|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:18 03. Jun 2011 |
|
|
Snekoun wrote: Jo a ten kdo pojmenovaval strom kastan at se vrati na zakladni skolu doplnit si prirodopis  A jak bys chtěl, aby se ten strom ve hře jmenoval? Jírovec maďal a nebo Aesculus hippocastanum? Zkus příště neřešit takové detaily a více hraj postavu; řekl bych, že si užiješ mnohem víc (čímž chci říct, abys ses nenechal odradit po prvním "nezdařeném" večeru) - a hlavně nehraj sám. Mimochodem, když PC běhá, přijde mi to fakt divné (třeba po městě, v hospodě, přes půl pouště v plné zbroji... někdo chce hrát Highlandera, tak ho hraje - moje postava si například myslí, že každý kdo se narodil v okolí Karathy je rozeným atletem a že běhání je jakýsi druh národního sportu).
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:24 03. Jun 2011 |
|
Joined: 01:45 08. Dec 2008 Posts: 145 Location: Břevnovský klášter
|
Dulezity je prvni dojem pri lognuti do hry. Ten jsem popsal.
_________________ Červená Markita
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:24 03. Jun 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Kdyz jsem zacinal hledal jsem prasule jen v creepu a sním souvisejícími věcmi a ted bych to nedělal jinak. Protože: - creep jsou xp, vyšši lvl i s horším vybavením znamená více penez z creepu - creep je na uzemi s kytkama - ty jsem trhal jako vzteklej - creep jsou zajimave suroviny - peri plivníka, jatra ghula, zlázky ettecupa - to všechno jsou položky klído za 200 zl - v době kdy jsem hrál vyšponovali alchymisté cenu za bejlí od 50 zl výš, za některé bylo i 200 + - cestou jsem chodil na rudy sutry atd kuze co nemel prezistetní obchodník a cpal jsem mu je za zajímavé ceny. d - Artikl, co se u perzistáka vždy prodá je UHLI, na tom jsem vyslovene zbohatl Pak se sebreš a obejdes Hostinec u krkovičky nebo dílny v karathe - prodáš přímo nebo perzistentnímu obchodníkovi za nějakou rozumnou cenu. Spenezmi jsem samozrejme válčil, ale neměl jsem jich nějak málo. Na balíky bych seosobně vykvajznul, je to nejmín zajímavé.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 09:34 03. Jun 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Artikl, co se u perzistáka vždy prodá je UHLI, na tom jsem vyslovene zbohatl Joo, to je pravda, jen to chce, aby nebyl trh přesycený! Na naší malé thalijské burze teď cena uhlí díky přesycenosti trhu rapidně klesla  ) Jinak by asi nebylo špatné někde viditelně popsat, jak funguje perzistentní obchodník (nějak to zavést do dialogu s ním?). Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, že je perzistentní, že peníze za to, co prodám, dostanu až si to někdo koupí a navíc na bankovní účet. Alvarion wrote: Spenezmi jsem samozrejme válčil, ale neměl jsem jich nějak málo. Na balíky bych seosobně vykvajznul, je to nejmín zajímavé. No, já balíky naopak doporučuju, jsou zajímavé, když si to zajímavé uděláš, navíc jsou ideální pro prvotní kontakt se světem. Kromě toho můžou být vždycky skvělou záminkou pro vpravdě epickou výpravu low levelů  ) A některé jsou opravdu slušně placené (2000+) a téměř bez rizika, navíc na zajímavé exotické lokality (Alwariel, Kel-a-Hazr)...
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 10:01 03. Jun 2011 |
|
|
Proč se ve startovním shopu prodává pavéza za 2100, když postava má přesně 2100 ???
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 10:13 03. Jun 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Snekoun wrote: Jsem novy proctu si poctive forum i web. Lognu do hry a jdu si koupit nuz na stahovani. Jdu do lesa a lovim. Lan se rozplyne a antylopa taky aniz bych mel moznost je nozem nejak zpracovat. Jdu tedy lovit hady, veverky, jezevce. Ani jednou se mi nepodarilo ziskat maso. Obcas jen kuzi. Mam v pameti ze se nuz nejak nastavuje po precteni fora ale neprijdu na to jak. Pisu tedy tell nejakemu hraci jak se ziskava maso. Odpoved : kup si nuz a pouzij.
On ti ale radil správně skutečně stačí použít nůž. Ano, mohl být trpělivější a napsat ti: Vezmi nůž do ruky, klikni na něj pravým myšítkem, klikni na možnost použít. Vypsalo se ti, že teď budeš získávat i maso? Tak teˇbudeš získávat i maso. Snekoun wrote: Nezoufam jdu do lesa. Na foru jsem si precetl ze se daji sbirat byliny. Supky hupky do lesa na sber. Mam docela dost bylin. V Ivory i bylinkarka pise ze byliny shani. Tak ji je prinesu a ona mi rekne ze zadne nechce ( mam nejakou koprivu, jitrocel, materidousku, houby atd ... ) Ani mi nerekne jake chce. Ptam se tedy proc nepise bylinkarka jake konkretni byliny vykupuje ?
Ale ona ta bylinkářka skutečně říká jestli a jaké byliny chce. Jinak by to celé ani nemohlo fungovat, protože by hráči nevěděli, co jí mají přinést. Tady vidím problém spíš mezi židlí a klávesnicí. Snekoun wrote: Od hracu se dozvidam ze pry ve meste prekupnik. Mozna by me mohla bylinkarka alespon nekam nasmerovat.
Bylinkářka tě nemá kam nasměrovat. Nikdo jiný byliny nevykupuje. Jediná další možnost je prodej hráčům. Ať už pře obchodníka, nebo přímo. Snekoun wrote: Opet nezoufam jsem velky kluk na foru preci pisou ze se daji dorucovat baliky za docela slusne penize ! Mezi tim se stavim v Ivory v hostinci. Vsimnu si ze hostinsky ma volbu ze se koukne na veci co vlozim do stolecku. Hledam stolecek. Nemuzu najit. Projdu cely pult zleva do prava a drzim tabulator a asi jsem slepy - nenasel jsem.
Tam fakt neni stoleček? V tom případě má hostinský další volbu: ,,Podívám se, co máš u sebe." Napadlo tě na ní kliknout, když jsi nenašel stoleček? Snekoun wrote: Vzdavam to jdu hledat dorucovani baliku. V Ivory jsem nenasel ( mozna tam je ale jdu jinam ), razim lesem rikam si ze kdyz pujdu po ceste musim dojit do nejakeho mesta jineho.
Tady předem upozorním, že pokud jdeš po cestě, nemusíš vždy dojít do obydlené vesnice. Cesty jsou různé. Snekoun wrote: Dojdu do Tartenu. Jdu do hospody a hle velitel strazi. Zeptam se ho tedy jestli ma nejaky balik. On mi rika ze ma a ze mi da 1291 gp kdyz to dorucim do tri hodin, kdyz ne da mi jen desetinu. Super chci balik ! A ouha ... nikde neni volba aby mi balik dal. Projdu vsechny moznosti a nikde nic. Jsem novacek , napisu tell nekomu poradi mi. Pisu tedy dotaz nahodnemu hraci. On mi rika jasan je tam volba jedna mas pro me nejaky balik. Pisu mu ze sice ano o baliku mi kapitan rika ale nejak neni volba jak skocit do inventare ? Po chvilce co mu doslova prepisuji odpovedi se dozvidam ze musim mit 1/10 ceny baliku. NPC to nikde nepise kdybych se nezeptal nemam moznost se to dozvedet.
skutečně to tam přímo píše. A není to tak, že by to všichni psali a zrovna tenhle ne. Ten dialog je všude jeden a ten samý. Snekoun wrote: 1/10 ceny nemam protoze jsem nedavno umrel a musel jsem zaplatit vsechny penize za oziveni. Pro dnesek toho mam dost a jdu spat. Dobrou noc. Ná závěr upozornim, že Thalie je multiplayer svět. Je založen na kooperaci s ostatními hráči. Není stavěný tak, aby si jedna postava vystačila ve všem sama, všechny informace získávala od NPC a všechno řešila jen s NPC. Zdaleka nejsnadnější je pověsit se na první postavu, která ti padne do oka. Taje mechaniky ti dotyčný hráč jistě také rád vysvětlí.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Sapal
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 10:41 03. Jun 2011 |
|
|
kucik wrote: Snekoun wrote: Opet nezoufam jsem velky kluk na foru preci pisou ze se daji dorucovat baliky za docela slusne penize ! Mezi tim se stavim v Ivory v hostinci. Vsimnu si ze hostinsky ma volbu ze se koukne na veci co vlozim do stolecku. Hledam stolecek. Nemuzu najit. Projdu cely pult zleva do prava a drzim tabulator a asi jsem slepy - nenasel jsem.
Tam fakt neni stoleček? V tom případě má hostinský další volbu: ,,Podívám se, co máš u sebe." Napadlo tě na ní kliknout, když jsi nenašel stoleček? Neměl by řikat, ať to dá na stolek, když tam stolek neni. Navíc je problém když chceš prodat jen něco. To pak musíš všechno vyházet na zem, prodat ty jedny maliny, co nechceš a pak si zase všechno ze země do invu nafutrovat.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 10:48 03. Jun 2011 |
|
|
Já si myslim, že je ten dialog zase společnej, takže kdybych vyhodil stolek, tak ho vyhodim i tam, kde funguje.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:22 03. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Kdyby měla postava v invu batoh/krabici nebo něco podobného, npc jí to vezme i zté krabice nebo ne?
pokud ne, částečně by to řešilo tenhle problém, už jen dát batohy do oběhu
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 11:47 03. Jun 2011 |
|
|
Jo, vezme. Při procházení invu NWN funkcema se automaticky prochází i batohy.
|
|
Top |
|
Sapal
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 12:25 03. Jun 2011 |
|
|
kucik wrote: Já si myslim, že je ten dialog zase společnej, takže kdybych vyhodil stolek, tak ho vyhodim i tam, kde funguje. No já spíš myslel, jestli by tam ten stolek nešel hodit. 
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 12:53 03. Jun 2011 |
|
|
No tos měl říct hned na začátku 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 15:56 03. Jun 2011 |
|
|
kucik wrote: Snekoun wrote: Dojdu do Tartenu. Jdu do hospody a hle velitel strazi. Zeptam se ho tedy jestli ma nejaky balik. On mi rika ze ma a ze mi da 1291 gp kdyz to dorucim do tri hodin, kdyz ne da mi jen desetinu. Super chci balik ! A ouha ... nikde neni volba aby mi balik dal. Projdu vsechny moznosti a nikde nic. Jsem novacek , napisu tell nekomu poradi mi. Pisu tedy dotaz nahodnemu hraci. On mi rika jasan je tam volba jedna mas pro me nejaky balik. Pisu mu ze sice ano o baliku mi kapitan rika ale nejak neni volba jak skocit do inventare ? Po chvilce co mu doslova prepisuji odpovedi se dozvidam ze musim mit 1/10 ceny baliku. NPC to nikde nepise kdybych se nezeptal nemam moznost se to dozvedet.
skutečně to tam přímo píše. A není to tak, že by to všichni psali a zrovna tenhle ne. Ten dialog je všude jeden a ten samý. Attachment:
File comment: Rozhovor s balíkem
balik.png [ 14.51 KiB | Viewed 4540 times ]
Toto je kompletní rozhovor s NPC týkající se balíku. Kde se tam píše, že postava musí zaplatit 10% zálohu?
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 17:18 03. Jun 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Kucik: mám pocit, že to s tou daní jsem viděl jen v podtemnu po renovaci toho systému balíkování, ale nahoře *kouká výše* opravdu není.
_________________ .
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 19:41 03. Jun 2011 |
|
|
Co se balíků týče tak asi neporadim. Musim souhlasit s alvem. Já sem taky nikdy balíky nedoručil. Ale všem nováčkum doporučuju to s tou kudlou a stahovat a stahovat opravdu všecko co jde. Na vyšších lvl je to užitečný. Já na to prděl a když sem pak prolejzal třeba prahvozd tak jsem dost nadával, nebo´t tam už jsou kuže za 1000-1500 některý skoro za dva měšce a to už pak mrzí. Takže sem pak s postavou na už vcelku vysokym lvl běhal jak blbec a lovil jezevce abych si to dohonil. Jinak ne všecko co stáhnete ze zvířat prodávejte vetešníkovi. Vo kuže většinou moc velkej zájem není. Ty si každej splaší sám, ale třeba ty snovací žlázy, nějaký ty druhy krve, prsty kostíků, játra ghulů a všecky podobný věcičky si šetřete a noste je alchum. Já alch nejsem, ale s bojovníkem do sebe leju lektvary jak divej a taky to většinou odkoupim, některý věci jdou sehnat i docela z tuha, ale nováček kterej například expí čištěnim karathskejch kanálů(mimo jiné taky docela dobrý ale chce to tak 5,6 lvl. na některejch místech i vyšší a nejlépe víc lidí) tak narazí třeba na takýho mrchožrouta a vydoluje z něj krev. A za tu vám ledaskdo zaplatí i docela dost. Nebo spíš alchymista nebo já hehe. Důležitý vědět, když chcete prodat u vetešníka jen kůže a ne suroviny co máte pro alcha: Nacpěte kuže na stolek, (u vetešníka je a u kožešníka v Karathě taky) a pak použijte možnost prodám jen co je na stolku nebo tak nějak. Jinak prodáte za pakatel i surovinky za který mužete dostat balík. A další jak už bahňák psal. I když něco prolejzáte sami tak vobčas něco plácněte. třeba jen blbí *podrbe se na hlavě* když nekecáte tak se za chvíli zastaví přísun časovejch i když běháte sem tam. To samé platí aj u craftu. Tam časovky taky nabíhaj, ale pokud jenom klikáte tak za chvilku přestanou. Tak to je asi muj dodatek se kterym mužu poradit:) Jinak se nebojte mí postavy:D von je Theu sice strašidelnej, ale často i rád pokecá a společnost u pivka má docela rád:) EDIT: Jo a když budu ve hře tak esli je třeba tak mě klidně napiště tell. Pokud zrovna nebudu v nějaký vypjatý situaci tak klidně i rád poradim. Pokud mi nebudete psát co minutu hehe:) taky sem se musel ptát když sem začínal tak vim co to je vobčas tu sehnat nějaký info:) Theureg jméno mé
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|