Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:17 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Přírustek HP/level
PostPosted: 17:04 17. May 2010 
Mistr
 Profile

Ferove je snad i to, ze vsichni stejne hazou na HP.
Nevim proc to menit.

PostPosted: 17:10 17. May 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Arsen wrote:
Ale tak hody na útok sou proměnlivý po celou dobu hraní, ale životy si prostě nahodíš jen párkrát za celou dobu oproti tomu a aby byl někdo zvýhodněnej po celou dobu hraní, že si zrovna v tuhle dobu dobře hodil. Mě prostě přijde férový ,aby všichni dostávali max. hp..

PS : například hody při útoku sou furt něčím ovlivnovaný AB x AC ale čím je ovlivněný tohle ? jenom štěstím prostě...

Je to fair. Házej si všichni.

PS : Pokud je hod na útok ovliněnej AB, tak stejnětak je hod na HP ovliněnej odolností.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 17:30 17. May 2010 
Bůh
 Profile

Vem si to kuciku asi takhle.
Carodej ma 1k4hp, kdyz ten clovek pojede jen carodeje, tak za prvni 3lvl ma 12hp, dejme ho na 20lvl. A v prumeru bude mit cca 12 + (2,5 x 17) = (42,5), rekneme tedy 43 + tech 12 je 55. Takze nas Epic Mag ma 55zivotu. No jeden kritik obyc skreta na jeho smrt postaci.

jelikoz ale vim ze nwn kostka je "svina" pocital bych to takto: 12 + (2x17) = 12 + 34 = 46
Epic mág s 46zivotama :lol:

Ano mame i ruzne vychytavky: odolnost 14/+2, houzevnatost (+1hp)

Coz ve vysledku je +3 hp/lvl = +60hp/20lvl
Takze carodeje mame 46 + 60 = 106hp, hmm to uz nastesti ujde. Postaci cca aby prezil.

Ted me napada, nerikal tu nekdo ze zivoty jsou +/- vyrovnane? :lol: :lol:

EDIT: Srovnavat hody na utok a hp - fakt se mi zda zcestny.
Hod na hp mam rekneme 1/real tyden - a za ten real tyden kolik mam hodu na utok? Vazne nevim, to nepocitam, ale jejich neskutecne mnoho. Takze srovnavat tyhlety hody se mi nezda nejzdarilejsi. :wink:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 17:33 17. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
-darkvision- wrote:
Ted me napada, nerikal tu nekdo ze zivoty jsou +/- vyrovnane? :lol: :lol:

ano, ale to si vytrhnul z tematu :D

To se jednalo, ze srovnas-li napr. 2 stejne valecniky se stejnou odolnosti a stejnymi featy, budou mit +/- stejne zivoty na 20.lvlu. ne ze by jeden mel 150 a druhy 250 (i kdyz by tohle NWN kostka mohla dovolit)

PostPosted: 17:41 17. May 2010 
Urozený
 Profile

KaTo wrote:
sandoftime wrote:
kucik wrote:
Je to hra o náhodě a o hodech kostkou. To bys taky mohl mohl prosazovat, že se zrušej hody na útok a bude se brát vždycky 20.

no nwn to tak někdy dělá
Hehe...souhlasím, z pěti útoků, které na mě za jedno odpoledne šli od trollů, když se trhli tankovi, byli tři kritické (20) a dva potvrzené (a díky low HP (způsobené smůlou při lvlupech...a špatném buildu nezaměřeném na HP :twisted: ) postavičky v obou případech jen těsně nebyla smrtm, ale opravdu těsně :lol: ).
Mimochodem, "Take20" na útok mají jako kouzlo mágové :twisted: !

k tomu kouzlu, to není take 20 ale +20, tzn cap a k tomu ještě hod

PostPosted: 17:43 17. May 2010 
Urozený
 Profile

soryz a doublepost

možná by bylo teda i férové každému na dalším levelu náhodně vybrat nějaké povolání ve kterém se může vylevelovat, máme tu 23 classů, tak při každém lvl up hod 1k23 a náhodně zvolit povolání pro další postup

odůvodnění? je to přece hra, takže je to fair :) a budou si házet všichni takže je to fair

PostPosted: 17:48 17. May 2010 
Pomocník
 Profile

Teď se na to koukněme z druhý strany...Proč dostávat maximum životů. Já chci minimum. :wink:

PostPosted: 17:54 17. May 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
...

Nechápu, co jsi těma příkladama chtěl říct. Pokud se vrátim k tvému příkladu, wizna má hd 1d4. Přičemž polovinu dostane vždy.
Tedy na 20.lvl:
Minimum: 20*2hp = 40hp
maximum 20*4hp = 80hp
Průměr 60hp
Barbar:
Max 20*12hp = 240hp
Min 20*6hp = 120hp
avg 180hp
To jsou jednoduché počty. Pořád ale nerozumim, co z toho podle tebe vyplývá.

A srovnávat to můžeš s jakýmkoliv hodem. Třeba s hodem na Bluff. Ten taky neni tak častej a přesto nikdo neříká, že by se měl zrušit ;)

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 17:58 17. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

sandoftime: Nechápu proč obhajuješ nesmyslný návrh.

-darkvision-: To samé jako sandoftime, jen ještě vytrháváš věci z kontextu. Samozřejmě budou mít dvě postavy se stejným levlem, classem, odolností, featy atd. přibližně stejně HP. Mi je teda fuk jestli můj válečník bude mít na 20lv 280hp nebo 265hp. A to o kouzelnících s 50 hp, to je čistá demagogie, každý normální hráč kouzelníka má 3x více hp ještě před epic levely...

Myslím že tenhle topic je marný, neslouží k nějaké diskuzi nebo probírání smysluplných návrhů. Je to jen o tom, aby se"bylo kde hádat". Začínám mit pocit že kdyby tady někdo založil návrh s názvem proč na Thalii nejsou hovna modré tak by se tady našlo pár jedinců tvrdošíjné obhajující tento názor.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Last edited by Grunt on 17:59 17. May 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 17:58 17. May 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Nahazování životů je jednou z "core" charakteristik Thalie. Stejně byste mohli chtít aby se angličani vzdali čaje nebo skotové dud. :wink:

PostPosted: 17:59 17. May 2010 
Urozený
 Profile

Grunt wrote:
-darkvision-: To samé jako sandoftime, jen ještě vytrháváš věci z kontextu. Samozřejmě budou mít dvě postavy se stejným levlem, classem, odolností, featy atd. přibližně stejně HP. Mi je teda fuk jestli můj válečník bude mít na 20lv 280hp nebo 265hp. A to o kouzelnících s 50 hp, to je čistá demagogie, každý normální hráč kouzelníka mí 3x více hp ještě před epic levely...

tak to je blbost, preepic mága se 150hp jsem ještě neviděl, to nemají někteří mágové ani tam kde je take max životů

PostPosted: 18:02 17. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

sandoftime wrote:
Grunt wrote:
-darkvision-: To samé jako sandoftime, jen ještě vytrháváš věci z kontextu. Samozřejmě budou mít dvě postavy se stejným levlem, classem, odolností, featy atd. přibližně stejně HP. Mi je teda fuk jestli můj válečník bude mít na 20lv 280hp nebo 265hp. A to o kouzelnících s 50 hp, to je čistá demagogie, každý normální hráč kouzelníka mí 3x více hp ještě před epic levely...

tak to je blbost, preepic mága se 150hp jsem ještě neviděl, to nemají někteří mágové ani tam kde je take max životů

Asi se špatně koukáš. Stačí použít nějaké věci na odolnost, kouzla atd... a rázem muže mít kouzelník vzdálený od epicu i 180hp.

//sorr za OT

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

PostPosted: 18:04 17. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
to asi neznas trpaslik / +5odolnost si muze dovolit, bo stejne potrebuje jen IQ a odolnost
s houzevnatosti.

To i mag muze mit HP na 20 lvlu : 160 - 200 HP (bez predmetu a kouzel zvysujicich odolnost !! )

PostPosted: 18:06 17. May 2010 
Bůh
 Profile

Grunt wrote:
sandoftime wrote:
Grunt wrote:

Asi se špatně koukáš. Stačí použít nějaké věci na odolnost, kouzla atd... a rázem muže mít kouzelník vzdálený od epicu i 180hp.

//sorr za OT

Takze mag kterej bude maxovat odolnost misto inteligence? GL. Ukaz mi nekoho kdo takoveho maga hraje? :lol:

Jinak kuciku, chtel jsem jen poukazat na to, ze kdyby se dostavali max hp, nic by se tim nezkazilo. Dost hracu by to uvitalo, nekteri mozna ne, nevim, dle me spise kazdej hrac by to uvital. Vam se to mozna nelibi, ok, beru to.
Proc me to napadlo? Hmm, asi reakce na to jak jsou silnejsi dungy (coz ve me vyvolava touhu po vetsim hp :) ), nevim ted presne, protoze tu delam veci do skoly. Ale asi diky tomu.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 18:10 17. May 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Takového mága jsem hrál např. já, když už chceš příklad.

Ale k věci: volání po tom, aby se namaxovaly životy kvůli tomu, že už nemůžete sólovat všecny dungy, zcel ajistě NEBUDE vyslyšeno. Troufám si tvrdit, že tento názor je konečný.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]