Vážení a milí,
Založil jsem tenhle thread zcela proti pravidlům fóra, aby se tu pokud možno rozproudila věcná diskuse a ne flame. Opravdu mě nezajímá, jestli na srazu budou létat půllitry nebo za co ta Thalie vlastně stojí.
Dost mě mrzí, jak to dopadlo. Myslím si, že některé reakce byly zbytečně emotivní a agresivní.
Na staré Thalii jsem strávil hodně času a vypiplal si postavu na nějaký cca 16. level. Od spuštění nového fóra jsem zatím jediný přispěvatel (
viewtopic.php?f=38&t=3). A místo abych honil expy na nějakém jiném serveru, strávil jsme sobotní odpoledně psaním svého několikastránkového příspěvku.
Opravdu si tu někdo vážně myslí (Daanri, Rejty & spol.), že považuju Thalii za sračkoidní server, který je k ničemu ? A že se jen bavím házením špíny na něj a na tým ?
Ano, mohl jsme vše shrnout do nějaké jednoduché myšlenky, ale nechtěl jsem, aby někdo spekuloval, nakolik je co podložené. Paradoxně to dopadlo tak, že jsme dostal úplně stejnou odpověd, jako kdybych napsal tři věty.
Tedy ta nosná myšlenka:
Jsem všemi deseti pro podporu RP hry. Podle mě to ale spočívá především v práci DM a v podpoře nebojových činností na úrovni modulu (craft, trade, etc.).
Mám pocit, že úsilí Vás jako tvůrců světa se příliš zaměřilo na kvantitu (svět se spoustou lokací) na úkor hloubky (co se dá ve světě dělat).
Moje postava si dokázala vyrobit (resp. vyměnit) velmi silné předměty, měla spoustu peněz a často se stalo, že jsem na serveru byl skoro sám. Co se asi v takové situaci dá dělat, než jít někoho zabít ? A to přesto, že získané poklady pro mě neměly v podstatě žádnou cenu ...
To byl v taky důvod, proč jsem s tou postavou přestal hrát. V mém příspěvku je myslím spousta náznaků, jak by šlo svět upravit, aby se v něm takové postavy nenudily.
Co se týče systému XP, je to podlě mě klasický případ, kdy je vyléváno dítě s vaničkou. Je naprosto správné dávat hráčům XP za RP hru, ale nebude to fungovat opačně, tj. brát jim XP za non-RP hru.
Pokud něčemu věnuji významnou část svého život (tvorba Thalie) a někdo si dá práci a napíše mi strukturovaný text o 4 stránkách, který neobsahuje flame, ale (světe div se) předpoklady, analýzu, syntézu a závěr, bral bych to jako napřaženou ruku a ne jako urážku.
Živím se řešením problémů, takže asi bych dokázal pomoct jinak, než s toolsetem (Daanri). Popravdě ale musím přiznat, že moje chu´t do něčeho se pustit je po dnešku o něco menší ...
Mějte se fajn.
Sorrow1
P.S. Jako Sorrow mě zná opravdu hodně lidí a tady jsem pod tím jménem cca rok. Je ten nick skutečně takový problém ? Prostě se lidi stejných jmen čas od času potkají a pak si prostě říkají malej Petr / velkej Petr. Dal jsme si ke jménu obrázek, co mám všude na fórech - to má dostatečnou rozlišující schopnost, ne ?