Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:42 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 214  Next
Author Message
 Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI?
PostPosted: 14:07 11. Jul 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

Nalkanar wrote:
Koš v prostoru Karathských dílen.. ideálně hned vedle správce :mrgreen:
Nejbližší koš je, myslím, v některé z místností nahoře hned za dveřmi.

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 14:08 11. Jul 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

davidsoft wrote:
Nalkanar wrote:
Koš v prostoru Karathských dílen.. ideálně hned vedle správce :mrgreen:
Nejbližší koš je, myslím, v některé z místností nahoře hned za dveřmi.

U některého obchodníka? OK, tam se mi nechtělo prolízat všecko :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 21:20 16. Jul 2011 
Mistr
 Profile

Něco pro pořádnou hospodskou rvačku :D
http://nwvault.ign.com/View.php?view=Ha ... il&id=8057

Reply with quote  

PostPosted: 15:15 17. Jul 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Me hodne chybi podpora skupinoveho hrani. High lvl postavy si hraji bokem, v odpovidajicich dungeonech, a aby s nima clovek hral (a tim myslim i pvm) tak se mu rekne udelej aspon XY lvlu a pak uvidime.

Kdyz jdu s nubikem nekam, tak uz pet levelu srazi zkusenosti z npc tak silene dolu, ze to nema vyznam, on z toho nic nema, ja z toho nic nemam. A ti hraci pak jdou radsi na solo strilet zombiky. To samy kdyz jsem privedl kamarada, nemel cas hrat tak jsem mu trosku utekl s levelem a hrani spolu pak bylo neustale jen postihovano (srazeni zkusenosti, vsechny npc utocili na nej kvuli nizsimu ac takze zbytecne umiral). Rekl jsem mu kdyz si stezoval ze musi polevelit trosku sam, a co, behem peti dnu ho to to pak prestalo bavit a odesel. Kdyz jsem si postezoval, bylo mi receno at si teda zalozim novou postavu - tahle rada je fakt postavena na hlavu :wall:

Na jednu stranu chapu ze neni mozny aby lvl 30 vzal nubika bokem zabil tri npc a on udelal nekolik lvlu. Ale vsude kde jsem dosud hral se snazili stavet system tak aby podporoval hrani ve skupine. Vzdycky kdy jsme nekam sli, expili jsme sve hotove postavy i ty nizsi levely. Cas venovany temto low postavam pak utuzoval komunitu. Na Thalii (nejmene v Podtemnu) se komunita tristi do tri skupin. High lvl skupina, co si chodi solit tezsi dungy nebo chodej spolu pvpit/pvmit na tezsi mista. Mid lvl skupina, ktera si taky hraje na svem pisecku. A pak nove postavy, novacci, low lvl postavicky. kazda ze skupin si hraje sama, na vlastni triko, cast hracu radsi jdou solit nez byt ve skupine dostavat 1 exp za vse a jeste prednostne umirat kvuli slabsimu AC.

To ze high lvl drowove travi vetsinu casu kraftenim jim nemuzu vycitat, protoze krafti potreba jsou. To ze si chodi hrat bokem na tezsi mista je dane nastavenim systemu. Nevim jak to nastavit jinak, proste mi tu chybi neco podporujici vetsi hrani do skupiny cross lvls a to nejen v pripade kecani na namesti.

Reply with quote  

PostPosted: 15:51 17. Jul 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

To imho neni problem systemu, ale hracu, pripadne settingu podtemna. Na povrchu tohle treba relativne funguje.
Je nesmysl podporovat vyexpovani lowa epicama. Ten epic tam s tebou muze jit do dungu tak jako tak. Jenom necha bojovat tebe. To je jen o tom, jestli s tebou chce, nebo nechce hrat. Zpusob se vzdycky najde.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:53 17. Jul 2011 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

kucik wrote:
To imho neni problem systemu, ale hracu, pripadne settingu podtemna. Na povrchu tohle treba relativne funguje.
Je nesmysl podporovat vyexpovani lowa epicama. Tak jako tak ten epic tam s tebou muze jit tak jako tak. Jenom necha bojovat tebe. To je jen o tom, jestli s tebou chce, nebo nechce hrat. Zpusob se vzdycky najde.

No dle pravidel ten epic musí mít družinu, ne? Jinak máš recht.

Reply with quote  

PostPosted: 16:04 17. Jul 2011 
Bůh
 Profile

Přesně tak, je zakkázáno nad lowíkama držet ochranou ruku, pokud nejsou v partě. A když už v té partě jsou, nemá cenu je nechat bojovat samotné, to už je lepší vše pomlátit sám, ačkoliv zisk xp je pro obě stranny minimální, tedy spíš žádný.

tohle by chtělo vyřešit jinak, třeba pevně stanoveným bonusem xp za každého člena party (třeba +2, +4) nebo nevypínáním časovek při boji, pokud je v dosahu jiný hráč.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 16:07 17. Jul 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Prasokralik wrote:

tohle by chtělo vyřešit jinak, třeba pevně stanoveným bonusem xp za každého člena party (třeba +2, +4) nebo nevypínáním časovek při boji, pokud je v dosahu jiný hráč.

Jenze to pak zase tri epici zajdou pobit skrety a meli by zato xp, jak za odpovidajici CR.

Tohle mi neprijde jako realny. Bud bude uplne povoleny vyexpeni lowu a bude to znamenat, ze kdo ma zazemi, vyzene postavu na epic za dva tejdny. Nebo holt nebude vyhodny chodit expit s epikem.
Bud a nebo. Nenapada me zadny pouzitelny reseni napul cesty.

Reply with quote  

PostPosted: 16:16 17. Jul 2011 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Prasokralik wrote:

Jenze to pak zase tri epici zajdou pobit skrety a meli by zato xp, jak za odpovidajici CR.

Je to pravda, tam už je to na vás nějakým způsobem to vyvážit. Například, podobně jako s časovkama, ubírat tu sumu úměrně s levelem. Nebo ji nastavit vhodně tak, aby se třeba 4 xp za skřeta nevyplatilo, když na něj půjdou tři, ale když půjde hráčů 10 tak ano. zkrátka motivovat nás skutečně tvořit družiny. A Když pak někam půjde například právě těch 10 hráčů, dávat za to skutečně odměnu, protože přesně to je cílem RP serverů. Podnikat věci společně, nikoliv solovat.

Třeba výprava 10 lidí proti skřetům, protože jednoho v noci v lese přepadli. Lowíci získají od highlvlů ochranu a high lvly získají nějaké xp navíc. Ne tolik, jako za odpovídající potvory, ale tolik, aby neměli pocit, že tam "plýtvají" čas.

Určitě mi na to někdo napíše, že tam přece nikdo časem neplýtvá a xp jsou čistě ooc informace. Ano jsou, ale to přece neznamená, že hráč by měl být nejlíp odměňován za to, že si někde solo creepuje.

Za sebe, dneska jsem expil v partě. S jedním dalším člověkem. Ne proto, že by to bylo výhodné, zisk xp šel dolů o polovinu. Prostě proto, abychom si nelezli do zelí. Klidně se přiznám, že expit solo je pro mě nejvýhodnější.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 22:10 17. Jul 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

lol tak tohle je největší blbost co jsem kdy slyšel. Tohle by byla podpora RP jako prase, už vidím nejvícnamakéného zabijáka, co si dává k večeří dračí stehýnka, jak de do ivory pro pomoc se skřety, aby měl víc XP... Tohle by bylo OOC jako prase! Ten systém jak je teď je fajn, jen by možná bylo vhodné ho benevolentněji nastavit, aby postavy co jsou cca +/-8lv mohly spolu normálně hrát (né +/- 20lv!! ).

Osobně nechápu proč by nějaký high level bral sebou na výpravu nějakého začátečníka (krom toho že jeho hráč je můj kámoš...) pokud to nemá nějaké IC opodstatnění, tedy žádné expení, ale záměrná výprava někam za nějakým účelem. Kolem moji postavy se teď motají postavy výrazně výše, i níže než je ona. Když jsem někde s těma zkušenějšíma, nestěžuju si že nemám XP, protože nevidím důvod proč bych měl dostat něco za to, že stojím v invisu a když jsem někde s lowlevlíkama, tak jen proto, že později s nima budu chtít hrát a mám s těma postavama IC do budoucna nějaké plány, opět pokud chcou XP v momentě kdy jsem s nima, mají smůlu...

Myslím že by stačilo mírně rozevřít pomyslný interval levelů, které spolu mohou bezproblému hrát a bylo by to super.. žádné zásadní měnění systémů. Právě kvůli toho, aby se nestávalo, že dvě postavy hrající spolu si vzájemně utečou a pak mají problém.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 23:05 17. Jul 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Tak nějak naivně věřím, že jsou jiné ctnosti a lákadla na postavách na výpravy, než je level a schopnost vybít dung.

Nemluvě o tom, že takový dobře nosný lowlevel je jistě šikovnější než prase nebo volek a nemusíte ho parkovat před vchodem :P

Edit: Ale jinak zcela souhlasím s většími intervaly snižování xp, jak už tu bylo řečeno ...

Reply with quote  

PostPosted: 08:46 18. Jul 2011 
Šlechtic
 Profile

to parasokralik: Klidně se přiznám, že expit solo je pro mě nejvýhodnější.

V tom ti davam za pravdu....system děleni expu je poměrně nešťastně zvolenym krokem.Spiše demotivuje než aby motivoval k tomu aby se chodilo v partě. Taky radši si zaběhnu sam někam kde dostanu 20xp než jit z někym na něco těžšiho a každy z toho mame po 13xp. Hral jsem ruzne on-line hry a z timhle systemem děleni xp jsem se poprve setkal až tady na Thali.
Ono to pak i demotivuje i hig lvl vubec někam chodit...na takovem 25lvl a vyš už solo neni sorem kde expit,což teprve ve dvou nebo vice lidech.Určitě se najdou oponenti z tim že Thalie je RP server,ale ruku na rdce....sedět někde hodiny a hodiny a plkat o něčem taky po nějake době přestane bavit a rado by se zašlo někam na nejakou akci :) I v tak silně přiběhovem a ukecanem RPG jako je Planescape Torment je vybijeni potvor a prolezani dungu současti hry.

Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti

Reply with quote  

PostPosted: 09:25 18. Jul 2011 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Grunt wrote:
Osobně nechápu proč by nějaký high level bral sebou na výpravu nějakého začátečníka (krom toho že jeho hráč je můj kámoš...) pokud to nemá nějaké IC opodstatnění, tedy žádné expení, ale záměrná výprava někam za nějakým účelem. Kolem moji postavy se teď motají postavy výrazně výše, i níže než je ona. Když jsem někde s těma zkušenějšíma, nestěžuju si že nemám XP, protože nevidím důvod proč bych měl dostat něco za to, že stojím v invisu a když jsem někde s lowlevlíkama, tak jen proto, že později s nima budu chtít hrát a mám s těma postavama IC do budoucna nějaké plány, opět pokud chcou XP v momentě kdy jsem s nima, mají smůlu...

Tak to je tedy peknej zvast. Proc bych mel byt postihovan za to ze chci hrat s lowikama, nebo high lvl ze chce hrat se mnou? To je hovadina jako cip. A proc by nemohla epicka postava chodit s nizsima levelama? To pro ne existuje jako odlisnej svet? To si nemuze carodej vzit ucednika/ucednici? Na role play servru ma zabava stat na interakci, ne na solo kaprovani v dungeonu.

Reply with quote  

PostPosted: 09:52 18. Jul 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Hafen wrote:
To si nemuze carodej vzit ucednika/ucednici? Na role play servru ma zabava stat na interakci, ne na solo kaprovani v dungeonu.

Může si vzít učedníka, ale prostě ho už nemůže vyexpit za týden.
Na roleplay serveru zábava stojí na interakci, ale interakce není jen společné expení. (Všimni si, že neříkám společný creep, protože do dungu spolu můžete. Ziskem bude ale jen loot a ne XP)

Reply with quote  

PostPosted: 10:20 18. Jul 2011 
Šlechtic
 Profile

Musím se zastat autorů XP systému v tomto směru.
Systém tak jak je navržený je nejméně zneužitelný z teoreticky možných variant a nejjednodušší.

Mimochodem kdysi jsme zkouseli jeden epik lvl 28 a tři postavy kolem 15-18 lvl. Vzal nas jako socky do Alwu (zadnej z nas nemel uber vybaveni, aby tam mohl sam - tj zadnej spam na tema, to jste ufouni, ja už zam chodil solo od 12 lvl.). Meli jsme slušný exp kolm 30-35 XP. Podle mne se nějak počítá lvl party.

Od lvl 28 lze konsntatovat, že je epikovi úplně jedno s kým jde na výpravu. Časovky jsou podobně zajímavé jako xp, jež může dostat creepem.

Opravdu si myslíte, že by se postava naučila něco tím, že bude stát neviditelná ze epikem a koukala jak to na ránu mlátí? Tak by totiž společné výpravy low levelů a epiků vypadaly.

Prostě je třeba se smířit s tím, že je několik skupin, ty se však mohou prolnout a občas si pomoci. Interakce mimo creep neni zasažena vůbec.

Co bych osobně moc rád viděl je snížení postihu za partu při creepu - cca 40% za partu dvou lidí je rána. Určitě nějaký postih by měl být, ale tak aby nebyl demotivující.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 214  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]