|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
PiAn0
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 20:47 08. Jun 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Desmond wrote: No vida, že bychom zavedli povinný popisky, když to teď jde tak snadno?  Koho načapám bez popisku, ten si to šeredně odskáče  . *dává si do popisku 3tečky* Stačí to takto?  Spis si tam napis: "Jestli tohle ctes, tak uz si nejspis po smrti" 
_________________ Victor Gall - G14 Vojta(podsluncem) - Víly neexistují!
|
|
Top |
|
Hafen
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 21:11 08. Jun 2011 |
|
|
No jedinej argument proti nebyl snad ani argumentem. Popisek postavy ma vyjadrovat to co je na prvni pohled zretelne. Zaroven to znamena ze si to hrac musi upravovat. Behat s tim za dm je naprosta hloupost, to bych jen ja z poslednich dvou dnu hned dvakrat potreboval update, kdyz shinala 2x vypalila jizvu do tvare me postavicky. Vlastne 4x, mezitim ji Legewiel tvar poleptala kyselinou a Shinala to zas vylecila. Nez by mi to dm zmenilo, tak by to bylo neaktualni Zaroven to odstrani fakt ze clovek postavicku zamaskuje a pujde nekam jinam, a lidi ji budou poznavat podle popisku jen proto, ze v popisku je psany ze je to "...XY vypadajici drow/elf/clovek", takto si to hrac upravi na napr. "Stredne vysoka zena zahalena v plasti" a udela to sam, bez dm (= odpada otravovani dm, ztrata casu pri cekani na zmenu, a zaroven moznost rychle vymeny za puvodni popisek). A nesouhlasim s tim ze cim kratsi tim lepsi. Me veta o dvou trech slovech vubec nic nerekne. "Silny chlapik." Lol. Pod tim si predstavim cokoliv  V popisku nema byt jen fyzicky vzhled, ale i zvlastnosti, zpusob chovani, to jak pusobi na okoli (samozrejme, s Mirou). Ja nejsem zvykly vytvaret popisky pri tvorbe postavy, ale tvorim popisek postavicky celou dobu co hraji a jsem zvykly ho vylepsovat (at uz po strance popisne ci gramaticke) a zaroven zaznamenavat zmeny, coz mi dosud chybelo. Takze je jen dobre ze to pujde zmenit a diky za to! Ad ti co nemaji popisek: hraci s prazdnym popiskem by se meli odted stydet (predtim to mohlo byt jako ja, proste nevedeli hned pri vytvareni postavy co tam napsat) hraci s hovadinami typu "prijemny pulcik....eehm kecam:D" by meli jit za roh a dat si facku na rp serveru 
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 21:39 08. Jun 2011 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
Hafen wrote: ..... asi ti Shia vypichne oci, to pak nic neuvidíš, tudiž žádný popisek bude přesný 
|
Hafen
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 22:08 08. Jun 2011 |
|
|
Jeste ma cich chut a sluch 
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 22:37 08. Jun 2011 |
|
|
K tomu chování do popisku - proč ne, ale rozhodně ne nic takového, co jsem dnes viděl u luigiho ("... v jeho přítomnosti si hlídejte věci a hlavně záda, protože nevíte, dky vám do nich vrazí nůž" či něco takového), spíše bych to viděl na věci typu, že si postava často olizuje rty, oči jí těkají sem a tam, často jí škube sval na tváři atp. S tím působením na okolí je to těžké, protože je to strašlivě subjektivní. Osobně se tomu snažím vyvarovat.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 22:41 08. Jun 2011 |
|
|
Popisek by měl vyjadřovat to co na postavě vidí nezávislý pozorovatel. Případně je dobré pod čarou upozornit, že má postava vyšší charisma (nebo obecně charisma) aby hráč věděl jak silně dokáže působit na své okolí.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 22:59 08. Jun 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Z webu: Využijte popisky při tvorbě vaší postavy
Veškeré výše popsané hodnoty lze, jak vidíte velmi snadno slovně popsat. Je vyžadováno, abyste vyplnili popis postavy. Nepište slohová cvičení. Stačí několik vět. Nepište historii postavy, ale popište to, jak postava na své okolí působí. Jestli je pohledná, svalnatá, jestli zapáchá, má cizí přízvuk a podobně. Je mnoho vlastností, které se za léta jen minimálně změní a pokud ano, bude v budoucnu možné, zmenit je tak. Pokud nedokážete o své postavě napsat několik charakterizujících vět. Měli byste se nad ní ještě chvíli zamyslet.
Aneb jak rikaval photter: Do popisku patri to, ze jde videt, slyset, cejtit nebo chutnat.
Taky si uvedomte, ze vse co je v popisku na vas ostatni vidi na prvni, nebo druhy pohled. Pokud tam napisete, ze postava pusobi jako zlodej, nedivte se, ze na vas tak budou ostatni nahlizet.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 22:59 08. Jun 2011 |
|
|
DenGrasse wrote: Popisek by měl vyjadřovat to co na postavě vidí nezávislý pozorovatel. Případně je dobré pod čarou upozornit, že má postava vyšší charisma (nebo obecně charisma) aby hráč věděl jak silně dokáže působit na své okolí. Já si neodpustím poznámku, že vyšší charisma se musí umět zahrát. Nebo spíš než napsané v popisku - mám charisma 18 (pálím od boku) popsat čím je ta postava krásná, přitažlivá.. či proč je vůdčí osobnost.. třeba podmanivý hlas, elegantní pohyb.. hrdě kráčející.. já nevím.. prostě zase jsem u toho, že se to pak musí umět IC podat 
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 00:35 09. Jun 2011 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
ta holka ma recht 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 01:14 09. Jun 2011 |
|
|
Miell wrote: DenGrasse wrote: Popisek by měl vyjadřovat to co na postavě vidí nezávislý pozorovatel. Případně je dobré pod čarou upozornit, že má postava vyšší charisma (nebo obecně charisma) aby hráč věděl jak silně dokáže působit na své okolí. Já si neodpustím poznámku, že vyšší charisma se musí umět zahrát. Nebo spíš než napsané v popisku - mám charisma 18 (pálím od boku) popsat čím je ta postava krásná, přitažlivá.. či proč je vůdčí osobnost.. třeba podmanivý hlas, elegantní pohyb.. hrdě kráčející.. já nevím.. prostě zase jsem u toho, že se to pak musí umět IC podat  Postava s vysokou charismou nemusí být ani rásná, ani mít ladný pohyb. Prostě z ní vyzařuje přesvědčivost.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Sapal
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 01:17 09. Jun 2011 |
|
|
Miell wrote: Já si neodpustím poznámku, že vyšší charisma se musí umět zahrát. Nebo spíš než napsané v popisku - mám charisma 18 (pálím od boku) popsat čím je ta postava krásná, přitažlivá.. či proč je vůdčí osobnost.. třeba podmanivý hlas, elegantní pohyb.. hrdě kráčející.. já nevím.. prostě zase jsem u toho, že se to pak musí umět IC podat  Někdo může být vůdčí osobnost jen proto, že zrovna rozumí danému problému. Jinak to klidně může být škaredý debil. 
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 10:12 09. Jun 2011 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
Sapal wrote: Někdo může být vůdčí osobnost jen proto, že zrovna rozumí danému problému. Jinak to klidně může být škaredý debil.  viz. Urlraen  (a ted abych přešel na jinej server  )
|
Miell
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 10:29 09. Jun 2011 |
|
|
Sapal wrote: Miell wrote: Já si neodpustím poznámku, že vyšší charisma se musí umět zahrát. Nebo spíš než napsané v popisku - mám charisma 18 (pálím od boku) popsat čím je ta postava krásná, přitažlivá.. či proč je vůdčí osobnost.. třeba podmanivý hlas, elegantní pohyb.. hrdě kráčející.. já nevím.. prostě zase jsem u toho, že se to pak musí umět IC podat  Někdo může být vůdčí osobnost jen proto, že zrovna rozumí danému problému. Jinak to klidně může být škaredý debil.  Byl to příklad.. ale to jsi jistě pochopil  A to že rozumí problému.. jsme opět u toho, že to musí podat.. jinak můžeš rozumět problému a nemusíš být vůdčí osobnost a charisma nemusíš mít už vůbec  Celkově vzato tvůj příklad je spíš o inteligenci 
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 10:52 09. Jun 2011 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
DenGrasse napsal jedno krasne slovo- presvedcivost.... a ta se musi umet podat, jak pise Miell tim,ze nekdo umi resit problemy,neznamena, ze je charizmaticky Sapale  ale treba presvedcit, ze problem je ve skutecnosti prednosti, je znamkou charizma, napr. 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: Možnost změnit popisek postavy Posted: 11:24 09. Jun 2011 |
|
|
G14 wrote: DenGrasse napsal jedno krasne slovo- presvedcivost.... a ta se musi umet podat, jak pise Miell tim,ze nekdo umi resit problemy,neznamena, ze je charizmaticky Sapale  ale treba presvedcit, ze problem je ve skutecnosti prednosti, je znamkou charizma, napr.  Přesně.. dík. Jsem si jistá, že bylo z mého příspěvku pochopitelný, že mi nejde jen o "nadpozemskou krásu", ostatně.. i to mám u popisku raději k přečtení, proč bych tak danou postavu měla vnímat.
|
|
Top |
|