Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:50 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Externi progam + bananek.)
PostPosted: 19:34 20. Nov 2009 
Urozený
 Profile

venomeq wrote:
To necroo: Tam se jednalo z toho co sem hlavne pochopil hlavne o to ze on pustil ten program a nedokazal ...uz bud nepritomnosti ci snad pomalyma reakcema kdo vi ...reagovat na podmety ve hre ktere vytvorily hraci ci DM.To ze si poridil program diky kteremu nemusel klikat a mohl v klidu procitat tell bylo pro neho ulehcenim a mysim ze to hru nekazilo kdyby byl schopnej vcas zareagovat na pdomet vydany Dm viz to co pise.To jestly ho to bavilo nebo ne je uz o necem jinem nebot jak rekl nekoho bavi neco jineho...nekoho treba bavi sedet na zadku v ivory a bavit se s ostatnima a jineho zas behat po svete a zabijet potvory no a dalsiho zas bavi craft...

Hele, nevim ale když něco vyrábíš, tak na to potřebuješ klid a asi by i bylo divný, kdybys dejme tomu očarovával zbraň a přitom si povídal s alchymistou o tom z čeho dělá mojave, to by jsi se plně nesoustředil na práci a pak by člověk co si koupí takto očarovanou zbraň by mohl čas od času slyšet:
"A z čehoto vlastně děláš mojave ?" :lol:

To DenGrasse: dobře vysvětlena blbuvzdornost, já bych to vysvětlil velice chaoticky, tak jsem raděj nic nepsal.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 19:36 20. Nov 2009 
Nováček
 Profile

DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí a zkoušej úplně všechno, aby zjistili, co všechno to vydrží a stále to bude fungovat tak jak má... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )

Cairon: tak teď už je to jasné, jen jsem tak tvou odpověď vnímala.

Já nejsem tady na nikoho naštvaná, jen jsem psala svůj pohled na celou věc a bude jen jedině dobře, pokud se budou moci ostatní z toho poučit :)

Reply with quote  

PostPosted: 19:38 20. Nov 2009 
Urozený
 Profile

Amrodel wrote:
DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )

Ne tomu se říká potápění studentů :x

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 19:50 20. Nov 2009 
Poutník
 Profile

innfra wrote:
Ne tomu se říká potápění studentů :x

Normalni realita :)
Clovek si zvyjkne... Na promoci pak resi veci typu: pro razeni studentu dle abecedy byl vybran SELECT SORT nad datovou strukturou Spojovy Seznam jez se pri usazovani studentu deli na 4 prioritni fronty (FIFO). Select Sort ma sice velkou asymptotickou slozitost, ale implementacne je za danych podminek ve stisnenych prostorach nejjednoduzsi - proste deformace :)

Reply with quote  

PostPosted: 19:58 20. Nov 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Amrodel wrote:
DenGrasse: dobře... možná asi máš jiné zkušenosti... ale když pak při hodnocení našich semestrálek dělají "testy blbuvzdornosti" ve stylu: Program jasně vypíše hlášku, ať uživatel vloží jednu číslici, ale stejně to musí být ošetřené, aby tam nedal padesát písmen. Nebo klikaj na tlačítka programu i v tom nejnesmyslnějším pořadí a zkoušej úplně všechno, aby zjistili, co všechno to vydrží a stále to bude fungovat tak jak má... prostě tohle člověka naučí ty chyby ve všem hledat (profesionální deformace, vim ;) )
No ano, tohle je blbuvzdornost i jak ji chapu ja. Znamena to ale, že je zaměřena na obranu proti výmyslům uživatele :wink: který obvykle nemá znalosti z oboru. Náš případ by musel být: ochraňte to i v případě, že uživatel je hacker vybavený znalostmi a technikou a bude se snažit pozměnit váš výtvor tak, aby do něj mohl vložit číslic víc... sice to trochu přeháním, ale jde o pochopení významů.

opravdu chceš, aby naši skripteři místo programování hry, odstraňování chyb a nastavování užitečných funkcí trávili hodiny a hodiny nad tím, jak rozpoznat jestli někdo nemakruje a vymýšleli proti tomu obranu? Jestli ano, běž hrát na Equilibrii, tam už to Labir vymyslel... jistě oceníš jeho práci (jako znalec). :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 20:10 20. Nov 2009 
Poutník
 Profile

Abych se ale vratil zpet k tematu...

Celym tim dlouhym nesmyslem, co jsem vyplodil jsem chtel rict, ze mi prijde, ze delate z komara velblouda. Je to jen muj nazor (mozna spatny), nikomu ho nevnucuju...

Tot asi vse i z me strany.

Reply with quote  

PostPosted: 22:24 20. Nov 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Amrodel wrote:
...

Máš pravdu. Systémy je třeba dělat blbuvzdorně. Ovšem stojí to čas. Jinou úroveň ochrany proti vynalézavosti uživatele mají například systémy, na jejichž spolehlivosti závisí lidské životy a jinou úroveň ochrany má hra pro pár hráčů.
Vyplývá to z poměru časů, vlastního kódování a testování (velmi zjednodušeno).
Smiřte se s tím, že takovu péči testování nwnmodulu prostě nikdy věnovat nebudu, protože ten čas za to nestojí. Raději napíšu pět systémů s tím, že to otestují hráči, než abych napsal jeden a testoval ho podle SVAL4.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]