|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
G-ladiator
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:09 20. Jul 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: No bylo to koncipováno tak že ty craftový classy měli i bojový výhody. Mezi hlavní výhody třeba patřilo že crafter mohl využívat věc kterou vyrobil i když na ni normálně neměl požadovaný lvl. A pak spoustu dalších výhod - kováři jakozto pracující u pecí měli malé pohlcení na oheň, a byli velmi houževnatí.... Asi nemáme na mysli uplně to stejné (protože jsem tento systém nikde neviděl), ale je to podobné v tom, že to vyžaduje vlastní classu. Omlouvám se za případné zmatení, které to mohlo způsobit 
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:11 20. Jul 2011 |
|
|
Alvarion wrote: Shaman88 wrote: Nevim, zažil jsem to, fungovalo to, rychlost expeni pomalejší než na thalii... takže nešlo mít hafo postav  K žádnému omezení pestrosti hraní nedošlo? Nevadilo hráčům craftů, že se na většinu míst světa nepodívají? Že 80% herních zápletek pro ně prostě není? Jsem moc rád, že takový systém tu není. Uplně vidím tu situaci při 10 hráčích na servru 1. Kovář 1. Alchymista 1. Platnéř 1. Krejčí 1. Trhuhlář 1. Očarovávač 1. Dobrodruh U drovů 1. Kovář 1. Alchymista 1. Dobrodruh Ti dva dobrodruzi by se naháněli po prázdných lokacích a řemeslníci by jim masrovai packy v přestákách. Vyjmenuj mi jediný klad z hlediska hratelnosti tvého návrhu...... Argument, že horník taky neumí mlátit mečem neberu. Tyhle hry hrajem práve kvuli tomu, aby jsme na chvilku nebyli horníky!!! Ehm... měl jsem za to, že toto je čistě teoretický topic zjišťující, co se nám líbí, takže otázky hratelnosti bych tu neřešil.
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:15 20. Jul 2011 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
Mě by se nejvíc líbil asi ten systém s recepty to bych pak možná i craftil  Nevím jak přesně je craft stavěný ale musí nutně dojít k omezení rozmanitosti? vždyť ty předměty co jdou vyrobit teď taky musí být v nějaké tabulce a mít určitý "recept" asi by to bylo dost práce každý recept napsat nevím. Ještě co se týče povolání crafterů - hrál jsem nějakou dobu Star Wars Galaxies a tam opravdu jsou povolání jako artisian (pouze craft) a entertainer (tanečník hudebník pouze léčení, úprava vzhledů fireworky apod.) a tohle opravdu funuguje a pro mnoho hráčů to bylo skvělé hlavně na hraní prostě sociálních charakterů protože se potkáš tak asi s nejvíc lidma ale osobně si myslim že při stavu 15 lidí online to smysl nemá. Taky mě napadlo že by možná stálo za to trochu omezit možnost craftů, nevím přijde mi divné když jedna postava dokáže kovat meče vyrábět šperky a ještě očarovávat, šít, plátneřit, vařit lektvárky etc. spíš bych si představoval to omezit třeba tři crafty na postavu nebo 5 nebo (včetně zpracování) a nebo to udělat mnohem víc závislé na těch atributech, ne jen kolik dostaneš expů ale spíš na jaký level se dostaneš nebo v případě receptů jakou budeš mít úspěšnost výroby.
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:29 20. Jul 2011 |
|
|
Na ruzných serverech NWN vznikali i navrhy craftů , ty servery zanikli než vznikli a pod. Tak se nebudu snažit vykrádat jejich nápady ale upravit je na Thalii. Jak by se Vám třeba líbilo mít na Thalii titul mistra v craftu , jak by to vypadalo ? - např takto : Mistr - čepelových zbraní Mistr - bodných zbraní Mistr - tupých zbraní Mistr - ostrých zbraní Mistr - truhlář (vyráběl by štíty) Mistr - lukař Mistr - kušník atd atd Taková postava by po získání dekretu k titulu Mistr v daném oboru (ten by asi musela získat nějakým ukolem, platbou - předložením výrobku apod. ) získala 1 , jeden slovy jeden unikátní recept na některý ze svých výrobků - (třeba mistr čepele by získal recept na krátký meč a druhý mistr čepele na dlouhý meč apod) Velmi by se zvýšila pestrost jen by se muselo trošku pohlídat aby ty unikátní recepty si byli trošku rovny. Hratelnost by se tím jistě zvýšila Snad jsem to srozumitelě vysvětlil - otázky odpovím.
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:50 20. Jul 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
mandos wrote: Taky mě napadlo že by možná stálo za to trochu omezit možnost craftů, nevím přijde mi divné když jedna postava dokáže kovat meče vyrábět šperky a ještě očarovávat, šít, plátneřit, vařit lektvárky etc. spíš bych si představoval to omezit třeba tři crafty na postavu nebo 5 nebo (včetně zpracování) a nebo to udělat mnohem víc závislé na těch atributech, ne jen kolik dostaneš expů ale spíš na jaký level se dostaneš nebo v případě receptů jakou budeš mít úspěšnost výroby. Zkus si ty řemesla a dostahni je do mistra, myslím, že tě takové veci ani nenapadnou...... Krvavé oči a podviživené tělíčko je drahá dan za ty řemesla. Kolik z Vás přispovatelů si místní craft zkusilo - alespon jeden mistr?
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 19:58 20. Jul 2011 |
|
|
Alvarion wrote: mandos wrote: Taky mě napadlo že by možná stálo za to trochu omezit možnost craftů, nevím přijde mi divné když jedna postava dokáže kovat meče vyrábět šperky a ještě očarovávat, šít, plátneřit, vařit lektvárky etc. spíš bych si představoval to omezit třeba tři crafty na postavu nebo 5 nebo (včetně zpracování) a nebo to udělat mnohem víc závislé na těch atributech, ne jen kolik dostaneš expů ale spíš na jaký level se dostaneš nebo v případě receptů jakou budeš mít úspěšnost výroby. Zkus si ty řemesla a dostahni je do mistra, myslím, že tě takové veci ani nenapadnou...... Krvavé oči a podviživené tělíčko je drahá dan za ty řemesla. Kolik z Vás přispovatelů si místní craft zkusilo - alespon jeden mistr? Už jsme u toho zase? Musím něco zvládat, abych mohl něco navrhnout? Navíc, je to topic, kde člověk má napsat, jakému stylu craftu dává přednost a v prvním příspěvku je jasně napsané, že se nic předělávat nebude, tak nevím, kde nacházíš tu potřebu atakovat představy ostatních.
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 20:06 20. Jul 2011 |
|
|
Myslím že já o craftu na všech serverech i na Thalii něco vím . Vím Také že Sandra uměla všechno už před dvěma rokama Byla ale jediná.(dle ní nelze ale posuzovat jen craftila) Od té doby prošel craft upravama a mimo jiné i zvýrazněním požadavků na craft (diverzifikací) např. Pokud postava má dobré předpoklady muže mít tuším i +3 body co kolo (pokus) pokud ne dostává jen +1 (je to velmi zjednodušeně řečeno) . Craftící postavy by tudíž měli být universálnější než-li vyložení bojovníci specializovaní na jednu vlastnost.
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
Alvarion
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 20:10 20. Jul 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
G-ladiator wrote: Už jsme u toho zase? Musím něco zvládat, abych mohl něco navrhnout? Navíc, je to topic, kde člověk má napsat, jakému stylu craftu dává přednost a v prvním příspěvku je jasně napsané, že se nic předělávat nebude, tak nevím, kde nacházíš tu potřebu atakovat představy ostatních. Mám rád logické a hratelné návrhy. Ty vaše jsem od jiných lidí kdysi viděl a zničilo to koncpeci jednoho shardu UO. Omlouvám se, pokud jsem byl útočný, nemám rád zásahy v neprospěch hráčů i hry samotné.
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 20:54 20. Jul 2011 |
|
|
Nechal bych stavajici kraft...spestřuje hru. Jen bych ho dodělal. 
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 21:00 20. Jul 2011 |
|
|
Narsith wrote: Jen bych ho dodělal.  Super, na to jsme čekali dlouho, až se přihlásí někdo, kdo ho dodělá... 
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Narsith
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 21:08 20. Jul 2011 |
|
|
Rejty wrote: Narsith wrote: Jen bych ho dodělal.  Super, na to jsme čekali dlouho, až se přihlásí někdo, kdo ho dodělá...  hmm kdybych se v tom trochu vyznal tak klidně....ale rozumim tomu asi tak jako pes jeteli 
_________________ ACC Bziik Awken Nord-Nabručeny zaklinač,druh překrasne bardky Sally a hrdy otec Robert Ness-Kněz na baterky Dermond Meynolds-Chladně arogantni synek Kory a Falliona -------------------------------------------------------------------------------------------------- Všechno v životě se dá přežít,kromě smrti
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 23:21 20. Jul 2011 |
|
|
Alvarion wrote: mandos wrote: Taky mě napadlo že by možná stálo za to trochu omezit možnost craftů, nevím přijde mi divné když jedna postava dokáže kovat meče vyrábět šperky a ještě očarovávat, šít, plátneřit, vařit lektvárky etc. spíš bych si představoval to omezit třeba tři crafty na postavu nebo 5 nebo (včetně zpracování) a nebo to udělat mnohem víc závislé na těch atributech, ne jen kolik dostaneš expů ale spíš na jaký level se dostaneš nebo v případě receptů jakou budeš mít úspěšnost výroby. Zkus si ty řemesla a dostahni je do mistra, myslím, že tě takové veci ani nenapadnou...... Krvavé oči a podviživené tělíčko je drahá dan za ty řemesla. Kolik z Vás přispovatelů si místní craft zkusilo - alespon jeden mistr? Nahoře mám skoro top kováře, top dřeváře, top slévače, někde v půli jsem byl na očarovávání. -> tady bych vypíchl to, že vše předchozí jsem dělal jen kvůli tomu abych měl zbraně a mohl se dát do očarování. Zkoušel jsem přes jiná pc, ale ty prachy co za to chtěly, by se mi nikdy nevrátily, takže jsem si to musel udělat sám, vše. Dole jsem měl top plátnéře, top koželuha. Ted dělám druheho top plátnéře, top koželuha - je jen otázkou dní, kdy toho dosáhnu. kucik wrote: -darkvision- wrote: ... V tom ale není rozdíl od současného craftu. dira_v_bubnu wrote: ... Craft založený na receptech znamená, že bez získání toho receptu, nebo naučení se od jiné postavy, ať už PC, nebo NPC. Ten předmět nevyrobíš, ikdyž stokrát OOC víš jak na to. Jo tak to jsem lehce špatně pochopil. To s tím že by ses musel recept od nekoho naucit, pc ci npc zni lakave. OOc vis jak na to, ale pokad te to nekdo nenauci, tak to nevyrobis, otazkou je zda by to taky bylo koncepovano ze musis mit treba XY lvl abys to dokazal vyrobit, kdyz "mas" ten recept.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 23:51 20. Jul 2011 |
|
|
Aktuální craft bych obohatil pouze o nutnost naučení se "teorie" práce: chci craftit, jenže nevím jak na to, učitel mě naučí jak správně vyčistit cín a dál jak z něj udělat prut. A pak až si to můžu vyzkoušet. Chci udělat vrbovou násadu, jenže nevím jak ji osekat a taky nevím jak ji zpracovat s mořidlem. a nakonec jak ukovat syrový tvar určité zbraně a jak ji pak spojit s násadou.
Postava by tedy měla možnost naučit se od NPC či od PC. Samozřejmě by se postava mohla naučit jak zpracovávat meteor třeba až od 15.lvlu daného craftu
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
GeForce
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 08:07 21. Jul 2011 |
|
|
Nevím kolik z vás bylo na různých světech a vidělo různé crafty, ale mě osobně se nejvíce líbil craft s recepty, které fungovaly do výrobků 3 tího kruhu(takže si nikdo nemohl stěžovat, že neví jak craftit), následně musely být nějaké přísady ozkoušeny typem pokus/omyl, avšak každá postava je měla jiné a specifické -> tudíž se nedaly prozrazovat, nebo daly, ale bylo by to k ničemu  Jinak Thalijský craft jsem si zkusil, je zajímavý a určitě je za tím hodně práce...
_________________ Sareth - *Leč temnota nezvítezila, odpočívá rukou své milované, pokoj mu* Kvas - Tož ja to nezvdam! Öing! Cornelius *připravuje se*
Last edited by GeForce on 08:17 21. Jul 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Různé druhy craftů Posted: 08:15 21. Jul 2011 |
|
|
Hezké dopoledne všem, abych řekl pravdu moc si ten receptový craft nedovedu představit a tudíž těžko soudit. Crat tak jak je nyní nastaven se mi líbí, dovedl bych si představit, že by doznal mírného zjednodušení a zlogičtění i za cenu mírného snížení variability a byl by fajn. Tady bych si představoval, že na tomto modelu by pak řemeslník "trénoval" dovednost craftu a nad tento mírně zjednodušený craft by bylo možno vystavět receptový craft tak jak já ho chápu. Raději popíšu jednu z mnoha možností:
* Výrobky do kvality například 3 by byly bezreceptové a vyšší kvalita výrobků by byla podmíněna vlastnictvím receptu na danou věc s postupem a seznamem surovin.
* .. nebo. Výroba v celé škále kovů a hodnot jako dnes s tím, že recepty budou něco "navíc" a budou od nejjednoduších po opravdu složité
V tomto případě by bylo ale vhodné nějak řemeslníka "upozornit" na to zda má na danou výrobu dostatek zkušeností. Pak by byl na snadě třeba Zachyho (myslím) návrh na "levelování" v řemeslech. Opět příklad: 01-04 lvl ..... učedník 05-08 lvl ..... tovaryš 09-12 lvl ..... starší tovaryš 13-16 lvl ..... mistr 17-20 lvl ..... velmistr U pomocných craftů s nižším lvl stropem třeba jen učedník, tovaryš, mistr. No a potom by na receptu bylo rozdělení: učňovský, tovaryšský ... velmistrovský, kdy vyšší hodnost vždy 100% zvládně recepty nižších a s jistým rizikem stejně hodnocenou obtížnost, tudíž velmistr se může pokusit o výrobu z velmistrovského svitku, výsledek pokud se povede by měl stát za to, ale ani velmistr to nebude mít na 100% tudíž s rizikem. Jednotlivé hodnosti řemesla bych na příslušných přestupových lvl zpoplatnil (1,5,9,13,17). Takže o co by se zjednodušil základní craft a tím by se třeba i odstranila nerovnováha s cenami v obchodech o to by se navýšily počty možností dle výroby podle receptů.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|