|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 11 posts ] |
|
Author |
Message |
Bulvic
|
Post subject: Animal Empathy Posted: 12:08 16. Dec 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Ahoj, mám postavu rangera a zdá se mi, že zlobí tenhle skill. Několikrát se mi stalo, že jsem vlezl do lokace, kde některá zvířata na mě byla agresivní, některá ne. Agresivní zaútočila, utekl jsem do míst, aby to neviděla ta neagresivní, zabil agresivní a vrátil se k neagresivním. Ta ačkoliv se pořád jevila, že nebudou útočit (modrá "aura") tak mě sprachsprostě napadla. Dále se někdy stane, pokud jsem s někým v partě, tak se tento skill přenáší i na ně, ale vypadá to, jako by si každý char házel na AE zvlášť a ne jen já, který ho mám. Potom nastávají situace, kdy ranger v pohodě pochoduje kolem smečky vlků, ale někteří se snaží zavěsit parťákům na krk, jiní jsou v pohodě u jiného člena party to jsou zas jiní jedinci. Také je nepříjemné, jak dochází k prodlení, než se projeví tento skill. Pokud vlezu někam, kde je zvíře u přechodu, tak mi hned chce uštědřit hryzanec, pokud se mi před ním ale podaří zdrhnout, může se stát i neagresivním a pak za mnou už asi utíká jen ze zvědavosti(follow efekt). Kolikrát se mi ale stalo, že i když se mu změnila "aura" na modrou, tak mě stejně hryzlo. Další věc je, pokud projdu lokací, kde jsou třeba tygři, jsou neagresivní, podrbu si je, hodný kočičky. Dostanu se do další lokace, kde jsou např. ogři, dají mi klepec, jentaktak je pobiju a vracím se pomlácený zpátky. Najednou ale z těch milých kočiček jsou vraždící bestie a jdou po mě... Napadlo mě, jestli by třeba nešlo tento skill udělat, aby se dal vypnout/zapnout. Prostě ranger by se jednou chová tak, aby zvířata k němu přistupovala přátelsky, jindy ne. Mohl bych pak nastavit své chování, abych věděl, co od zvířat čekat a už by záleželo jen na dovednosti v tomto skillu, jak se bude dařit, pokud ho budu chtít použít.
Omlouvám se, že jsem se tolik rozepsal, možná by se tento příspěvek hodil spíš do dotazů na mechaniku hry, ale mám pocit, že tam nějaký brouček bude. Díky, pokud tomu někdo věnuje čas. B.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 14:30 16. Dec 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Mno...jo. popsaný chování je prostě způsob, jakym to funguje 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Bulvic
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 15:50 16. Dec 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Hmm, tak pokud je to takhle správně, šlo by udělat vypínání tohohle skillu, aby char mohl vědět na čem je?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 16:08 16. Dec 2009 |
|
|
Přijde mi to jednak trochu pracný a potom mi neni moc jasnej smysl. K čemu ti bude dobrý, že na tebe zaútočej zvířata, která by normálně neútočila? Jestli je zvíře přátelské, nebo nepřátelské, imho není takový problém poznat už od pohledu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Bulvic
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 11:49 17. Dec 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
No jde mi hlavně o to, že by se tím eliminovala chyba, kdy na mě, nebo na parťáka útočí zvíře které vidíme s modrou "aurou". Pokud bych tento skill nechtěl použít, bylo by vše jasné. Postava by se chovala tak, aby u zvířat nezpůsobovala sympatie a parťáky by nevystavovala neočekávanému nebezpečí.
|
|
Top |
|
Xantipa
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 13:20 17. Dec 2009 |
|
 |
DM Thalie |
|
Joined: 19:38 28. Jan 2008 Posts: 364 Location: všudezdejší
|
Kdyz uz se resi animal empathy, slo by udelat to, aby si hazela v lokaci cela skupina zvirat najednou a ridila se jednim hodem?
Totiz jde o to, ze kdyz s druidem nekam vlezu a 10 zvirat z 12ti si hodi a jsou modre a neutoci, tak dva po mne vyjedou, jedno ochocim a pak ten posledni na mne zautoci a prepne ostatni take na utok. Tim padem se nakonec zvirata vyvrazdi mezi sebou jen proto, ze tam druid vlezl. Takhle pokud by se cela skupina ridila jednim hodem tak bud budou vsichni nepratelsky nebo vsichni pratelsky, ale nebudou se vrazdit navzajem. Myslim, ze by to pomohlo i rangerum.
_________________ Xantipa
http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG
|
|
Top |
|
Xantipa
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 13:28 17. Dec 2009 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
Bulvic wrote: No jde mi hlavně o to, že by se tím eliminovala chyba, kdy na mě, nebo na parťáka útočí zvíře které vidíme s modrou "aurou". Pokud bych tento skill nechtěl použít, bylo by vše jasné. Postava by se chovala tak, aby u zvířat nezpůsobovala sympatie a parťáky by nevystavovala neočekávanému nebezpečí. Zvirata "modraji" az po kole, co vejdes do lokace, pokud si te targetnou driv nez zmodraji tak uz automaticky provadi utoky modri. Takze pokud to jde a nejsou hned u prechodu vyplati se chvilku pockat. Proto je treba aby do lokace vchazel prvni nekdo, kdo ma animal empathy a az pak jeho partaci.
http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 14:31 17. Dec 2009 |
|
|
To sgrupování těch hodů by rozhodně chtělo časem vyřešit. Jen teď holt nevim co dřív.
|
|
Top |
|
Bulvic
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 16:07 17. Dec 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Xantipa wrote: Zvirata "modraji" az po kole, co vejdes do lokace, pokud si te targetnou driv nez zmodraji tak uz automaticky provadi utoky modri. Takze pokud to jde a nejsou hned u prechodu vyplati se chvilku pockat. Proto je treba aby do lokace vchazel prvni nekdo, kdo ma animal empathy a az pak jeho partaci. Jasně, tohle chápu, ale stalo se mi, že na mě několikrát zaútočilo i "modré" zvíře, které bylo někde dál. Většinou to bylo po tom, co mě napadlo nějaké agresivní, ale v místech, kde to tohle "hodné" nemohlo vidět. To je potom nepříjemné, že ho musím i naklikávat natvrdo na útok. Kucik: Chápu, já jsem doufal, že by tahle věc nemusela být tak složitá a vyřešilo by to spoustu věcí, škoda. Upřímně řečeno jsem si dával naději, že v nejlepším případě by nebylo těžké tenhle skill předělat třeba do nějakého předmětu. Dvě možnosti použití - dominate/undominate, nebo neútočení zvířat. Jen ještě na jednu věc jsem si vzpoměl, pokaždé, když dám "undominate", tak je zvíře automaticky agresivní, to mi přijde taky celkem nelogické.
|
|
Top |
|
Xantipa
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 11:58 18. Dec 2009 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
Bulvic wrote: Xantipa wrote: Zvirata "modraji" az po kole, co vejdes do lokace, pokud si te targetnou driv nez zmodraji tak uz automaticky provadi utoky modri. Takze pokud to jde a nejsou hned u prechodu vyplati se chvilku pockat. Proto je treba aby do lokace vchazel prvni nekdo, kdo ma animal empathy a az pak jeho partaci. Jasně, tohle chápu, ale stalo se mi, že na mě několikrát zaútočilo i "modré" zvíře, které bylo někde dál. Většinou to bylo po tom, co mě napadlo nějaké agresivní, ale v místech, kde to tohle "hodné" nemohlo vidět. To je potom nepříjemné, že ho musím i naklikávat natvrdo na útok. Kucik: Chápu, já jsem doufal, že by tahle věc nemusela být tak složitá a vyřešilo by to spoustu věcí, škoda. Upřímně řečeno jsem si dával naději, že v nejlepším případě by nebylo těžké tenhle skill předělat třeba do nějakého předmětu. Dvě možnosti použití - dominate/undominate, nebo neútočení zvířat. Jen ještě na jednu věc jsem si vzpoměl, pokaždé, když dám "undominate", tak je zvíře automaticky agresivní, to mi přijde taky celkem nelogické. Ano, to mi take prijde nelogicke, po tom co pustim zvire, vzdy na mne zautoci, tedy pokud nedostane strach, ale to je uz jina... Pokud ho ochocim a pustim mohlo by si tedy alespon znova hodit nez bude agresivni?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Animal Empathy Posted: 12:12 18. Dec 2009 |
|
|
Já si nejsem, jistej, co se tam přesně děje při vypuštění zvířete. Pravděpodobně se mu jen automaticky změní frakce. Teď záleží, jestli je tam nějakej podchytitelnej event, s kterym by šlo něco dělat.
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 11 posts ] |
|