|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
G-ladiator
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 11:43 20. Jun 2011 |
|
|
Aha. No, ale to nic nemění na tom, že to sundavat má. To že to ve skriptu není obsaženo je chyba (podle mě). Obzvláště, pokud to před tím efektem chrání.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 11:44 20. Jun 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Popis kouzla říká, že chrání před X a působící efekty X i odstraní... pokud jsem to dobře pochopil.. skript není absolutní pravda, to je převedení slovní definice do systému. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 11:51 20. Jun 2011 |
|
|
Nalkanar wrote: Popis kouzla říká, že chrání před X a působící efekty X i odstraní... pokud jsem to dobře pochopil.. skript není absolutní pravda, to je převedení slovní definice do systému.  V tomhle případě to neplatí. Píše se tam že dá "Imunitu na mysl-ovlivňující kouzla" a odstraní všechny mysl-ovlivňující kouzla. Jenže strach se neřadí systémově mezi mysl-ovlivnující kouzla. Ale jako ochranu lze použít "imunitu na mysl ovlivnující kouzla". Je to již srozumitelné? Ten popisek je napsán dobře. Nutné je si uvědomit že imunita na mysl ovlivnující kouzla nechrání jen před mysl-ovlivnujícími kouzly ale i před několika dalšími kouzly mezi které patří i strach.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 12:34 20. Jun 2011 |
|
|
Jestliže se strach neřadí mezi mysl ovlivňující, tak proč to imunitu dává, ale efekt to neodstraňuje?
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 12:36 20. Jun 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: Jen bych dodal ze máte pravdu v tom že ls mind blank a mind blank mají stejný efekt. Rozdíl je jen v počtu targerů. Je ale rozdíl mezi clarity a mind blank - podle wiki tam není vidět, ale mind blank navíc zruší i effect_dominated - myslím že je to ovládnutí....
Takže wiki není 100%, protože to psali hráči, ale je fakt že tam je nejvíc informací. Já bral tohle přímo ze skriptů těch spellů: ty jsou 100%ní. A taky ruší ovládnutí nemrtvých .. proste vsechna ovladnuti ..
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
drake127
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 12:41 20. Jun 2011 |
|
|
G-ladiator wrote: Jestliže se strach neřadí mezi mysl ovlivňující, tak proč to imunitu dává, ale efekt to neodstraňuje? To se musíš ptát vývojářů NWN. Pravděpodobně jim to bylo jedno nebo na to zapomněli. Asi bych za tím nehledal nějaký promyšlený záměr - prostě se to tak napsalo a nikdo to nezměnil. Je třeba brát v potaz, že programátoři NWN jsou lidi jako všichni jiní a při vývoji kouzel (primárně pro singleplayer) tohle mohlo mít prioritu někde kolem nuly.
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 12:54 20. Jun 2011 |
|
|
To já drakeu samozřejěm chápu, já se jen, zatím marně, snažím poukázat na to, že se mi jako pravděpodobnější jeví to, že zapomněli do skriptu pro odstranění ten jeden řádek připsat spíše než to, že ten řádek omylem připsali do skriptu pro ochranu. Jak jsem říkal - podle popisku Mind Blank chrání před všemi mind effecty a zároveň je všechny odstraňuje.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 13:13 20. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
fear je mysl ovlivnující účinek http://nwn.wikia.com/wiki/Mind-affectingQuote: The mind-affecting effects are charmed, confused, dazed, dominated, frightened, paralyzed, sleep, and stunned. Mind blank ho má sundat, pokud to nedělá, je to bug. To že to ve skriptu tak nefunguje (nic proti shamane ale i tak tomu moc nevěřím) není nic jiného než bug. On totiž bug milý shamane není nic jiného, než syntaktická chyba ve scrpitu, která způsobí, že výsledek nefunguje tak, jak fungovat má.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 13:39 20. Jun 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: fear je mysl ovlivnující účinek http://nwn.wikia.com/wiki/Mind-affectingQuote: The mind-affecting effects are charmed, confused, dazed, dominated, frightened, paralyzed, sleep, and stunned. Mind blank ho má sundat, pokud to nedělá, je to bug. To že to ve skriptu tak nefunguje (nic proti shamane ale i tak tomu moc nevěřím) není nic jiného než bug. On totiž bug milý shamane není nic jiného, než syntaktická chyba ve scrpitu, která způsobí, že výsledek nefunguje tak, jak fungovat má. Když už, tak sémantická chyba. No v každém případě wiki neřeším - pro mě jsou stěžejní skripty. A jsem proti jakékoli úpravě skriptů.... takhle to víc podporuje týmovou hru a díky tomu je kouzlo odstran strach použitelné. Maximálně bych upravil tlk - do popisku kouzla bych přidal že se to nevztahuje na strach. PS: dobře že jsi to tady hodil ten link, příště když budeš něco postovat z wiki tak to postni celé. Přečti si druhou část toho topicu na wiki - je tam seznam kouzel - najdi v něm fear !!!!
|
|
Top |
|
drake127
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 14:03 20. Jun 2011 |
|
|
Můžu se připojit i já s tímhle linkem, kde Fear má oba deskriptory? http://www.d20srd.org/srd/spells/fear.htmOpravdu nemá význam hledat, co je "oficiálně", protože to bývá stejně blbě, jako cokoliv jiného. Spíš uvažujte, co dává větší smysl.
_________________ Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 14:06 20. Jun 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Moje logika říká - ochrání a odstraní hafo efektů, co nějak "narušují" mysl... proč ne i magický strach? Přidal bych ho na seznam. 
_________________ .
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 16:05 20. Jun 2011 |
|
|
Nalkanar wrote: Moje logika říká - ochrání a odstraní hafo efektů, co nějak "narušují" mysl... proč ne i magický strach? Přidal bych ho na seznam.  Toto. Prosím vysvětlete, proč by to před strachem nechránilo?
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 17:56 20. Jun 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Shaman88 wrote: PS: dobře že jsi to tady hodil ten link, příště když budeš něco postovat z wiki tak to postni celé. Přečti si druhou část toho topicu na wiki - je tam seznam kouzel - najdi v něm fear !!!! tam se zminuji enchantment spells, fear je nekromancie, proto se tam nezminuje navíc je tam jasne receno, ze mezi midn-affecting ucinky patri frigthened, ktery zpusobuje jen a pouze fear
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Slabší vyčištění mysli Posted: 19:18 20. Jun 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: Shaman88 wrote: PS: dobře že jsi to tady hodil ten link, příště když budeš něco postovat z wiki tak to postni celé. Přečti si druhou část toho topicu na wiki - je tam seznam kouzel - najdi v něm fear !!!! tam se zminuji enchantment spells, fear je nekromancie, proto se tam nezminuje navíc je tam jasne receno, ze mezi midn-affecting ucinky patri frigthened, ktery zpusobuje jen a pouze fear Přečti si to znova. Jsou tam všechny školy. Prostě wiki si protiřečí... Ale to je vcelku jedno. Neřešit stejně nic nevyřešíme.
|
|
Top |
|