Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 11:45 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Stínová zraneni
PostPosted: 20:16 27. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

ta poznámka s třetíma osobama je samozřejmě platná a problémová.

Nicméně stejnej nonsense je nepamatovat si, že támhle ten frajer mne zabil a dělat, že jako nic.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 23:10 27. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Darien wrote:
...

To uz je ale rozdiel, zabiju ta, svihas do podsvetia, to je ako keby som ti palicu rozmlatil niecim tvrdym :D tiez by si si toho vela nepamatal (brat s rezervou).. zabity ma milion dovodov nepamatat si vraha, vrah nema jediny, leda by trpel nejakou chorobou.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 23:18 27. May 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
Nesmej se, to je vazna vec. Vis jak by byl takovej plysak deprimovanej, kdyby si pamatoval vsechny, co zabil?

Spis kolirkat byl zabitej za blby kecy a nekonecne dobry ciny? ROFL

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 05:46 28. May 2008 
Bůh
 Profile

Kdybych někoho zabil a pak ho potkal tak bych se choval asi překvapeně a spíš se s nim pohádal nebo něco.. no bylo by divný kdych mu usek hlavu, rozžezal na kousky a on se za dva dny ukázal zas v plné kráse

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 10:09 28. May 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

hmm... permku pro CvC?
:mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 12:22 28. May 2008 
Obyvatel
 Profile

Krata wrote:
Kdybych někoho zabil a pak ho potkal tak bych se choval asi překvapeně a spíš se s nim pohádal nebo něco.. no bylo by divný kdych mu usek hlavu, rozžezal na kousky a on se za dva dny ukázal zas v plné kráse

Problem je v tom, ze ty kdyz nekoho zabijes, tak mas pocit viteze. Jenze v drtivy vecine pripadu se na to prijde a hrdelni zlocin je trestan popravou. V obydleny oblasti se na to prijde temner na 100% a v lese s mistni populaci hranicaru a drujdu v podstate taky. A protoze existuje magie a dokonce magie skola vesdby, tak nemuze byt problem vraha odhalit. Ale tahle cast RP se moc nehraje a proto jedinej strasak souboje je vlastni smrt, takze pokud ma nekdo silnou postavu, tak se souboje v podstate nemusi bat. A pokud nehraje serioveho vraha, tak ho justice nikdy hledat nebude.

Reply with quote  

PostPosted: 16:47 29. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ohledne stinovych zraneni a toho co navrhoval Darien (tedy aby se pri CvC primarne neumiralo a kdo nema zapla skutecna zraneni sam nemohl byt v CvC zabit, ale jen omracen - pokud jsem to tedy pochopil spravne) jsem nemel nejakou dobu vyhraneny postoj.

Take se mi uprimne nelibi, ze v CvC by mely byt tak velke postihy na expy - rad bych bojoval v CvC casteji, protoze mne to bavi. Mam rad zajimave, narocne boje, vyzvy a podobne. Rad bych v tech bojich i prohraval, protoze i to mne kupodivu bavi (treba na turnaji jsem se hrozne smal, jak si mne nektere vyssi levely podaly), ale ty ztraty expu mi na to trochu berou chut.

Na druhou stranu dnes jsem se presvedcil, ze kdyby prosla ta "nemoznost" nekoho v CvC zabit, tak bych spokojeny nebyl. Jako Bu jsem se vracel do Ivory a ven zrovna pres prechod vychazel poraneny chlapek s kuklou na hlave a zbrani v ruce - nejak na BUa pusobil podezrele, kdyz jsou vsude ti drowove a tak vubec. Takze na nej zacal nejprve pokrikovat a gestikulovat (BU UGHR) a popobihal za nim a kdyz se ten chlap stale choval z BUova hlediska divne a nereagoval, tak do nej strelil sipku. No chlap se otocil, vrhl se na BUa a ten ho po kratouckem boji srazil na zem do bezvedomi.

Pak ho obvazal a ukazal mu, aby si chlap sundal kuklu. Ten se misto toho na BUa znovu vrhl a znovu skoncil na zemi. Stale bez jedineho slova nebo gesta z jeho strany. BU ho znovu obvazal a sel pryc s tim, ze ten chlap je zrejme blazen, ale nechtelo se mu ho zabijet. No chlapek prisel za BUem do Ivory a bez ohledu na straze a npc ho zase napadl - tam uz dostal vetsi tafku a umrel.

Ta smrt tam proste uz byla na miste, ten konflikt by se jinak tahl asi donekonecna.

Takze osobne budu pro zruseni nebo snizeni postihu za smrt v CvC (jo ja vim, je to jako ze nerp a podobny reci, ale mne by to bavilo vic a mam narok na svuj postoj). Ale moznost jineho hrace zabit a poslat do podsveti urcite nechat.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 16:55 29. May 2008 
Mistr
 Profile

S tim moc nesouhlasim, snizis xp a uz tu nebude takovej strasak ze smrti a spis si myslim ze to povede ke stylu hrani ,,ala arena,, coz nikdo nechce.

Reply with quote  

PostPosted: 16:59 29. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Xp ztrata za smrt at uz v dungeonu, CvC ci kdekoliv jinde se menit nebude.

Reply with quote  

PostPosted: 17:03 29. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Sorrow wrote:
S tim moc nesouhlasim, snizis xp a uz tu nebude takovej strasak ze smrti a spis si myslim ze to povede ke stylu hrani ,,ala arena,, coz nikdo nechce.

Možná by bylo teda dobrý říct, co se vlastně chce.... Myslel jsem, že tu chcete mít RP svět, ve kterém se ale jednotlivé skupiny spolu nebojí válčit, kde mohou vznikat konkrétní vztahy pozitivní i negativní a lidé se nebudou bát víc projevovat a hrát své role, protože se právě nebudou tak bát o své expy a víc si to užijou.

Máme tu teď takovej typickej konflikt - já a třeba Damian ukazujeme, jak by se zmenšení postihu v PVP dalo využít pro větší hratelnost a zábavu a roleplay

Oproti tomu zejména někteří DM či WB poukazují na to, že se to tu pak asi začne mlátit hlava nehlava.

To jsou dva opačné póly a je otázka, který z nich, v jakém procentu výskytu je vlastně pravděpodobnější. Jestli ten pozitivní vyvažuje ten negativní nebo ne. Případně co se kolem toho dá udělat, aby se negativa snížila.

Pro mne a pro jiné hráče znamená strach ze smrti v PVP - raději je vůbec nedělat. A to je dobře? Tak to tady chcete mít? Jestli jo, tak fajn. Pokud si DM team přeje, aby tu lidi spolu spíš radši nebojovali, tak OK, v tom případě je to nastaveno dobře.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 17:03 29. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Sorrow wrote:

To neni pravda, ze to nikdo nechce. :wink: Tedy primo arenu v jeji zvrhle forme bych z toho delal nerad, ale mne osobne by caste CvC, pokud bych za nej nemel moc postihu na xp nevadilo. Naopak, mne tam vadi prave ten strasak strachu - protoze CvC je rp zalezitost a pro pobaveni, clovek jim nic neziskava. Kdyby za CvC byly expy, tak nereknu ani slovo. Takhle je to ale expove jasne ztratova zalezitost (bud nic neziskas nebo ztratis).

S bojem s potvorama se to moc neda porovnavat, protoze na ty se IMHO vetsinou chodi kvuli expum nebo penezum. Z konfliktu s hracskymi postavami neni obvykle ani jedno, ani druhe (loot tu nejde). Tedy motivace je ciste zabava, za kterou se ale tvrde plati - pricemz jedna strana temer vzdy zaplati a hrozi tedy, ze bude nespokojena. Pokud nekdo rekne, ze zabava staci - no chodili by lidi na monstra, kdyby z nich nebyly ani expy, ani penize, ale stale tam slo umrit a expy ztratit? Asi moc ne...

Konflikty mezi hracskymi postavami jsou zde ale zrejme do urcite miry zadouci. Nekdo psal, ze je to tu postavene na boji podtemna vs povrch. S tim nesouhlasim, je to podle mne jen jedna z dejovych linii a IMHO by ani nemela byt hlavni (navic povrch neni frakce a podtemno by take IMHO nemelo byt). Nicmene stale by hraci meli mit chut se do CvC poustet - a kdyz uz nejsou motivovani pozitivne (nemohou nic ziskat), nemusela by tam byt tak silna negativni motivace (IMHO). Pripadne zavest motivaci pozitivni - tedy napriklad platy tem, co se budou aktivne zucastnovat boju a chranit svou zemi, odmeny a vyhody, spolecenskou prestiz....

Zatim kdyz v CvC nejde nic rozumneho ziskat, proc se v nem tolik ztraci?

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Reply with quote  

PostPosted: 17:07 29. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Rejty wrote:
Xp ztrata za smrt at uz v dungeonu, CvC ci kdekoliv jinde se menit nebude.

Ja to respektuji. Stale zbyva moznost motivovat hrace k CvC pozitivne. Tedy aby za dobre provedene a zabavne CvC slo neco ziskat a naopak aby to nemotivovalo k zabijeni vyrazne slabsich postav.

Reply with quote  

PostPosted: 17:08 29. May 2008 
Bůh
 Profile

Souhlasim s LDamienem, taky mě baví PVP ale do něj se asi jen tak nepustíme když se budem bát velké ztráty, a když z toho někdo udělá arenu tak by nmohl bejt trest ne? aspon by se profiltrovali ty Creepeři a Looteři co ani pořádně nehrajou RP (viz. Damienův příspěvek o zakuklenci)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 17:13 29. May 2008 
Poutník
 Profile

Mno já bych na takové souboje navrhl Arenu, která by bylo přímo určeným místem pro souboje.Za vstup by se platilo.
Při smrti by ztráta expů byla značně redukovaná.

Vím, že je trochu divné řešit konflikt tím, že se postavičky odeberou do Areny a tam si to vyříkají, ale aspon by se tam nebáli si to spolu vyříkat.
A Arena by byla odlišená od všech ostatních lokací tím, že se tam ztratí při smrti třeba pětina expů.

Reply with quote  

PostPosted: 17:15 29. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Musím se smát, to co napsal Damián v tom posledním větším příspěvku na téma zisk a ztráta z boje proti NPC nebo proti hráči jsem téměř uplně stejně psal před dvěma dny Kucikovi na icq - asi hodinu.

Zatímco ale zisk, který Kucik definoval jako sláva, pocit vítězství a tak podobně - byl takto dostačující, tak moje námitka, že tedy prohra, a z ní vyplývající ostuda, pocit porážky, nepříjemný pocit, že mne porazil jiný hráč - jako trest nestačí.

Fakt zajímavé počty:) Když vyhraješ, musí ti stačit radost z výhry. Když prohraješ, přijdeš o pět nebo o kolik procent....

Jsem asi zakládající člen Ligy pro stínová zranění v CvC :))) :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]