dobe tva postavicka tupe zira do zdi.. nepokracuje v creepeni, looteni, popijeni piva, zabijeni drowaku, crafteni atd...

ta jeho to delala a to je spatne.

Reply with quote  

PostPosted: 16:00 20. Nov 2009 
Šlechtic
 Profile

innfra wrote:
Jestli jsi hrál někdy Lineage, tak určitě víš co je to WALKER, jestli né, tak je to prasárna vůči ostatním fér hráčům, kteří si svoje postavičky vypiplali poctivým způsobem :wink:
Ano, je vynalézavý, ale někde jsem to o těch programech četl, nebo slyšel, že jsou zakázané.

A jako hlavní věc: DM mají vždy pravdu.

Ano mas pravdu dm maji vzdy pravdu stim se prit nemuzu,a taktez ne stim ze to neni fer vuci ostatnim ...ale rekni mi co je v dnesnim svete fer? Jinac jak sem psal nekde je to na nekterych serverech zakazane ovsem ten zakaz je psany nebo aspon jsou na to hraci upozorneni ze je to trestne a proti pravidlum.
Kdyz uz sme u toho co je fer a co ne tak hold nekdo toho obetniho beranka musi udelat cimz se tu stal bigbul666 a tim padem upozornil ostatni aby si davala bacha...coz taky neni fer delat obetniho beranka...ale to uz je jak se rika zivot:)

Tudiz bych teda aspon chtel pozadat Dm aby to napsaly aspon na forum k dalsim chybam treba sem:

Zákaz cheetovaní

* Je zakázáno využívání cracků nebo případných chyb ve hře, které by mohly být označeny jako podvod při hře.

Protoze z tohodle vopravdu nepoznam zda se exerni program muze uzivat nebo ne.)

Reply with quote  

PostPosted: 17:08 20. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

venomeq wrote:
...

K tomu co je fér nebo nefér...

bigbull byl DM přistižen při používání externího makra pro craft. Bylo mu sděleno, že se to nesmí (ačkoli to explicitně není psáno, asi je každému zjevné, že je to cosi proti duchu modulu) a dává mu to nefér výhodu oproti ostatním hráčům - navíc je zjevné, že účelem jeho snahy není RP, ale dosažení maximálního levelu nečeho (ideálně všeho).

Za toto počínání byly jeho postavě strženy craftové XP, s čímž byl srozuměn.

Tu větu jsem zdůraznil schválně, protože je hodně důležitá. Říká totiž, že nebyl potrestán BANem za první přestupek tohoto druhu, ale bylo mu jasně a srozumitelně dáno najevo, že jeho počínání není v souladu se smyslem existence a (byť explicitně nepsanými) pravidly modulu.

Jsa takto poučen, pokračoval dále ve své činnosti nezměněným způsobem, což nelze popsat jinak než jako vědomé porušování výše řečeného pravidla (jako by ti soud něco zakázal a tys to dělal dál). Navíc, stržené XP mu byly díky automatickému ošetření stavu craftových XP pomocí databáze obnoveny na původní hodnotu, což zjevně nebylo úmyslem DM, který mu trest udělil. Tuto skutečnost zatajil (zjevný BUG) s výmluvou, že nemohl sehnat DM (no comment).

Výsledný trest je důsledkem tohoto jeho počínání.

(Nejsem v záležitosti přímým účastníkem, takže doufám, že jsem se v popisu nedopustil nějakých nepřesností. Pokud ano, omlouvám se).

Reply with quote  

PostPosted: 17:14 20. Nov 2009 
Šlechtic
 Profile

Tak tomuhle rikam konecne vysvetleni situace jak ma byt a ukojilo to moji zvedavost....dekuji ti ted uz chapu a rozumim a samozrejme nezbyva nez souhlasit pokud to je teda tak.Slo mi jen o to zda to hrac vedel ze je to zakazane a zda v tom pokracoval dale.Co se tyce bugu to neresim nebot (ted uz sice vim oc de) by to mel hlasit a pokud tak neudelal udelal chybu.:)
Dekuji DenGrasse

Reply with quote  

PostPosted: 17:41 20. Nov 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Pro upresneni:

Primo pri vyuzivani tohoto programu byl pristizen minimalne 2x DM. jednou mnou a jednou jinym DM (sundanim plaste). Nevim vsak, co mu poprve DM reknul.

jeho postava tak craftila podle vypovedi svedku celkem casto (tedy ze casto sama od sebe postava craftila, aniz by reagovala)

Na vysvetlenou proc BAN:

jsou to 2 ucty, pocitace, ktere stoji vedle sebe na stole a i podle doznani BigBulla, obcas hraje na jednom, obcas na druhem. a z vypisu trestu je jasne, ze se jedna o nepolepsitelneho hrace.. mu uz proste nic nepomuze, nez BAN.

Krata wrote:
Penegal / acc. bigbull666
Prohřešek:

- Nenahlášení moc velkých výkupních cen v craftu a jejich zneužívání k vlastnímu obohacení. Konkrétně se jednalo o výkup očarovaných zbraní.

Rejty wrote:
Galo Gin - postava
zigy99 - ACC

Prohřešky chronologicky:
- Odlog před smrtí.
- Pomoc vlastní postavě pomocí jiné vlastní postavy.
- Přehazování věcí mezi postavami.
- odpojení před smrtí

Cairon wrote:
Joane Gin / acc bigbull666

Opakované probíhání města v podtemnu v neviditelnosti a to za účelem získání vzácných kraftových surovin. Zneužití nereagovaní NPC bez přítomnosti DM. ( brány se sami otevřou a stráže nereagují )

Reply with quote  

PostPosted: 17:43 20. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Neznám přesný vývoj události a nevím v jakém časovém rozsahu se ty věci staly, ale pochopil jsem zhruba tolik, kolik jsem popsal. Blíže by se museli vyjádřit příslušní DM (jak říkám, doufám, že jsem nikoho - ani sebe - nemystifikoval).

Napsal jsem to sem neboť se mi zdálo že diskuse je taková zacyklená a nikam nesměřuje.

Reply with quote  

PostPosted: 17:59 20. Nov 2009 
Poutník
 Profile

Ahoj, vzhledem k tomu, ze se me to tyka, asi bych se k tomu mel taky vyjadrit...

Jak Nomis psal, neni to ma prvni chyba, ale... Je zajimave, ze krz podtemnacke mesto chtelo jit vic lidi nez jen ja. Akorat ja sel driv a schytal jsem to. Je to holt smula... Je mi jasne, ze pokud se chce zabranit tomu, aby se z Charaxssu stala dalnice, kudy litaj povrsani pro meteor, safir, smaragd nebo diamant, neni holt jine reseni nez takove jake bylo. To jestli se pruchod krz nepratelske mesto da zahrat v ramci RP je spekulativni a podle me a nekolika dalsich hracu to minimalne na teoreticke urovni mozne je...

K tem dvou postavam na dvou ruznych uctech. Amrodel Gin je postava me drahe polovicky. Tu postavu jsem ji ale zakladal, ja (ona do te doby NWN nevidela, takze mechanice vubec nerozumela) a tak jsem od teto postavy mel klice i heslo k uzivatelskemu uctu. Jediny chaby dukaz toho ze se opravdu nejedna o dve moje postavy je ten, ze ve vsedni dny tyto dve postavy hraly ze dvou ruznych IP adres. Uz ale vidim Nomika jak na toto reaguje tim, ze se to da obejit, kdyz se vi jak na to. Uprime, to uz by clovek musel byt vazne na hlavu, aby si pro hrani pres dva ucty z jedne domacnosti porizoval dve verejne IP... Nema cenu dal rozebirat jake jsou moznosti. Pouze jsme chtel rict, ze ja dve postavy nemel. Mlade jsem jen obcas vypomahal.

To nas dovadi k tomu jak me tuhle Nomis "nachytal" kolem ctvrte hodiny rano. Priznavam, ze jsem zpanikaril a nerek jsem vse uplne narovinu. Byla to pitomost a za ty se plati. Nicmene u PC jsem byl. Automat jel na NTB a delal alchymii. Na normalnim stolnim PC jsem s Joane lital v prahvozdu. Jak vetsina z vas vi, mistama to tam muze byt dost o drzku zvlast s postavou kolem 18.lvlu (pokud jde sama). Tak jsem se do toho na chvilku zabral. I pres to jsem po ocku sledoval, co se deje na druhem PC. Ke vsi smule jsem mel pomerne velky zoom, takze jsem si nevsim, ze za mnou vyrostla sopka. Vsim jsem si toho az v momente, kdy jsem se s Joane dostal do relativniho bezpeci. To uz bylo samozrejme pozde...
Po te nasledovala rozprava s Nomisem ktera zacala tim, ze rek "Mno budu te ted sledovat jestli ti moc nerostou XP v craftu" a koncila "Poradim se s Rejtym na trestu. Cekej, ze se to v blizsi dobe objevi v prislusnem vlakne na foru.". Toto neni doslove, ale vyznam je zhruba stejny.

Soucasti rozhovoru bylo i to, ze jsem se priznal, ze mi naskocili craft XP na puvodni uroven hned po tom, co mi je DM strhli za pouzivani automatu. Po naskoceni zpet na puvodni hodnotu jsem celej den spamoval do DM kanalu, ze se stala chyba, ale bez reakce. Napsal jsem PM i prislusnemu DM, jestli by nemohlo prijit do hry, ze bych ohledne strhavani XP neco potreboval poresit, ale bez reakce. Pravda na forum do vlakna s chybami jsem to nenapsal, coz byla dalsi moje chybka.

Pri vsech "nacapanich" pouzivani automatu jsem se ptal: "Ja myslel, ze pouzivani automatu neni zakazane.". Na tuto poznamku NIKDY NIKDO nezareagoval vetou typu "To je smula, nesmi se to!". A tak jsem ho pouzival dal. Co se pravidel tyce, nekolikrat jsem je procital a nikde to tam neni napsano konkretne. Nicmene jak Nomis psal, cheetovani je zakazane. Pod toto se da zahrnout prakticky cokoliv, takze hrac je nakonec narcen ze ani nezna pravidla :)

K automatu samotnemu. Jednalo se o program, ktery jednou za urcitou dobu kliknul na stolek, pec ci spalek... Pouzival jsem ho hojne, to je pravda. V 95% jsem ale u PC byl, takze to skoro vyslo na stejno jako bych klikal ja. Pro me to bylo vazne ulehceni, protoze jsem stacil se svou mizernou rychlosti cteni a psani, kecat s ostatnima hracema (OOC i IC) a zaroven craftit. Do tech 5% se bohuzel vesly k me smule vsechny incidenty. Treba o vikendu, kdy jsem byl u pritelkyne a rodice byli pryc... V dilne se toho moc nedelo, na nas "to prislo"... mno proste jsme se bez premysleni vytratili od PC... Mno a vysledek byl takovy jaky byl... Jedinny pripad, kdy jsem vedome opustil PC bylo to, kdyz me Ravangorn nachytal v praci. Kdyby se zjistilo, ze si tam hraju, tak bych mel prusvih. Protoze se, ale ty best veci vyrabej pomerne dlouho ikdyz je ma clovek trivialni (odahadem kolem 2-3 hodiny), tak jsem pustil automat a nestaral se o to. Byl jsem pristizen a napomenut. Od te doby jsem u PC byl vzdy nebo jsem se o to aspon snazil, takze ten cas na Thalii jsem fyzicky stravil tak jako tak. Akorat jsem to crafteni mel pohodlnejsi...

Co se tyce toho co je cilem me hry na Thalii. Je to asi takhle. Craft me moc bavil a byl jsem zvedavej, co se da vsechno vyrobit a z jakeho materialu. Me RP je slabsi, ale pracoval jsem na tom... Krom jineho jsem se prihlasil do Kharatske armady. Kdybych nechtel hrat RP, tak to asi nedelam ne...?
Jen pripomenu, ze Kora si na zacatku take vystacila sama se sebou. Ono to jinak ani nejde, kdyz je clovek na serveru sam ve 4 hodiny rano. Az mnohem pozdeji se zacala venovat ostatnim hracum... Teda z meho pohledu to tak je... Mozna, ze to bylo jinak, ale to ted neni predmetem diskuze. Jde mi o to, ze temer vsude na foru jsem cet, ze Thalie je tu za tim ucelem, aby se lide bavili. Tak fajn, ale pro nekoho je zabava RP pro nekoho craft. Jsme opet u problemu "cisty RP hrac vs. cisty crafter". Kazdeho proste bavi neco jineho a smekam pred Nomisem (nejenom pred nim), protoze ten craft se mu vazne povedl a udelal na nem spoustu prace.

To me privadi k dalsi veci. Kdyz se stane chyba, vzdy je to chyba dvou.... Za tech necelych 5 let na FELu jsem se naucil hledat optimalni reseni. Myslim tim, ze jsem se naucil hledat takova reseni, ktera by pro me byla maximalne vyhodna. U prvniho trestu bylo z me strany spousta pitomosti. Cast vedomych, cast nevedomych. To, ze v ocarovani byly chyby, me napadlo, az mnohem pozdeji. Nikdo neni neomylny. Kdyz programuju ja, tak tam vzdy nasekam strasnych bot. Nejcasteji kvuli CTRL+C a CTRL+V. To je fuk. Celym timto odstavcem chci naznacit, ze jsem aspon v nejakem smeru byl Thalii prospesny a pomohl ikdyz mnohdy nevedomky odstranit celkem dost bugu. Vim ze ma DM vzdy pravdu. O tom neni pochyb. Jen by se mozna nekteri DM ci Hraci mohli zamyslet sami nad sebou (a to vcetne me). Ja sve chyby uznavam a mozna by bylo fajn obcas si nekde na foru precist, jak se pro zmenu omlouva DM :) Tim nechci rict, ze se mi maj za co omlouvat! To proboha NE!

Mam uz jen posledni vec. Thalie ma byt zabavou. Mozna se mi to ZDA, ale nekteri z vas to zacinaji brat az moc vazne :) Tim myslim, ze by se spousta veci dalo brat vic s nadhledem, ale co se ZDA je sen...
Pokud jsem svou hrou nejakemu hraci ci DM kazil zabavu TAK SE MOC OMLOUVAM!

PS: Na nikoho se nesnazim utocit. Trest beru tak jak je.

PS2: S uctem zigy99 nemam NIC spolecneho! Jedna se pouze o shodu jmen postav, tedy prijmeni GIN.

PS3: Omlouvam se, ze jsem se tak rozepsal.

PS4: co se pristizeni Caironem tyce, tak ten sebral plast pritelkyni plast, ale na dotaz, zda se smi pouzivat automat priznal, ze tak jak ho pouzivala ona se to SMI nebo to z toho co odpovidal to vyplynulo!
A jak ze to zhruba bylo...?
Cairon psal: "Jdeme po těch, co používaj automaty, kdo je má, bude mít problémy."
otázka: "Teoreticky, když mám automat, a reaguju, tak problemy mít nebudu?"
odpověd: "Tak jak jsi reagoval to bylo v pohodě."

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 20. Nov 2009 
Šlechtic
 Profile

....

Reply with quote  

PostPosted: 18:15 20. Nov 2009 
Měšťan
 Profile

venomeq wrote:
prijde mi to jako trest za nic...bouzel nejak sem si nikde nepovsiml ze by bylo striktne zakazano vyuzivat externi programy ani na webu ani na forum.
Muzu se teda optat proc to neni teda nikde psane a proc je teda hrac potrestan za neco o cem nemohl ani vedet ze je to proti pravidlum?Tim ze ho pouzival ve sve nepritomnosti ponekud dava smysl od toho zrejme ty programy sou aby mohl delat pri tom domaci ukoly ci snad jinou praci kdyby se u toho muselo sedet zrejme by to nesplnovalo svuj ucel za jakym byl ten program stvoren...Ale otazka zni stejne muze mi tu nekdo hodit odkaz kde je to psane ci snad aspon nejak na to upozornene?Nebo snad ho nejake DM upozornilo na to ze je to zakazane?(jestly ano omlouvam se)

Chces tedy rici ze se ti zda fer craftit pres makro, umet čupr dupr veci, pricemz ostatni si to craftej poctive? Vubec se ti to nezda nemoralni?
Btw. Je velice přijemne kdyz jdes za nejakym hracem, pres 10minut (real) u nej stojis, mluvis na nej a von smele crafti, jen crafti, nereaguje na tebe, nenapise, proste nic. To docela dle me kazi HCRP tohoto serveru. Nemyslis?

Reply with quote  

PostPosted: 18:22 20. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

to Venomeq:

Chápu co chceš říct, ale trochu se nad tím zamyslete, lidi. Ano, žijeme ve společnosti, která uznává kontinentální právní systém, jehož základní premisou je: co není zakázáno je povoleno.

O tom, jak zhoubný vliv má tahle zásada na lidskou morálku, by se daly popsat tuny papíru. jedno je ale důležité: lze jí aplikovat v systému, který má velmi rozvinutou a rozpracovanou normotvorbu práva a každý prd je legislativně ošetřen.

Jinými slovy, v systému kterej se vyvíjí od francouzský revoluce a dodnes není navzdory tisícům vylepšení dokonalej.

Těžko může někdo očekávat, že se lidem, kteří se zaměřují zejména na to, jak udělat nějaký modul hratelný, podaří okamžitě a během pár let co existuje vychytat všechny možné varianty přestupků a zákazů. Jednak se tím ani nezabývají, protože je to podružná činnost a hlavně, v podstatě tady všichni pracujeme na vylepšení a nikdo by neměl chtít získávat nějaké výhody oproti ostatním, protože jsme už tak malá komunita, která se nemůže zabývat přemýšlením nad tím, co koho napadne.

Anglosaský právní systém umožňuje naproti tomu trestat i přestupky, které nejsou přímo popsané, takže i kdyby v Anglii neexistoval zákon zakazující někoho zabít, stejně tě soud za zabití odsoudí, protože je to prostě něco, co se zjevně nedělá.

na Thalii existují nějaká obecná pravidla (DM má vždy pravdu, zákaz cheatování atd.) a krom toho tu je nějaký úzus, smysl toho celého proč to děláme - abychom si všichni zahráli a pobavili se.

Když z tohoto chování někdo vybočuje, bude pravděpodobně upozorněn a pak už následují sankce - jinak to ani dělat nelze.

To bychom museli zavést povinné používání zdravého rozumu - ale člověk by řekl, že se to tak nějak považuje za samozřejmé...

:wink:

Reply with quote  

PostPosted: 18:36 20. Nov 2009 
Měšťan
 Profile

bigbull666 wrote:

Jednu vec mi řekni. Píšeš že na Thalii se máš bavit, je tu mnoho věcí pro zábavu. Tvá zábava tedy byla zapnout ten program, daát nohy na stul, votevrit knizku a cist si?
Proc tedy zapinas nwn, kdyz si chces cist nebo delat ukol?

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]