|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
skaarks
|
Post subject: Otroci - kobold, hiran Posted: 19:35 12. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Quote: 3, NPC drowů a duergarů v Podtemnu (obchodníci, hostinští, mistři,..) s otroky nebudou komunikovat (ani obchodovat). 4, Otrok smí opustit území města pouze když doprovází pána. Samotný otrok mimo území města je považován za uprchlého.
Chtel bych se zeptat, jak je to s otroky ras: Hiran a Kobold Tyto rasy jsou z podtemna a pokud sem dobře pochopil, tak bývají z 99% otroky nějakých drowů. Přesto , když bych založil novou postavu takovéto rasy tak nebudu moct vůbec nic koupit, ani vyjít ven z města ?? To mi přijde pro tyhle rasy docela likvidační. Co se třeba stane, až přestane hrát nějaký jeho spolubojovník ? To pak bude odkázán na nakupování PC hráčů z nespřátelených drowích rodů , či duergarů ? Já osobně teď hraji dole kobolda, a byly časy, kdy jsem se logoval dole úplně sám ani nikdo znepřátelenej tam nebyl. Co mám jako teda dělat teď ? posedávat po hospodách, než se jiní drowové lognou ? Já chápu, že je to mířeno proti povrchňanům, kteří byli "zotročeni" , aby to nebyla dole pro ně jen procházka.. ale pro otroky, kteří nemají jinou šanci je to pro mne nepochopitelné. Btw: mam par bodiku v appraise skill. Kdyz nebudu moct vezt dialog s nakupcimi tak sou k XXXXX to dostanu reroll ? Nebo se jen budu divat na ten skill k nicemu ?
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 20:10 12. May 2010 |
|
|
jak to bude s otroky z podtemnových ras je zatím v řešení, to co bylo uveřejněno se týká v prvé řadě ras povrchu. Na druhou stranu, pokud hraješ otroka, těžko budeš hrát dlouhodobě bez pána, samotní otroci jsou jaksi beze smyslu.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 09:54 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
DenGrasse wrote: Na druhou stranu, pokud hraješ otroka, těžko budeš hrát dlouhodobě bez pána, samotní otroci jsou jaksi beze smyslu. Aha takze kdyz si udelam otroka, musim pocitat s tim, ze kdyz ostatni prestanou hrat, tak si mam postavicku rovnou smazat.. dobry no. Dobry vedet predem.
|
|
Top |
|
Garett
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 11:14 13. May 2010 |
|
|
skaarks wrote: DenGrasse wrote: Na druhou stranu, pokud hraješ otroka, těžko budeš hrát dlouhodobě bez pána, samotní otroci jsou jaksi beze smyslu. Aha takze kdyz si udelam otroka, musim pocitat s tim, ze kdyz ostatni prestanou hrat, tak si mam postavicku rovnou smazat.. dobry no. Dobry vedet predem. podle me spis zbehnes k jiny rodine, pokud ta tvoje zanikla...
_________________ Garett - vojak Temne legie, padl za Hag Grar Jalamyn - uznavany sperkar podtemna Vugdishnak - otrok se silou obra a inteligenci cajovyho pytliku a par dalsich...
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 11:24 13. May 2010 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Garett wrote: skaarks wrote: DenGrasse wrote: Na druhou stranu, pokud hraješ otroka, těžko budeš hrát dlouhodobě bez pána, samotní otroci jsou jaksi beze smyslu. Aha takze kdyz si udelam otroka, musim pocitat s tim, ze kdyz ostatni prestanou hrat, tak si mam postavicku rovnou smazat.. dobry no. Dobry vedet predem. podle me spis zbehnes k jiny rodine, pokud ta tvoje zanikla... Přijde mi to moc přehnané,ale vše se dá přece IC okecat,ale pokud budou DM za to killovat tak tady dole nebude jedinej otrok
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 14:53 13. May 2010 |
|
|
skaarks wrote: DenGrasse wrote: Na druhou stranu, pokud hraješ otroka, těžko budeš hrát dlouhodobě bez pána, samotní otroci jsou jaksi beze smyslu. Aha takze kdyz si udelam otroka, musim pocitat s tim, ze kdyz ostatni prestanou hrat, tak si mam postavicku rovnou smazat.. dobry no. Dobry vedet predem. Pokud to beres takhle, je asi zbytecne ti neco vysvetlovat, protoze ses uz predem rozhodl jak to bude. Pokud nad tim zkusis zauvazovat, treba te neco napadne. Hra otroka ma silna RP omezeni, to proste tak je. Jestli chces rict "ja si budu delat co chci i kdyz je to IC nesmysl a vy mi vlezte na zada", tak na to opravdu nejsme zvedavi. Pokud to rict nechces a mas zajem hrat dle relii a pravidel, jiste se najde zpusob jak muze postavicka "herne prezit" a staci treba domluva s DM, ktery uskutecni nejaky prodej ci jiny prechod k aktivne hrajici skupine. Proste aby drowove atd. nehrali a behal tu jen jeich otrok, je nesmysl.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 15:09 13. May 2010 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Hlavně pokud jsi typ osoby, který nesnese uhrání postavy, která se prostě musí slepě řídit rozkazem někoho výše postaveného, tak otroka nehraj, protože bys dost dlouho asi nežil. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 15:14 13. May 2010 |
|
|
Hraní otroka musí mít svá pravidla. Je to hodně specifická hra, která každému nesedne. K čemu by pak otrok byl, kdyby to byl jen drow nebo duergar se vzhledem kobolda?
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 15:31 13. May 2010 |
|
|
Pak se divíte, že otroka ( celkově tyhle rasy ), nikdo nehraje, když jim z už tak těžkýho hraní uděláte ještě větší HC.
_________________ "Pak by te mohlo neco zabit a nemuselo by mit ani nahozene stinove zabiti..." "Tady nešlo o zabijeni někoho v AFK - jak jinak chceš napsat že ho chceš omráčit, vezmeš ho zbraní po hlave (zabiješ) "
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 15:32 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Ja nechapu jak ste z toho vydedukovali, ze nechci hrat otroka a hlavne ze nemam rad, kdyz mi nekdo veli ? Spise mi prijde, ze men dole malo mlati.. schvalne nektere postavy provokuji a furt nic.. ja mam vyprasky opravdu rad, bavim se u toho (myslim ze par lidi co me zna vi o cem mluvim)
Me slo o to, ze kdyz prestane hrat moje rodina na treba 2 tydny, tak budu sedet jen v hospode, nebo si me koupi jina rodina. A co kdyz zase zacne hrat ta moje puvodni? to se jako encham odkoupit zpet, nebo delat ze se nic nedelo... asi v planne nadeji sedet v Olathu, ze se prece jen moje rodina i po 2 tydnech nehrani logne.
A to je ukazka z reality poslednich dnu. Asi 1 mesic zpatky sem byl jediny aktivne hrajici z Rorroku a ted se zase zacinaji logovat.. co kdyz zase prestanou ? Vcera sem mel stesti, ze nekdo byl loglej tak sem sel ven z mesta, ale jak dal ?? Jka muz upredpovedet, co bude za 2 tydny, kdyz to zavisi vice na ostatnich hracich ?
Podle me prave otroci davji podtemnu takovou tu hezkou vysaz, ze se tam nepotuluji jen drowove a duergari, ale ze clovek narazi i na neco jineho..
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 15:51 13. May 2010 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Tak pokud se jedná o domácího otroka, tak ten by mohl mít poněkud větší práva (např. římani některým otrokům dávali pravomoce na nákup, prodej a další jednání s jejich = pánovým majetkem). Zas je fakt ,že jiní než ti "loajální" otroci by utekli.
_________________ .
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 16:42 13. May 2010 |
|
|
skaarks: my jsme z toho nic nevydedukovali.
existují otrocké kasty, které otroky rozlišují, ovšem je jasné, že otroci, kteří se pohybují bez okovů a nespoutaní, automaticky náleží do té nejvyšší, tj. domácí / váleční otroci. Prostě posílat otroka samotného po městě je značné riziko, že o něj pán přijde.
Na druhou stranu, existují i dobrovolní otroci, ale z hlediska drowů / duergarů to znamená jen málo. Pro ně je to všechno jen podřadná havěť. Tj. ačkoli můžeme nějak dovymyslet setting pro tyto otroky, základní premisy se jen těžko změní. Možná by mohl existovat speciální otrocký trh nebo vetešník, který by s otroky obchodoval někdo v zapadlém koutě města, ale to si Tým ještě nechá projít hlavou.
Konstruktivní návrhy vítány, bezcílné pokřikování jak "to či ono nejde" je nanic.
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 16:59 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
DenGrasse wrote: Konstruktivní návrhy vítány, bezcílné pokřikování jak "to či ono nejde" je nanic. Rozumny navrh podle me: Zotrocenym otrokum (byvalym povrchannum) nechavat ty nove pravidla. Chapu, ze to nema byt vyltet dolu, proto jsou opatreni jasna. Otrokum "podtemnackym ras" prikazat : Nenosit ve mestech zbran, nepovysovat se atd... Jak sem nemel pana, vzdy sem to resil "fiktivnim" panem, ktery me posilal sbirat penize na jeho chlast (duergar), nebo drow ze me posila na bylinky. A podle me to spada do IC podtemna. Proc by nejaky pan se zahazoval sberem bylinek, kdyz muez poslat otroka. A je jasne, ze bylinky nerosotu ve mestech.. Navic rodily podtemnan nema kam utect, kdyby utekl, Drowove ci duergari ho drive nebo pozdeji stejne najdou a podle vypalene znacky se pozna puvodni majitel... Tedy "rodilym" podtemnanum dat jen pravidla (cervne neplati pro rodile otroky) 1, Postih na povrchu pro otroky je stejný jako pro ostatní rasy Podtemna 2, Otroci nesmí ve městech Podtemna nosit zbraně ani kouzlit. Výjimkou je když je přítomen jejich pán. Otrok s tasenou zbraní nebo vyvolávající kouzlo může být (a nejspíš i bude) bez varování usmrcen. 3, NPC drowů a duergarů v Podtemnu (obchodníci, hostinští, mistři,..) s otroky nebudou komunikovat (ani obchodovat). 4, Otrok smí opustit území města pouze když doprovází pána. Samotný otrok mimo území města je považován za uprchlého.5, Otroci musí plně respektovat své postavení jakožto otroků (tz. chování, oblečení a podobně musí odpovídat jejich postavení). Rovněž často mívají vypálené cejchy se znakem majitele na viditelných částech těla a tyto je zakázáno zahalovat.
Last edited by skaarks on 17:01 13. May 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:01 13. May 2010 |
|
|
Teoreticky vzato i kobold má kam utéct, pokud není dobrovolný otrok. Ale to že hraješ "bez pána" mi přijde trochu divné. Byl bych rád abys to zkonzultoval s DM Maku a nějak pořešil.
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:02 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Ale ja ted momentalne mam pana. jsem otrokem Rorroku.
|
|
Top |
|