|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 12:21 28. Feb 2014 |
|
|
Mám dotaz ohledně neviditelností. Quote: Klam:
- Doménová schopnost: Bonus k dovednostem Skrývání (Hide), Přesvědčování (Persuade), Hledání (Search), Odstranění pasti (Disable trap), Tichý pohyb (Move silently), Otevírání zámků (Open lock) a Kradení (Pick pocket) + 1 za dvě úrovně klerika. Tato schopnost se dá použít jednou denně a trvá 5 kol + klerikova oprava za charisma.
- Bonusová kouzla: Neviditelnost - Invisibility (6), Koule neviditelnosti - Invisibility sphere (7), Zlepšená neviditelnost - Improved invisibility (8) Mág má obyč neviditelnost na 5.kruhu. Vylepšenou na 7.kruhu. Proč to má klerik posunutý ještě o kruh výše? Jako vážně vylepšená prodloužená neviditelnost na 9.kruhu - tom nejvyšším? 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 12:30 28. Feb 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
-darkvision- wrote: Mám dotaz ohledně neviditelností. Mág má obyč neviditelnost na 5.kruhu. Vylepšenou na 7.kruhu. Proč to má klerik posunutý ještě o kruh výše? Jako vážně vylepšená prodloužená neviditelnost na 9.kruhu - tom nejvyšším?  DUvod nevim... Jen podotknu ze jsou kouzla identickych skriptu a identickych nazvu, ktere ma klerik na nizsim kruhu nez mag a nektera ma mag drive jak klerik... Pokud si pamatuji tak "Banishment" je jedno z takovych kouzel kdy ma klerda drive nez wiz/sorc.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 12:31 28. Feb 2014 |
|
|
Pro klerika je přece neviditelnost bonusem.
Rychlost je také výrazně posunutá a vždy byla
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 12:44 28. Feb 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Má to logiku, není to jeho doména, kouzlí to obtížněji. Je to takhle u vetsiny kouzel, která má vice povolání, pro nekteré je snazší, pro nekteré ne.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 13:38 28. Feb 2014 |
|
|
V základu měl taky mág na 4ce vylepšenou neviditelnost a klerik na 5ce tedy o taky 1 výše.
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:14 28. Feb 2014 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Jakej bonus, mám invisku z domény je to nelogické jak to je posunuté. V doméně vynikáš snad ne, takže by to mělo být dřív a ne později.
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:19 28. Feb 2014 |
|
|
Barbar321 wrote: Pro klerika je přece neviditelnost bonusem.
Rychlost je také výrazně posunutá a vždy byla Co tím chtěl básník říci? Že haste je taky bonus? A pokad to jsou bonusy, co to má společného s mou otázkou? Jako beru někdo má některá kouzla dříve.. jiná později.. ale narvat prodloužený vylepseny invis na 9.kruh....  Co takhle tam narvat rovnou i haste, na 8.kruh. A prodlouzenej na 9.kruh. Tohle se mi nezdá jako balanc, ale totální výsměch danému povolání ... Na devátým kruhu jsou věci jako balor, imploze, ochrana pred nemrtvymi, bouře odplaty .. ale ii? Jako zkousl bych že jste prostě invisy dali o pár kruhů vejš, sice nevím proč, protože low lvl jste tím strašně stížili hru. Stačilo sledovat forum jen  ..ale posunout to až na 8/9 kruh je fakt přestřelený. Čím více se budete vrtat v těch kouzlech, tím budete akorát zvětšovat propast mezi lidma co z buildu vytáhnou maximum a těma co sou rádi když vědí co danej spell vůbec dělá.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:20 28. Feb 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Nevynikáš, jen tě doména odlišuje od kněží jiných bohů.
_________________ .
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:20 28. Feb 2014 |
|
|
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:41 28. Feb 2014 |
|
|
Radim wrote: Jakej bonus, mám invisku z domény je to nelogické jak to je posunuté. V doméně vynikáš snad ne, takže by to mělo být dřív a ne později. To souhlasím, ale za předpokladu, že jí má klerik i normálně. Pokud ne, je toto kouzlo doménou dodáno jako bonus Standard je to kouzlo wizny, socky a *pokrčí rameny* barda tj. má klerik standard kouzlo? Ano=> s doménou dříve či vylepšené má klerik standard kouzlo? Ne=> doména mu ho dává oslabené jako bonus
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 14:47 28. Feb 2014 |
|
|
-darkvision- wrote: Co tím chtěl básník říci? Že haste je taky bonus? A pokad to jsou bonusy, co to má společného s mou otázkou? Přesně. A proto ve standardu dostává klerik toto kouzlo doménou bonusem a dokáže se s tím vypořádat hůře, než standardní povolání (proto jsem také na ST u klerika haste nepoužíval, i když jsem ho doménou měl) -darkvision- wrote: Jako beru někdo má některá kouzla dříve.. jiná později.. ale narvat prodloužený vylepseny invis na 9.kruh....  Co takhle tam narvat rovnou i haste, na 8.kruh. A prodlouzenej na 9.kruh. Tohle se mi nezdá jako balanc, ale totální výsměch danému povolání ... Na devátým kruhu jsou věci jako balor, imploze, ochrana pred nemrtvymi, bouře odplaty .. ale ii? Já souhlasím s tím, že je to poněkud později, ale na druho stranu musíš uznat, že na ST byla inviska standardem pro každého a v každém okamžiku. Už to tu několikrát padlo, že tomu se chtějí tvůrci vyvarovat. Taky se mi nelíbil ten posun kouzel a jejich úpravy. Socka teď také bude muset krutě vybírat a na některá důležitá kouzla zapomenout 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 15:03 28. Feb 2014 |
|
|
-darkvision- wrote: Barbar321 wrote: Pro klerika je přece neviditelnost bonusem.
Rychlost je také výrazně posunutá a vždy byla Co tím chtěl básník říci? Že haste je taky bonus? A pokad to jsou bonusy, co to má společného s mou otázkou? Jako beru někdo má některá kouzla dříve.. jiná později.. ale narvat prodloužený vylepseny invis na 9.kruh....  Co takhle tam narvat rovnou i haste, na 8.kruh. A prodlouzenej na 9.kruh. Tohle se mi nezdá jako balanc, ale totální výsměch danému povolání ... Na devátým kruhu jsou věci jako balor, imploze, ochrana pred nemrtvymi, bouře odplaty .. ale ii? Jako zkousl bych že jste prostě invisy dali o pár kruhů vejš, sice nevím proč, protože low lvl jste tím strašně stížili hru. Stačilo sledovat forum jen  ..ale posunout to až na 8/9 kruh je fakt přestřelený. Čím více se budete vrtat v těch kouzlech, tím budete akorát zvětšovat propast mezi lidma co z buildu vytáhnou maximum a těma co sou rádi když vědí co danej spell vůbec dělá. Já si myslím že je to právě naopak. Když jsem navrhoval tuto úpravu tak jsem si vzal kouzla daných okruhů a ta která jsou nejvýhodnější jsem prostě zvedl, a zvedal jsem je tak dlouho dokud to dávalo smysl. Vem si že neviditelnost + 30% concealment je úplně na jiné úrovni než nějaké kužely mrazu či něco takového, srovnání s implozí už je reálnější. A myslím si že zásahy do mechaniky právě úplně zrušíš buildery, kteří jsou zvyklí na základní mechaniku a stále nedokáží myslet v souvislostech nových úprav.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Cleric - posunutí kouzel. Posted: 15:12 28. Feb 2014 |
|
|
Máte pravdu. Nechte to na 8./9.kruhu.. ono to vlastně není vůbec ale vůbec na škodu.. ale daleko více k užitku. A posílí to akorát buildery. Že jsem si toho nevšiml dřív. Topic klidně můžete smazat.
Ps. Díky za debatu, bez ní bych si to neuvědomil.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|