Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:22 06. Aug 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Next
Author Message
 Post subject: Re: Co Vám na Thalii vadí?
PostPosted: 09:53 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nebo aspoň snížil pod 20%, aby postava nedělala blbosti (myslím, že na 20% má první záchvaty smíchu).

Reply with quote  

PostPosted: 10:36 11. Apr 2012 
Rytíř
 Profile

Quote:
add jídlo a pití - opravdu... *hystericky se rozeřve* ...POTŘEBUJETE MÍT SYSTÉM NA VŠECHNO?! *chvilku vydýchává*
To nemůžete jíst a pít, když uznáte za vhodné z hlediska RP?

Jednou tu ten systém je a mě osobně prostě vadí že je takhle nedotažený a v podstatě nedává smysl. Jasně že moje postava nejí jednou za několik dní já už jsem si nastavil že 12% je prostě pro mě hranice hladu, nějak to odpovídá té době ale třeba by to nutilo tahat sebou na dlouhé creepy nějaké zásoby a nutilo by to trochu víc hrát při tom když už narážíš na funkci spánku jako zpomalení pro creepery. Prostě mi jde o to že to tu jednou je ale nedává to smysl aby člověk měl potřebu spát několikrát denně a jíst a pít sem tam jednou dvakrát do týdne.

Reply with quote  

PostPosted: 10:52 11. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

mandos wrote:
...třeba by to nutilo tahat sebou na dlouhé creepy nějaké zásoby a nutilo by to trochu víc hrát při tom když už narážíš na funkci spánku jako zpomalení pro creepery. Prostě mi jde o to že to tu jednou je ale nedává to smysl aby člověk měl potřebu spát několikrát denně a jíst a pít sem tam jednou dvakrát do týdne.
Mě třeba přesný opak vadil na EQ (kde svého času tenhle systém byl, možná ještě je, docela tvrdě nastavený). Byl jsem s postavou v poměrně "důležitém" rozhovoru, který se "systémově" táhl "IC" dva dny, protože prostě OOC rychleji "nepíšeš" a v půlce "emotivního" rozhovoru najednou postava začla chcípat hlady. Opravdu podpora RP :roll: :wall: .

Btw - osobně se na Thalii na systém hladu a jídla "vůbec" nekoukám a jím podle toho, jak zrovna postava dojde do města, případně když kouknu na kompas s časem a je čas se najíst. Kontroluju jen systém únavy, když vyrážím z města.
Vivat svoboda! PLACOS určující jak má "hrát" moje postava ať si mají jinde. Sem, prosím, nééé. :geek2:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 11:00 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Na EQ stále platí a stále platí, že občas uprostřed hovoru potřebujete něco akutně sežrat. :lol: I když mé oblíbené bylo spíše omdlévání únavou, protože prostě někoho potkáte, vyskakuje vám únava, zdržíte se hovorem... a za chvíli omdlíváte :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 11:05 11. Apr 2012 
Rytíř
 Profile

Já taky nechci aby to vypadalo jako na EQ jediné o co mi šlo celou dobu je vyvážení potřeby spánku a jídla/pití protože teď to prostě nedává smysl naprosto...

Reply with quote  

PostPosted: 11:06 11. Apr 2012 
Bůh
 ICQ  Profile

Jo to dává celkem smysl.Nedávno kamarád nalogoval po IR měsíci nehraní a pořád byl nakaši a svlékal se v Olath.

Reply with quote  

PostPosted: 12:03 11. Apr 2012 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

tao kan wrote:
2) někteří hráčí co:
- po přepadení odejdou ihned přes očistec a chtějí tak ztratit možnost oživení přes nůž, případně ihned odlogují aby je dotyčný nemohl okrást.

Jinak server stale super hratelný :)

To jsi asi myslel mne, viď? Odlogoval jsem se hned, jakmile jsem dal tvojí postavičce možnost mne okrást o vše zlato, takže mám pocit, že to snad bylo fér a nikoliv proti pravidlům.

A proč že jsem se odlogl tak rychle?
Hezky jsi RPil, ale nedal jsi moc šanci roulplejovat mne a uprostřed mé (možná né tak bleskurychlého psaní, jako tvého) snahy reagovat se tvoje postava rozhodla mojí zabít.

Zkus nebýt tak rychlý a dej šanci i nám, retardovaným! Já bych si to taky rád zahrál, zatraceně! :)

Jen jsem to prostě nestihl. To mne nakrklo, že jsem ani moc nestál o to, aby sis mne znovu oživil a zas mě rozkuchal dřív, než dopíšu něco ve hvězdičkách.

Reply with quote  

PostPosted: 13:36 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Zdravím,
odvážím se statečně trochu odbočit od tématu a zeptám se na jednu věc, která mi po asi hodině brouzdání fórem (když se dělají věci do školy, je vždycky tolik času na blbosti :biggrin: ) vyvstala na mysli.

Dá se někde, kdekoli na těchto stránkách, dohledat všechny důležité změny a úpravy, které byly v systému provedeny oproti původní verzi hry a to v jednom uceleném souboru, textu?

Přijde mi totiž, jako hráči který objevil Thalii před necelými třemi měsíci, že tady prakticky žádný nováček není schopen hrát bez toho, aby se při stavění první, druhé i třetí postavy (obzvlášť magických povolání, ale nejen jich) musel po každem druhém levelu chytat za hlavu, že si navždy zbytečně oslabil postavu (díky zrušení relevelu bohužel nenávratně). Pokud tedy nemá k dispozici nějakého ostříleného Thalijáka, který mu při každém postupu usilovně radí, co se tady nevyplatí a nebo si nepřečte několika tisíc stránkové poloflame příspěvky, ze kterých občas něco vyzjistí (varianta na zabití celých letních prázdnin :wink: ).

Abych jenom hloupě nenadával, musím říct, že po přečtení úprav v sekci "Co Thalie nabízí?", člověk získá jakýsi rámcový přehled, ale rozhodně tam není zahrnuto vše a ani nikde jinde (očekával bych někde na fóru) se mi nepodařilo takový úplnější seznam nalézt.

Předem se omlouvám, pokud tady takový soupis je a já ho akorát přehlédl. Taktéž chápu, že nikomu se nechce každou změnu někam složitě zapisovat a přikládat screen s tabulkami se změněnými hodnotami. Očekávám i námitku v podobě toho, že tohle je svět hlavně o charakteru a vývoji postav, ne jen o vybíjení dungů a expení a že ne na vše je potřeba znát systém. Plně s tímto souhlasím, systém určitě není to hlavním aspektem tohoto serveru, na druhou stranu je a bude jeho nedílnou součástí a stejně jako by hráči měli mít přístup k dobře sepsaným základním informacím o světě, měli by znát i možnosti, kterými mohou vést vývoj schopností svých postav. Jistě, někdo to nepotřebuje vůbec, ale myslím, že takových hráčů je spíše menšina. Věřím, že většina by to ocenila.

Na závěr bych chtěl dodat, aby byla kritika konstruktivní, že pokud na foru ani jinde žádný takový soupis není, rád založím topic a budu do něj přidávat informace o změnách ze starších příspěvků, na které narazím. Pokud by se do toho zapojilo více hráčů, jistě by se zanedlouho stal systém na Thalii přístupnější i pro naprostého nováčka.

Díky těm, co dočetli až sem a pokud žvatlám nesmysly, opravte mě prosím :wink: .
Pěkný den...

Reply with quote  

PostPosted: 13:42 11. Apr 2012 
Velmistr
 Profile

Aulus wrote:
Dá se někde, kdekoli na těchto stránkách, dohledat všechny důležité změny a úpravy, které byly v systému provedeny oproti původní verzi hry a to v jednom uceleném souboru, textu?

http://thalie.pilsfree.cz/upravy-kouzel ... ani-49.htm
(Sorry, četl jsem jen to napsaný Becherovkou.)

Reply with quote  

PostPosted: 13:44 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

klobouk wrote:
Aulus wrote:

http://thalie.pilsfree.cz/upravy-kouzel ... ani-49.htm
(Sorry, četl jsem jen to napsaný Becherovkou.)

Díky, ale to je právě ta Becherovka :wink: . O tomhle vím, ale to možná bylo kdysi, přicházím na to, že je to možná tak chabá polovina změn, co teď jsou.

Reply with quote  

PostPosted: 13:52 11. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

No já myslím že takový soupis by příliš nepomohl, naopak by vyvolal ještě více otázek...
Navíc veškeré změny původního nwn musíš brát v souvislosti s ostatníma změnama, a tohle není vůbec snadné dát dohromady.
V zásadě ale platí to co na všech nwn světech, pokud chceš aby tvá postava byla kvalitní i po technické stránce je nadmíru vhodné se hned u prvních postav obrátit na nějakého zkušeného buildera se znalostma daného světa, který ti připraví build namíru a dopíše ti k tomu užitečné rady k hraní.

Reply with quote  

PostPosted: 13:57 11. Apr 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Aulus wrote:
... přicházím na to, že je to možná tak chabá polovina změn, co teď jsou.
Jo, není tam všechno :-D. Jinak Aulusi, klidně ti budu přispívat. zrovna nedávno jsem narazil na "upravené" druidí kouzlo, které na stránkách není...apod. a určitě toho bude víc.
Stejně tak by se hodilo popsat, jak např. "systémově" funguje tišení zvěře (což btw považuji za super systém) pro partu. Tedy pokud je pro WB zájem, aby se mezi hráči obecně stávající systém používal "použitelně" a nevedl (pro hrandu/druida) jen k "roztomilým" situacím, kdy hranda/druid stojí a dívá se, jak zbytek družiny je požírán pro ně červenou zvěří, apod.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Last edited by KaTo on 14:10 11. Apr 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 14:01 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
No já myslím že takový soupis by příliš nepomohl, naopak by vyvolal ještě více otázek...

A otázky jsou snad zlo? Já myslel, že systém se upravuje proto, aby byla povolání vyarovnanější a podporovala se hra ve skupině. Ale jak chceš změny aplikovat, když o nich ani nevíš a tak tě nenapadne je konkrétně vyhledávat.

Příkladem mohou být kouzla Černý meč katastrof a Vylepšené útočiště, ty totiž ve výpisu na stránkách Thalie chybí a kdyby se o nich nebavilo tady, tak bych vůbec netušil, že prošla nějakou změnou.

Se zbytkem toho, co jsi napsal, docela souhlasím.

Reply with quote  

PostPosted: 14:08 11. Apr 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

KaTo wrote:
...

Díky za podporu :wink: . S tím tišením zvířet je to vážně ošemetné, třeba Fira nikdy nežerou, když jde s hrandou a Lar vždycky :biggrin: .

Jinak k těm úpravám. Hlavně díky knize povolávání mi přijde, že druid, klerik, zaklínač a čaroděj jsou hodně přesílení například proti zloději, SD a podobně na stejném levelu (od 10 - 20 úrovně minimálně). Například čaroděj si s trochou umu a pozornosti dá hodně věcí úplně sám jenom díky summonům. Je sice pravda, že za to má polovinu xp a když mu náhodou spadně neviditelnost, tak do 5 sekund leží i proti jedné potvoře, ale i tak mi ta kniha přijde zvlášť do 20 levelu příšerně silná.

Reply with quote  

PostPosted: 14:14 11. Apr 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Nesouhlasím. Většina změn které se dělají se dělají proto, aby se zamezilo zneužívání/využívání těchto věcí k něčemu k čemu to není primárně určeno.
Na základě mých zkušeností bych mohl říct že na jakémkoli nwn světě byl v týmu vždycky problém protlačit nějakou úpravu která měla čistě rozšířující účel s výjimkou toho kdy si to navrhovatel celé udělal, naopak úpravy zamezující určitou činnost vždy procházeli bez problémů.

Osobně si myslím že né každá změna má být veřejně popsaná, samozřejmě by ale mělo být někde napsáno pokud se z velmi slabého kouzla stane velmi silné.
Navíc zastávám názor že pokud se herní svět vyvíjí, tzn. přicházejí změny, které mohou z velmi silné postavy udělat velmi slabou a naopak, měli by mít hráči k dispozici nějaký nástroj v podobě relevelu.
Jako příklad bych klidně použil často citovanou úpravu hůlek. Představa že bych si založil postavu a vyexpil bych ji na epický lvl a celá postava by byla jen o použití hůlek - a pak by přišla úprava která by mou postavu po stránce její síly ve světě naprosto znehodnotila a já neměl žádnou možnost pro změnu.... resp. z mé postavy by se rázem stala velmi slabá postava bez jakéhokoli mého přičinění, a bez možnosti si svou postavu změnit, velmi vážně bych uvažoval o změně herního světa.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 2124 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]