|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
zachy
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 17:31 31. Jul 2011 |
|
|
A jaké jsou názory ostatních členů Thalijského týmu? co se týče rozsahu XP a vedení questů?
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 17:40 31. Jul 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Myslím si, že i díky těmhle dodatečným Q se tu postavy budou rychleji dostávat na ten vysněný 40tý lvl. Jednou za měsíc takový Q. Když budeme počítat ten průměr 3kxp, tak za deset měsíců máš 30k xp což je skoro jeden lvl. Ano je tam riziko i toho, že mohou umřít, ale přeci jen si myslím, že lidé kteří maj psotavičku vyhnanou tak vysoko, už ví co a jak, jak se v jaké situaci nejlépe zachovat, aby minimazovali ztrátu xp smrtí. Každej Quest se dělá za nějakým účelem, ziskem něčeho. A teď se nebavím o xp, goldech .. a při každém takovým Q se lidi baví .. na konci jsou ohodnoceni třeba pár stovkami xp. Samozřejmě když za krásně zahranej Q dostanu 5k xp budu se úplně rozplývát. Ale v Q nejde přece o zisk těch xp na konci ne? A každej Q je tvořenej že bud se povede (zisk něčeho) nebo se nepovede (ztráta něčeho). Ve výpočtu uvažuješ situaci, kdy by postava všechny questy přežila. Je to možná, ale označil bych jí za úspěšnou postavu, která si to zaslouží.
_________________ Pauza výkonu DM: 1 - 8. 9.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 17:46 31. Jul 2011 |
|
|
Vycházím z toho že postavy 30+ umírat nechtej a dle toho se i chovaj, žádný bezhlavý nalítnutí mezi npc a podobně. Hezky pomalu, v poklídku procházení etc.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:10 31. Jul 2011 |
|
|
zachy wrote: A jaké jsou názory ostatních členů Thalijského týmu? co se týče rozsahu XP a vedení questů? Rozsah odměnování je zhruba v souladu se zásadami pro vedení questů na Thalii. Thalie je RP server a možnost zisku XP od DM za quest nemusí být v žádném poměru k zisku z creepu nebo časovek. Co se týče "vyhánění" z CvC, je celkem logické, že když DM naplánuje svůj quest pro lowlevly a za městem stojí bubák na 25+, těžko ho může nechat, aby mu skupinku zmasakroval pro své chvilkové potěšení. Normálně by totiž ty postavy z města třeba nevylezly a nic by se jim nestalo. Čas DM je drahý a když kvůli tomu quest odvolá nebo zruší, přijde tím o zábavu celá skupina hráčů. Proti tomu stojí "ztracená zábava" číhajícího drowa (eviláka), což, jak asi všichni cítí, není zcela souměřitelné. A když budou drowové masakrovat skupiny questařů, nikdo na ně chodit nebude, čímž to celé ztratí smysl. Takže ano, DM může vyhnat koho chce. A může proti němu i zakročit, kdyby s ním nebyla rozumná domluva. DM je ten, kdo tvoří hru. Může si vybrat způosb, jakým ji bude tvořit. Do toho nikdo jiný nezasahuje, pokud nějak hrubě nevybočí z toho co je pro Thalii přijatelné.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:22 31. Jul 2011 |
|
|
Tak si ty Q delejte pres den, to jest 2real hodiny 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:25 31. Jul 2011 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Když jste nám zakázali bránit Uggard, tak to ještě beru, byla to věc duergarů, ale todle už nepobírám.
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:29 31. Jul 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: Tak si ty Q delejte pres den, to jest 2real hodiny  Místo remcání se staň DM a začni dělat questy pro hráče 
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:30 31. Jul 2011 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
OneIceOne wrote: -darkvision- wrote: Tak si ty Q delejte pres den, to jest 2real hodiny  Místo remcání se staň DM a začni dělat questy pro hráče  važ slova! nebo rozpoutáš apokalypsu 
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:32 31. Jul 2011 |
|
|
Derken- wrote: Když jste nám zakázali bránit Uggard, tak to ještě beru, byla to věc duergarů, ale todle už nepobírám. Místo remcání mi pošli pm, jak by se frakce drowů mohla podílet na zmíněném projektu, zaspamuj Bahňákovi icq, ať mi pomůže s koordinací a bude zábava pro všechny...
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:37 31. Jul 2011 |
|
|
Nebudu mu spamovat icq, to se radši všichni tři seberem a půjdem na pivko ne?  Tam se to vždy vyřeší lépe a rychleji
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 18:52 31. Jul 2011 |
|
|
Co konkrétně nepobíráš, že DM nechce, aby investice do questu - příprava, sehnání si času - přišla vniveč, jen aby drowové nahrabali pár killů? Ani OneIceOne nepsal, že vás bude "vyhánět" pokaždé, ale prostě budou situace, kdy se to nebude hodit. Když se s OneIceOne zkusíte dohodnout, možná vás i do nějakého questu zakomponuje jako protistranu nebo jedno z nebezpečí v questu, tahle možnost vás třeba nenapadla?
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 20:01 31. Jul 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Btw - vzpomínám si na rok (?) starou aférku, kdy bylo hráčům drowům po sérii jejich "vyhlazovacích" nájezdů týmem DŮRAZNĚ doporučeno, aby na povrch lezli vybíjet jen z opravdu vážných (IC) důvodů a ne protože se parta hráčů s postavami nudí....a vybíjení lowíků každý večer...je prostě baví  . Na to se několik hráčů "smrtelně" urazilo a na protest přestali drowy hrát (možná v tom bylo ještě něco). Nejsem si jist, že to nejsou momentálně ti samí, kteří se skoro klepou jak rozbijou partě lidí (a DM) Q, jen aby si pojeli svoji denní dávku lowíků, jen protože Q se hrajou po dohodě v "pevný" OOC čas, bez ohledu na to jaká je zrovna Thalijská IC denní doba, protože prostě OOC psaní/dohadování se nedá dost dobře odhadnout, jak bude trvat a TO JE TO co je pro Quest důležité - odehrátá interakce PC vs PC vs NPC. Jinak mám návrh na možné řešení, které by mohlo vyhovat OBĚMA stranám - DM prostě NATVRDO nastaví denní čas, tak aby byl po celou dobu den (tj. celou dobu co bude Quest session, bude na Thalii DEN) a droowé prostě na povrch nebudou muset. Vše čisté, drowy nikdo neomezuje, Quest session nikdo neohrožuje. Kozy se nažerou a vlci zůstanou celí  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 20:04 31. Jul 2011 |
|
|
O tédle aférce nevím, mohl bys jí přiblížit?
|
|
Top |
|
OneIceOne
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 20:07 31. Jul 2011 |
|
|
Ne, to bych nedělal, třeba se dostane informace ic k psům a konečně vyjedou jezdci s ab 75... 
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Quest sessions Posted: 20:21 31. Jul 2011 |
|
|
OneIceOne wrote: -darkvision- wrote: Tak si ty Q delejte pres den, to jest 2real hodiny  Místo remcání se staň DM a začni dělat questy pro hráče  Řeknu to asi takhle. Za poslední dny jsem několikrát byl celou noc na povrchu a na nikoho nenarazím. Asi se všichni bojej a jsou zalezlí. Oukej, at maj strach a bojej se. Do budoucna to bude tak, že budou vylejzat ven pod ochranou Dm, ze je nesmíme napadnout. Tot vopravdu úžasné ... G-ladiator wrote: Co konkrétně nepobíráš, že DM nechce, aby investice do questu - příprava, sehnání si času - přišla vniveč, jen aby drowové nahrabali pár killů? Na tohle si přišel jak? Jo možná tak, že poté co vidíte nad hlavu něco jako "zaundar" se boostíte, či začnete utíkat jen tak zničeho nic, i přesto že postava co tam stojí, vůbec nevypadá jako drow .. a divíš se? Divíš se? !! Moje poslední setkaní s povrchnanem jeho killem neskončilo, proč? Protože nebyl uber a dal mi dobrou, potřebnou informaci. Přestan si hrat na chucka norrise a treba nebudes umirat ...
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|