|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Černý meč katastrof Posted: 21:40 06. Oct 2010 |
|
|
Dobrý večer, chci se optat na jedno kouzlíčko, myslím, že Rejty to asi očekával, že se ptát budu Jedna se o Černý meč katastrof - to jak to teď tento mečík má - je to konečná úprava? Pokad ano, proč tomu tak je? (defakto, co jsem si všiml, ho zraní každé npc, které má útok elementem, což v podtemnu je řekněme alespoň 1/3 npc.. V lepším dungu je zraní i fyzickým).
Je to kouzlo IX.kruhu, nemá až tak dlouhou dobu trvání a v jeho přítomnosti se nedá kouzlit jinak, bo se vám odvolá. -> Pokud je toto jeho finální úprava, byl bych raději, zda to mohu sdělit, za navrácení původního meče, bo tento je na epickém lvl nevyužitelný, tak jako mnoho dalších kouzel, pže npc maj vysokou výdrž, vůli apod.
Není to brečení, jen konstatuji a udávám pohled hráče, který hraje mága, hrával mága a hrávat bude.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 06:14 07. Oct 2010 |
|
|
Dle mě je to jen snaha týmu, aby mágové nesólovali dungy  . Ikdyž to vlastně můžou pořád, jen trochu jinak. A nebo se pletu? 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 09:24 07. Oct 2010 |
|
|
Myslím, že ta uprava je přehnaná. Meč v původní podobě byl vyborný strategický prvek se kterým nešlo solovat ani se na něj uplně spolehnout a do toho nemožnost kouzlit a cokoliv dělat - jen se soustředit na meč.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 09:26 07. Oct 2010 |
|
|
-RoF- wrote: Dle mě je to jen snaha týmu, aby mágové nesólovali dungy  . Ikdyž to vlastně můžou pořád, jen trochu jinak. A nebo se pletu?  Když máš dobrej build a hodně peněz, tak si můžeš sólovat třeba i s plechovkou ne? Jinak by mě zajímalo jak se to dělá s tím solováním na větších 22+ lvl prskavky. Ovládnutí přestává být v módě ne?
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 20:34 09. Oct 2010 |
|
|
Milý Týme, stále čekám na Vaše vyjádřeni. Děkuji
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 19:51 15. Oct 2010 |
|
|
Kouzlo je takto upraveno schválně. Meč jde nyní zranit (i tak má velkou redukci), ale výrazně se mu zvedly statistiky.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 19:54 15. Oct 2010 |
|
|
Rejty wrote: Kouzlo je takto upraveno schválně. Meč jde nyní zranit (i tak má velkou redukci), ale výrazně se mu zvedly statistiky. Hmm... asi se to nikde nezveřejní jaký má statistiky že?  já jen, že každej spell se dá najít na wiki a člověk pak ví, co ho čeká, ale takhle...
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 23:51 15. Oct 2010 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Jestli zde mohu vyjádřit svůj názor, tak si myslím že tato změna podstatně mění cíl jaký BBod mělo. Ten starej byl prostě lepší..
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 02:05 16. Oct 2010 |
|
|
Rejty wrote: Kouzlo je takto upraveno schválně. Meč jde nyní zranit (i tak má velkou redukci), ale výrazně se mu zvedly statistiky. Rejty nechci aby to vyznělo nějak rýpavě, na srazu jsme o tom kecali, ty víš že tento spell jsem hodně využíval. Ale musím říci, že ať tvrdíš že má redukce, nevím jaké, protože na epic lvl je prostě nevyužitelný. NPC ho dají na pár ran, než on je schopen i jim ty rány uštědřit. Takže můj názor je takový, že starý meč byl daleko lepší a alespoň splňoval funkci kterou měl. Tento nový, takto upraveny je zcela k ničemu a dá se srovnat, přirovnat k nějakýmu summonu na 9.kruhu kouzel. Takže nevyužitelný. Je to jen pohled hráče, který tento spell využíval hojně, takže vím o čem mluvím.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 09:22 16. Oct 2010 |
|
|
Zkusím ještě jeden pohled. Zkuste zhodnotit celou situaci. Remcáním na fóru, že byl starý meč lepší asi ničeho nedosáhnete. Starý meč prostě přišel o schopnost, která se týmu nelíbila. Tu asi zpět nedostane, meč se upravil a vám se úprava nelíbí. Tak předložte svoje vlastní návrhy řešení, který bude podložen reálnou úvahou z pohledu mechaniky nwn. Myslím, že tým je otevřený kompromisům. Stávající debata nikam konkrétně nemíří.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 12:52 16. Oct 2010 |
|
|
Oneiceone
Dobrá tedy, můj názor je takový, že meč jako tento spell byl založen za důvodem který míval a to byl tento:
Kouzelníci se na něm mohli vykouzlit a tím splňoval svojí funkci, jelikož jeho atributy byly dost malé a jelikož to je kouzlo 9.kruhu, tak mág/zaklínač ho má skoro na epickém lvl už, tak usuzuji, že na creepení asi těžko vznikl. Ano, má každej hit usmrcení na TO17 myslím, ted si uz nejsem jist, ale npc na které se chodí na levlech kdy ho mág/zaklínač má je skoro nevyužitelná, protože tyto npc to TO předčí již v základu.
Ať vemu jakýkoliv server, tak hlavně bossáci jsou vždy tuzí kořínci, mohu mluvit ted jen o Thalii a Demoně. Někteří jsou nejenom tuzí, ale uměj navíc i pekelný kouzlíčka. Tento meč se dal využít tak, že mág/zaklínač ho vyvolal a boss se na něm vykouzlil, pak mohla na bosse naběhnout parta, aniž by ji čekala serenáda růžných smrtících kouzlíček. Jedna z věcí proč míti mága/zaklínače v partě.
Jak je na tom meč nyní? : Každej element ho zraní. Redukce má jak píše Rejty, ale i tak vídám jak je zraňován za 20hp, při jeho 100+ hp mu daj 6ran a je death. Atributy má zvýšené, snad nebude vadit když je tu vypíšu: .. AC - 42 .. AB - 32/27/22/17 .. HP - 120 .. DMG - 3-18 + 13, 1d12elektrika, +5slashing .. a pak má jeste redukci a různé imky
Ano takto to vypadá že to je nadupaný mečík, ale v praxi to vypadá zcela jinak.
Chodit s tímto mečíkem na mykanoidy? Či podobné npc je zcela zbytečné. Ano nejsou z toho expy, ale myslim si, že takovyto spell 9.kruhu není určen k tomu chodit na low npc.
Mluvil jsem o praxi: Včera jsem byl ve hvozdu, chodím k nám do magickejch, chodím na salamandra (na povrchu vím o alchymistovi, pak v krynu na kočkodlacích, u doubkova vlkodlaci). Dříve se zde meč dával využít, dnes tomu tak není, proč, co mají tyto bossáci (kouzlící a samozřejmě to maj i jiní): .. Mordeik (1-2 kousky, takže meč je pryč) .. Ledová bouře (2 a meč je pryč) .. Odvolání přítelíčků (nebo tak něco čím se dá taky zapudit) .. Elementární štíty (meč se ihned rozseká) .. Vysoký DMG (takže meč je na 3-4rány v tahu) .. Vysoké atributy, takže meč je trefuje třeba jen na první dva útoky, někdy jen na jeden. .. A další jiná kouzlíčka ještě tam jsou, ale teď nedám z hlavy už.
Závěrem chci říci, že po úpravě která se tu stala, zde vznikly Dungeony, kteří jsou dělané pro partu 5lidí, různých povolání, kteří jsou dobře sehraní ještě. Při nynější alchymii, kdy skoro každé takovéto npc ma mordeik, ho hodí a 50%padá hra. Z toho 30% se logne v podsvětí rovnou. Některé tyto dungy jsou obzvlášt pekelná na kouzla, kor když ty npc maj kouzla i epická a nejedno a teď si vemte že takových npc máte 4u sebe. Jeho kouzlo Vám dá za 200hp a jsou na vás seslány 4. Vskutku by mě zajímalo jak tyto dungy má někdo chodit, když třeba tento meč byl upraven (podle mě velký zásah do toho všeho). A to nejsou ještě jediná kouzla která mají.
Moje řešení je, jak jsem popisoval výše. Navrátit ten starý meč. Nemyslím Rejty ten, který si upravoval ty, ale úplně ten základní s nižšíma atributama, ano sice nic netrefí a tak, ale alespoň splňuje funkci, kterou splňovat má (dle mě).
Toť asi vše, snad jsem zmínil vše a nic neopakoval.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 13:57 16. Oct 2010 |
|
|
A co druhý pohled?
Když si to tak vezmu, tak mág mohl být celou dobu v útočišti. Vyvolal ten starý meč a jen se díval. Nikoho nepotřeboval, dungy chodil sám.
Dle mě ta úprava je skrz to, aby mágové tolik nesólovali a brali sebou i někoho dalšího ....bojovníka například.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 14:02 16. Oct 2010 |
|
|
Přečti si to Rofe ještě jednou. CELÝ až dokonce. Třeba pak pochopíš, já nepíšu že chci solovat dungy. Toť vše
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 14:04 16. Oct 2010 |
|
|
-darkvision- wrote: Přečti si to Rofe ještě jednou. CELÝ až dokonce. Třeba pak pochopíš, já nepíšu že chci solovat dungy. Toť vše Ano a já ti píšu co sem většinou viděl.
|
|
Top |
|
White wolf
|
Post subject: Re: Černý meč katastrof Posted: 14:05 16. Oct 2010 |
|
|
-RoF- wrote: A co druhý pohled?
Když si to tak vezmu, tak mág mohl být celou dobu v útočišti. Vyvolal ten starý meč a jen se díval. Nikoho nepotřeboval, dungy chodil sám.
Dle mě ta úprava je skrz to, aby mágové tolik nesólovali a brali sebou i někoho dalšího ....bojovníka například. Cheche promin puxíku,ale myslim,že oba víme,že to cos ted napsal je blbost...... oba sme viděli jak krásně se dá vylootit prahvozd diky jednomu ovládnutýmu NPC a to celkem dlouho před lvlem 17.  Apropo původní meč rozhodně nebyl dost silnej na lootění v singlu.
|
|
Top |
|