Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 13:09 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 214  Next
Author Message
 Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI?
PostPosted: 12:45 18. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Nesouhlasím s úpravou zombíků v prahvozdu. Ten boss at ji má, ale proč to maj ty mobové, to nechápu. Zvedněte jim savy at to třeba ovládáme s 20% šancí nebo jim dejte nějaký SR , ale úplná imka je podle mě moc. Co maj teď asi dělat mágové bez party?

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 12:47 18. Jan 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Vám přijde normální, aby čaroděj ovládl na 15. - 17. levelu epickou potvoru, boostnul jí a vymlátit s ní celej prahvozd, aniž by se zapotil?

Reply with quote  

PostPosted: 12:50 18. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Řikám, zvyšte jim savy a dejte jim třeba SR at to neudělá wizard na 15 lvl. Mě přijde nenormální aby epick wizard co restuje jednou za 60 minut chodil jeden dung za rest bez party

-------

Reply with quote  

PostPosted: 12:52 18. Jan 2011 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Zvýšení savů nic neřeší. Když jim dám enormní savy, tak na ty potvory nebudou platit kouzla jako strach, drž osobu a podobný, který žádnou rovnováhu nerozhazujou.

Reply with quote  

PostPosted: 12:54 18. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Strach na nemrtvý? Drž osobu? Dyť tohle nikdo nepoužívá na takovýhle moby. A ty z předmětů nemaj zdaleka takové TO aby ho paralisovali apoň na 1

Edit: Myslel jsem, že tuhle úpravu uděláš až bude to o čem jsme debatovali na icq, ale do tý doby jsou teď mágové trochu odřízlí.

-------

Reply with quote  

PostPosted: 13:49 18. Jan 2011 
Mistr
 ICQ  Profile

tady by se chtělo zamyslet jestli vůbec team to kouzlo ovládání "chce". Pokaždé když se nějaká příšerka použije k expení, tak se to zatrhne. Tedy chceme mágy kteří běhají s ovladnutými, nebo nechceme? Jestliže si odpovíme "ne" kouzlo zrušíme nebo patřičně upravíme - dáme náhradu. Pokud odpovíme "ano" upravíme NPC tak aby si ho nemohl mág ovládnout na lvl na kterém nám to "vadí".
Je divné aby NPC bylo takové, že silou vůle se nenechá zlákat, ale vystrašíte ho jak malé děcko. Myslím že např hody na mysl by to vyřešily. Také neovládám kočkodlaka, protoře mam 10% šanci že to dokážu. Místo toho abych si vychechtal celej kruh kouzel, tak si radši počkám až budu silnější a jdu jinam.

Reply with quote  

PostPosted: 14:24 18. Jan 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Tam je potřeba nějak systémověji ošetřit ovládnutá zvířata. Je škoda úplně zakazovat ovládnutí, ale je zároveň blbost, aby mnohem slabší postava prošla nakonec dungu, ovládla bosse a nechala ho vymlátit všechny jeho poskoky.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:28 18. Jan 2011 
Šlechtic
 Profile

Přidám si taky svou trošku do chlívku :)

Dminate - hra magu i sorcek se při expení omezila na toto kouzlo.

Klasická struktura je:
Jdu po naučené trase pro pořadnou potvoru - Trol z pevnosti, Trolok z podtemna, Seveřana z Krynu - následuje utok na vše živé v dosahu s vemi, velmi malým rizikem oproti ostatním s velkým a snadným přísunem penez a zkuseností i přes postih. mám taky mága a až na vyjímky se kouzlu dominate vyhýbám, protože mi přijde přesílené a proti úsilí o teamovou hru.

Dost často jsem potkával celé skupinky hráčů expící s jedním mágem a to:
Ovládnutý trol v prahvozdu + socka + dalši 1 až 2 lidi všichhni v invisu koukají jak jim skáčou xp a vybírají poklady. kooperace se smrskla na to sledovat v dostatečném odstupu ovládnutého. to asi nebyl cil tvůrců hry. když měli na mysli kooperačku.

Přiznávám, že jsem jeden z práskačů, kteří zjistili se svým mágem možnost ovladnutí nemrtvého bosse v alwu a misto toho, aby s nim šli expit, ho propustili a nahlásili to jako možnou chybu.

Každá mince má své dvě strany - kouzlo dominate se stalo i trenem v oku GM a tak se čas od času potvůrka utrhne. problém je, že takový zásah při vší snaze GM o objektivnost nebude spravedlivý, protože následky takového uvolnění jsou zavislé namnoha okolnostech a zároveń nemůžou být GM všude. jednou tim nekoho zabijou, jednou se nic nestane atd.... tamhle si beha Serpah po povrchu s Trolokem a támhle právě umřela lamka s ledním medvědem, protže bylo GM zrovna tam..... Prostě objektivitu nelze zaistit.

Z tohoto důvodu se domnívám, že by bylo vhodné kouzlo dominate/control undead.... zmenít. Nejednoduším krátkodobým řešením je změit turny na kola. z hlediska dlouhodobého se dá vymyslet určitě zajímavější řešení. Na herní rovnováhu by však měl kolový systém okamžitý pozitivní vliv.

Objeví se tu námitky, že pak mág nemůže sólovat. To je úsměvné. Stále bude mít 80% přístupných lokací na expení. Může tohle říci barbar, válečník atd......? ne, nemůže.....

Oslabení kouzla Dominate a jemu podobných je dobrý krok pro podporu teamové hry a vyvážení povolání. A přes toto omezeí bude mag/socka stale nejsilnejsí postava do PVP. (Gror neni sorcka ale tele, toho mi netahejte do srovnání, že socku kazdej zabije :mrgreen: )

Reply with quote  

PostPosted: 15:42 18. Jan 2011 
Mistr
 ICQ  Profile

Gror má talent zabíjet vlastní lidi v parte :-).
Někdy je skutečně lepší si jít až do podtemna pro příšeru, která nahradí hráče a to nejen hitpointama kterejch má každá příšerka paradoxně 2x tolik co hráč na daném lvl :).
Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že válečník a barbar nemaj možnost solovat. Maj tu možnost ještě 3x větší s ohledem na druhy lektvarů které se dají sehnat. Oni se pak stanou tím neporazitelným monstrem plně pod svoji kontrolou a kdykoliv chtějí. Nemusí si nikam chodit a tahat pres deset lokací potvoru která má inteligenci houpacího koně. Tím neobhajuji kouzla ovládnutí. Určitě to chce nastavit tu správnou laťku.

Reply with quote  

PostPosted: 16:16 18. Jan 2011 
Rytíř
 Profile

tao kan wrote:
Gror má talent zabíjet vlastní lidi v parte :-).
Někdy je skutečně lepší si jít až do podtemna pro příšeru, která nahradí hráče a to nejen hitpointama kterejch má každá příšerka paradoxně 2x tolik co hráč na daném lvl :).
Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že válečník a barbar nemaj možnost solovat. Maj tu možnost ještě 3x větší s ohledem na druhy lektvarů které se dají sehnat. Oni se pak stanou tím neporazitelným monstrem plně pod svoji kontrolou a kdykoliv chtějí. Nemusí si nikam chodit a tahat pres deset lokací potvoru která má inteligenci houpacího koně. Tím neobhajuji kouzla ovládnutí. Určitě to chce nastavit tu správnou laťku.

Jak jsem ti již řekl a omluvil se ti ve hře .... Pokud jsi to zapoměl , zopakuju ti to : Bylo to nedorozumění a omlouvám se za to ... Peníze na ress jsem dal a expy ti koupit bohužel nemůžu ....

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 18. Jan 2011 
Mistr
 ICQ  Profile

XŠevyX wrote:
Jak jsem ti již řekl a omluvil se ti ve hře .... Pokud jsi to zapoměl , zopakuju ti to : Bylo to nedorozumění a omlouvám se za to ... Peníze na ress jsem dal a expy ti koupit bohužel nemůžu ....

nezlobím se, stane se. Pamatuji si vše. Nebudem to dál rozmazávat.

Reply with quote  

PostPosted: 16:32 18. Jan 2011 
Rytíř
 Profile

tao kan wrote:
XŠevyX wrote:

nezlobím se, stane se. Pamatuji si vše. Nebudem to dál rozmazávat.

Souhlasím ...

Reply with quote  

PostPosted: 22:29 18. Jan 2011 
Rytíř
 Profile

Derken- wrote:
Řikám, zvyšte jim savy a dejte jim třeba SR at to neudělá wizard na 15 lvl. Mě přijde nenormální aby epick wizard co restuje jednou za 60 minut chodil jeden dung za rest bez party

Jinak s tímhle bych souhlasil .... Je pravda že samotný Wizard si meditne jednou za 50-60min... a když si pude sám sólo bez ovládnutí tak to bude docela sranda. Jinak jsem rozhodně proti zkrácení doby trvání kouzla .... To vyjde potom nastejno , jako kdyby se kouzlo zrušilo úplně.

Reply with quote  

PostPosted: 22:39 18. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

XŠevyX wrote:
Derken- wrote:

Jinak s tímhle bych souhlasil .... Je pravda že samotný Wizard si meditne jednou za 50-60min... a když si pude sám sólo bez ovládnutí tak to bude docela sranda. Jinak jsem rozhodně proti zkrácení doby trvání kouzla .... To vyjde potom nastejno , jako kdyby se kouzlo zrušilo úplně.

Mě nepřijde 10 minut na 21 lvlu nějaký epický trvání na to že to ovládáme s 55% šancí a menší. Ano, upravte ty nemrtvý na tuhle dobu, ale imka je trochu přemrštěná myslím.

-------

Reply with quote  

PostPosted: 08:04 19. Jan 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Deset minut v reálu je asi hodina ve hře ne?

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 214  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]