Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:03 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

Počet okrádání
Poll ended at 19:43 21. Jan 2010
neomezeně 10%  10%  [ 4 ]
1x po 5min hry 3%  3%  [ 1 ]
1x po 10min hry 31%  31%  [ 12 ]
např 3x za den kdykoliv za sebou 8%  8%  [ 3 ]
Nechat zakázané 49%  49%  [ 19 ]
Total votes : 39
Author Message
 Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví
PostPosted: 17:42 18. Jan 2010 
Poutník
 Profile

Astere slyšela jsem i ty sám jsi mi to naznačil , že jsi zkušený hráč NWN, tak prosím bud tak hodný a napiš nám , nebo tedy pro mou zvědavost, jak to funguje na jiných serverech, Demoně , Kandelábrii atd. Jedna slečna tady mluvila o jinem serveru že tam je třeba feat na okrádání , zkusila jsem hádat - není to Equilibrie??
A já se nebojím o 200K zl v hotovosti v mošně bohatých občanu ,ty se umí bránit , ale o své 4K které si nesu z balíků do banky. Proti dobremu zloději jsem bezbranná. Kdybych měla prskavku na 30 lvlu ani bych se moc nebála.

Reply with quote  

PostPosted: 17:56 18. Jan 2010 
Urozený
 Profile

ono nejde že budeš malej lvl nebo velkej epic, stejně nic nemůžeš udělat, pokud to IC nevíš a pokud ho neuvidíš.

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 18:20 18. Jan 2010 
Obyvatel
 Profile

rotona wrote:
Astere slyšela jsem i ty sám jsi mi to naznačil , že jsi zkušený hráč NWN, tak prosím bud tak hodný a napiš nám , nebo tedy pro mou zvědavost, jak to funguje na jiných serverech, Demoně , Kandelábrii atd. Jedna slečna tady mluvila o jinem serveru že tam je třeba feat na okrádání , zkusila jsem hádat - není to Equilibrie??
A já se nebojím o 200K zl v hotovosti v mošně bohatých občanu ,ty se umí bránit , ale o své 4K které si nesu z balíků do banky. Proti dobremu zloději jsem bezbranná. Kdybych měla prskavku na 30 lvlu ani bych se moc nebála.

Ani tak nejde jak to funguje jinde protoze dle meho nazoru je rozdil okradani na HCRP serveru a na light RP serveru. Nelze tedy rict co je dobre a co je spatne reseni. Ja jen vyjadril svuj nazor na informaci na zacatku topicu o tom ze se nestotoznuji s nazorrem ze zlodej by mohl mit moznost ukrast jen jisty obnos penez aby neskazil hru jinemu hraci (je pravda ze dal sem to ani necetl pac to nema smysl)

Jinak co se tyce me, tak na tom nejmenovanom servrveru (Equilibrii) je to okradani reseno vyborne. Ale jak rikam, nechci rikat co je dobre a co spatne pro tento servr...

Reply with quote  

PostPosted: 19:43 18. Jan 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

Já bych byl pro to aby okrádání bylo znovu zavedeno. Osobně nějak do toho neplánuju jít, ale prostě ať máme strach aji ve městě ne jen v Dorenském hvozdu a na křižovatce. :mrgreen:

Okrádání by bylo na peníze, předměty 1x2 políčko a konec. (ještě by bylo dobré to ošetřit aby se tam nezahrnovaly krátké meče a další zbraně). Okrádání možné jednou za 10 minut. Předměty nasazené by ukrást nešlo, přeci jen někomu z krku sundat náhrdelník není nic pro jednoho člověka. Ten kdo u sebe bude nosit celou bižuterii po kapsách, tak si nemá na co ztěžovat, hold jeho smůla. A peníze, ty se dají ukládat do banky.

Chtělo by to trochu adrenalinu a strachu o ty naše penízky. A vy co ste zaritě proti, není to spíš pouze strachem o vaše penízky, ve kterých se málem koupete? :)

PS: ty moje návrhy, řečeny už některé byly. Jak to udělat technicky neporadím, tak snad to jde.

Reply with quote  

PostPosted: 20:07 18. Jan 2010 
Urozený
 Profile

tretas radiji si to přečti celý a né jen kousek... :roll:

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 20:33 18. Jan 2010 
Poutník
 ICQ  Profile

PŘIDÁNÍ DO OHNĚ

To víte nedá mi to abych to tu trošku zase popíchnul :D
Si představte co když třeba zloděj dostan od DM nějaký Questík s okrádáním ... a potom někoho okrade to bude mela chi.

Reply with quote  

PostPosted: 20:44 18. Jan 2010 
Urozený
 Profile

tak když tě okrade za přítomnosti DM a vezme ti nějakej drahej předmět, co se normálně nedá ukrást, tak je jasný, že to bude mít pokračování... :roll:

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 20:47 18. Jan 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

innfra wrote:
tretas radiji si to přečti celý a né jen kousek... :roll:

Já to četl a řekl jsem svůj názor. Nic špatnýho na tom nevidím.

Dál se vyjadřovat nebudu, protože infra je hrozně proti a dává pozor aby náhodou nebylo protijeho vůli. :)

Reply with quote  

PostPosted: 22:33 18. Jan 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Alespoň uvedu, proč jsem v anketě zatrhl možnost nechat zakázané:

1. Předejdeme hádkám a sporům typu: "ale já psal, že si pečlivě hlídám věci když jsem kolem tebe procházel"
2. Předejdeme prasárnám typu počkám si před bankou na epica co se vrací z výpravy (nedejbože na craftera který se vrací od výkupčího)
3. Předejdeme sporům o to kdo kdy měl co a jak udělat a neudělat aby to bylo košér
4. Předejdeme slovním přím lidí co neumí odlišit IC informaci od OOC (a že jich tu je)

Pokud ani tyto argumenty a výsledky ankety nahoře nepomůžou k zanechání stávajícího stavu, bylo by moudré přidat do duše nový řádek: přepnout stav okrádání - povolit/zakázat, čímž rozdělíme toto stádo na ty kteří tak moc okrádat chtějí a nebo chtějí být okrádáni a na ty kterým to vadí a nesouhlasí s ním...

Chci jen podotknout, že okrádání mi defakto nevadí, sám jsem hrál okrádajícího zloděje, vždy jsem okrádal pouze NPC a sám jsem byl mnohokrát okraden, ale mé zkušenosti mi prostě říkají, že se vždy najde nějaké prase, které všechno obejde a místo roleplay bude jen něco zneužívat a drze a bezostyšně kazit hru ostatním.

(v mých vzpomínkách navždy asi utkvěl nejmenovaný půlčík-prasozloděj, který ukradl bersovi z invu jeho obouruční sekeru - budiž mu země lehká//pulčíkovi//,,, něčemu podobnému bych jen nerad ještě někdy přihlížel)

Reply with quote  

PostPosted: 08:57 20. Jan 2010 
Urozený
 Profile

Z nabízených možností a směřování dalších anketních otázek jsem si nevybral a to ani po přehodnocení spousty svých názorů.
Zadal jsem tedy poslední z vyjmenovaných možností "nechat zakázané".

Krátké odůvodnění:
- systém craftu nutí hráče k držení vysokých obnosů oběživa
- systém nerozlišuje zda je lokace "bezpečná" či "nebezpečná" (uvedu příklad abych nebyl špatně
pochopen:
- za bezpečnou lokaci např. považuji osvětlenou a stráženou banku, osvětlená a strážené hlavní bulváry, osvětlené a strážené dílny a chrámy, osvětlené a strážné obchody, hostince atd.
- za nebezpečnou lokaci považuji postraní uličky, lesní cesty, tmavé dungeony, atd.
- za neutrální oblast pak ostatní volné interiéry
- systém nerozlišuje okrádání ve dne a v noci a přitom tady je krásně dlouhá noc a krásně dlouhý den - využito již na interakce povrch x podtemno, tak proč by ne na postih k okrádání x bonus k okrádání

Již někde dříve jsem psal jistý pohled a ve světle těchto stránek bych ho trošku rošířil - dovedu si představit okrádání i předmětů 1x1 a snad i 1x2 a to v případě, že se proti tomuto bude moci svědomitá postava bránit .... pamatujete na Frantu Potůčkovic a jeho pověstnou šperkovnici ze které nabízel své výrobky? ta je 2x2 tedy by byla neodcizitelná a stejně tak obsah "těchto" speciálních spoluzavazadel (opět už to bylo několikrát přetřásáno - pouzdro na svitky, šperkovnice, opasek či brašnička na flakóny, krabice na šípy - již zavedena a vášek na bylinky) nu a kdo by si to nechal povalovat v invu, tedy "po kapsách, v zabordeleném batohu atd." nu jehoho boj.
Problematické potom zůstávají jen zbraně malé a titěrné a u těch by se mi zamlouval přívlastek neodcizitelné.

Nu a za těchto okolností jsem ochten zvednout ruku pro okrádání, protože každý má možnost se proti tomu bránit ať už pořádností a důsledností tak výběrem trasy .... aneb spěchám tudiž riskuji zkracuji přes Moravu .... nebo nespěchám tudíž mám Filipa a naditý měšec se kterým se pěkně projdu

Reply with quote  

PostPosted: 15:57 20. Jan 2010 
Velmistr
 Profile

To ze se bojis o penize pri crafteni si muzes vyresit i tak ze si zatahnes zaves a pak budes vedet jestli k tobe nekdo prijde. Prinejhorsim si holt sezenes nejaky hav oci nebo tak neco a mas to vyreseny

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 18:36 20. Jan 2010 
Poutník
 ICQ  Profile

Strach o peníze je naprosto bezpředmětný, vždy to jde nějak udělat a dojít do banky. O předměty si myslím také není tolik proč se bát lze si najmout truhlu či trezor.
Okrádání v bance nebo před nebo v dílnách bych zakázal a je to stačilo by to napsat do pravidel na foru, pokud by k tomu přeci jen došlo tak to nahlásit DM a pak tvrdě trestat. A když někdo při sobě nosí půl milionu nebo třicet prstnků a střídá je podle potřeby tak smula no .... to se stává i v normálním životě že vám někdo sáhne do kapsy hold to umí.

Hlasování vypadá dobře zatím je převaha těch co by si přáli aby to okrádání bylo nějak zprovozněno.

Reply with quote  

PostPosted: 18:45 20. Jan 2010 
Nováček
 Profile

A já si říkám že je něco špatně, když mám takovejch mínusovejch bodu do okrádání .)

Kdysi se to řešilo ( a řeší v podstatě asi na každém serveru ) a v téhle otázce asi nikdy nebude většina hráču "pro" kradení a je to logický žejo, páč těch co se bojí okradení je dycky víc než těch co okrádají ( v obráceném poměru sil zloději/okradený by kradení ztrácelo smysl a neříkalo by se tomu kradení , ale "braní si toho co potřebuju" od té malé uřvané skupinky čehosi co se k světanevíře nestala zloději jak tomu za "normálních okoloností má být" )

Nehodlam nijak zvláš't řešit jak to je tady nebo jinde, páč tady hraju krátce....přečetl sem si to tu celé a jediný čím bych přispěl do směsice nápadů a nářků je idea, která jak už tomu u mé halvy bývá, není z mé hlavy.

edit: ale přecejen můj názor
* V celku se mi libí možnost ukrást obnos dle lvl zloděje.
* Vysloveně se mi nelíbí myšlenka zakázaného kradení
* Pokud má svět per. truhly, banky, fičury jak vidět skryté, možnost domluvit eskortu nákladu, hlídaní skladů, najmout stráž na obchodní schuzku, zaplatit si službu mága ( mágové prominou že je tahám do takové malichernosti jako ochrana cízího majetku ehm ) a vůbec spousta jinejch RP možností jak s zlodeji před či po zhřešení zatočit, tak nechápu tu snahu o systemové omezení. Jasně každej někdy vo něco přišel a je pravda že sem na světe s funkčním craftem vlastně řádně nehrál a unikátnsot předmětu si asi zatím dokažu jen představovat. ALe nic z toho mě nepřesvědčí že by se měla na základě několika "magorů" kteří se snaží krást jako nemytý pod drobnohledem stráže, zakazovat jedna z primárních vlastností tohoto povolání ( tuláci a zvědové si dosadí za povolání "jeho odvětví" a chraň bůh aby ste někomu do kapsy sáhli třeba pro kapesník ) Jako asi každej hráč si dokážu představit situaci "hladovce" kterej ( předpokládám že nehraje na permku ) si snadno spočítá cenu svého nesmrtelného života s cenou unikátního předmětu kterej může snadno čmajznout a vlastně nejhůř zemře, v horším případě s neůspěchem a v lepčím s lupem v kapse ( s pavézou na zádech ) Počty sou to jednoduchý ale kvuli takovým hráčům se už vymyslelo spoustu omezení a nikdy nikam nevedla. DLe mě je třeba citlivě vnímat aspekt poškození plynulé RP hry a tím podlě mě zakázání kradení je. Takže shrnuli to, jde o to ochránit unikátní předměty které si nedokoupíte, znovu jen tak neuděláte...

- Ta myšlenka byla taková. Předměty které mají pro majitele velikou cenu třeba v hodnotě = "jako že fakt končim estli mě todle někdo štípne" se dali tzv. svázat s majitelem ( kouzlo, lektvar, svitek) Svázání by fungovalo na principu ukotvení v mysli tzn vždy a všude máte přesně jasno o tom kde a v jakém stavu Vaše věc je..tím se eliminuje chamtivost zloděje na Vaše majstrštiky, a neomezí se podstata kapsáře...svázání předmětu by mohlo být omezeno počtem xy, jako že se ti toho do halvy moc nevejde, nebo by xy bylo dáno inteligencí bla bla bla nepodstatný. Dle mě sice zbytečný, ale nikomu neškodící "řešení."

ps: ten nápad s automatickým odporem na zloděje mě pobavil nejvíc, na druhou stranu, tady se dává odpor i za jméno acountu .)
edit : pravda, pravda...ten frakční boj mě nedošel .)

Last edited by bouk on 19:52 20. Jan 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 19:03 20. Jan 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

bouk wrote:
na druhou stranu, tady se dává odpor i za jméno acountu .)

Odpor davam prikazem "/pc dislike" po lognuti všem bez rozdilu... se jmenem accountu to nema nic společneho, stejně jako všichni podtemňáci...

Nápady s okrádáním máte zajímave, ale z nějakých důvodů bylo okrádání zrušeno a řekl bych, že dokud team nevykoumá něco, co by šlo pořešit systémově a zabránit prasárnám, tak se na Thalii zatím krást nebude.

Theogil ma zajimave postrehy k te tmě, to zni zajimave, i to nastaveni lokaci by bylo zajimave...
Jako crafter bych opravdu nerad řešil v dílně někoho kdo mi bezostyšně luxuje inv...

Reply with quote  

PostPosted: 19:05 20. Jan 2010 
Poutník
 ICQ  Profile

Teď mě napadlo že s tím odporem to je taky zajímavé ze strany zloděje ..... co když si takhle potom hráč který hraje zloděje a je v odporu od ostatních položí několik pastiček nepříklad mezi ivory a mestem. Nu chudáci ti co potom jen náhodou jsou po ceste. To asi můžeme potom očekávat i omezení pokládání pastí :o )

PS : Prostě si myslím že se všichni toho moc bojí.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]