Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 09:29 06. Aug 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 11:01 14. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

D_E_K_A wrote:
...hádám, že králoství Redaan-Teru je s tí zcela jistě spokojeno z jistých důvodů. :)

(neberte to jako flame, čistě můj názor na věc)
Ámen. Taky si myslím :lol: :lol: . To že to OOC bere drowíkům "zábavu" je věc druhá.
*následuje trollení* A ruku na srdce...koho drowíci zajímají? Z hospody odchází hned po setmění (po pěti minutách co přišli) (asi někam lootit) - takže v sedm :lol: a ani na grilovačky přes den nechodí. Tož co s nimi, ni? :twisted: :mrgreen:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 13:20 14. Feb 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

LDamian - krátce:
Pochybnost průchodů - a útok na Tarten pochybný nebyl?
Nepřístupnost dungů - však hraješ v podtemnu, tak si vybíjej dungy v podtemnu a né ty povrchové.
Ošklivá grafika podtemna - opět, vybral sis podtemno, dobrovolně, nikdo tě nenutil, tak si nestěžuj na svoji volbu

Myslíš, že je postižené jen podtemno? Jsi těžce na omylu. Pro craftery je ta situace těžce nemilá, když jsou určité suroviny jen a pouze snadno přístupné pro podtemno, pro povrch to znamenalo vždy cestu k surovině a náročnější vybíjení. Nemluvě o tom, že třeba pro příklad po rubínech se lidi můžou utlouct a cesta k nim je teď, řekl bych, značně náročnější a rizikovější.

Reply with quote  

PostPosted: 13:48 14. Feb 2013 
DM Thalie
 Profile

Co se mne týče Thálie jsem si užila v jejím rozkvětu až až. Jsem za to velmi vděčná. Pak přišli změny, některé hezké a pro lepší hratelnost a jiné zbytečné, které hratelnost zhoršili a to mi vadí. Nemám čas a ani chuť sepisovat co vše.

Nic méně dnes je Thálie jinde, je jiná a má úplně jiné "reálie" a hráče podle mnoha kritérií ani nechce a nepotřebuje. To vadí.

Thálie nechce mít podtemno, proto je tak stížená hra pro podtemňáky. Mne to vadí, protože tam se dalo hrát bez toho groteskního paskvilu, kterým se obtěžují hráči povrchu.

Přes vánoce jsem se pokoušela rozběhnout nový účet na Thálii. Zkuste přivést na Thálii někoho nového a pomoct s instalací. Budete překvapení, nové hráče Thálie nechce, protože mají automaticky zakázaný přístup! A místo hry přes vánoce se to zprovoznilo až v polovině ledna... Nevím proč je to takhle, ale mne to vadí a svůj čas investuji raději tam, kde jsou vztahy mezi týmem a hráči zdravé.

http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm
najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG

Reply with quote  

PostPosted: 14:00 14. Feb 2013 
Ďábel
 WWW  Profile

Xantipa wrote:

Nic méně dnes je Thálie jinde, je jiná a má úplně jiné "reálie" a hráče podle mnoha kritérií ani nechce a nepotřebuje. To vadí.

Pod tohle se klidně podepíšu.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 14:15 14. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Co na to říct? Argument ,,něco mi vadí, ale nebudu psát co". Obávám se, že v tom případě nemám jak pomoct.

Thalie má jiné reálie. Ano, pro některé nepřekonatelná změna, pro jiné vítaná.

Nevím, jestli víš, proč jsem zaváděl potvrzování nových registrací, když už na to útočíš. Pokud ne, tak to bylo kvůli jednomu buggerovi, který se rozhodl znepříjemnit hru všem ostatním. Buď jsem to mohl nechat tak, že si nezahraje nikdo, nebo přidat tento další krok při zakládání účtu. Možná ti to přijde jako zbytečná buzerace (ano, je to opruz navíc), ale za cenu toho, že vůbec někdo může hrát, mi to přijde pořád ještě přijatelné. Možná máš jiný názor.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:27 14. Feb 2013 
DM Thalie
 Profile

neútočím Kucíku, píšu co mi vadí a potvrzování registrací jsem na stránkách Thálie nenašla takže jsem se o tom nedověděla. Jsou tam jen soubory ke stažení a nikde se nepíše že je potřeba obtěžovat tebe abychom se dostali s novým účtem do hry. Takže mi vadí, že je o tom nulová informace na webu kde jsou informace k tomu jak zprovoznit hru.

Nicméně to co vadí podtemňákům je pořád:

zavalené průchody a zajímá mne proč to tak po roce zůstalo? Thále opravdu nestojí o hráče podtemna?

http://thalie.pilsfree.cz/pravidla-hry-217.htm
najdete mě na discordu: https://discord.gg/WgJwKG

Reply with quote  

PostPosted: 14:29 14. Feb 2013 
Mistr
 Profile

Z mého pohledu jsem zcela s nastavením světa, reáliemi, atd. spokojen. Sice jsem zde na serveru nebyl od úplného začátku a spousta z vás jistě namítne, že tehdy byla větší zábava, atd. To nepopírám, ale jakožto hráč se dokáži přizpůsobit a stejně tak musí i postavy ve světě. Dle mého je zde pořád velká škála možností, jak se zabavit.
Co se týče nových hráčů, mile rád bych je uvítal a server je určitě potřebuje, ne že ne. (o těch problémech s nalogováním, jak uvedla Xantipa nic blížšího teď nevím) Pevně doufám, že počet hráčů do budoucna stoupne a opět vnesou něco svěžího do světa TH. :)
Samozřejmě jsem se také pokoušel prosadit.. (spíše flamem ve spamu většinou) několik věcí a mám taktéž nějaké výhrady k pár věcem, ale opět podotýkám... je potřeba se přízpůsobit. Na zábavnosti by to ubrat nemělo. Spíše platí pravidlo - kde nejsou hráči, vládne nuda.

Dodatek k podtemnu: musím říct, že když jsem zde začínal, docela dlouho jsem se rozhodoval, jestli si vyberu hru v podtemnu nebo na povrchhu. Obojí má svoje kouzlo a podtemno mě stále dost láká. Když si vzpomenu na první kroky v podtemnu, byl jsem dosloval v úžasu z atmosféry a takhle nějak bych si představoval podtemno z knih o Drizztovi od R.A.Salvatoreho. Nakonec jsem volil povrch, jelikož jsem i poprvé začínal s NWN na prvním prezistentním serveru, tedy na TH. :)
Tak jako tak, podtemno láká pořád a to dost, ale na povrchu jsem se již tak nějak usadil a v blízké budoucnosti nehodlám nic měnit.
Celkově shrnuto a podtrženo: spokojenost (ikdyž bych si přál kolikrát mnohdy víc, jenže jsou zde faktory, které je opravdu nutno brát v potaz).

Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.

Reply with quote  

PostPosted: 14:37 14. Feb 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jednak si nemyslím, že by to bylo s oním zavalením průchodů zas tak horký, protože pořád se z podtemna na povrch a zpět chodí.

Nemám dost informací proč jsou průchody stále zavalené, ani jestli jestli a kdy bude všechno opět uvolněné, proto na to apriori nereaguju. To je věc DM a domnívám se, že i předmětem aktuálního IC dění.
Takže z mého pohledu (nemaje asi všechny informace) jsou přechody zavalené na základě IC události a jen IC událost by je tedy mohla odstranit.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:21 14. Feb 2013 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Děkuji všem za reakce k tématu průchody mezi podtemnem a povrchem. Zkusím doplnit pár věcí.

Útok na Tarten:

Tarten byl od spuštění nové Thalie, tedy v rozmezí asi 20 IC let dobyt několikrát podtemnem, jednou povstalci a dost možná i někým jiným. Podobně bylo celkem často útočeno na Dornovo útočiště a na pár dalších odlehlých, slaběji bráněných osad. Tedy nejde o nic extra výjimečného.

Z OOC hlediska to byl jednorázový quest s pečlivou přípravou, značnými náklady na realizaci, rizikem permanentní smrti a vedený a schválený DM. Skončil úspěchem, tedy dobytím a poničením Tartenu a odvlečením množství otroků cenných pro své odborné znalosti. Při questu pokud vím neumřela žádná hráčská postava z povrchu (i díky ohleduplnosti hráčů z podtemna), nikdo neumřel permanentní smrtí a na quest bylo navázáno sérií questů pro povrch, souvisejících s obnovou Tartenu i se svatou výpravou do podtemna, při které povrch získal část otroků zpět. Tedy fajn questovní dění, při kterém se imho nakonec mnohem víc bavil povrch, než podtemno, pro které byl tento quest ve výsledku v OOC značně demotivační. Zejména kvůli následným sporům mezi DM, které se bohužel přenesly i na hráče a vedly na čas ke značnému útlumu hry u části hráčů a odchodu trvalému či dočasnému části DM a WB týmu. Celkově už několik DM a mnoho hráčů napsalo, že je lepší se kvůli negativním emocím a zmatkům provázejícím tento quest a hlavně OOC reakce na něj lepší nevracet.

Nechápu, proč to srovnávat s tím, že mi jako hráči hrajícímu nějakou dobu v podtemnu vadí, že už téměř rok reál mám omezený přístup k většině dungů a vůbec lokací Thalie a že mi to výrazně snižuje hratelnost na tomto serveru a tedy prosím o úpravu.

Zůstaň si dole, ať je nahoře klid:

Samozřejmě chápu, že část lidí by byla raději, aby Thalie nebyla frakční svět a IC konfrontace a CvC to provázející je nelákají. Chápu, že část lidí brala Mlžné ostrovy jako chybu v nastavení Thalie. Chápu, že část lidí brala Hag Grar jako nedostatek Thalie. A rozumím i tomu, že část lidí by byla raději, aby podtemno neexistovalo, protože bez něj by byla jejich hra klidnější. A samozřejmě vždy je tu část lidí, která by měla nejraději všechny dungeony pro sebe a svou partu. A bohužel - jsou tu i lidé, kteří zaměňují IC nepřátelství postav a OOC nevraživost mezi hráči.

Nicméně Thalie byla a je stavěna jako frakční svět a jako taková je stavěna pro všechny frakce. Přitom to ale není svět rozdělený na dvě rovnocené poloviny. Současné podtemo je větší, než byly Mlžné ostrovy, větší než těch pár lokací kolem Hag Graru. Ale IMHO stále není ani zdaleka z hlediska hratelnosti soběstačné. Když z Thalie seberete podtemno, zbyde povrch ochuzený o podtemno - hrát se v pohodě dá. Když si odmyslíte povrch, zbyde z shardu troska, na které je hratelnost velmi omezená.

Podtemno má IMHO smysl pouze jako druhá, nepřátelská frakce vůči povrchu. A čím bude oddělenější, tím méně zábavné a hratelné je. Podtemno si samo nevystačí. Nemá na to ani dost lokací (které hlavně nejsou dost propracované - oproti povrchu), ani dost dungeonů, ani dostatečnou různorodost (srovnej povrch - poušť, ledové oblasti, jeskyně, lesy, louky...), ani dost propracované reálie. A upřímně, není tam ani dost IC dění ze strany DM - za celý rok 2012 a začátek roku 2013 je 13 příspěvků v IC novinkách a to včetně těch duplicitních z jedné události o které se psalo na různých místech. Z toho všechny příspěvky se týkají vztahů povrchu a podtemna nebo jde přímo o reakci na questy na povrchu. Není žádný příspěvek, který by se týkal prostě vnitro podtemňáckého dění. Centrem veškerého dění je už pěkně dlouho čistě povrch.

Pokud je cílem úpravy průchodů omezit kontakt podtemna a povrchu, tak to prostě nevyhnutně sníží zábavnost podtemna (imho i povrchu, ale ten to nepocítí tolik). Protože celé podtemno je přes svou zajímavost a atmosféru postaveno prostě jako oponent povrchu. Odříznuté podtemno je mrtvé podtemno.

Mimochodem říct - jsi podtemňák, tak si hraj v podtemnu je dost podobné tomu říct - jsi pouštní člověk, rodák z Kel A Hazru, tak si hraj na poušti. Hloupost co?

Sám jsi si vybral podtemno, tak vybíjej dungy v podtemnu...

Já si vybral podtemno, které je úzce provázané průchodama s povrchem. Po dlouhé době na povrchu jsem ještě s Xantipou odešel hrát do podtemna, kde bylo tou dobou hodně málo lidí (jeden z útlumů), abychom zkusili něco nového a mohli bojovat s povrchem. A také proto, že na povrchu nás štvalo IC dění kolem Ambita, útoky gardistů a celé to dění po potlačení povstalců.

Rozhodně jsem si nevybral podtemno odřízlé od povrchu. Tím se stalo až po posledním útoku na Tarten. Celé to zasypání průchodů se mi už od začátku nelíbilo (nebudu tu řešit IC věci, jde hlavně o hratelnost), ale pořád jsem čekal, že až ten quest skončí, tak...

No a protože je to téměř rok reál a začíná to vypadat jako trvalá úprava, tak o tom píšu v topicu: Co vám vadí na Thalii. Protože mně to vadí.

EDIT pro Kucika:

Samozřejmě, že se chodí. Všimni si ale na jakých levelech. Kdysi mohl podtemňák (a v podstatě i povrchňan) začít vyrážet na povrch/podtemno od prvních levelů a zpestřovat si tím hru. Teď je to tehdy, když začíná s creepem v prahvozdu. Pokud rád hraješ postavy na nižších levelech a pokud hraješ vždy třeba jen hodinu dvě - tam je to největší rozdíl v hratelnosti.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Last edited by LDamian on 15:32 14. Feb 2013, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 15:30 14. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Ad průchody. Pojdmdme se na to podívat ne z IC hlediska, ale hlediska hry a hratelnosti.
Mimochodem umím psát neutočně a korektně, ale toho si užívám dost v běžném životě, takže tady klidne napíšu že nalkanar je zlý omezený sobec.

Tak k věci, budu názorný:
V tuto chvili pro lowa připadá v úvahu jediná cesta, pokud bude chtít do krynu, k věži alchymisty má to bratru přes celou Thalii. Low nemá na lektvary haste, ani ochrany aby zdolal několik náročných lokací snadno. Dojít tak daleko znamenářekněme 40-50 minut času, pak 20 minut na jeden dung je skoro málo a aby padal za tmy domů. Noc trvá 2 hodiny.....
Tááák ještě jiným představte si, že jste Braenn. Nasadíte vysoký standard emote, k tomu chůzi, před vámi desítky lokací a jste drow. Výprava do krynu se pak stává záležitostí na celý den hry - dvě hodiny emote chůze,dvě hodiny v díře, dvě hodiny a jsem v krynu pak lov no 20 hodin hry v kuse. To je uznejte na koníček silné kafe.....

Co chtěl Damián řici?
1. Nastevení bere hře v podtemnu pestrost. Rozhodně neplatí Nalkanárův předpoklad, že tam toho máme tuny, podtemno je cca 1/4 povrchu, na creep je toho ještě min.
2. Nastavení nám bere možnost být více RP, vylezeme ven a aby jsme vůbec neco stihli jedem full boost, full haste a nesmime se zdržovat - někdo by si to mel zkusit, kolik casu nam dá než se někam dojde.
3. Hra je od toho, aby bavila, spousta z nás nemá čas na to být ve hře celý den, chtěli by jsme svůj volný čas strávit co nejlépe, dále viz předchozí bod jedna.

Reply with quote  

PostPosted: 15:42 14. Feb 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

LDamian:
útok na Tarten - mám naprosto jiné informace o plánování, kvalitě útoku a o těch žbleptech o permanentní smrti (žádné o klaňme se podtemnu, že jsme neměli permky)
výběr Podtemna - upřímně mě tvoje původní stížnost zněla jako ten typické pohled na Podtemno, kdy jsi jako creeper brečel nad nedostatkem creepu v podtemnu, ačkoliv má Podtemno úžasné reálie, které umožňují si i bez povrchu vyhrát s RP hrou kdyby se dole vědělo, co to vlastně to RP je a neušklíbali byste se nad RP
ať jde Podtemno pryč - to se mě netýká, nereaguji

Tento příspěvek napsal Krysak, který je právě ve vašem seznamu ignorovaných.

Reply with quote  

PostPosted: 16:09 14. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
LDamian:
útok na Tarten - mám naprosto jiné informace o plánování, kvalitě útoku a o těch žbleptech o permanentní smrti (žádné o klaňme se podtemnu, že jsme neměli permky)
výběr Podtemna - upřímně mě tvoje původní stížnost zněla jako ten typické pohled na Podtemno, kdy jsi jako creeper brečel nad nedostatkem creepu v podtemnu, ačkoliv má Podtemno úžasné reálie, které umožňují si i bez povrchu vyhrát s RP hrou kdyby se dole vědělo, co to vlastně to RP je a neušklíbali byste se nad RP
Nemohu soudit k informacim o utoku na onu vesnicku/opevnene megamesto. ;)

Ale mohu Te, Nalkarane, ubezpecit, ze znam LDamiana i Xantypu herne i osobne dlouhe roky a jedine co o nich mohu k tematu creepeni rici je, ze jsou to lide, kteri dokazou postavy levelovat takrka bez ohledu na nastaveni sveta (at je to Eq nebo Thalie). Neminim to zle, naopak! CHci tim rici, ze tito dva hraci veru nejsou nekym, kdo by brecel kvuli creepu.

Podle Tve reakce taktez soudim, ze jsi jejich postavy ani jednou nepotkal "nazivo" ve hre - jinak bys o nich nemohl rici ze jsou to "creeperi". Co znam jejich styl hrani, velmi bych se divil kdyby meli postavy neslane-nemastne, ktere okolo Tve postavy v nwn projdou bez toho, abys o nich vedel nebo si je pamatoval. Pamatuji si je, jak se snazili organizovat deni a zabavu ostatnim - kulturni akce, zapojovani novych/cizich postav do deju. Jejich postavy nebyly "ploche", ale velmi dobre promyslene. Rad bych se jednou dostal na podobnou uroven hrani jako tihle dva.

Nezbyva mi tedy nez se podivit: ze by se, po tech letech, zmenili dva lide ktere dlouho znam - nebo z ust/prstu na klavesnici nekoho neznameho kape jed?

Projdi si jeste jednou co LDamian vytyka: narozdil od emocne zatizenych projevu (vcetne tohoto meho!) jsou jeho nazory vzdy podporene fakty. Muzes krivit nazory podle sveho prani - ale fakta se krivi dost obtizne...

Howg, domluvil jsem.
edit: K sakru, dalsi prispevek, ktery neni trolliho charakteru. Asi uz jsem prekonal pubertalni leta...

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 16:12 14. Feb 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Xantipu jsem zažil na EQ.

Ldamian má dle mého názoru mylná fakta třeba v otázce Tartenu, tedy jsou jeho konečné úsudky mylné, ať už je zbaví či nezbaví emocí. Tím to hasne. :)

Reply with quote  

PostPosted: 16:18 14. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Ldamian má dle mého názoru mylná fakta třeba v otázce Tartenu, tedy jsou jeho konečné úsudky mylné...
Stale jsem nepochopil, jak muze (trebas i spatna) znalost zakulisnich informaci o onom utoku menit fakta, ktera LDamian vypsal ohledne onech rok (?) trvajicich zavalu a jejich vseobecnych nasledku na hru nejen v podtemnu.

Budu velmi vdecny za ozrejmeni problematiky. Dekuji.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 16:19 14. Feb 2013 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Xantipu jsem zažil na EQ.

Ldamian má dle mého názoru mylná fakta třeba v otázce Tartenu, tedy jsou jeho konečné úsudky mylné, ať už je zbaví či nezbaví emocí. Tím to hasne. :)

Sakra ten člověk má ale hroší kůži, argumenty zašlape ohromnými tlapami svého ega. Proč by diskutoval, něco řešil, on má přeci vždy pravdu bez ohledu na cokoliv. Jeho RP bič létá vzduchem a rozdává rány padni komu padni. Chlape ty máš smůlu, že jsi se nenarodil o pár let dřív. Milada Horáková mohla být odsouzena daleko rychleji.
Pardon za spam, ale on nevidí, co píšu , tak si to užívám:).

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]