Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 16:21 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Manga and anime
PostPosted: 09:20 10. Feb 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Sem zjistil, ze hodne lidi ma rado tenhle styl, (vcetne me), a tak sem si rikal, jeslti nemate nejake dobre tipy na serialy.

Taktez by mne zajimalo, kde je sledujete ? U mne vede Megavideo.com, ale tam je to omezene no... nekde se daj najit online ke sledovani, ale ne vzdy.

Co teda sledujete, a co byste doporucili?

Ja doporucuju:
Bleach ( zabijeni s mecema ale je to safra dlouhe.. tusim pres 250dilu )
Hellsign (super 20 dilu, v takovem trosku gothic stylu)
Full metall alchemist (fantasy, kouzla apod. )
Claymore (dobre uzavreny dej , tak akorat dilu, hodne mecu, kouzel , zapletek.. )
Berserkr (bezvadne uzavreny dej, opravdu hooodne mecu, skoro zadna magie)
Cowboy Bee Bop (nebo tak nejak :D , skvely pribeh, uzavreny dej, postapokalypticke vzevreni)

A na dalsi si ted nevzpomenu..

Reply with quote  

Post subject: Re: Manga and anime
PostPosted: 09:54 10. Feb 2010 
Rytíř
 Profile

Wolf's rain! :)

Reply with quote  

PostPosted: 10:28 10. Feb 2010 
Šlechtic
 Profile

na co si vzpomenu je jaderník, v originalu appleseed nebo tak nejak a je to teda udelany jako film

Reply with quote  

PostPosted: 10:43 10. Feb 2010 
Nováček
 Profile

Hellsing - nejlepši anime :)

bleach - taky super

FMA - moc hezke(jeste musim zkouknou FMA2)

+ další anime co mě zaujalo:
Elfen lied,Soul eather, Devil may cry(mrzelo mě že to má tak malo dílu), death note, Naruto: Shippuden, Vampire Knight(sice zadnej boj ani akce,ale bylo to zajimave)

jo a sleduju to megavideu ale i na ceknito.cz(bleach a pod)

Reply with quote  

PostPosted: 10:55 10. Feb 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Naruto a na nej navazujici Naruto Shippuuden.

Vychazi jako manga a podle ni je delany i pravidelne vychazejici anime. Oproti manze je s anime potiz v tom, ze se tam casto opakuji ruzne pasaze a sem tam jsou nektere dily delane jen jako vypln. Presto, pravidelne sleduji, jen nektere dily jsem prostre preskakoval no.

Jsou tam chytlave, velmi pekne prokreslene charaktery, ktere se vyviji. Je to v ninja prostredi. Ma zajimavy system skladani peceti, vyuzivani ruznych zivlu, ruzne typy boje... Samotne boje a pribehy jsou casto dost silne, obvykle v pozadi resi nejakou myslenku /oddanost mistrovi vs svoboda rozhodovani, kam az muze zajit msta, aby byla ospraveditelna.../ a jde hodne o to, kdo koho jak dokaze pochopit a precist jeho silne i slabe stranky, prekvapit ho a tim porazit. I kdyz to na prvni pohled vypada jako pro deti, ma to svou hloubku. -

http://www.kage.cz

Vinland Saga(Makoto Yukimura)

Manga zasazena do doby kolem 1000 n.l. v prostredi vikingskych najezdu a dobyvani Anglie. Neni propracovana moc do hloubky oproti Narutovi, ale dobre boje a akce, prijemne drsna, pekna, realisticka kresba, mne osobne sympaticke postavy a hlavne zajimave prostredi.

Da se cist tady, je tu i dost jine mangy - http://mangacesky.wz.cz/vypis.php?page=vypis&s=a

Pokud radeji v anglictine, kde je trochu vic dilu, tak - http://www.onemanga.com/Vinland_Saga/

Příběh mladé nevěsty (Kaoru Mori)

Na manze cesky je jen par dilu. Pribeh mi neprijde zajimavy nijak zvlast, postavy take ne... Co mne zaujalo je opet prostredi hedvábné stezky v devatenáctém století, ale hlavně úžasná kresba. Jsem to používal jako podklady pro popisy při hře DrD a DnD na papíře, když se postavy dostaly do nomádského prostředí.

http://mangacesky.wz.cz/vypis_detail.ph ... 0nev%ECsty

Áres (Ryu Kum Chel)

Pro mne skoro az odpudiva kresba. Neprilis zajimave prostredi (trochu na styl starovekeho Rima, svihleho ja nevim punkem nebo cim..., ale neni moc prokreslene na muj vkus), kde se to porad reze. Hodne krve, hodne akce. Nejak mne chytla. Asi tim, ze je tam casto zobrazovano to, jake je to pro potulneho vojaka, kdyz nema co jist, kdyz je na ulici. Dycha z toho takova zvlastni atmosfera pro mne. Dokonce premyslim, ze bych ten svet pouzil jako podklad pro nejakou jednorazovou hru na papire, kde postavy budou proste jen jednou z mas vojaku, chudaci z ulice, co riskuji zivot pro trochu jidla. :wink:

http://mangacesky.wz.cz/vypis_detail.ph ... nga=%C1res

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 12:34 10. Feb 2010 
Měšťan
 ICQ  Profile

Slayers a Slayers NEXT- Fantasy anime o zrzave čarodějce a její družině
Ragnarok - Fantasy anime
Naruto- neni co k tomu dal dodavat
Oban star racers - francouzsky sci fi anime

Znuděn bojem mezi dobrem a zlem. Zcela nad těmito rozpory povznesen

magie neni černa ani bila, stejně jako svět není černobílý .. dělí se jen podle toho jak ji využijete

Febrilioviel Dy'nelamne Čarodějka z řádu azurových mágů.

Reply with quote  

PostPosted: 15:49 10. Feb 2010 
Šlechtic
 Profile

Doporucuji ti kouknout na stranku Animefox.cz
jinac Bleach mam skouknuty dosavadni dily (doporucji se koukat v japonstine s titulkama maji lepsi hlasy nez v cz dabingu)
jinak taktez Elfen lied (elfi pisen) dost krvave anime bych rekl .) sice zatim jen 13dilu ale i tak pekne...
Chrno crusade - zajmave anime o demonech a apostolech kde dominuje Zlej demon proti jedne sestre magdalenina radu a zadci demonovi kterej se pridal k chramu.

Hellsing dasi z krvavych anime s dominantou upira Alucarda

Death note-trosku spis crimi nebo triler by se dalo rici...videl sem i film a nebylo to zas tak uplne marne.

Lina inverse the slayer taky fajn anime s docela vtipnym hlaskama a hlavni hrdinkou slavnou carodejkou Linou Inverse (nekdo mozna zna tu postavu z Warcraftu 3)

Ghost in the shells:Stand alone complex - zajimave anime na amet tajne skupiny cvicenych vojaku profesionalu jakozto protiteroristicke organizace.Dej se odehrava v budoucnoti.

Full metal alchemist - asi jedno z prvnich anime co sem videl a docela pekne udelane.

Soul eater - dalo by se rici ze je to neco na namet Bleach trosicku v jinym stylu kde jsou zbrojiri a jejich zbrane neco jakzto Shinigami z Bleach

co se tyce Naruta tak nic moc ...teprve az shippuuden mne zacal trosku zajimat i kdyz stejne mne to nak moc nevzalo.

mozna si casem vzpomenu aj na dali viel sem jich spoustu:)

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.

Reply with quote  

PostPosted: 16:56 10. Feb 2010 
Měšťan
 Profile

Filmek "Wonderful Days" neni spatnej.

A jedno z nej anime "Noir", pro mne nejlepsi.

edit. a ted jsem si vzpomnel na me prvni a to bylo Angel sanctuary, velmi pekne.

Reply with quote  

PostPosted: 17:07 10. Feb 2010 
Urozený
 Profile

Byosoku 5 cm (5 centimetrů za vteřinu, krátké příběhy o jejich odloučení)

http://www.youtube.com/watch?v=JE8c5QkYQpA

3 kratičké povídky sledující životní příběh dvou lidí od jejich dětství až po dospělost, moc příjemné, jen nečekejte žádnou akci

Honey and clover

http://www.youtube.com/watch?v=LvT7qXAVyAs AMV never fall apart, skladba není přímo z anime

37 dílů, dvě sezóny, příběh se točí okolo studentů umělecké vysoké školy poblíž tokia, ale vypadá to tam spíš jak někde na venkov, opět žádná akce zato hodně emocí a životních příběhů

obě anime sem dávám aby bylo vidět, že anime se obejde i bez spoře oděných prsatic a tun krve, výbuchů a bojů, zároveň to jsou dva nejhezčí kousky které jsem měl možnost shlédnout

Reply with quote  

PostPosted: 08:51 11. Feb 2010 
Rytíř
 Profile

Je Elfen Lied vážně tak brutální, krvavý a nemravný anime, jak se píše na CSFD? :)

Reply with quote  

PostPosted: 09:48 11. Feb 2010 
Urozený
 Profile

Sobik wrote:
Je Elfen Lied vážně tak brutální, krvavý a nemravný anime, jak se píše na CSFD? :)

sadistické je to dost, nemravné lehce, krvavé děsně, ale není to uplně špatné :)

Reply with quote  

PostPosted: 18:13 11. Feb 2010 
Šlechtic
 Profile

narazil sem na nove anime ktere trosicu pripomina full metal alchemist...jmenuje se to D-gray man videl se ukazky a nevypada to zle.

BTW kdo z vas kdy videl Dragon ball ci Dragon ball Z??? hehe kultovni anime plne fantastickych boju...
Jinak honey a clover taky sem videl...mam neco podomneho menuje se to Nodame cantabile...je to o studentech hudebni akademie :)

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.

Reply with quote  

PostPosted: 09:52 12. Feb 2010 
Rytíř
 Profile

Huh, právě sleduju Elfen Lied. První záběry: Utrhnutá ruka a explodující hlava... Je to ještě lepší, než jsem čekal. :D
Edit: Nic brutálnějšího jsem neviděl. Díkybohu za to, že je to kreslený!

Reply with quote  

PostPosted: 02:50 21. Feb 2010 
Měšťan
 Profile

šílená magořina s tempem uhánějícího vlaku... ne TGV... furt se tam střílí, cáká krev a vše tak rychle, že to kolikrát ani nepoberete. Zápletka nic moc, ale bláznovina to je... ehhm... zajímavě alternativně zábavná. Ukázka, která vám přiblíží jak jsem to myslela: http://www.youtube.com/watch?v=7-612ygnkfY

Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci

Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.

Reply with quote  

PostPosted: 12:51 21. Feb 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Naruto a Naruto Shipuuden - to ze mě vytvořilo diváka anime a občasného čtenáře mangy
FMA a FMA2 - celkově bych řekl, že to není až tak akční, ale má to hlavně myšlenku... jedničku vyrobili tka nějak volnějc, dvojka jede podle mangy a IMHO dvojka působí mnohem líp :)
Soul Eater - taková haluzovina, poprvý jsem si říkal, ež to vypadá úchylně, ale pak je tam vtip, akce, myšlenka
Bleach - tohle mi přišlo trošku jednodušší, ale dobrý boje docela a tak... ale nějak jsem nedokoukal (byl jsem omrzen fillery)

Chystám se pomalu na OnePiece, páč mě pár dalších anime/mangofandů přesvědčuje o tom, že jde o dobrej kus.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]