|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
drake127
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 20:36 03. Jun 2011 |
|
|
Snekoun wrote: Dulezity je prvni dojem pri lognuti do hry. Ten jsem popsal. S tím musím souhlasit, taky jsem dříve hru zde zavrhl kvůli těmto detailům a různým ne zcela dotaženým věcem, které dlouhodobě nejsou nijak zvlášť podstatné, ale člověku to zkazí dojem; přirovnával jsem to k překlepům v knížce - na funkci to sice vliv nemá, ale člověka to ruší a knížku si tolik neužije.
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 23:55 03. Jun 2011 |
|
|
Já bych se zeptala nikoli z pohledu úplného nováčka, jako spíše z pohledu nováčka na rozumnějším levelu, řekněme 13-15. Zaprvé, potýkám se s problémem xpení za potvory. Nerozumím zcela systému ovlivnění party. Když jdu s někým silnějším, nemám téměř nic. Když jdu s někým sobě rovným, z 30 xp je najednou třeba 3, nebo 1. Když jdu s někým na 5 lvl, je to stejné... Vychází mi poněkud překvapující fakt, že je pro mě nejlepší - chci li si přilepšit - chodit samotná, což mě ani nebaví, ani neuspokojuje. Je to cílem? A ještě u toho, samo, umírám, což tedy určtitě cílem není:) Ani jako doprovod slabších jít nemůžu než mimo partu, protože pak si nenaexpí ani oni. Trochu mi chybí zvyk od konkurence, který naopak to, že si větší level bral nováčky s sebou bonifikoval - nízký i vysoký level měli takový.. nu xp odměny za potvoru závislé na průměru toho, kolik by každý dostal sám.Tedy, co je tady cílem nebo optimálním stavem mezi xp odměnou za potvory a rozumným počtem lidí v partě? Očividně dělám něco špatně. Za druhé, taky nějak ani nevím, kam chodit - jako bojovník narážím na nepříjemnost, že každá svině od orka s očarovaným mečem, po kostlivce golema s ultrazvukovým dechem či co to je, po všechny vyjící vlky, auraře, bludičky, magické věci - prakticky všechno co se trochu hýbe má nějaký druh drž osoby, strachu, omámení, očarování... A úplně nejvíc mě demoralizuje jakási nepoznatelnost obtížnosti potvor. Třeba brouci! První lokace, jednoranky. Druhá lokace, chumel roháčů, dvě rány a je po nich, třetí lokace - jeden pitomej brouk, nerozeznatelný od těch předtím, co třikrát plivne a 160hp se svíjí v kouřící hromádce oharků. Je mi jasné, že problém je hlavně v mé neznalosti terénu a potvor, možná v equipu - i když bych řekla, že mám minimálně průměrný. Nevyužívání maximality powerbuildu, lektvarů, nevím. Snad v absenci bestiářů, OOC znalosti světa? Protože podle vzhledu poznám prd a jak dojde na kontakt, je obvykle pozdě na útěk, neboť pití lektvarů a útěk v boji je nejkratší cesta do pekla. Zkrátka asi postrádám nějaké návody na dungy pro středně pokročilé, abych tak řekla. Nebo postrádám znalost k jejich nalezení. Nebo jsem nechytla styl xpení. Ocením každou radu, klidně si kopněte co že jsem to za neschopu - byla jsem zvyklá na nějaký způsob boje v jiném nastavení systémů a teď nevím, kudy kam. Tak se ptám  Když ne na radu, tak na to, jestli dělám od obvyklého stavu věcí něco špatně. P.S. když jsme u těch hrubek, mýsení kovu v dílně je jak rána kladivem:)))
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:02 04. Jun 2011 |
|
|
Tak stimhle musim zas souhlasit ja, jsem natom uplne stejne  Az na to, ze neznam ani nastaveni jinych nwn serveru.
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:06 04. Jun 2011 |
|
|
Ono se těžce nastavuje svět když jsou na jedné straně buildeři a na straně druhé normální hráči, většinou si to světy nastavují tak aby to buildeři měli těžší ... no a pak RP hráči to maj mnohem těžší...
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:07 04. Jun 2011 |
|
|
Mno... já sem s timhle sám měl taky dost problém a na spousta místech sem lehnul, zaskočen nečim takym. Nakonec sem to vyřešil tak, že sem chodil expit s postavama na stejnym lvl kdy hráči věděli co a jak. Co se toho problému s XP postihama týče tak s tim sem se nikdy moc potýkat nemusel. Alespoň mi tak přišlo mno.
Te´d už z vlastní zkušenosti vim, že než někam vletu tak se nejprv někde poptám co a jak. Snažim se většinou IC, ale občas tato možnost neni a tak se musim přiznat, občas si info kam vlízt zjišťuju ooc. Většinou když někde na cestě oběvim tuhle zapadlej chrám nebo tak tak se hráčů optám, co že mě tam uvnitř čeká a esli má smyl tam na mém lvl lízt nebo bych se měl radši vypařit. Musim taky přiznat, že zvědavost často zvítězila a i přes varování sem někam vlez a umřel:D. Další věc co ti často napoví jsou xp co dostaneš za lokaci jak už říkal bahňák. Aneb když ti při vstupu do lokace naskočí 300xp je čas utíkat:D já sem si ještě musel popojít a podívat se na tu velkou auru a pokud možno i na jméno:D pak sem si taky prohlíd pěknej očistec páč sem opoměl fakt, že draci mají TS:D.
Ale jak řikám. Nejlepší je poptat se. Ať už třeba IC což je asi lepší, tak v případě nutnosti i OOC. To že někdo někam zabloudí sám je normální a je podle mě škoda nechat se někde zabít jen tak. Nehledě na to, že často se jedná o věci které by postava měla ic vědět ze světa, ale hráči se ooc nedonesli a tak.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:18 04. Jun 2011 |
|
|
1) xp za lokaci beru v potaz, to je samozřejmé, ne vždy jsou spolehlivým vodítkem, nebo jsem tou lokací už kdysi rohem prošla a... 2) do budov jako "osamělý chrám" zásadně nelezu, jak vidím přívětivé světýlko uprostřed osamělých bažin, mířím opačným směrem 3) dostala jsem radu, abych OOC poprosila epické wizny v Ivory o sadu prodloužených kouzel a pak si užívala svět, ale.. tudy ne, přátelé : ))) Každopádně děkuji všem za rady a sem s dalšíma, minimálně se vzájemně pobavíme  Edit: A speciální díky Shamanovi, je to zatím nejlepší zdůvodnění co jsem dostala a i se chápe.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 01:49 04. Jun 2011 |
|
|
drake127 wrote: Snekoun wrote: Dulezity je prvni dojem pri lognuti do hry. Ten jsem popsal. S tím musím souhlasit, taky jsem dříve hru zde zavrhl kvůli těmto detailům a různým ne zcela dotaženým věcem, které dlouhodobě nejsou nijak zvlášť podstatné, ale člověku to zkazí dojem; přirovnával jsem to k překlepům v knížce - na funkci to sice vliv nemá, ale člověka to ruší a knížku si tolik neužije. Když jsem tady začínal, gramatika a tak mě neskutečně sejřila. Dneska už si ani nevšimnu  a jelikož polovina serveru jsou dyslektici  , ani se tím nevzrušuju.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 02:16 04. Jun 2011 |
|
|
Já se tím vzrušuju, fakt to kazí jinak hodně dobrý dojem. (U hráčských postav s hrubkama si řeknu, že mají asi divný přízvuk  ) Jinak co musím říct, boje jsou tu sice podle mě těžší než jinde, ale taky zábavnější, právě kvůli tomu, že skoro každá bestie má nějakou speciální schopnost. To, že už jsem chcípl asi desetkrát, je vedlejší  )
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 05:29 04. Jun 2011 |
|
|
Nejseš jedinej. já taky se s vim bojovníkem chcípal skoro porád protože tu nejni potvory která by neměla nějakou tu zákeřárnu na vůli... dobřa až na pár vyjímek:D no teď už to řešim tak že kupuju lektvary... popravdě za dobu co hraju sem za ně vyhodil doslova miliony:)
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 22:44 04. Jun 2011 |
|
|
Jo tak to souhlas, že hodně NPC tu má nějaké aury a kouzla zaměřené na bojovníky s nízkou vůlí. Ale s někým kouzlícím po boku to jde  . Jinak s tím že má víc výhodu solista, to je pravda. Celkem mě to udivovalo. A kdysi se to tu řešilo s tím, že odpovědí bylo to, že v partě sice máš mín xp za potvoru, ale zabiješ těch potvor víc v kratším čase. A to že xp za potvoru není moc. Já tohle moc neřešil. Byl jsem zvyklý expit i za 9xp za potvoru. Stejně z dlouhodobějšího hlediska, máš víc xp z časovek, než z příšer  .
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
DarK_cz
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 23:32 04. Jun 2011 |
|
|
Já to uvedu podle toho jak to vidím já, z pohledu hráče hrajícího za Warriora. Začel bych tím, že nejzásadnější chyba, která tu je, je zavedení pravidla, že buffující mágové musí být v partě. Problém je v tom že na serveru, často hrajících mágů a k tomu pro začínající lvl moc není. A už jen z tohotu důvodu musím říct že pro 10lvl a dál se bez mága Warrior neobejde. A i kdyby nějaký ten mág byl. On má tu výhodu, že jo dobře půjde s Warriorem si poexpit, získá tak cca 6 lvl a už ho nepotřebuje. Pak si chodí jen v invisu, a vyvolává z bezpečí potvory a ani žádnej dmg neutrží. Zatímco Warrioři riskujou jen tim že tam vlezou. Zvlášť v lepších dungech kde jsou pasti. Warr si prošlápne past a když neuspěje tak je mrtvej a nebo téměř mrtev. Zatímco zase mágové maj na to vílu a podobně. (Ani nemusej používat kouzla na pasti, i když pár vyjímek sem viděl). Asi to ukončím takto...... Přibližně na lvlu kde Warrior riskuje život na hodech ná vůli v dungeonech kde najde uplný prd, tak si v Alwu lítá mág se stejným lvl pěkně v invisce pro kůže prastarých goril. Promiňte že to tak říkám, ale myslím si že je to opravdu těžké pro Warriory na tomhle serveru. (A neříkám že je to u všech, nějaký Warr má třeba kámoše epic mága tak spolu vydělávaj ale to opravdu neplatí pro každýho) A souhlasim s Rofem. Nakonec se pro Warriory vyplatí schánět Rp společnost než lítat po dungách, kde ztrácej expy i prachy, kvůli jednomu blbýmu hodu na vůli. Omlouvám se za gramatické chyby (Už se mi to po sobě něchtělo číst  )
_________________ Vruug Kostilam- Ohromně silný hakavarn. Salles Walten- sukničkář a typickej chlap jak má být !  Yormo - neznámý pochůzkář
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:06 05. Jun 2011 |
|
|
Tohle je docela pravda. na druhou stranu musim říct, že i když mě podstatně vyšší lvl protahoval nějakym celkem těžkym dungem tak by´t sem byl v partě tak jsem měl xp docela dost. Tim myslim 20-30yp za potvoru. Jasný, sám bych za stejnou potvoru měl třeba 70xp,(zjištěno z vlastní zkušenosti), ale sám bych se tam nikdy nedostal. Jinak je pravda že v době co já expil tak sem měl kliku a pár mágů na mem lvl tu bylo.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 00:33 05. Jun 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
A mě zas příjde, že za mága si nemám co a jak dávat. Možná pokud si vezmu summony z nějakého "vyššího" (pro mě) kruhu (tzn. 6+), ale jako zaklínač řeším kouzla na krev - nemůžu mít luxus toho, že se naučím všecky summony, všecky packy, všecky ochrany a nakonec i všecky možný firebally... musím si pečlivě vybrat. Takže sám nemám šanci, nemluvě o tom, že naexpit ty summony není úplně prdel Ale na druhou stranu tu mága hraji relativně krátce, neznám ten svět tak, abych si vychytal nejvhodnější spelly atd. EDIT: ale uznávám, že v invisu se svět dobře prozkoumává a dobře se nosí balíky 
_________________ .
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 01:26 05. Jun 2011 |
|
|
Klidně ten problém s bojovníky upřesním. Když jsem sledovala na co všechno existuje hůlka a lektvar, protáčely se mi panenky. Jakmile má bojovník milionek dva na účtu, nakouzlí se i bez mága... Přemýšlela jsem ale hlavně nad výhodami a nevýhodami upravení xp systému pro příznivější situaci v partě, tedy aby se parta alespoň pro vyšší lvl vyplatila víc, než když jde sám. Aby to netlačilo k sólování. Sólování je nuda a nemyslím si, že se vybije víc potvor. Za sebe mohu říct, že jich vybiji stejně, jen několikrát pomaleji, vynechám bosse nebo umřu. ale nejsem asi klasický vzorek populace, jak tu padlo, svět se musí přizpůsobit silnějším, ne slabším. Hlavní problém ale je, že všechny argumenty pro, které jako bojovník mohu předložit pro zvýhodnění družiny v xp, zničí první postava mága s invisem. To tak neskutečně hýbe rizikem a všemi poměry... Takže krom toho že tu není skripter padá i tohle, ale pěkně jsem si povzdechla a potěšilo mě, že nejsem jediný bojovník, který trhá rekordy v počtu dosažených lvl za týden. 
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Pro nováčky a začátečníky Posted: 01:48 05. Jun 2011 |
|
|
No s těma lvl za tejden... měl sem období kdy sem za tejden udělal dva a pak sem třeba jeden lvl dělal čtyřikrát:)
|
|
Top |
|