|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sobik
|
Post subject: Vyučování romštiny na školách? Posted: 08:16 25. Mar 2010 |
|
|
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 08:33 25. Mar 2010 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Nechápu k čemu by to u nás bylo dobrý.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 09:09 25. Mar 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Zbytečnost, ale tak kdyby to bylo volitelné, tak proč ne. Jen nevím nevím jestli by se naplnily ty třídy. Dnes je na naší škole problém naplnit třídu němčinářů, natož romů.
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 10:34 25. Mar 2010 |
|
|
Noo joo se jim bude tak dlouho ustupovat, až si začnou rozkazovat, co se pro ně bude muset dělat. Nejsem rasista (pár romů sem poznal a vcelku fajn lidi), ale. Nevím proč je pořád každý řeší, vždyť dávají okatě najevo, že prostě mají svoji kulturu a většinou se nehodlají přízpůsobit. Když nechcou pracovat, tak proč ne jejich věc, ale od státu by neměli dostat ani korunu. Když chcou tančit a jančit a tak dále, proč ne? Taky jejich věc. Když nechcou, aby jejich děcka nechodily do školy? Proč ne, taky jejich věc. Tímhle opatřením je k tomu stejně nepřimějou. Ale nic to je to samé pořád dokola, každý chce ty ostatní změnit k obrazu svému....většinou to je výsledek jen poloviční a nebo žádný. Římani měnili barbarské kmeny evropy. Španělé a spol učili americké indiány křesťanství. A jestli si někteří myslí, že změní romy, tak sou naivky 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
maku
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 10:40 25. Mar 2010 |
|
|
Další populistický výmysl přehnaných liberálů. Ta Evropa to takhle dotáhne daleko  . Spíš by to chtělo zavést na školách arabštinu, neboť my se už dožijeme situace, kdy Německo (pro čr zcela zásadní země) bude zemí muslimskou, tudíž vyuka arabštiny by měla aspon smysl.
_________________ DM THALIE ICQ: 648-472-535 e-mail: mkubale@seznam.cz http://youtube.com/user/ThalieDrow
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 13:12 25. Mar 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
maku wrote: Další populistický výmysl přehnaných liberálů. Ta Evropa to takhle dotáhne daleko  . Spíš by to chtělo zavést na školách arabštinu, neboť my se už dožijeme situace, kdy Německo (pro čr zcela zásadní země) bude zemí muslimskou, tudíž vyuka arabštiny by měla aspon smysl. ..a já myslel, že vzhledem k tomu kam leze naše populistická populace politiků, tak se spíš staneme detašovanou kolonií USA  . A v tom případě bych kromě angličtiny zavedl zpátky katechismus  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 14:38 25. Mar 2010 |
|
|
Já nejsem rasista, ale tohle už podle mě fakt přeháněj. 
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
Esuliams
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 14:39 25. Mar 2010 |
|
|
Děsivé. Zkuste se podívat do Rokycan a nebo do Plzně. tam je víc Romů a Vietnamců, než Čechů (zvlášť v některých čtvrtí města). Ještě aby se ta jejich řeč vyučovala na českých školách
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 14:46 25. Mar 2010 |
|
|
A ještě jedna věc mě zaráží, proč by sme se my měli učit romský jazyk? Nechápu. Jako u nás v práci bylo plno ukrajinců, poláků a tak (ještě před krizí, pak je vyházeli) ale oni neuměli česky a ani anglicky. Proč sem lezou, když neumí jiný jazyk s kterým se domluví. Si představím, že bych já šel třeba pracovat do Německa a neuměl německy nebo aspon anglicky....neměl bych šanci tam sehnat pořádnou práci. Za mě by se spíš měli ti cizí učit česky a ne my učit jejich řeč Neumíš? Nashle, zkus jinde.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 15:03 25. Mar 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
O odpůrcích zavedení romštiny: "Skupina odpovídá celospolečenskému protiromskému naladění. Všeobecné povědomí o Romech by mohlo změnit právě to, že o historii a kultuře budou s dětmi mluvit učitelé ve škole," řekla Hrabaňová. Docela by mě zajímalo, jak asi může mé povědomí o romech změnit, že budu znát jejich historii a kulturu. To budu pak rázem s úsměvem sledovat, jak mi před barákem cikán obírá auto? Jasně vždyť je ot jejich kultura. Už od středověku kočovali od kraje ke kraji a když pokradli co mohli, táhli dál. Ve 14. století například cikána čekala smrt za pouhé vstoupení na území některých států. Budu po téhle informaci snad lépe chápat, proč se cítí cikáni teď diskriminovaní? Pro mě za mě ať mají jako volitelný předmět třeba kradení. Vzhledem k tomu, kolik cikánů z daní živime to nemůže bejt o moc horší. Dokud nebudou nutit čechy učit se romštinu, je mi to jedno. V zásadě taková politika vede k jedinému. Ke stupňování řečeného "celospolečenského protiromského naladění". Až se zkrátka naštve dostatečný počet lidí, začne se to zase otáčet zpátky. Quote: Ministerstvo navíc chce, aby se romské kultuře a historii věnovali i samotní vyučující, například v dějepise nebo občanské výchově. V mnoha případech by tak byla škola prvním místem, kde by se děti o Romech dozvěděly i jiné než rasistické či xenofobní informace. Nakonec proč ne? Jen ať se děti už na základní škole dozvědí, že cikáni kradli, kradou a krást budou. Nemám nic proti tomu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
maku
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 15:25 25. Mar 2010 |
|
|
To bude pak docela problém, ne? Neumím si to reálně představit. Učitelé tedy budou muset o romech učit.
Učite bud bude vyučovat o romech a tím bude pod palbou kritiky, že podporuje rasismus (leda by ten výklad nebyl pravdivý) a když to vyučovat nebude, tak bude zase porušovat osnovy a opět bude pod kritikou, že podporuje rasismus tím, že o romech neučí.
_________________ DM THALIE ICQ: 648-472-535 e-mail: mkubale@seznam.cz http://youtube.com/user/ThalieDrow
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 16:06 25. Mar 2010 |
|
|
což mi připomíná že vy diskriminujete menšiny, protože jste na Thalii zakázali okrádání! Rasisti hnusný
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 16:08 25. Mar 2010 |
|
|
romové a jejich kultura? Oni ti příživníci mají i kulturu? To se bude vyučovat jak se maš spravně opřít o lopatu a nebo jak ukrást v tramvaji peněženku? Znám mezi naší menšinou vyjímky, ale ty jen potvrzují pravidlo. Učit se jejich jazyk? Proč? K čemu to bude dobré?
Zajimavy napad jak statní pokladnici zbavit dalších peněz daňových poplatníků a utratit je idioty vymyšlenou investicí do něčeho naprosto zbytečného.
Nejsem rasista. Rasismus je nenávist vůči jiné lidské rase. O zvířatech nikdo nic neříkal.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 16:14 25. Mar 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
ale tak... no mohli byste to krotit, nebo to nejakej chytralek jeste treba spoji s Vitkovem (kterej je treba blizko kde bydli par hracu, coz je fakt) a zrusi Thalii No ja proti dobrovolne vyuce romstiny na skolach nic nemam. Taky sem se dobrovolne ucil Rusitnu, ale bylo nas asi 10 a za pul roku jsme to vsichni vzdali. Pokud bude zajem, tak proc ne. Jako nepovinne volitelny predmet se ale musi otevrit podle zakonu az po ucasti minimalne 10 ti lidi tusim, jinak ucitel nedostane zaplaceno. A pokud by to chtel delat zadarmo v ramci sveho volneho casu, je to jeho vec. A jak vidim z vasich nazoru, asi tech otevrenych trid zrovna moc nebude... Jinac nejsem rasista, jsem pro zvysovani materske, ale samozrejme vyse materska vice odvisla od prijmu cele rodiny (tedy napr. i odpracovanych, ci vystudovanych let).
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Vyučování romštiny na školách? Posted: 16:55 25. Mar 2010 |
|
|
nomis_b wrote: .....jsem pro zvysovanimaterske, ale samozrejme vyse materska vice odvisla od prijmu cele rodiny (tedy napr. i odpracovanych, ci vystudovanych let). Cheche jo tohle mě nedávno dostalo jak ti politici (teda aspon si tak říkají, ale nechovají se tak) snížili mateřskou. Sem si říkal sou idioti. Furt říkají jak populace stárne a tak. Jako snížením mateřské tu populaci neomladí. Jestli chcou aby si lidi pořizovali dva a víc potomků, tak ta mateřská musí být aspon dvojnásobná než je ted. Jako když vidím kolik ty maminy na děti dostávají ted, to je jako výsměch, za to si skoro nic nepořídí.
|
|
Top |
|