Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:42 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Craft - podtemno
PostPosted: 01:13 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Jenže my netlacháme a nehvězdičkjeme každou kravinu, my se snažíme v rámci možností hrát život našich postav, a nezlobte se na mě, ale pokdu je podle vás RP o tom, že paříte hru a situace v ní překládáte do RP jazyka, neřeknete jdem expit ale pojdme lovit, tak se nemáme o čem bavit.

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 01:14 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

RAGE ON

Zase tady melete už s prominutím totální sračky (omlouvám se za slovo které někomu pravděpodobně způsobí újmu, ale je pozdě a jsem utahaný, a tohle číst mě už trochu vytáčí :wall: )

Naše parta samozřejmě chodí do dungu, mlátí moby, a to celkem pravidelně. Ale ne pořád!

Na RP serveru jsme kvůli PRení, ne kvůli grindění. Proto se taky stane že prosedíme den v hospodě, zatímco kolem běhají paka stylem dung-sleep-dung-sleep, a není jim pomalu záhodno schovat si zbraň v Deis.

Celé tohle téma bylo o jedné jediné věci - jestli lze equip získat i příběhově, bez grindu, ale za jinou protislužbu/prachy/cokoliv/ vyquestěním.

Cokoliv dalšího se řešilo okolo, bylo výsledkem neznalosti / neschopnosti pochopit psaný text buď ze strany vaší, nebo naší.

Takže speciálně některé bych rád poprosil ať se vyvarují soudů co dělají nebo nedělají naše postavy, protože jestli je potkají v souhrnu deset minut za celý týden, vědí o nich s prominutím leda velké hovno (opět slabší povahy prominou, ale méně expresivnější slovo mě momentálně nenapadá)

RAGE OFF (a ještě jednou pardon)

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

PostPosted: 01:15 29. Dec 2010 
Poutník
 Profile

Upřímně? Věnujte se craftu, přitom RPěte a přitom dělejte spoustu dalších věcí... Nikdo nedostal nic zadarmo a nepamatuju si, že by někdo dostal něco za to, že se dokázal vplížit do milosti někoho jiného.

Co já si pamatuju armádu (a že jsem tam nějaký čas byl) v životě jsme nic nedostali (dobře krom odznaku, kde bylo vypsáno jaké máme zásluhy), ale to je tak vše. Všechno ostatní jsme si museli získat sami.

PostPosted: 01:18 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

říkal někdo že něco požadujeme? Já jsem se ptal zda je to možné, stačilo aby někdo kompetentní řekl Ne - možná - Ano a tím to mělo skončit, vážně jsme netoužil po debatě co se zde rozvinula.

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 01:20 29. Dec 2010 
Poutník
 Profile

Já neřekl, že něco požadujete, ale když už tady řešíte equip, máte v Cheelu, Charaxssu a Hagolu tunu obchodů, kde equip můžete nakoupit a to bez větších problémů.

PostPosted: 01:23 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Pročti si topic :-)

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 01:25 29. Dec 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Možná :mrgreen:

PostPosted: 01:30 29. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Hele co to tu zamknout? Jen se tu budeme dal hadat o kravinach, myslim ze bylo receno daleko vic nez melo.

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 01:32 29. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Silfein wrote:
Já neřekl, že něco požadujete, ale když už tady řešíte equip, máte v Cheelu, Charaxssu a Hagolu tunu obchodů, kde equip můžete nakoupit a to bez větších problémů.

Hele bez urazky... ale precti si to vlakno cele a poradne a teprve pak se vyjadruj, mozna bys pak pochopil, proc ty ktere otazky padly. A pokud to nepochopis, tak se nevyjadruj vubec...

nicmene ve zkratce:
1. zajimalo nas, zda craft je jedinou moznosti jak ziskat poradne itemy
2. bylo nam receno, ze v craftu jsou mnohem lepsi veci, nez ktere lze koupit
3. bylo nam receno, ze bez craftu tu budeme v haji
4. chteli jsme si tedy zjistit, jak velkou nezbytnosti ten craft je, coz uz se vicemene vyresilo...

PostPosted: 01:45 29. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

1. Podle toho čemu říkáš pořádný. Itemy se dají sehnat od obyčejných obchodů až po ty lepší obchody (dole to je démon - každej restart mění equip - dost rozmanitý, cena odpovídá síle itemu)
2. Ano jsou. V nynější době je craft zamýšlen tak, že pokad chcete UBER věc, musíte si ji sehnat od craftera - cizího či vlatního. UBER věci byly z obchodu staženy.
3. Budete věřit tomu co vám někdo nabulíkuje, nebo si to radši odzkoušíte sami? To je vaše volba.
4. Craft není nezbytnost, záleží to na tom, jak moc chcete mít silné postavičky.

PostPosted: 02:05 29. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

-speck- wrote:
1. Podle toho čemu říkáš pořádný. Itemy se dají sehnat od obyčejných obchodů až po ty lepší obchody (dole to je démon - každej restart mění equip - dost rozmanitý, cena odpovídá síle itemu)
2. Ano jsou. V nynější době je craft zamýšlen tak, že pokad chcete UBER věc, musíte si ji sehnat od craftera - cizího či vlatního. UBER věci byly z obchodu staženy.
3. Budete věřit tomu co vám někdo nabulíkuje, nebo si to radši odzkoušíte sami? To je vaše volba.
4. Craft není nezbytnost, záleží to na tom, jak moc chcete mít silné postavičky.

1. itemy ne prilis zaostavajici za temi z craftu, respektive tak dobre, aby bylo mozne si bez nejakych vetsich omezeni zajit obcas neco zrubat, mit slusnou sanci prezit i nejake to PvP, pripadne navstevu povrchu
2. jo, presne to jsme (ne)chteli slyset :)
3. jsou taci, co radi od zacatku vedi na cem jsou, navic pokud bychom tomu skutecne verili, tak tento topic nezakladame, zalozen byl proto, aby se nekdo (nejlepe kompetentni) vyjadril a my si mohli udelat obrazek o situaci
4. rekneme ze nam postaci nejaky prumer, nemusim byt nejhustci postava na serveru, ale zaroven nemam chut delat kazdemu nejakou podrztasku nebo rohozku, protoze jsem se venoval i jinym vecem, nez neustalemu crafteni

PostPosted: 09:10 29. Dec 2010 
Urozený
 Profile

Woxa wrote:
1. itemy ne prilis zaostavajici za temi z craftu, respektive tak dobre, aby bylo mozne si bez nejakych vetsich omezeni zajit obcas neco zrubat, mit slusnou sanci prezit i nejake to PvP, pripadne navstevu povrchu

Ano takovéto věci lze nakoupit od démona, při návštěvě povrchu pak záleží na jakou partu narazíte, existují party které vas rozsekají bez ptaní na nudličky a to díky vysoce epickým úrovním a top věcem z craftu které si za ty dlouhé měsíce a někteří roky vycraftili. Jak jsem již jednou psal ... téměř epické postavy co jsme měli v podtemnu se u démona vybavili z 80% a dokázali přežít ... teda pokud nenarazili třeba na Bua a jeho partu (ahoj Bu) nebo Arii a její nohsledy (ahoj Ario) atd..

2. jo, presne to jsme (ne)chteli slyset :)

V craftu jdou vyrobit lepší věci a to proto, že se vyrábí tak říkajíc na míru, zbraně se okouzlují specialitami proti x, různými elementy, ostrostí a jinými srandami a je možno si takto z craftu naskládat co zrovna postava/hráč považuje za nejlepší .... tohle je to nejdůležitější na craft (variabilita) oproti menšímu a omezenému výběru itemů z obchodů.

3. jsou taci, co radi od zacatku vedi na cem jsou, navic pokud bychom tomu skutecne verili, tak tento topic nezakladame, zalozen byl proto, aby se nekdo (nejlepe kompetentni) vyjadril a my si mohli udelat obrazek o situaci

K tomuto se nejspíš nikomu moc vyjadřovat nechce a to dle mého z několika důvodů:
1) Pokud by schválili "otevření zbrojnic a pokladnic nějakého domu" je téměř jisté, že se to časem vynese ven a vznikne další flame o DM supportu a podobných věcech, což popudí většinu hráčů na světě a to z celkem pochopitelných důvodů, které jsem psal už někde výše.
2) Pokud vám razantně řeknou ne tak z vašeho psaní chápu, že by jste to pocítili jako velkou obtíž a nejspíše by jste hrát v podtemnu nechtěli.

Dobře není ani jedno, ale jednou je tak svět zařízen a je vcelku hloupé ohýbat koncepci kvůli z prominutím několika hráčům, kteří ho nechtějí brát tak jak je. Myšleno fakticky, nikoli urážlivě.

4. rekneme ze nam postaci nejaky prumer, nemusim byt nejhustci postava na serveru, ale zaroven nemam chut delat kazdemu nejakou podrztasku nebo rohozku, protoze jsem se venoval i jinym vecem, nez neustalemu crafteni

Průměr lze v obchodech sehnat (obzvláště u démona), je nutno si velmi výrazně připlatit. Déle tu dlouhodobě fungoval institut autoQ kde se významní a velmi dobří hráči dostali k itemům slušných parametrů na základě rozvíjení vlastního příběhu postavy, za všechny vzpomenu třeba na Manaze (také tě zdravím ogare) ale i spousta dalších, takže pokud by se nejednalo o masové vybavování postav ale třebas o nějaký konkrétní hezký item tak nic nebrání fantazii a domluvě s DM. Nutno nepřehánět, vše nejspíše podléhá schvalování a nic se nemá přehánět, že jo. :wink:

Takže tak, všechny rody doteď se s tím musely poprat N´Abaři, R´rorroci, Z´Audaři, Arkenvirrové, (psáno jak pamatuji a s chybami za které se omlouvám předem) z nedrowských Pajšlíci, Duergaři, ale i samostatně hrající jednotlivci v podtemnu a všichni to nějak zvládli a hodně z nich zanechalo na Thalii stopu, takže opravdu nevidím žádný významný rozdíl mezi tím co bylo a co je nyní.

PostPosted: 13:58 29. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

diky, konecne vime, co jsme vedet chteli :)

PostPosted: 18:25 29. Dec 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Woxa wrote:
1. zajimalo nas, zda craft je jedinou moznosti jak ziskat poradne itemy
2. bylo nam receno, ze v craftu jsou mnohem lepsi veci, nez ktere lze koupit
3. bylo nam receno, ze bez craftu tu budeme v haji
4. chteli jsme si tedy zjistit, jak velkou nezbytnosti ten craft je, coz uz se vicemene vyresilo...

Ať to víš i od někoho kdo občas DMkuje podtemno:

1. Ne, craft rozhodně není jedinou možností jak získat kvalitní itemy.
2. Záleží na úhlu pohledu, z mého úhlu si troufám říct, že nejde o kvalitu, ale spíše o vlastnosti "ušité na míru". Rozhodně jsou craftové výrobky oproti obyčejnému obchodu velice specificky silné.
3. Nevím kým ti toto bylo řečeno, ale v žádném háji bez craftu nebudete.
4. Craft není nezbytný, navíc i v podtemnu jsou hráči co již craftí a vymámit z nich nějaký ten item za peníze už je na vás.

Pro rejpaly a flejmaře:
Možností jak získat item je dnes opravdu hodně. Rozdělení co mě tak napadá:
:arrow: Klasické itemy jdou zakoupit v klasickém obchodě.
:arrow: Vzácné lze zakoupit v dobrodruhově krámku (v podtemnu ekvivalent v cheel).
:arrow: Předměty na míru lze zakoupit od craftera či si je sám vycraftit.
:arrow: Dynamický loot nabízí další škálu itemů.
:arrow: V neposlední řadě lze nalézt a smontovat opravdu unikátní item z části nalezených artefaktů.
:arrow: A není to tak dávno, co jeden podtemňan po dořešení opravdu dlouhého Q obdržel "Questový ITEM", takže cestička může být i zde.
((nicméně dlouhé Questy tohoto typu jsou víceméně vzácností a jsou opravdovou odměnou pro velmi dobré hráče, zmíněný Q kupříkladu trval řádově tři týdny real a měl cca 10-15 epizod, byl časově vyčerpávající jak pro hráče tak pro DM a dopředu sám za sebe říkám, že pokud se v budoucnu rozhodnu něco takového podniknout, tak jedině pro plně fungující gildu se vším co k tomu patří))

PostPosted: 18:29 29. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Díky za vyčerpavající odpověd, myslím, že teď už se to fakt může zamknout, než se to zase nejak zvrtne :)

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]