|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 9 posts ] |
|
Author |
Message |
Tretas
|
Post subject: Bedničky 5+1 Posted: 16:43 22. Dec 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Zdarec, tož chtěl bych se vás optat, jestli máte někdo zkušenosti s bedničkama 5.1. Když si pustím hudbu, film v kompu (přes windows media player) tak mi fungují všechny bedničky. Ale když pustím hudbu z youtube, tak už se těm zadním nechce, jedou už jen ty dva přední. Máte nějaký návrh co s tím udělat nebo prostě youtube mi prostorový zvuk neposkytne?
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
supik
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 16:52 22. Dec 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Očekávat nativní 5.1 od youtube by asi bylo (prozatím) přehnané  Pokud nemáš v ovladačích ke zvukovce mixér který si s tímhle poradí (nebo si nezapneš nějaké pseudo 3d efekt), bude to pořád stereo. Ve wmp to nespíš jede proto, že si zvuk přehrávač mixuje ještě před tím než ho předhodí zvukovce (anebo v případě filmu má 5.1 nativní stopu).
_________________ Su'aco, další generická mrcha z Podtemna
Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 16:52 22. Dec 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Holt, když v tom videu ty kanály nejsou, tak nejsou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 16:55 22. Dec 2010 |
|
|
Já tomu nerozumím, dneska jsem se s tímhle druhem bedniček setkal poprvé. To znamená že prostě ta zvuková stopa, kterou chci přehrávat musí prostě podporovat ten prostorový zvuk? A jak to poznám, když si budu stahovat filmy/hudbu z netu?
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 17:34 22. Dec 2010 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Chele, mam taky 5,1 bedny a dřív když sem měl XPčka, tak sem měl na youtube taky jen dvě přední funkční a jinak u her a filmů všechny... ale teď co mam W7 tak mi to de i na youtube těch 5,1. Zkus dyžtak aktualizovat ovladače zvukovky.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 17:39 22. Dec 2010 |
|
|
V dnešní době už považujeme za samozřejmost, že každý zvukový záznam má levý a pravý kanál. V případě filmů (her atp) se pak řeší prostorovej zvuk, což znamená, že v té zvukové stopě máš třeba 5+1 kanálů pro měniče umístěný chytřejc po místnosti. Pokud nemáš potřebnej počet měničů, nebo to zvukovka neumí, spojí se ty kanály, abys o žádný zvuk nepřišel, ale holt to už nemáš prostorový. Takže z 5+1 se stane třeba stereo.
No a když máš doma 5+1 sestavu, ale ve zvukový stopě jsou jen level a pravej kanál, buď ti budou zbylý repráky mlčet(tvuj případ), nebo budou hrát dva a dva to samý(trochu inteligentnější ovladače), případně se může karta, nebo soft pokoušet o nějakou emulaci (náhražku) prostorovýho zvuku, ale to za moc nestojí.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 17:42 22. Dec 2010 |
|
|
Děkuju za pomoc. Zase jsem zas o něco chytřejší. Teď už jenom zkoušet co z toho vyždímu, jaké stáhnu ovladače.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 18:11 22. Dec 2010 |
|
|
No ještě k tomu zvuku. Ne vinou bedniček, ale kompu mi při větším zesílení vychází nepříjemné chrčení, nevíte náhodu jak to zastavit? Když vypnu zvuk v PC, tak bedny neškrčí, ale jinak jo.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Bedničky 5+1 Posted: 16:07 23. Dec 2010 |
|
|
To muze bejt imho spoustu veci. Od spatny stopy (over jestli u kazde hudby), pres zvukovku (pokud to nezvlada), kabely (delka a prurez), zesilovac a nakonec ani repraky nemusi zvladat spicky.
Takze zkus menit zdroje zvuku, zkontroluj kabely a konektory atp.
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 9 posts ] |
|