|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 20:16 27. May 2008 |
|
|
ta poznámka s třetíma osobama je samozřejmě platná a problémová.
Nicméně stejnej nonsense je nepamatovat si, že támhle ten frajer mne zabil a dělat, že jako nic.
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 23:10 27. May 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Darien wrote: ... To uz je ale rozdiel, zabiju ta, svihas do podsvetia, to je ako keby som ti palicu rozmlatil niecim tvrdym  tiez by si si toho vela nepamatal (brat s rezervou).. zabity ma milion dovodov nepamatat si vraha, vrah nema jediny, leda by trpel nejakou chorobou.
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 23:18 27. May 2008 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
kucik wrote: Nesmej se, to je vazna vec. Vis jak by byl takovej plysak deprimovanej, kdyby si pamatoval vsechny, co zabil? Spis kolirkat byl zabitej za blby kecy a nekonecne dobry ciny? ROFL
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 05:46 28. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Kdybych někoho zabil a pak ho potkal tak bych se choval asi překvapeně a spíš se s nim pohádal nebo něco.. no bylo by divný kdych mu usek hlavu, rozžezal na kousky a on se za dva dny ukázal zas v plné kráse
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 10:09 28. May 2008 |
|
|
hmm... permku pro CvC? 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Morendred
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 12:22 28. May 2008 |
|
|
Krata wrote: Kdybych někoho zabil a pak ho potkal tak bych se choval asi překvapeně a spíš se s nim pohádal nebo něco.. no bylo by divný kdych mu usek hlavu, rozžezal na kousky a on se za dva dny ukázal zas v plné kráse Problem je v tom, ze ty kdyz nekoho zabijes, tak mas pocit viteze. Jenze v drtivy vecine pripadu se na to prijde a hrdelni zlocin je trestan popravou. V obydleny oblasti se na to prijde temner na 100% a v lese s mistni populaci hranicaru a drujdu v podstate taky. A protoze existuje magie a dokonce magie skola vesdby, tak nemuze byt problem vraha odhalit. Ale tahle cast RP se moc nehraje a proto jedinej strasak souboje je vlastni smrt, takze pokud ma nekdo silnou postavu, tak se souboje v podstate nemusi bat. A pokud nehraje serioveho vraha, tak ho justice nikdy hledat nebude.
_________________ Isabel
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 16:47 29. May 2008 |
|
|
Ohledne stinovych zraneni a toho co navrhoval Darien (tedy aby se pri CvC primarne neumiralo a kdo nema zapla skutecna zraneni sam nemohl byt v CvC zabit, ale jen omracen - pokud jsem to tedy pochopil spravne) jsem nemel nejakou dobu vyhraneny postoj.
Take se mi uprimne nelibi, ze v CvC by mely byt tak velke postihy na expy - rad bych bojoval v CvC casteji, protoze mne to bavi. Mam rad zajimave, narocne boje, vyzvy a podobne. Rad bych v tech bojich i prohraval, protoze i to mne kupodivu bavi (treba na turnaji jsem se hrozne smal, jak si mne nektere vyssi levely podaly), ale ty ztraty expu mi na to trochu berou chut.
Na druhou stranu dnes jsem se presvedcil, ze kdyby prosla ta "nemoznost" nekoho v CvC zabit, tak bych spokojeny nebyl. Jako Bu jsem se vracel do Ivory a ven zrovna pres prechod vychazel poraneny chlapek s kuklou na hlave a zbrani v ruce - nejak na BUa pusobil podezrele, kdyz jsou vsude ti drowove a tak vubec. Takze na nej zacal nejprve pokrikovat a gestikulovat (BU UGHR) a popobihal za nim a kdyz se ten chlap stale choval z BUova hlediska divne a nereagoval, tak do nej strelil sipku. No chlap se otocil, vrhl se na BUa a ten ho po kratouckem boji srazil na zem do bezvedomi.
Pak ho obvazal a ukazal mu, aby si chlap sundal kuklu. Ten se misto toho na BUa znovu vrhl a znovu skoncil na zemi. Stale bez jedineho slova nebo gesta z jeho strany. BU ho znovu obvazal a sel pryc s tim, ze ten chlap je zrejme blazen, ale nechtelo se mu ho zabijet. No chlapek prisel za BUem do Ivory a bez ohledu na straze a npc ho zase napadl - tam uz dostal vetsi tafku a umrel.
Ta smrt tam proste uz byla na miste, ten konflikt by se jinak tahl asi donekonecna.
Takze osobne budu pro zruseni nebo snizeni postihu za smrt v CvC (jo ja vim, je to jako ze nerp a podobny reci, ale mne by to bavilo vic a mam narok na svuj postoj). Ale moznost jineho hrace zabit a poslat do podsveti urcite nechat.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 16:55 29. May 2008 |
|
|
S tim moc nesouhlasim, snizis xp a uz tu nebude takovej strasak ze smrti a spis si myslim ze to povede ke stylu hrani ,,ala arena,, coz nikdo nechce.
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 16:59 29. May 2008 |
|
|
Xp ztrata za smrt at uz v dungeonu, CvC ci kdekoliv jinde se menit nebude.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:03 29. May 2008 |
|
|
Sorrow wrote: S tim moc nesouhlasim, snizis xp a uz tu nebude takovej strasak ze smrti a spis si myslim ze to povede ke stylu hrani ,,ala arena,, coz nikdo nechce. Možná by bylo teda dobrý říct, co se vlastně chce.... Myslel jsem, že tu chcete mít RP svět, ve kterém se ale jednotlivé skupiny spolu nebojí válčit, kde mohou vznikat konkrétní vztahy pozitivní i negativní a lidé se nebudou bát víc projevovat a hrát své role, protože se právě nebudou tak bát o své expy a víc si to užijou. Máme tu teď takovej typickej konflikt - já a třeba Damian ukazujeme, jak by se zmenšení postihu v PVP dalo využít pro větší hratelnost a zábavu a roleplay Oproti tomu zejména někteří DM či WB poukazují na to, že se to tu pak asi začne mlátit hlava nehlava. To jsou dva opačné póly a je otázka, který z nich, v jakém procentu výskytu je vlastně pravděpodobnější. Jestli ten pozitivní vyvažuje ten negativní nebo ne. Případně co se kolem toho dá udělat, aby se negativa snížila. Pro mne a pro jiné hráče znamená strach ze smrti v PVP - raději je vůbec nedělat. A to je dobře? Tak to tady chcete mít? Jestli jo, tak fajn. Pokud si DM team přeje, aby tu lidi spolu spíš radši nebojovali, tak OK, v tom případě je to nastaveno dobře.
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:03 29. May 2008 |
|
|
Sorrow wrote: S tim moc nesouhlasim, snizis xp a uz tu nebude takovej strasak ze smrti a spis si myslim ze to povede ke stylu hrani ,,ala arena,, coz nikdo nechce. To neni pravda, ze to nikdo nechce.  Tedy primo arenu v jeji zvrhle forme bych z toho delal nerad, ale mne osobne by caste CvC, pokud bych za nej nemel moc postihu na xp nevadilo. Naopak, mne tam vadi prave ten strasak strachu - protoze CvC je rp zalezitost a pro pobaveni, clovek jim nic neziskava. Kdyby za CvC byly expy, tak nereknu ani slovo. Takhle je to ale expove jasne ztratova zalezitost (bud nic neziskas nebo ztratis). S bojem s potvorama se to moc neda porovnavat, protoze na ty se IMHO vetsinou chodi kvuli expum nebo penezum. Z konfliktu s hracskymi postavami neni obvykle ani jedno, ani druhe (loot tu nejde). Tedy motivace je ciste zabava, za kterou se ale tvrde plati - pricemz jedna strana temer vzdy zaplati a hrozi tedy, ze bude nespokojena. Pokud nekdo rekne, ze zabava staci - no chodili by lidi na monstra, kdyby z nich nebyly ani expy, ani penize, ale stale tam slo umrit a expy ztratit? Asi moc ne... Konflikty mezi hracskymi postavami jsou zde ale zrejme do urcite miry zadouci. Nekdo psal, ze je to tu postavene na boji podtemna vs povrch. S tim nesouhlasim, je to podle mne jen jedna z dejovych linii a IMHO by ani nemela byt hlavni (navic povrch neni frakce a podtemno by take IMHO nemelo byt). Nicmene stale by hraci meli mit chut se do CvC poustet - a kdyz uz nejsou motivovani pozitivne (nemohou nic ziskat), nemusela by tam byt tak silna negativni motivace (IMHO). Pripadne zavest motivaci pozitivni - tedy napriklad platy tem, co se budou aktivne zucastnovat boju a chranit svou zemi, odmeny a vyhody, spolecenskou prestiz.... Zatim kdyz v CvC nejde nic rozumneho ziskat, proc se v nem tolik ztraci?
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:07 29. May 2008 |
|
|
Rejty wrote: Xp ztrata za smrt at uz v dungeonu, CvC ci kdekoliv jinde se menit nebude. Ja to respektuji. Stale zbyva moznost motivovat hrace k CvC pozitivne. Tedy aby za dobre provedene a zabavne CvC slo neco ziskat a naopak aby to nemotivovalo k zabijeni vyrazne slabsich postav.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:08 29. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Souhlasim s LDamienem, taky mě baví PVP ale do něj se asi jen tak nepustíme když se budem bát velké ztráty, a když z toho někdo udělá arenu tak by nmohl bejt trest ne? aspon by se profiltrovali ty Creepeři a Looteři co ani pořádně nehrajou RP (viz. Damienův příspěvek o zakuklenci)
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Erkwinn
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:13 29. May 2008 |
|
 |
Poutník |
|
|
Mno já bych na takové souboje navrhl Arenu, která by bylo přímo určeným místem pro souboje.Za vstup by se platilo. Při smrti by ztráta expů byla značně redukovaná.
Vím, že je trochu divné řešit konflikt tím, že se postavičky odeberou do Areny a tam si to vyříkají, ale aspon by se tam nebáli si to spolu vyříkat. A Arena by byla odlišená od všech ostatních lokací tím, že se tam ztratí při smrti třeba pětina expů.
_________________ Yorton "Válečné prasátko"-Trpasličí bojovník trpící silnou alergií na jablka.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Stínová zraneni Posted: 17:15 29. May 2008 |
|
|
Musím se smát, to co napsal Damián v tom posledním větším příspěvku na téma zisk a ztráta z boje proti NPC nebo proti hráči jsem téměř uplně stejně psal před dvěma dny Kucikovi na icq - asi hodinu. Zatímco ale zisk, který Kucik definoval jako sláva, pocit vítězství a tak podobně - byl takto dostačující, tak moje námitka, že tedy prohra, a z ní vyplývající ostuda, pocit porážky, nepříjemný pocit, že mne porazil jiný hráč - jako trest nestačí. Fakt zajímavé počty:) Když vyhraješ, musí ti stačit radost z výhry. Když prohraješ, přijdeš o pět nebo o kolik procent.... Jsem asi zakládající člen Ligy pro stínová zranění v CvC  )) 
Top |
|