|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Bahnak
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 19:10 11. May 2010 |
|
|
no, nápad by byl. Udělat TOPIC jen pro podtemňany, kde by nikdo nepřidával žádné příspěvky a jen by se v něm editovaly určité vztahy a dění v jednotlivých domech. Mohly by to editovat jen DMka, to je jasný. Něco na způsob: Rod BlaBla1: Momentálně nejsilnější rod ovládající chrám Xian a obchodní klany Rod BlaBla2: Mocensky ne příliš významný, spíše řemeslně založený klan. Rod BlaBla3: Otrokářský rod jež je ve velké vážnosti, momentálně ve sporu s rodem BlaBla2 Rod BlaBla4: zcela nevýznamný rod těšící se poslední době přízni chrámu. šeptá se o tom, že je velmi majetný a peníze pocházejí ze zisků z bordelů apod...
Nějak takhle, ale muselo by se do toho nějakému DMku či kronikáři chtít a pravidelně to spravovat. Taky je dole dost těžké říct co je to obecná informace, neboť každý rod má svoje IC informace a nic veřejného moc nezaznívá, případně zprávy jsou zkreslené vlastními špehy a dezinformátory... Prostě dění dole není jednoduchá věc a nevím jestli by ji prospělo nějaké standardizování.. Asi tak.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 19:18 11. May 2010 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
No tak třeba... když se řešilo poslání otrávených parfémů, tak jsme se dozvěděli, že N'Xial má návaznost na to květinářství ... teď plyne otázka - zjistilo se to až nějakým dalekosáhlým pátráním, nebo se to ví odjakživa? ... taky jsme zjistili, že N'Xial použila své moci k otevření nového Domu rozkoše (spíše obnoveného) svým vazalským rodem - bylo to tak i předtím?
Osobně jsem nehrál v podtemnu dost dlouho, abych dokázal určit, jak moc jsou takové informace známé... ale možná by se dalo říct obecně něco víc než jen
"máme tu X vládnoucích rodů, rod 1 od vzniku rodů vládne a drží nejsilnější posty v chrámové radě...víc ti neřeknu" (berte s nadsázkou, ale přesně tohle se dá bez pomoci DM a otravování hráčů sehnat jako info, se kterým můžete jít s postavou do hry)
_________________ .
|
|
Top |
|
Hassan
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 19:35 11. May 2010 |
|
|
sandoftime wrote: no tak jo no...
stejně vám nevěřím A kdo si? Ze tu tlachas o Arkenvirr!Ja za ne stale hraju jako clen rodiny a pokud vim stale mam pod sebou dva otroky!A to ze se na to ostatni Arkevirr vy....Za to ja nemuzu chapu ze kazdej ma naky povinosti vuci rodinam,praci,skole...Bohuzel ze by se nekdo vyjadril na foru Arkenvirr k tomu jak to s nim je to se nestalo!Ale jinak ano za sebe rikam rodina je stale funkci i kdyz jen castecne...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 10:34 12. May 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
fakt, kdo to vůbec je? Ten hráč tady neni dlouho a ví o Arrkenvirr víc než člen teamu a ještě mu nevěří, když člen temu řiká že to neni pravda... to postrádá logiku! 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 16:08 12. May 2010 |
|
|
Nalkanar wrote: OK, jen mi příjde divné, aby se každý hráč musel radit s DM, když vlastně postava žije před založením nějaký čas v Podtemnu a měla by mít podvědomí o určitých reáliích, které musí mít tím pádem i hráč, který to musí někde získat. Předpokládal jsem, že pro vás bude snazší dát určité základní informace do běžných rozhovorů, ale tak OK. To by předpokládalo, že existuje dlouhodobě udržovaný stav, který je pečlivě opečovávaný. Skutečnost je taková, že staré reálie Podtemna sice obsahovaly spoustu těchto informací, avšak mnohdy byly chaotické nebo nepříliš smysluplné. Nové reálie byly zavedeny nedávno a server se s touto změnou pořád ještě vyrovnává. Bahnak wrote: no, nápad by byl. Udělat TOPIC jen pro podtemňany, kde by nikdo nepřidával žádné příspěvky a jen by se v něm editovaly určité vztahy a dění v jednotlivých domech. Mohly by to editovat jen DMka, to je jasný. Něco na způsob: Rod BlaBla1: Momentálně nejsilnější rod ovládající chrám Xian a obchodní klany Rod BlaBla2: Mocensky ne příliš významný, spíše řemeslně založený klan. Rod BlaBla3: Otrokářský rod jež je ve velké vážnosti, momentálně ve sporu s rodem BlaBla2 Rod BlaBla4: zcela nevýznamný rod těšící se poslední době přízni chrámu. šeptá se o tom, že je velmi majetný a peníze pocházejí ze zisků z bordelů apod... Uf. Kdo by tohle hlídal a vymýšlel? To je práce na plnej úvazek,. kámo... Krom toho, tyhle informace NEJSOU obecně známé, klany si své know-how drží pod pokličkou. Chrám nikdo neovládá, v chrámu mají zastoupení všechny vznešené domy. Prosazují se ty, které najdou více spojenců, protože každý dům smí mít přesně 1 kněžku, která má hlasovací právo (buď v konkláve nebo v radě). Klanů existují tucty a klany řemeslníků a obchodníků nikdo neřeší, pokud se nějak nestanou mocnými a tím zajímavými pro vznešené domy v jejich hře o moc. Pak je jim třeba nabídnuto spojenectví, ale uvědomte si, že příslušníci vznešených domů stále pohlížejí na ostatní jako na podřadnou chátru. Nalkanar wrote: No tak třeba... když se řešilo poslání otrávených parfémů, tak jsme se dozvěděli, že N'Xial má návaznost na to květinářství ... teď plyne otázka - zjistilo se to až nějakým dalekosáhlým pátráním, nebo se to ví odjakživa? ... taky jsme zjistili, že N'Xial použila své moci k otevření nového Domu rozkoše (spíše obnoveného) svým vazalským rodem - bylo to tak i předtím? Odpověděl sis sám... a ta "návaznost" ještě nic neznamená. Zítra to nemusí být pravda.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:43 12. May 2010 |
|
|
to DenGrasse: Jop, souhlasm ja to bral jen jako napad, je mi jasný že tolik času na to nikdo nemá, ale řešení by to bylo, ale nemyslím si že by tu byl někdo tak hardcore že by to online spravoval a kutil... Osobně si myslím že IC sekce podtemna v pohodě stačí.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:47 12. May 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Na druhou stranu kdyby se takového kronikářského místa chtěl někdo ujmout... Bylo by to fajn.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:51 12. May 2010 |
|
|
To neni jen o kronikářském místě. Problém je ,že DM by se tomu museli přizpůsobovat a tady jde zejména o jejich invenci, co vymyslí. Nikomu nemůžeš vnucovat nějaký děj, apč to brzo každého otráví. Dějiny tvoří DM, Kronikáři tomu jen stanovují mantinely a učesávají to...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Xaarth
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 08:36 13. May 2010 |
|
|
Hrajte otroky, když se rodina ropadne uteče a pak se přidá k nové. 
|
|
Top |
|
Lenulasek
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 09:23 13. May 2010 |
|
|
Jistě, hra otroka je v dnešní době nanejvíš zábavná. Hrajte otroky! Radí vám to i DM. Schválně, kdo by byl ochoten hrát otroka za těch nových podmínek?
_________________ Sinkacha +++++++++++++ Beazyne +
Now you see me? Now you´re dead! - Duke Nukem
|
|
Top |
|
maku
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 14:54 13. May 2010 |
|
|
Lenulasek wrote: .... Například ten, kdo hodlá hrát otroka v podtemnu ! (zaměř se na slova "otrok" a "podtemno")Otrok v podtemnu vážně neslouží jako poznávací zájezd, otrok v podtemnu opravdu není drow albín, atd atd atd. Ok?
_________________ DM THALIE ICQ: 648-472-535 e-mail: mkubale@seznam.cz http://youtube.com/user/ThalieDrow
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:09 13. May 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Lenulasek wrote: Jistě, hra otroka je v dnešní době nanejvíš zábavná. Hrajte otroky! Radí vám to i DM. Schválně, kdo by byl ochoten hrát otroka za těch nových podmínek? právě že nikdo nemá bejt ochotnej hrát otroka! To neni hratelná rasa ale frakční postih, co na tom futr nechápete?.. stejně jako Maku na to upozornim, uvědomuješ si to slovo "otrok" ? Chytejte si lidi dál, jen si to piště na vaše gild foru a DM bude souhlasit nebo nesouhlasit, popřípadě se přijde podivat do hry.. ale otročení v podtemnu neni zájezd s trochou *mučení* ale trpění EDIT: platí u otroků z povrchu
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Lenulasek
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:50 13. May 2010 |
|
|
Krata wrote: Lenulasek wrote: Jistě, hra otroka je v dnešní době nanejvíš zábavná. Hrajte otroky! Radí vám to i DM. Schválně, kdo by byl ochoten hrát otroka za těch nových podmínek? právě že nikdo nemá bejt ochotnej hrát otroka! To neni hratelná rasa ale frakční postih, co na tom futr nechápete?.. stejně jako Maku na to upozornim, uvědomuješ si to slovo "otrok" ? Chytejte si lidi dál, jen si to piště na vaše gild foru a DM bude souhlasit nebo nesouhlasit, popřípadě se přijde podivat do hry.. ale otročení v podtemnu neni zájezd s trochou *mučení* ale trpění EDIT: platí u otroků z povrchu Tak fajn, beru. Tak ještě zavedte Karathským občanům daně.  Když už se tu mluví o hratelnosti a výnamech slov.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:52 13. May 2010 |
|
|
Nevim jak to souvisí s karathskejma daněma. Krom toho, občané Karathy daně samozřejmě platí.
|
|
Top |
|
Lenulasek
|
Post subject: Re: drowske rody Posted: 17:54 13. May 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: Nevim jak to souvisí s karathskejma daněma. Krom toho, občané Karathy daně samozřejmě platí. I hráči? Aha tak to potom jo. A není to přímo související. Krata na mě vyskočil se slovem otrok, já vyskočil s dvěma slovy Karathský občan.
|
|
Top |
|