|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Prasokralik
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 21:18 13. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
J.F.Payne wrote: Prasokralik wrote: on hlavně rozumbrada asi neví, že většina takových objektů je průchozí, viz stany a tak podobně, není důvod aby židle nebyly, to záleží na nastavení objektu v toolsetu No, průchozí židle snad udělat nejde, ne? EDIT: Jinak ta má připomínka byla myšlena spíš v nadsázce, židlovej val mi přišel vtipnej. Jinak jsem za sebe hlasoval za možnost "pro", protože jednoduše nevidím důvod, proč něco, co hru rozšiřuje, a co navíc někdo dobrovolně naskriptuje, jen tak smést ze stolu. Jasně, že jde udělat průchozí židle. To aby nějaký placeable byl aktivní nemusí nutně znamenat že je neprůchozí, k tomuaby postava sedla ti stačí uplně stejný placeable jako třeba vykopaná díra do země kterou vidíš kdykoliv použiješ ve hře lopatu. to že kolem sebe bude mít texturu židle s tím nemá co dělat. Ve hře máš například stany, deky, nebo jakýkoliv předmět který někam vybalíš z inventáře. Tyhle předměty jsou normálně průchozí a přesto jsou klikatelné, co se stane pokud na takový objekt klikneš už řeší script. Nevím jak vytváří židle Elandra, dělat to já, použil bych stejné scripty jako pro umistitelné objekty z inventáře, pouze možnost která se spouští po kliknutí na ně na zemi bych obdařil rozhovorem s možnostmi: 1. sklidit židli do batohu 2. posadit se 3. nedělat nic (je zbytečný, rozhovor se dá zrušit i jinak, ale jsou puntičkáři, kteří by peskovali nemít tam tuhle možnost)
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Radim
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 22:36 13. Jun 2011 |
|
Joined: 16:12 06. Oct 2008 Posts: 3269 Location: Petrovice u Rakovníka
|
Jo tahejte sebou všichni dvoukolák a z něj pak vybalte polní kuchyni,židle a stany a podobný nesmysly.Tohle mi přijde jako totální zhovadilost
_________________ Zara´thea Zau'ndar oddaná služebnice Xi´an
|
|
Top |
|
Decka
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 23:14 13. Jun 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Prasokralik wrote: on hlavně rozumbrada asi neví, že většina takových objektů je průchozí, viz stany a tak podobně, není důvod aby židle nebyly, to záleží na nastavení objektu v toolsetu Trošku si pleteš pojmy s dojmy, průchozí placeably se dělají už při vytváření modelu např. v Gmaxu. Nastavení placeablů v toolsetu jsou určeny k něčemu jinýmu.
|
|
Top |
|
Thuereg
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 06:36 14. Jun 2011 |
|
|
Radim wrote: Jo tahejte sebou všichni dvoukolák a z něj pak vybalte polní kuchyni,židle a stany a podobný nesmysly.Tohle mi přijde jako totální zhovadilost Proč ne? Mužeš mít inv narvanej zbraněma, že by se ani na ten dvoukolák nevešli tak proč by tam někdo nemohl mít židli? Druhá věc je už tu někdo řikal a já to taky podotýkal. Tu židli bych nosil jen a pouze kvuli ic. Stejně jako s sebou tahám troje hadry který jsou vlastně IC jedny a ty samí jen s postupně sundanejma vrstvama? To co máš v invu neni vždycky uplně IC, je to prostě něco v invu stejně jako item "Slézt z koně" ic neexistuje tak by moje postava neměla ic židli v invu. Ale tuhle bych přišel k plnýmu stolu a místo abych napsal *přitáhne si židli* a pak si jak blbec sednul na zem a každýmu kdo přijde psal že sedim na židli... prostě jen napíšu *přitáhne si židli, dám si tam židli, sednu si na ni a hned mám pohodlnější a příjemnější hru.
_________________ Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 08:22 14. Jun 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: on hlavně rozumbrada asi neví, že většina takových objektů je průchozí, viz stany a tak podobně, není důvod aby židle nebyly, to záleží na nastavení objektu v toolsetu Prasokralik má pravdu. Stany jsou opravdu průchozí. Navíc umístitelné objekty a terén jsou v toolsetu dvě různé kategorie, takže technicky vzato by se dalo argumentovat, že nejsou součástí terénu. Průchozí židle udělat neumím, ale určitě to jde. Už tak animace postavu často skrz židli protáhnou, takže to nebude velká změna. Pokud se najde někdo, kdo se do toho pustí, uvítám to. Prasokralik wrote: J.F.Payne wrote: No, průchozí židle snad udělat nejde, ne?
EDIT: Jinak ta má připomínka byla myšlena spíš v nadsázce, židlovej val mi přišel vtipnej. Jinak jsem za sebe hlasoval za možnost "pro", protože jednoduše nevidím důvod, proč něco, co hru rozšiřuje, a co navíc někdo dobrovolně naskriptuje, jen tak smést ze stolu. Jasně, že jde udělat průchozí židle. To aby nějaký placeable byl aktivní nemusí nutně znamenat že je neprůchozí, k tomuaby postava sedla ti stačí uplně stejný placeable jako třeba vykopaná díra do země kterou vidíš kdykoliv použiješ ve hře lopatu. to že kolem sebe bude mít texturu židle s tím nemá co dělat. Ve hře máš například stany, deky, nebo jakýkoliv předmět který někam vybalíš z inventáře. Tyhle předměty jsou normálně průchozí a přesto jsou klikatelné, co se stane pokud na takový objekt klikneš už řeší script. Nevím jak vytváří židle Elandra, dělat to já, použil bych stejné scripty jako pro umistitelné objekty z inventáře, pouze možnost která se spouští po kliknutí na ně na zemi bych obdařil rozhovorem s možnostmi: 1. sklidit židli do batohu 2. posadit se 3. nedělat nic (je zbytečný, rozhovor se dá zrušit i jinak, ale jsou puntičkáři, kteří by peskovali nemít tam tuhle možnost) Po kliknutí na židli se už ve stávající verzi ukáže rozhovor. Kromě uvedených tří možností tam bude ještě možnost vyvolat rozhovor na změnu natočení židle v prostoru a možná i zobrazit pozici židle v rámci lokace (když tam tu židli někdo bude chtít na trvalo, pošle WB přímo čísla a nebude muset zdlouhavě popisovat, kde že to je). Pro vyvolání židle bude použit jiný skript než pro deky, stany apod., protože umístitelné objekty z inventáře se umísťují k postavě, zatímco židle se budou umísťovat na místo, kam uživatel klikne na zem. Elandra židle nevytváří, není dřevař, tesař, truhlář, židlař ani nic podobného. Elandra si je normálně půjčí.
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 11:00 14. Jun 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: Ostatně když už jsi u toho naskriptuj i stoly, hned se může pořádat nějaká slavnost na otevřeném prostoru  Zájem o stoly mě překvapil, ale myslím, že to nebude problém. Bahnak wrote: Mě se to líbí, když může někdo tahat v baťůžku deset plátovejch zbrojí proč by se mu tam nemohla vejít skládací židlička. I když by asi nejlíp vypadala jako taková ta malá trojnohá stolička bez opěradla. Každopádně za mě velké ANO. (alespoň si i můj drow zarybaří, jen nechci vidět co z těch kyselinovejch jezer vytáhnu za humus...) Jo a pak se můžeš vrhnout na scriptování craftu  Implementoval bych tyto modely židlí a stolů: Attachment:
modely.jpg [ 48.68 KiB | Viewed 2564 times ]
Modely č. 4 a 8 jediné vyžadují HAKy a byly by k dostání pouze v Alwarielu, modely č. 3 a 7 by byly k dostání pouze v Podtemnu. Na stolech, pokud budou nakonec implementovány, pochopitelně nepůjde sedět, ale půjde je otáčet. Scriptování craftu si rád vyzkouším. 
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 21:09 17. Jun 2011 |
|
|
Dokončil jsem implementaci stolů a židlí a myslím, že jsou v podobě, ve které by se daly nasadit na Thalii. Počkám, co mi na to řekne kucik. Attachment:
zidle3.jpg [ 91.45 KiB | Viewed 2597 times ]
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 13:00 18. Jun 2011 |
|
|
Nechceš udělat i kotlík na alchymii? Vyložit kotlík, přidat dřevo a křesadlem zapálit a jde se vařit 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 13:07 18. Jun 2011 |
|
|
zachy wrote: Nechceš udělat i kotlík na alchymii? Vyložit kotlík, přidat dřevo a křesadlem zapálit a jde se vařit  Ony ty židle a stoly tak, jak jsou nyní navrženy, jsou v podstatě jen módní doplněk - neposkytují hráči žádnou systémovou výhodu. Systému je v podstatě jedno, zda postava stojí, nebo sedí na pohodlné židli. Funkční kotlík na alchymii by byl něco jiného a vzhledem k tomu, že tým už v minulosti zamítl možnost stavět ohniště, myslím, že se budeme muset spokojit s těmi kotlíky, co máme.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 11:58 19. Jun 2011 |
|
|
Když vidím ten "nábytek" v inventáři, tak by to mělo mít velkou váhu, ne 2 libry dohromady.
Alchymistický kotle a jiný vybavení na craft se umisťovat NEBUDE.
Jinak, nechtěl bys udělat celkově nábytek do domů, že by si ten domeček mohl hráč podobným způsobem zařídit sám? Nakoupil by si nábytek a ten by si tam rozmístil...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 12:00 19. Jun 2011 |
|
|
Nebyl by tam problém s perzistencí?
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 12:01 19. Jun 2011 |
|
|
Nebyl. DM tohle mohou dělat normálně a permanentně uložit změny do lokace.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 12:04 19. Jun 2011 |
|
|
Paráda. Pro užití v hráčských domečcích jsem všma deseti, pořád se ale děsím toho, že si někdo uprsotřed dungeonu rozprostře stůl a dá si oběd 
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 12:10 19. Jun 2011 |
|
|
Když ty předměty budou vážit co mají, tak ať si to někdo nosí. Perzistentně bych to dovolil uložit jen ve vlastním domě, ať s tím někdo nezablokuje třeba cestu do obchodu, města atd.
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: Přenosné židle Posted: 14:53 19. Jun 2011 |
|
|
Rejty wrote: Když vidím ten "nábytek" v inventáři, tak by to mělo mít velkou váhu, ne 2 libry dohromady.
Alchymistický kotle a jiný vybavení na craft se umisťovat NEBUDE.
Jinak, nechtěl bys udělat celkově nábytek do domů, že by si ten domeček mohl hráč podobným způsobem zařídit sám? Nakoupil by si nábytek a ten by si tam rozmístil... Zvýšit hmotnost předmětů v inventáři nebude problém. Systém židlí a stolů lze již ve stávající podobě použít k umísťování nábytku do domů. Problém je jen s tím, že umístěné věci s každým restartem zmizí. Pokud by byla zavedena možnost perzistentního ukládání umístitelných objektů ve vybraných lokacích (nájemních domech a hostincích) bez DM asistence, nebylo by už potřeba žádných dalších úprav. Perzistence by navíc pojmula i deky, svíčky apod.
|
|
Top |
|