|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
artaxas
|
Post subject: Craftové šaty Posted: 17:56 24. Jan 2010 |
|
|
Zdravíčko, chtěl bych se optat na craftové šaty. Omlouvám se jestli se to už někde řešilo, ale prostě sem to přehlídl. Jde o to, že všechny šaty s jakkýmkoliv kamenem kromě legendárních s rubínem jsou v podstatě k ničemu. Legendární s rubínem mají tyto vlastnosti: +5 pohltí 5 hp, +5 OC, +6 výcvik, 20 odolat oheň, přičemž šaty z velmistrovské kůže s tím samým kamenem jsou už leda do odpadu: +5 pohltí 5 hp, -2 obratnost, +1 OC. Otázka teda zní takhle: je to záměrně ?
_________________ Lorne malvo karathský strážný, lučištnik, hraničář
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 19:23 24. Jan 2010 |
|
|
Taky mě docela zaskočili ty šaty a zbroje. Mistrovská je třeba jen +1 OC... kámen si nepamatuji. Možná jde o oslabení mágů, DM ví...
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
Směsice všelijakých postaviček, které hraju podle nálady.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 20:43 24. Jan 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Jedna se o saty nebo o robu? To jsou dva rozdilne pojmy totiz. Pokad o robu, tak je to divne, pokad se ale opravdu jedna o saty, tak v poradku. Nikdo nebude bojovat v satech a hlavne saty jsou saty, spolecenske obleceni.
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 20:50 24. Jan 2010 |
|
|
Roba a šaty spadají v krejčařině pod jedno ne?
_________________ Earania Rastailo - profesionální servírka, pracovitá krejčová, ale hlavně Juanina kněžk. Ex-ředitelka sirotčince.
Rerithien Gweth - zrzavá elfkaa, bývalá žebračka, zámečnice a nynější umělkyně hledající práci
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 21:14 24. Jan 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Dost mozna se budou predelavat. Saty byly asi trochu spichnuty horkou jehlou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 21:21 24. Jan 2010 |
|
|
Pobavilo mě když jsem ušila šaty z jednoduché kůže a měli -5 nebo -6 OC 
|
|
Top |
|
artaxas
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 22:11 24. Jan 2010 |
|
|
Necrooo wrote: Jedna se o saty nebo o robu? To jsou dva rozdilne pojmy totiz. Pokad o robu, tak je to divne, pokad se ale opravdu jedna o saty, tak v poradku. Nikdo nebude bojovat v satech a hlavne saty jsou saty, spolecenske obleceni. Z hlediska craftu a systému je to totéž.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 11:45 25. Jan 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
artaxas wrote: Necrooo wrote: Jedna se o saty nebo o robu? To jsou dva rozdilne pojmy totiz. Pokad o robu, tak je to divne, pokad se ale opravdu jedna o saty, tak v poradku. Nikdo nebude bojovat v satech a hlavne saty jsou saty, spolecenske obleceni. Z hlediska craftu a systému je to totéž. Tak to se omlouvám, myslel jsem že to je oddělené. Přeci jen v tomto řemeslu nevynikám 
|
|
Top |
|
Xantipa
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 14:57 25. Jan 2010 |
|
 |
DM Thalie |
|
Joined: 19:38 28. Jan 2008 Posts: 364 Location: všudezdejší
|
Take bych se primluvila o napravu vlastnosti u craft vyrobku krejciho: saty a pak zbroje (jednickova az trojkova)
Protoze saty i zbroje z legendarni kuze maji zakladni AC +5 (dalsi vlastnosti jsou asi podle kamene), ale vsechny vyrobky z levnejsich kuzi (velmistr, mistr, kvalitni, lepsi a obycejna) maji AC 1 az -5, tim padem se velmi divim, kdyz NPC krejci prodava mistrovske i velmistrovske zbroje (ty jednickove az trojkove) a maji rozumne AC.
Timto zpusobem jak to ted funguje to vidim spise tak, ze jsou v nevyhode postavy do 22 levelu, ktere potrebuji mit zbroj nebo saty, ktere neomezuji obratnost.
_________________ Xantipa
http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG
|
|
Top |
|
Modrovousice
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 17:34 25. Jan 2010 |
|
|
Také mi přijde nelogické ušít zbroj s OC1 a následně nalepit šutr který způsobí že celkový bonus OC je -4  .
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 17:37 25. Jan 2010 |
|
|
Ehm.. a přijde ti logické na ně nalepit šutr, který způsobí, že mají OC +4? 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Xantipa
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 17:53 25. Jan 2010 |
|
 |
DM Thalie |
|
Joined: 19:38 28. Jan 2008 Posts: 364 Location: všudezdejší
|
DenGrasse wrote: Ehm.. a přijde ti logické na ně nalepit šutr, který způsobí, že mají OC +4?  rada bych na to reagovala a uvedla to na pravou miru: Mne osobne prijde nelogicke, ze u NPC krejciho jsou zbroje z mistrovske kuze a velmistrovske kuze a maji AC +2 +3 a stejne kvalitni z craftu maji AC v minusu.
_________________ Xantipa
http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG
|
|
Top |
|
artaxas
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 18:46 25. Jan 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: Ehm.. a přijde ti logické na ně nalepit šutr, který způsobí, že mají OC +4?  Dobrá hláška, ale takhle bychom tu mohli řešit spousty věcí.  Jde o to, že hadry do kterých dáte 115 000 zl mají +5 pohltí 5 hp, -2 obratnost, +1 OC. Jak již někdo psal, pod 22 lvl si to na sebe nikdo dobrovolně nedá, dle mě se to dá používat spíš jako svěrací kazajka, protože ty funkční z legendy se dají použít až od 22 lvlu.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 09:08 26. Jan 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Je fakt, ze zbroje vice zaviseji na sutru, nez na kuzi.. Veskrze to bylo udelane, aby odpovidali lehke zbrojem moznostem tezkych kovovych zbroji. A jinac, planuju prave tohel na srazu probrat, takez uvidime.. sraz uz je pristi vyikend, pokud tam prijedete, muzete tam mit i svuj dil na slovu 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
rotona
|
Post subject: Re: Craftové šaty Posted: 12:24 26. Jan 2010 |
|
|
Postřehy začínající crafterky : Zpočátku jsem zkoušela sušit kůže , ale bylo mi líto zlatek za spálené kůže.Jednou jsem našla u mrtvolky dřevorubeckou sekeru a zkusila posekat nedaleké vrby. Zkusila jsem dřevorubectví , šlo to dobře a bavilo mne to. Hned po tom jsem zkusila i truhlařinu a i ta mi celkem šla a bavila mne. U NPC lukaře jsem uviděla dobrý luk s označením ořechový dlouhý luk. Tak ořechový , pomyslela jsem si , takový si vyrobím sama , věděla jsem totiž že ořech následuje hned po vrbě. Začala jsem se fest snažit a začala i kazit - občas. Když jsem zkazila ořechový luk vůbec mi nebylo do smíchu. Bohužel ořechové luky které jsem vyrobila nebyli vůbec dobré, vrbové byli -1 to jsem pochodpila proč to tak je, no nic ořechové jsou obyčejné nedá se nic dělat , ale další druh dřeva , dubový luk už musí být jistě v něčem lepší než obyčejný bez jakehokoli bonusu . Dřela jsem tedy na dubu , praskl mi velký dubový štít , no nevadí sem si řekla a makala dál. Ale ouha ani dubový luk nebyl ale vůbec, ale vůbec k ničemu. To už bylo na mne moc na 6 lvlu truhlářky jsem nevyrobila nic kloudneho, mimo jednoho jedineho vyjmečneho velkého štítu, který jsem dala překupníkovi a který si stejně nikdo nekoupí! Prodělala jsem ovšem asi 6-7000 zl sice se mi něco vrátilo na výrobcích, ale to prodělek zalepí tak max na 50%, popravdě jsem se snažila nekazit a nědělat příliš naročné výrobky neměla jsem toliko zlatek. Tak jsem asi pred týdnem , deseti dny s craftem praštila a raději lítám s balíky to alespon vydělám nějaké zlatky. Craft mne bavil - mrzí mne to , ale s prodělkem jej dělat nebudu. Omlouvám se za tento príspevek snad není off topic , kdyby byl tak ho prostě vyhoďte.
|
|
Top |
|