Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 02:13 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Hraničář
PostPosted: 13:23 11. Jan 2010 
Poutník
 Profile

Hezký lednový den přeji Vám všem.
Hezký leden , měsíc kdy naše kraje odpočívají pod sněhobílou přikrývkou, čistou tak jak čisté a
upřímné jsou mé otázky a přání k Vám přísní pánové.

Hraji hraničáře, hrávala jsem hraničáře již v singlu i jinde. Zde je ovšem úprava tohoto povolání.
Něco jsem se dočetla , něco mi řekli hráči. Dočetla jsem se o ošklivém jednání jedinců a z vyprávění hráčů se dověděla co všechno oškliveho dělali s bossy . Chápu reakci s úpravou .
Realitu jsem ale poznala sama. Zpočátku to nebylo tak zlé alespoň jsem to tak nepociťovala ,
ale posledních několik dnů to je stále zoufalejší. Včera jsem za hodinu neovládla jediné zvíře ,
všichni černí medvědi měli imunitu a ba dokonce i JEZEVCI měli imunitu. Situace kdy parta na Vás spolehá a vy neuděláte nic , protože prostě najednou mají všichni imunitu a vy jste zoufalí a
může dojít a dochází ke krizovým situacím. Feat - Porozumění zvířatům je vlastně hlavní specializovaný feat hraničáře , bez něj je hraničář jen invalidní bojovník nedosahující 50% kvality originálu. Je to to samé , jako kdyby mág zapomněl na kouzla a hodinu by si nebyl schopen vzpomenout na jedinné vyšší kouzlo a nebo war nemohl v lese použít brnění protože mu zrezlo a nebo ztratil meč, nebo se ve fullplatu nedalo použít invis protože by stejně v plechu rachotil, atd atd.
Bossové a strážci pokladů , by měli mít imunitu na mysl ano to je pochopitelné, mne a snad každeho slušného hráče by ani nenapadlo provádět s bossem nějaké nezřízenosti , snažím se stále hrát i když jsem sama a nikdo mne nevidí, ovládnuté zvíře pouštím s poděkováním zpět do přírody (někdy , pokud prežije). Pokud někdo zneužívá bosse je to selhání hráče a zneužití systému, a zneužívat nedokonalosti systému se prostě nemá.Žádný systém nebude nikdy dokonalý.
Problém ale je , že takováto úprava hraničáře se vlastně rovná odstřelení tohoto povolání .
Už jsem žádala některé hráče aby mi napsali build bez hraničáře, bylo by mi velice líto kdybych musela Rotonu opustit. Nedalo by ses tím něco udělat?

Reply with quote  

Post subject: Re: Hraničář
PostPosted: 13:33 11. Jan 2010 
Ďábel
 Profile

Hmmm to tam je asi nastavená moc velká pravděpodobnost na imku. Mě nedávno psala Auril, že skoro všichni zimní vlci sou rudí a asi mají taky tu imku. Což se mi zdá divné, páč když sem hrával za svou druidku, tak sem je mohl normálně ochočit a míval sem je vždy modré i na nižším lvlu.

Dřív mě udivovalo že i všichni alansijští tygři mají imku na mysl, přitom je za ně mín expů jak za pralesní tygry a ti imku neměli.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 14:00 11. Jan 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ta velká pravděpodobnost na imunitu je 5%, což znamená, že imunitu dostane každé 20. zvíře, což mi nepřijde jako zase tolik. Jednoduše musí jít hráč do rizika s tím, že se hod na AE nemusí povést. Nemůže počítat s take 20. a nechat na sebe naběhnout zvíře o mnoho levelů silnější s tím, že na AE v pohodě zvládne.

Jestli zvíře pro rangera/druida je, nebo není rudé nijak nesouvisí s imunitou proti ovládnutí. Závisí to jen na Animal Empathy skillu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:25 11. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

kucik wrote:
Ta velká pravděpodobnost na imunitu je 5%, což znamená, že imunitu dostane každé 20. zvíře, což mi nepřijde jako zase tolik. Jednoduše musí jít hráč do rizika s tím, že se hod na AE nemusí povést. Nemůže počítat s take 20. a nechat na sebe naběhnout zvíře o mnoho levelů silnější s tím, že na AE v pohodě zvládne.

Jestli zvíře pro rangera/druida je, nebo není rudá nijak nesouvisí s imunitou proti ovládnutí. Závisí to jen na Animal Empathy skillu.

mno dokud jsem brala lvl hrandy tak jsem to maxovala a medvědi jsou modrý vždycky všichni maximálně na jednoho, stejně tak u obrovských smeček vlků, ale potkali jsme v horách spoustu zimních vlků a nebyl modrý ani jediný... a to mám AE na 18 nebo tak nějak

stejné je to u vrrků, ale mám pocit, že ti jsou hodnoceni jako magická stvoření, takže u nich je mi to jedno, protože IC mi nedělá problém je zabíjet... ale zabíjet normální a zimní vlky je IC velkem problém a když nejsou modří...ah jo

jinak ovládám celkem dost, hlavně teda vlky, protože Auril je zabíjet nechce a z celé smečky je většinou tak jeden červený a toho chytne a na imku jsem narazila zatím jen dvakrát

„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche

Reply with quote  

PostPosted: 14:29 11. Jan 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jestli jsou červený, nebo modrý fakt závisí jen na AE. Když dál nejedeš rangera a nemaxuješ to, tak ti silnější zvířata holt zmodrávat nebudou.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:01 11. Jan 2010 
Urozený
 Profile

Tak invis pohlcuje jak obraz tak hluk, takže je jedno v čem chodíš, abys zaznamenala postavu v invis musíš být v dosahu, kterej to kouzlo prostě nedokáže skrýt.
Jinak hranda neni zas tak slabej chár, na to, aby nezbytně potřeboval AE ke svému přežití.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 15:06 11. Jan 2010 
Poutník
 Profile

5% ? Ale realita je například takováto : Včera za Ivory - Dorenský hvozd, 4 černí medvedi , 3 mám přátelské a 1 nepřátelského. příjdu k nejbližšímu přátelskému a šeptam mu do ucha ať jde se mnou,
používám porozumnění zvířatům, nic marně má imku , tu mne spatří nepřátelský a zautočí na mne .
Musím tedy uteci bokem aby ostatní neviděli co se děje a nevrhli se na mne všichni a neroztrhali mne.
Odběhnu až k cestě , kde mne zuřívý doběhne a tam podstoupím vítězný boj a zabiju ho.
(Pokouším se ovládnout jen takové zvíře které v boji jeden na jednoho s přehledem zabiji nad kterým mám převahu) Po té co zabiju a stahnu agresivního medvěda , jdu zpět k ostatním a zkouším jednoho po druhém. PŘÍSAHÁM všichni měli imku, kdyby neměli a jednoho z nich ovládla , nic bych asi nepsala. Je jich víc pohromadě a jsou přátelští tak neutočím a jdu na jezevce , pro jistotu nebo ze zvedavosti ale zkusím ovládnout jezevce a ejhle situace naprosto stejná - to mne ale dostalo . Néé 5% ale tu hodinu ve hře 100% imunita na mysl. Nechci být nepříjemná ale asi se Vám to vymklo z kontroly. Proto to píšu , jeden neuspěch v ovládnutí by mne zase až tak nerozhodil.

Pro hraničáře je situace kdy jde ovládnout zvíře které je přibližně na stejnem lvlu jako on a je ve skupině či tlupě ta situace je dost nebezpečná není to jen tak nějaká sranda , musí až ke zvířeti, až k celé smečce a někdy dost riskuje . Když to srovnám s daleko silnějším Warem tak on si v pohodě ze stejné skupiny vytahuje jedince i dvojice a v pohodě je zabíjí , má na to zbroj a zbraň , ale hraničář si teprve pro tu zbroj a zbraň musí jít do té nebo jiné skupiny , nemůže vzít jezevce
a jít s ním na tygry. Hraničářovou zbraní a štítem jsou právě zvířata tak to asi bylo zamýšleno
tvůrcem NWN .
Nebo je-li hraničář ohrožován zlou postavou měla by ho ostatní zvířata bránit , on když prchá před zlou postavou by měl mít možnost právě si vzít na pomoc lesního obyvatele.
Chcete-li to nějak omezit raději to omezte lvlem, ať tedy nemůže hraničář ovládnout zvíře na vyšším lvlu jak je on sám , pokud by to šlo, já té mechanice jak to funguje moc nerozumím.

Reply with quote  

PostPosted: 16:44 11. Jan 2010 
Měšťan
 Profile

No možná je to ošetřený, aby i ty "neutrální" zvířata měli imku proti AE, aby je nějakej vychcánek bez rizika neovládnul a pak s nima nevyvraždil ostatní. Aspoň takhle to vypadá z popisu tvýho problému.

Reply with quote  

PostPosted: 17:07 11. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

kucik wrote:
Jestli jsou červený, nebo modrý fakt závisí jen na AE. Když dál nejedeš rangera a nemaxuješ to, tak ti silnější zvířata holt zmodrávat nebudou.

zas taková blondie nejsem, abych nevěděla, že když to dál nemaxuju, asi to nebude narůstat

jen mě zajímá jestli ti zimní vlci mají to TO na přátelskost tak vysoký, že 18 nestačí ani na to, aby v obrovský tlupě byl jedinej přátelskej vlk, nebo to byla nějaká chyba

Last edited by Luelle on 17:11 11. Jan 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 17:11 11. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

Sapal wrote:
No možná je to ošetřený, aby i ty "neutrální" zvířata měli imku proti AE, aby je nějakej vychcánek bez rizika neovládnul a pak s nima nevyvraždil ostatní. Aspoň takhle to vypadá z popisu tvýho problému.

nebo prostě jenom náhoda, že se trefila do těch 5%

smolnej den, no :D

Reply with quote  

PostPosted: 17:39 11. Jan 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Zimní vlk není zvíře, ale magická bestie...

Reply with quote  

PostPosted: 19:00 11. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

Rejty wrote:
Zimní vlk není zvíře, ale magická bestie...

mohl bys mi seznam, co je zvíře a co není napsat do PM prosím, dík ;-)

Reply with quote  

PostPosted: 19:01 11. Jan 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

To snad správný hraničář pozná nebo ne? :mrgreen:

PS: a ti ostatní to nepotřebujou

Reply with quote  

PostPosted: 19:35 11. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

Tretas wrote:
To snad správný hraničář pozná nebo ne? :mrgreen:

PS: a ti ostatní to nepotřebujou

mno jenže, aby to hraničář poznal měl by to věděl hráč, a když je hráčka blondýna na technický věci :D je lepší mít seznam :-)

Reply with quote  

PostPosted: 19:40 11. Jan 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

Jóó tak to je už o něčem jiném.

PS: Už vidím jak ti Rejty, popřípadě někdo jiný píše seznam. :twisted: :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]